Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 maart 2021

Gewapende opstandelingen in Haïti doen voetballers van Belize stoppen: “Moment van intense angst”

HLN
Gewapende opstandelingen in Haïti doen voetballers van Belize stoppen: "Moment van intense angst"
De nationale ploeg van Belize beleeft bange tijden in Haïti. Belize is er op bezoek om een WK-kwalificatiewedstrijd te spelen, maar de spelers werden maandag voor korte tijd tegengehouden door gewapende opstandelingen.
Lees verder

Nintendo gaat smartphone-apps maken met bedrijf achter Pokémon Go
De Japanse maker van spelcomputers en games Nintendo gaat smartphone-apps ontwikkelen met Niantic. Dat is de spin-off van Google die eerder achter het populaire mobiele spel Pokémon Go zat.
Lees verder

Na nog geen jaar dienst: hoofd van organisatie Harry en Meghan neemt ontslag
Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) zijn hun uitvoerend directeur voor Archewell kwijt. Catherine St Laurent werd door het koppel gezien als een bijzondere aanwinst, maar de vrouw besloot alsnog om haar ontslag in te dienen. Er staan echter al verschillende nieuwe werkkrachten in de rij om haar te vervangen, onder wie een Hollywoodproducer.
Lees verder

Daarom zegt 'La Casa De Papel' voorgoed 'Bella Ciao'
Geen enkele niet-Engelstalige serie was ooit zo populair als 'La Casa De Papel'. Al vier seizoenen lang volgen miljoenen fans van de reeks de verhalen van Tokyo, de Professor, Lisbon, Rio, Denver, Stockholm, Helsinki, Bogota en Marseille. Met een episch vijfde - en jammer genoeg laatste - seizoen op de planning is het aftellen naar de laatste afleveringen van de Netflix-hit. Na dit seizoen trekt de streamingdienst de stekker uit de show. Maar waarom?
Lees verder

Engelsen die op vakantie gaan riskeren boete van 5.800 euro
De Britse regering voert een forse boete in voor Engelsen die in coronatijd toch op vakantie naar het buitenland gaan. Het gaat om een bedrag van 5.000 pond (5.800 euro). Niet alleen vakantiegangers riskeren zo'n boete. De boete kan volgens de nieuwe wetgeving worden opgelegd aan iedereen die zonder geldige reden het land verlaat. De nieuwe regels moeten nog worden goedgekeurd door het parlement en blijven dan tot 30 juni van kracht, bericht Sky News.
Lees verder

Grote Coronastudie brengt probleem uitgestelde zorg in kaart
De Grote Coronastudie van de UAntwerpen vraagt respondenten deze week of ze met een niet-coronagerelateerd gezondheidsprobleem kampen waarvoor ze niet naar een gezondheidswerker stappen. De onderzoekers willen ook achterhalen hoeveel mensen het voorbije jaar psychologische ondersteuning gezocht hebben.
Lees verder

Nieuwe 'Doggo Bakery' verkoopt cupcakes, macarons en worteltaart voor je hond
"Ja, echt: een bakkerij voor honden." Zo titelt de website van de nieuwe 'Doggo Bakery'. Het is een idee van de Gentse Maeva: in de lockdown ging ze aan het experimenteren met populaire taarten en koekjes in een versie voor honden. De bakkerij lanceerde deze maand, voor Pasen is er nu ook een speciaal pakket om een 'paaszoektocht' voor je viervoetige vriend te organiseren.
Lees verder

Man gaat stagiair bpost te lijf met hamer: beelden tonen hoe dader slachtoffer achtervolgt
De autoriteiten zijn op zoek naar de dader van een zwaar geval van agressie in Havré, een deelgemeente van Bergen (Henegouwen). De man ging om een nog onbekende reden een stagiair van bpost te lijf met een hamer. Beelden van een bewakingscamera tonen hoe het slachtoffer achtervolgd wordt terwijl hij zich in veiligheid probeert te brengen.
Lees verder

Digitale woning 'Mars House' verkocht voor meer dan 400.000 euro
Een digitaal huis dat zich bevindt in een soort marslandschap, is verkocht voor 420.000 euro. De nieuwe eigenaar zal de woning kunnen verkennen met behulp van virtual reality of augmented reality. Kunstenares Krista Kim omschrijft haar werk als een "lichtsculptuur".
Lees verder

Vlaamse regering vraagt Hoge Gezondheidsraad om bijkomend advies over vaccinatievolgorde
De Vlaamse regering vraagt aan de Hoge Gezondheidsraad (HGR) een bijkomend advies over de vaccinatievolgorde, meer bepaald over de groepen die eventueel prioritair aan bod kunnen komen na de 65-plussers en de mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. "We vragen de Hoge Gezondheidsraad of er nieuwe inzichten zijn over de prioritair te vaccineren doelgroepen na de 65-plussers en mensen met onderliggende aandoeningen", legt de woordvoerder van minister-president Jan Jambon (N-VA) uit.
Lees verder

'The Falcon & The Winter Soldier' nu al best bekeken programma ooit op Disney+
Disney+ blijft successen aaneenrijgen: na het succes van 'WandaVision' is nu ook de Marvel-reeks 'The Falcon & The Winter Solider' goed vertrokken. De eerste aflevering verscheen vorige vrijdag op de streamingzender, en werd meteen de best bekeken aflevering ooit op het platform.
Lees verder

Ex-Genk-coach Hannes Wolf volgt ontslagen Peter Bosz op als trainer van Leverkusen
Bundesliga-club Bayer Leverkusen heeft dinsdag afscheid genomen van haar coach Peter Bosz. De 57-jarige Nederlander betaalt de tol voor drie competitienederlagen in de laatste vier wedstrijden en de verrassende uitschakeling in de Europa League tegen het Zwitserse Young Boys. Zijn opvolger is geen onbekende: ex-Genk-coach Hannes Wolf.
Lees verder

IN BEELD. Toeschouwers vergapen zich aan vulkaanspektakel, wetenschappers bakken worstjes op de lava
De uitgebarsten vulkaan in het zuidwesten van IJsland trekt veel bekijks. Duizenden IJslanders zijn al naar het spektakel gesneld. Er is ook een team van wetenschappers aanwezig dat moet helpen om de omvang van de eruptie in kaart te brengen. Zij maakten van de situatie gebruik om op de uitgespuwde lava een paar worstjes te bakken voor de lunch.
Lees verder

Instrument met Belgisch tintje achterhaalt hoe Mars deel van water verloor
Mars heeft het grootste deel van zijn hoeveelheid water verloren. Dank zij een co-Belgisch instrument op de Europese sonde Mars Express hebben wetenschappers een tip van de sluier gelicht hoe dit is kunnen gebeuren, zo meldt het Europese Ruimtevaartbureau ESA.
Lees verder

Nog maar eens nieuwe maatregelen in het onderwijs: "We kunnen moeilijk de kinderen op de grond laten eten"
Een nieuwe week, een nieuwe maatregel in het onderwijs. Van gesloten refters tot gescheiden speeltijden: raken de scholen er zelf nog wel wijs uit? De Morgen tekende drie getuigenissen uit het veld op.
Lees verder

Koen (50) kocht zijn driegevelwoning voor 75.000 euro en renoveerde ze zelf voor 60.000 euro. Hoeveel is ze na 23 jaar waard?
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week neemt hij een makelaar mee naar een halfopen bebouwing in Kortessem waar Koen (50) 135.000 euro in investeerde. Ondanks dat ze al dateert van voor WOI en aan een drukke baan ligt, maakt de makelaar zich sterk dat een vlotte verkoop mogelijk is. "De aparte werkplaats of loods die nog gebouwd mag worden naast het huis maakt het extra interessant voor kandidaat-kopers."
Lees verder

Bijna 1 op de 5 Vlamingen nog altijd niet aangesloten op riolering
In 2020 was ruim 82 procent van de Vlamingen aangesloten op de riolering. Dat is wel 5 procentpunt meer dan de 77 procent tien jaar geleden, maar nog altijd is dus bijna 1 op de 5 Vlamingen niet aangesloten op de riolering. Dat blijkt uit cijfers die Open Vld-parlementslid Mercedes Van Volcem heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Lees verder

Seksvideo's in parlement leiden tot schandaal in Australië
De publicatie van beelden waarop te zien is hoe medewerkers van de Australische conservatieve regering seksuele handelingen stellen, zet de regering nog meer onder druk. Op de beelden is onder meer te zien hoe een medewerker zichzelf bevredigt op het bureau van een parlementslid.
Lees verder

Celstraf met uitstel voor uitbaters berucht café 't Keteltje: "Zij zaten niets in met leed van Afrikaanse prostituees"
De uitbater van het bekende café 't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier, Simon Teunis (72), is veroordeeld tot 4 jaar cel met uitstel voor het openhouden van een 'huis van ontucht'. Zijn zoon Nicky (32) krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar, eveneens met uitstel. Hun café was de plek van waaruit jonge Afrikaanse prostituees op hun klanten jaagden.
Lees verder

Zwangere Maxime bezorgt Meilandjes opnieuw kijkcijferrecord in Nederland
'Chateau Meiland' is bij ons ontzettend populair, maar ook bij onze noorderburen zijn ze niet van het televisiescherm te krijgen. Week na week breekt de familie in Nederland hun eigen kijkcijferrecord. De aflevering van gisteravond, waarin Maxime haar zwangerschap onthulde aan haar ouders, was goed voor bijna 1,8 miljoen kijkers. Dat betekent dat een kwart van de Nederlandse televisiekijkers op dat moment naar SBS 6 keek.
Lees verder