Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 maart 2021

Gemeente Mol: Welke coronaregels wijzigen op maandag 8 maart?

Welke coronaregels wijzigen op maandag 8 maart?

Enkele beslissingen van het Overlegcomité afgelopen vrijdag 5 maart gingen vandaag al in. We bieden graag een overzicht van de belangrijkste wijzigingen. Let op: de belangrijkste basisregels blijven behouden. Beperk je fysieke sociale contacten tot je eigen gezin en één knuffelcontact. De avondklok blijft gelden van 24 tot 5 uur 's ochtends. Besteed veel aandacht aan handhygiëne en draag je mondmasker waar het moet.

Lees verder

Regenboogvlag aan 't Getouw toont steun aan de holebigemeenschap

Vandaag hangen we onze regenboogvlag uit aan 't Getouw. Geaardheid, geloof of afkomst. Ook in Mol dulden we géén haat voor wie je bent. We betuigen met dit symbolisch gebaar onze steun aan de holebigemeenschap voor de recente gebeurtenissen.

Lees verder

Avondopening tot 22 uur in Jakob Smitsmuseum op 26 maart en 1 april

Dankzij het succes van de expo 'MONO. Come up and see my prints!' organiseert het Jakob Smitsmuseum (Sluis 155a) een avondopening tot 22 uur op vrijdag 26 maart en donderdag 1 april. Vorige week ontvingen zij de 1.111ste bezoeker voor deze tentoonstelling. Reserveer je plaats nog tot en met 18 april via jakobsmits.be of 014 31 74 35 en ontdek waarom deze expo zo een succes is! De openingsuren bekijk je op jakobsmits.be/openingsuren.

 

Lees verder

'Honden aan de leiband en… elk kakje in een zakje'-borden sensibiliseren baasjes

Met ludieke borden op druk bewandelde plaatsen in onze gemeente maant het gemeentebestuur hondenbaasjes aan om hun viervoeter aan de leiband te houden. Een verplichting die op het volledige grondgebied van onze gemeente geldt, behalve in de hondenlosloopweide langs de Wandelweg (Centrum) en tegenover ecocentrum De Goren (naast Sunparks). Wandelaars die dit niet doen, riskeren een GAS-boete. Daarnaast vragen we om elk kakje in een zakje te doen en het achter te laten in een hondenpoepbak.

Lees verder