Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 maart 2021

Gemeente Mol: Symbolische afsluiting Pop Up Europa door kinderen kinderclub Rauw

Symbolische afsluiting Pop Up Europa door kinderen kinderclub Rauw

Op vrijdag 26 februari sloten de kinderen van kinderclub Loewie in Rauw Pop Up  Europa symbolisch af. Onze dienst jeugd en sport speelde met hen Europese spelletjes. Samen ontvouwden ze een grote Europese vlag. Pop Up Europa wordt normaal feestelijk afgesloten met al onze inwoners, maar de huidige coronamaatregelen laten dat jammer genoeg niet toe. Door het enthousiasme van de kinderen, werd het toch nog een mooie afsluiter van het project.

Lees verder

Babbelvuurtjes in jeugdhuis Tydeeh voor vijf kleine groepjes: snel inschrijven!

Elke vrijdag in maart van 16 tot 18 uur steekt jeugdhuis Tydeeh vijf vuurkorven aan voor bubbels van maximum vier vrienden van 12 tot 18 jaar. Op die manier kan je volledig coronaveilig in openlucht een babbeltje slaan met je vrienden op het grasveld. Je blijft uiteraard op veilige afstand van elkaar en komt ook niet in contact met de andere bubbels. Medewerkers van het jeugdhuis zijn in de buurt om alles in goede banen te leiden! Reserveer je plaatsje snel via deze link.

Lees verder

Mol ondertekent SAVE-charter en streeft met acties naar nul verkeersslachtoff

Onze gemeente en de politiezone Balen-Dessel-Mol ondertekenden het SAVE-charter, meteen ook de start van het traject Verkeersveilige Gemeente van de provincie Antwerpen. Door deelname aan het traject onderschrijven we de ultieme missie om met tal van acties te streven naar nul verkeersslachtoffers in de provincie Antwerpen. Al 56 van de 69 Antwerpse gemeenten en hun politiezones stelden zich kandidaat om deel te nemen aan het traject. In onze gemeente staat fietsveiligheid met stip op de eerste plaats!

Lees verder

Fietsenatelier focust zich in Mol op herstellingen en verkoop tweedehandsfietsen

Het Fietsenatelier – sinds 2016 een afdeling van De Sprong vzw - focust zich in de vestiging in Mol voortaan volledig op de herstelling/onderhoud van stadsfietsen en de verkoop van tweedehandsfietsen. De verkoop van nieuwe fietsen (elektrische fietsen, stadsfietsen, aangepaste fietsen, mountainbikes en alle bijhorende accessoires) en het onderhoud van elektrische fietsen gebeurt uitsluitend nog vanuit de fietswinkel in de Vaartstraat 1 in Meerhout. De sociale tewerkstelling in Mol blijft volledig behouden. Woensdag 3 maart kan je een laatste keer terecht in de Sint-Apollonialaan 190b voor de aankoop van een nieuwe fiets. Vanaf 22 maart ben je in het werkatelier - enkele panden verder in de Sint-Apollonialaan 194 - welkom voor herstellingen en onderhoud van stadsfietsen en de aankoop van een tweedehandsfiets.

Lees verder