Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 maart 2021

Gemeente Mol: “Paaspauze van 4 weken voor trendbreuk in ziekenhuisopnames”

"Paaspauze van 4 weken voor trendbreuk in ziekenhuisopnames"

Het Overlegcomité kondigde woensdagmiddag 24 maart een zogeheten paaspauze aan. Deze periode van extra maatregelen moet volgens het Overlegcomité zorgen voor een trendbreuk die de coronadruk vermindert op onze ziekenhuizen. De nieuwe richtlijnen gelden tot en met 25 april, met uitzondering van de scholen. Het Overlegcomité wil op maandag 19 april de scholen maximaal heropenen met contactonderwijs. Als gemeentelijke crisiscel kunnen we op dit moment uitsluitend de aangekondigde maatregelen samenvatten. We wachten nog op de finale wetteksten en officiële toelichting voor de juiste toepassing van alle nieuwe regels. We hopen zo snel mogelijk bijkomende informatie te ontvangen. Ook wij stellen ons nog talrijke vragen over de correcte interpretatie van alle aankondigingen.

Lees verder

20 bijkomende besmettingen in Stapsteen Sluis

De testen die afgelopen dinsdag 23 maart werden afgenomen in de testbus, hebben in Stapsteen Sluis geleid tot 18 bijkomende besmette leerlingen en twee leerkrachten. De verschillende klasquarantaines en de volledige sluiting van de school op vrijdag 19 maart waren een correcte beslissing, zo oordeelt de gemeentelijke crisiscel na een evaluatie woensdagavond. De talrijke besmettingen die in de twee testrondes werden vastgesteld, bewijzen eens te meer dat snel ingrijpen noodzakelijk was.

Lees verder

Academie voor Beeldende Kunsten zoekt leerkrachten lagere en middelbare graad

Onze Academie voor Beeldende Kunsten zoekt leerkrachten voor de lagere en middelbare graad voor een wervingsreserve. Deze reserve gebruiken ze voor korte of lange vervangingen en toekomstige openstaande vacatures. De meest voorkomende lesmomenten zijn woensdagnamiddag en –avond, zaterdagvoormiddag en –namiddag en zondagvoormiddag. Interesse? Registreer je via www.mol.sgpool.be en stuur je kandidatuur naar directieabk@gemeentemol.be.

Lees verder

Kappen afgestorven sparren en lorken Kommiezenheide in Postel, start begin april

Begin april voert Agentschap voor Natuur en Bos kappingswerken uit op de Kommiezenheide in Postel. Een schorskever zorgde er voor massale sterfte van fijnspar en lork. Om te vermijden dat dode of afstervende bomen op aanpalende akkers, paden en dreven vallen, worden de bomen gekapt. De Kommiezenheide ligt tussen de abdij van Postel en natuurgebied Ronde Put. Tijdens de werken ondervinden wandelaars mogelijk hinder op de paralleldreef die ten noorden van de Kasteelstraat loopt. Op 15 april zouden de werken afgerond zijn.

Lees verder