Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

Gemeente Mol: Nieuwe pijplijn tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk ook door Mol

Nieuwe pijplijn tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven loopt mogelijk ook door Mol

Voor de aanleg van een ondergrondse pijpleiding tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven liggen momenteel drie mogelijke routes op tafel. Eén van de tracés loopt ook door onze gemeente, meer bepaald langs de N71 vanuit Geel. De route volgt de N71 voor ongeveer 1.700 meter en gaat dan richting Bel naar Meerhout. Over de aanleg en de tracés loopt nog tot 30 april een publieke raadpleging. Meer info vind je op https://omgeving.vlaanderen.be/grups/leidingstraat-Antwerpen-Ruhr en in de bijgevoegde flyers.

Lees verder

Geen zondagse dieren- en boerenmarkt tot 1 april

Al zeker tot 1 april gaat onze zondagse dieren en boerenmarkt niet door. Het Overlegcomité verlengde bepaalde maatregelen tot 1 april. Hierdoor zijn markten zoals rommelmarkten en brocantes verboden. De gemeentelijke crisiscel evalueert tijdig of de dieren- en boerenmarkt in april opnieuw kan opstarten. De marktkramers werden persoonlijk op de hoogte gebracht van deze beslissing. Onze dierenmarkt is meer dan een gewone wekelijkse markt. Omdat ze heel veel bezoekers en toeristen trekt uit andere regio's én voor talrijke bezoekers een gezellige uitstap vormt, beslisten we eerder al om ze niet door te laten gaan tot en met 1 maart.

Lees verder

Gezamenlijk nieuwbouwproject CAW De Kempen en gemeentebestuur versterkt welzijn

CAW De Kempen en het gemeentebestuur engageren zich - samen met andere welzijnspartners - voor een gezamenlijk bouwproject. Deze nieuwbouw komt op Welzijnssite Ten Hove aan de Jakob Smitslaan. Zo kunnen inwoners van Mol en de omliggende regio op één centrale locatie terecht met alle welzijnsvragen. Om de bijkomende parkeernoden op te vangen zonder de Jakob Smitslaan extra te belasten, investeert het gemeentebestuur bijkomend in een ondergrondse parking met een honderdtal parkeerplaatsen. De ingebruikname van het gebouw is gepland voor 2023.

Lees verder

Heropstart na corona: online infoavond op 11 maart over project Keirlandse Zille

Vastgoedontwikkelaar en eigenaar CORES Development uit Antwerpen organiseert op donderdag 11 maart (19.30 uur) een online infoavond over de eerder gelanceerde toekomstplannen voor site Keirlandse Zillen. Vlak voor de lockdown werden de plannen begin maart 2020 voorgesteld. De geplande fysieke infoavond kon op 16 maart door corona onmogelijk plaatsvinden. De online infoavond op 11 maart - bijna één jaar later - betekent voor CORES Development de herstart van het verdere communicatie-, aanvraag- en vergunningstraject. CORES Development ontwikkelt plannen om de grotendeels verloederde site Keirlandse Zillen te transformeren naar een duurzaam woonproject mét publiek park van meer dan 1 hectare. De plannen van CORES sluiten aan bij het masterplan dat de gemeenteraad in 2017 goedkeurde. Het verdwijnen van de winkels en de zorgdiensten uit het verhaal, vormen de grootste wijzigingen in vergelijking met dit masterplan. Op termijn – CORES voorziet een realisatie in verschillende fases – is deze site nabij het station goed voor 350 wooneenheden.

Lees verder