Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 maart 2021

Gemeente Mol: Gemeentebestuur onderzoekt mogelijke alternatieve trouwlocaties

Gemeentebestuur onderzoekt mogelijke alternatieve trouwlocaties

De gemeenteraad aanvaardde tijdens de zitting van 22 maart een motie over alternatieve trouwlocaties.  Deze motie werd ingediend door Open VLD+. Door het goedkeuren van de motie zal het college van burgemeester en schepenen onderzoeken welke alternatieve locaties, al dan niet in openlucht, zouden kunnen dienen als trouwlocatie. Daarbij wordt onderzocht onder welke voorwaarden de locatie kan gebruikt worden. Het college van burgemeester en schepenen benadrukt dat het aanvaarden van de motie uitsluitend het startpunt van een verder onderzoek omvat. Er is nog geen enkele finale beslissing genomen.

Lees verder

Info nodig over vaccinaties in eerstelijnszone Baldemore? Vraag naar je VACBLAD

Ben je op zoek naar meer informatie over de coronavaccinaties in de eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie? Vraag dan naar je VACBLAD bij je huisarts, apotheker, tandarts of ziekenfonds. In het VACBLAD geven we in eenvoudige taal info over de werking van vaccins, het verloop van de vaccinatie en de maatregelen die gelden na vaccinatie. Met deze info willen we je correct informeren. Want enkel met de juiste informatie kan iedereen een doordachte individuele keuze maken voor vaccinatie.

Lees verder

58ste Zuidkempense Pijl-Grote Prijs Wilfried Peeters geannuleerd

De 58ste Zuidkempense Pijl, die op de wielerkalender stond voor zondag 2 mei, werd door de organisatoren geannuleerd. Door de huidige coronamaatregelen die gelden tot 26 april is het voor de organisatoren onduidelijk wat er mogelijk is in het eerste weekend van mei. De wedstrijd vertrekt normaal op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer en de aankomt ligt in de dorpskern van Sluis. Vorig jaar werd de wedstrijd al geannuleerd door de eerste coronacrisis. Normaal werd de wedstrijd dit jaar op 21 maart gereden, maar de coronacijfers verslechterden op dat moment. Het is dus al de derde keer op rij dat de organisatie de wielerwedstrijd annuleert en ze doen dit met veel pijn in het hart.

Lees verder

Geen zondagse dieren- en boerenmarkt tot en met 25 april

Al zeker tot en met 25 april gaat onze zondagse dieren en boerenmarkt niet door. Het Overlegcomité verlengde de eerder genomen maatregelen tot 25 april. Hierdoor zijn markten zoals rommelmarkten en brocantes verboden. De gemeentelijke crisiscel evalueert tijdig of de dieren- en boerenmarkt in mei opnieuw kan opstarten. De marktkramers werden persoonlijk op de hoogte gebracht van deze beslissing. We beseffen als gemeentebestuur dat dit voor hen opnieuw een zware opdoffer is, maar kunnen niet anders dan deze beslissing te nemen. Onze dierenmarkt is meer dan een gewone wekelijkse markt. Omdat ze heel veel bezoekers en toeristen trekt uit andere regio's én voor talrijke bezoekers een gezellige uitstap vormt, beslisten we eerder al om ze niet door te laten gaan tot en met 1 april.

Lees verder