Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 27 maart 2021

Football Talk. De Laet heeft boodschap voor Antwerp-fans - Antwerp hengelt jonge Canadese aanvaller binnen - EK in ge...

HLN
Football Talk. De Laet heeft boodschap voor Antwerp-fans - Antwerp hengelt jonge Canadese aanvaller binnen - EK in gevaar voor Henderson
Krachtige woorden van de aanvoerder. In een video sprak Ritchie De Laet de Antwerp-fans toe. Dat er de afgelopen maanden veel is gebeurd bij de Great Old, maar alles door Covid-19 helaas op een lege Bosuil. En dus vraagt hij de supporters om nog éven door te bijten. "Het is hier stil. Veel te stil. De Bosuil is leeg. Ik hoor enkel een echo, van geroep, gezang, gejuich. De echo van jullie. (...) Ik mis jullie hier. Jullie zijn het kloppend hart, jullie geven ons energie en doen ons groeien. Maar wij weten wat we moeten doen. Verder knokken, vlammen en bouwen op dit seizoen. Met jullie, dankzij jullie, voor jullie. Gasten, hou vol. Alles komt goed, alles wordt beter. En als het meezit zien we elkaar hier terug bij het begin van volgend seizoen."
Lees verder

POLL. U kiest voor Saelemaekers en Castagne als vleugelverdedigers, bekijk hier uw Duivels elftal tegen Tsjechië
Veel afwezigen vanavond in Praag voor de WK-kwalificatiematch tegen Tsjechië. Daarom vroegen wij u in onze poll om in het hoofd van Roberto Martínez te kruipen. Dit zijn de resultaten, met veel vertrouwde namen, maar ook opvallende keuzes op de vleugels.
Lees verder

Miss België Céline Van Ouytsel verliest na haar oma nu ook haar opa: "Nu zijn ze voor eeuwig samen"
Dit weekend is de opa van Céline Van Ouytsel (24) gestorven. Vorig jaar moest de Miss België ook al haar oma afgeven ten gevolge van corona. "Dit is opnieuw een zware klap."
Lees verder

Henry en Charlotte gaan 5 jaar op wereldreis met een zeilboot: "Wij willen simpelweg gelukkig zijn"
Vallen, opstaan en de oceaan op. Dat is in een notendop het verhaal van Henry (28) en Charlotte (27), die in de lente van vorig jaar hun grootse plannen door de komst van COVID-19 moesten opbergen. Even getreurd, maar ondernemend als ze zijn, staan ze alweer klaar om een nog groter avontuur aan te gaan. Vanaf 21 juni ruilen ze hun appartement in voor een zeilboot die hen de komende jaren de wereld rond zal varen. "Gecombineerd met het beetje geld dat we spaarden komen we uit op een afbetaling die even hoog ligt als die van ons appartement in Brussel. Dat zal financieel onze enige zorg zijn."
Lees verder

Politie opent zonder duidelijke aanleiding het vuur op motorrijders in Myanmar
In Myanmar zijn beelden opgedoken van een schietpartij. Een motor met daarop drie mannen rijdt voorbij enkele ordetroepen. Zonder enige duidelijke aanleiding op de video wordt er meteen een schot gelost.
Lees verder

Judoka Chouchi pakt goud in Tbilissi na spectaculaire finale en bewusteloze rivaal, Willems verovert brons
Twee weken nadat hij zijn rechtstreekse rivaal Matthias Casse op de Grand Slam van Tasjkent versloeg voor brons, stuntte Sami Chouchi vandaag opnieuw door in Tbilissi zijn eerste gouden Grand Slam-medaille te pakken
Lees verder

Gunther Levi en Charlotte vijf jaar gelukkig getrouwd, ondanks corona: "Dat Gunther verplicht thuis zat, was voor mij ook niet echt handig"
Gunther Levi (44) en zijn vrouw Charlotte (39) vieren straks hun vijfde huwelijksverjaardag. Tot nu was het een sprookje, want op een paar futiele ergernisjes na is hun huwelijk er een zonder noemenswaardige hindernissen. Toch zorgde corona voor de nodige spanning, vertellen de twee in dit dubbelinterview. "Maar er is nog altijd voldoende vuur en passie, hoor. Anders heeft het geen zin."
Lees verder

Meer dan helft van de treinen rijdt op nationale stakingsdag
Op de nationale stakingsdag van maandag zal meer dan de helft van de treinen rijden. Dat meldt de NMBS, die een alternatieve dienstverlening heeft uitgewerkt op basis van het personeel dat aangaf niet te zullen deelnemen aan de staking.
Lees verder

Mertens stoot na moeilijke start door naar derde ronde in Miami: "Blij hoe ik situatie heb kunnen omkeren"
Elise Mertens (WTA 17) is na twee rondes de enige Belgische hoop op het prestigieuze toernooi in Miami. Als zestiende reekshoofd was de 25-jarige Limburgse in de tweede ronde te sterk voor de Britse Katie Boulter (WTA 319). Het werd 6-4 en 6-1. Mertens kwam in de eerste set wel 0-3 achter.
Lees verder

RECAP: betFIRST Elite Series Spring Split – Week 7
Het einde van de groupstage is dan toch hier, met een zeer sterke top vier. mCon esports is nog altijd de leider in het klassement, maar door de laatste speelweek is er nog wel een hele belangrijke verschuiving geweest in de seeding voor de playoffs.
Lees verder

Carrefour Wilrijk ontruimd bij brand in winkelcentrum De Kern
De brandweer is zaterdagnamiddag moeten uitrukken voor een brand in winkelcentrum De Kern in Wilrijk. Alle aanwezigen zijn gelukkig op tijd buiten geraakt.
Lees verder

"Bloedigste dag" in Myanmar sinds militaire putsch
De Verenigde Naties hebben het zaterdag over de "bloedigste dag" in Myanmar sinds de militaire staatsgreep van 1 februari. "Het geweld is volkomen onaanvaardbaar en moet onmiddellijk ophouden", luidt het in een mededeling van de VN in het Zuidoost-Aziatische land.
Lees verder

Lichte beweging in containerreus die Suezkanaal blokkeert: "Tijd dringt, want twintig schepen in file vervoeren levende dieren"
De eigenaar van de Ever Given, het vastgelopen containerschip dat al dagenlang het Suezkanaal blokkeert, heeft goede hoop dat het 220.000 ton wegende vaartuig vanavond kan worden losgetrokken. De tijd dringt alleszins: 321 schepen staan al in de file om het kanaal door te varen. Bovendien blijken op twintig schepen levende veedieren te zitten.
Lees verder

Lichte beweging in containerreus die Suezkanaal blokkeert: "Tijd dringt, want twintig boten in file vervoeren levende dieren"
De Ever Given, het containerschip dat al dagenlang het Suezkanaal blokkeert, kan misschien vanavond al losgetrokken worden. Die hoop koesterde Yukito Higaki, de voorzitter van het schipleasebedrijf Shoei Kisen Kaisha, tijdens een persconferentie voor Japanse media. De tijd dringt, want al 321 schepen staan in de file om het kanaal door te varen. Bovendien blijken op twintig boten levende veedieren te zitten.
Lees verder

Toch niet onaantastbaar: Anderlecht-vrouwen lijden eerste (!) puntenverlies dit seizoen
De Anderlecht-vrouwen zijn dan toch niet onklopbaar. Vanmiddag ging paars-wit op eigen veld verrassend onderuit tegen White Star Woluwe, pas zevende in de stand. Het is niet alleen de eerste nederlaag, maar meteen ook het eerste puntenverlies van Anderlecht dit seizoen.
Lees verder

LIVE. Sprinten in Ronde van Catalonië, eerste seizoenszege voor Sagan?
Zesde en voorlaatste etappe in de Ronde van Catalonië vandaag. INEOS Grenadiers domineert het algemeen klassement. Adam Yates is leider, ploegmaats Richie Porte en Geraint Thomas staan voorlopig mee op het podium. Kan iemand hen nog het vuur aan de schenen leggen in een heuvelachtige etappe? Volg het hier LIVE.
Lees verder

Jonathan Sacoor stelt teleur bij seizoensopener in Florida
Jonathan Sacoor heeft vrijdagavond zijn outdoorseizoen geopend met een 400 meter in 47.75 bij de Florida State Relays in het Amerikaanse Tallahassee. Die matige chrono, zijn traagste seizoensopener sinds 2016, leverde een negende plaats op.
Lees verder

Sector van kinderopvang wil gehoord worden bij coronabeslissingen
De sector van de kinderopvang vraagt om mee aan tafel te mogen zitten met andere actoren. Dat stelt Mentes vzw, een ondersteuningsnetwerk van kinderopvang vandaag in een persbericht.
Lees verder

Wil jij het kampioenentenue van Thiam? EK-atleten veilen shirts voor goede doel
Wil je graag het shirt waarin Nafi Thiam of Elise Vanderelst goud wonnen op het EK indoor? Of dat van Noor Vidts, Isaac Kimeli of de broers Borlée? Dat kan, want de wedstrijdsinglets worden vanaf vandaag geveild voor het goede doel. "We willen graag iets terugdoen voor alle supporters."
Lees verder

36 bootvluchtelingen gered op Middellandse Zee
Een schip van de Spaanse hulporganisatie Open Arms heeft 36 bootvluchtelingen gered op de Middellandse Zee, zo heeft de organisatie vandaag aangekondigd. De activisten redden onder meer zeven vrouwen en vijftien kinderen.
Lees verder