Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 maart 2021

Dure experts moeten Vlaanderen helpen besparen

HLN
Dure experts moeten Vlaanderen helpen besparen
De Vlaamse regering trekt 10 miljoen euro uit om al haar uitgaven tegen het licht te houden. Dat melden Het Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen en Het Belang Van Limburg vandaag. Het geld gaat naar extern advies en onderzoek. Er is ook een overkoepelende stuurgroep van experts.
Lees verder

Mag Tupperware stilaan bij het oud plastic? Geen homeparty's meer in Nederland, ook bij ons minder populair
Rouwstemming in Nederland: het is er gedaan met de Tupperwarefeestjes. En ook in ons land slabakken ze, nu vrouwen niet meer gezellig altegader mogen zijn, de merites bezingend van brooddozen en slakommen. Portret van de plastic potjes die het deksel optilden dat lang op vrouwelijk ondernemerschap stond.
Lees verder

Belgische IS-vrouwen in Syrië spoorloos
Een Belgische team van artsen en psychologen dat normaal vorige week naar een Syrisch gevangenenkamp met IS-vrouwen zou gaan om DNA-stalen af te nemen van kinderen om uit te maken of ze Belgisch zijn, is niet vertrokken. Er heerst chaos in het kamp. Dat meldt De Morgen vandaag.
Lees verder

Willy Sommers en dochter Annemie vertellen over emotionele duet in 'Liefde Voor Muziek': "Het stoort me zo dat ze haar nog altijd 'de geheime dochter van' noemen"
"Als Annemie zingt: 'Hier heb ik zo lang op gewacht, ik heb zo vaak aan jou gedacht', dat ráákt mij", zegt Willy Sommers (68). Zijn ontroerende duet met oudste dochter Annemie (39) is nu al hét moment van 'Liefde Voor Muziek' dit jaar. En de beste manier om te onderstrepen dat alles vandaag opperbest zit tussen hen, wat de buitenwacht ook moge denken. Ze hebben een goede band, met Willy's vrouw Cindy als smeerolie, vertellen ze in dit dubbelinterview. "Waarom zou ik mezelf blijven kwellen met de verloren jaren?"
Lees verder

Willy Sommers bezegelt sterke band met dochter Annemie: "Het stoort me zo dat ze haar nog altijd 'de geheime dochter van' noemen"
"Als Annemie zingt: 'Hier heb ik zo lang op gewacht, ik heb zo vaak aan jou gedacht', dat ráákt mij", zegt Willy Sommers (68). Zijn ontroerende duet met oudste dochter Annemie (39) is nu al hét moment van 'Liefde Voor Muziek' dit jaar. En de beste manier om te onderstrepen dat alles vandaag opperbest zit tussen hen, wat de buitenwacht ook moge denken. Ze hebben een opperbeste band, met Willy's vrouw Cindy als smeerolie. "Waarom zou ik mezelf blijven kwellen met de verloren jaren? Je moet vooruit, hé", zegt Annemie.
Lees verder

Miss Germany is moeder, getrouwd en 33 jaar: "Je moet niet al het vrouwelijke uit een missverkiezing halen"
Miss Germany is een getrouwde moeder van boven de 30 - en zonder dat ze daarvoor in bikini moest poseren. Is dat, ook bij ons, de toekomst van de miss-verkiezing? "Een getrouwde miss is voor mij geen obstakel. Maar een bikinidefilé hoort bij een schoonheidswedstrijd", zegt Darline Devos, organisator van Miss België. "En wat als een Miss geen babysit vindt?" Al zijn niet alle voormalige Missen het met haar eens.
Lees verder

Derde vrouw beschuldigt gouverneur New York van ongewenst gedrag
Een derde vrouw is naar voren gekomen die de gouverneur Andrew Cuomo van de Amerikaanse staat New York beschuldigt van seksueel ongewenst gedrag. De 33-jarige Anna Ruch vertelt in een interview met The New York Times dat Cuomo in september tijdens een bruiloft zijn handen op haar blote onderrug plaatste. Ook zou hij haar gevraagd hebben haar te mogen kussen.
Lees verder

ANNO 2021. Flor Koninckx (68) van 'Kijk Uit': "In de nationale politiek keken ze gewoon toe als je aan het spartelen was"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg, die ooit in de schijnwerpers stond, er anno 2021 uitziet. Vandaag: Flor Koninckx (68), ex-rijkswachter en presentator van 'Kijk Uit', die zijn legendarische handboek met verkeersregels herwerkt. Hij fileert het huidige verkeersbeleid en blikt terug op zijn passage in de politiek. "Ik ben blij dat ik de werking van de democratie van binnenuit heb kunnen bekijken, maar daar is alles mee gezegd."
Lees verder

ONZE OPINIE. Laten we zorgen dat pessimisme niet even besmettelijk wordt als het virus
Pessimisme blijkt al even besmettelijk als het virus. Zeker nu het uitblijven van versoepelingen bijna aanvoelt als verstrengingen en de druk op de ziekenhuizen weer wat toeneemt. Toch zijn er voor het eerst veel meer redenen om hoopvol te zijn. En dan bedoelen we niet alleen dat het dinsdag en woensdag terug lenteweer wordt. Er zijn ook coronacijfers om blij van te worden.
Lees verder

De 'biedingsoorlog' om een superexclusieve bolide, met Floyd Mayweather in de hoofdrol
Floyd 'Money' Mayweather (44) krijgt doorgaans wat hij wil. Maar voor een exclusieve bolide die op zijn verlanglijstje staat, moet de Amerikaanse voormalige bokser volgens 'TMZ' toch wat meer moeite doen. De steenrijke ex-prof is volgens het Amerikaanse medium verwikkeld in een 'biedingsoorlog' om een 2009 Maybach 62S Landaulet.
Lees verder

Waarom erg gegeerde Bounida een profcontract mág tekenen bij Anderlecht, maar dat (nog?) niet zal doen
Rayane Bounida wordt morgen vijftien, wat betekent dat hij een profcontract kan tekenen. Het supertalent van Anderlecht, dat interesse geniet van Ajax en Barça, zal dat evenwel (nog) niet doen. Maar toch zorgt dat niet meteen voor angstzweet op Neerpede.
Lees verder

IN KAART. Hier mag u dit jaar hinder verwachten op de autosnelwegen door werken
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) heeft aangekondigd op welke plaatsen het Agentschap Wegen en Verkeer dit jaar wegwerkzaamheden zal uitvoeren. Het gaat om 38 snelwegwerven, die "noodzakelijk zijn voor een vlot en veilig verkeer". Ontdek hieronder waar er in 2021 wegenwerken gepland zijn.
Lees verder

Het Zeeuwse Oostburg in shock na moord op Ichelle: "Wat voor een mens moet je zijn om iemand in stukken te snijden?"
"Rust heel zacht, lieve Ichelle", staat te lezen op een briefje tussen de honderden bloemen die aan een naaiwinkel liggen in het Nederlandse Oostburg. Het Zeeuwse dorp is in shock. Want hoe kan iemand nu zoiets gruwelijks doen? Waarom moest Ichelle dood? Vele vragen blijven onbeantwoord terwijl het dorp rouwt om hun Ichelle.
Lees verder

COLUMN. 'De nieuwe Miss Duitsland defileerde niet in badpak maar in broekpak? Dan ken ik een betere kandidate'
Onze ex-editorialist schrijft hier geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Anja Kallenbach, Miss Duitsland. Lees meer columns van Jan Segers in dit dossier.
Lees verder

Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
Geen nare jeugdherinneringen zoals bij Julie Van den Steen of Alex Agnew vanavond in 'Later als ik groot ben'. Als er iets duidelijk wordt tijdens de aflevering met Bart Peeters, dan wel dat hij als kind voorbestemd was voor de showbizz. "Toen al hadden we door: als je wil dat je publiek ademloos toekijkt, moet er iets gebéuren. Dus gooide ik vlijmscherpe messen naar mijn broer."
Lees verder

Nog even lenteweer: vandaag temperaturen tot 17 graden
Het wordt vandaag opnieuw zonnig en zacht, met plaatselijk mogelijk 17 graden. Dat zegt het KMI. Vanaf donderdag wordt het frisser.
Lees verder

Goed nieuws voor Club: Clement, Denswil en Mitrovic terug, volgt ook Vanaken?
Opluchting bij Club Brugge. De technische staf mag na twee weken quarantaine weer naar buiten. Philippe Clement testte net als zijn assistenten niet langer positief op Covid-19. Zij zullen vandaag dus opnieuw de trainingen leiden. Interimcoach Rik De Mil en z'n assistent Tim Smolders zetten een stap terug naar Club NXT.
Lees verder

Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto's bouwen
Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto's maken, en gaat die volledig online verkopen. Dat meldt het Zweeds-Chinese automerk. De beslissing betekent het einde van de brandstofmotor voor het bedrijf, dat daarmee wereldwijd kiest voor een fundamentele transformatie. "We kiezen ervoor om te investeren in de toekomst, die elektrisch en online is, in plaats van in een krimpende activiteit", zegt CEO Håkan Samuelsson.
Lees verder

Controverse rond 'omkoperij' en 'racisme' bij Golden Globes treft ook onze Hollywoodvrouw: "We doen alles om zwarte stemmers te werven, maar er zijn geen kandidaten"
Flinke schrammen op de Golden Globes. Terwijl Hollywood het voorbije weekend - de meesten vanuit hun zetel, maar wel mooi opgedirkt - present tekende bij de voorbode van de Oscars, kwam de hele organisatie in zwaar weer. Met dank aan een 'omkoopschandaal' en 'racisme'. "Onzin", zegt Kristien Gijbels, onze vrouw in Hollywood en al zeven jaar lid van de organisatie. "We schrijven zelfs scholen aan voor zwarte stagiairs (m/v), maar krijgen geen aanvragen binnen."
Lees verder

Controverse rond 'omkoperij' en 'racisme' bij Golden Globes treft ook onze Hollywoodvrouw: "Er zijn gewoon geen kandidaten"
Flinke schrammen op de Golden Globes. Terwijl Hollywood het voorbije weekend - de meesten vanuit hun zetel, maar wel mooi opgedirkt - present tekende bij de voorbode van de Oscars, kwam de hele organisatie in zwaar weer. Met dank aan een 'omkoopschandaal' en 'racisme'. "Onzin", zegt Kristien Gijbels, onze vrouw in Hollywood en al zeven jaar lid van de organisatie. "We schrijven zelfs scholen aan voor zwarte stagiairs (m/v), maar krijgen geen aanvragen binnen."
Lees verder