Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 maart 2021

Duizenden demonstreren in Minneapolis op dag voor proces tegen agent die George Floyd doodde

HLN
Duizenden demonstreren in Minneapolis op dag voor proces tegen agent die George Floyd doodde
Duizenden mensen hebben zondag, een dag voordat de rechtszaak begint tegen de witte politieman die wordt beschuldigd van doodslag op de zwarte man George Floyd, gedemonstreerd in de Amerikaanse stad Minneapolis. Ze droegen onder meer een replica-doodskist met zich mee die bedekt was met rode rozen. De betogers waren vooral stil en riepen af en toe de leus "geen gerechtigheid, geen vrede!"
Lees verder

LIVE. N-VA wil avondklok afschaffen die Overlegcomité met Jambon net verlengde: "Federale maatregel" - Von der Leyen verwacht vanaf april 100 miljoen vaccins per maand
Vanaf vandaag mag je buiten met 10 personen samen zijn. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen afgelopen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca open mag vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

INTERVIEW. Conny Schoonjans (56), buurvrouw van viroloog Steven Van Gucht: "Of ik nu twee of drie saucissen in de pan gooi, wat maakt dat nu voor verschil uit?"
Het geheim achter de gezonde looks en keurige hemden van Sciensano-viroloog Steven Van Gucht (44)? Zijn buurvrouw Conny Schoonjans (56). Zij houdt hem in Denderleeuw al een jaar goed op de been door elke dag voor hem te koken en zijn chemises te strijken. "Steven en ik, wij zorgen voor elkaar. Mochten alle buren zijn zoals wij, de wereld zou er een pak mooier uitzien."
Lees verder

Ford Genk dan toch veroordeeld tot forse pensioenbetaling
Autoconstructeur Ford moet twee gewezen arbeiders uit de Genkse fabriek elk bijna 100.000 euro uitbetalen, omdat ze als arbeider waren ingeschreven terwijl ze bediendenwerk verrichtten. Het definitieve vonnis viel vorige maand, na een jarenlange juridische strijd. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Meghan Markle vertelt over zelfmoord-neigingen en 'discussies' over Archie's huidskleur tijdens Oprah-interview
"Niemand zou dit mogen meemaken." Prins Harry en Meghan Markle namen afgelopen nacht geen blad voor de mond tijdens hun spraakmakende interview met Oprah. De hertogin had het onder meer over racisme binnen Buckingham Palace - "Er waren gesprekken over hoe donker de huid van Archie zou zijn" - en het desastreuze effect op haar mentale gezondheid. "Ik heb zelfdoding overwogen, maar werd aan mijn lot overgelaten. Voor hulp ging ik naar één van Diana's beste vriendinnen." En de relatie met Harry's familie? Die ligt momenteel in puin.
Lees verder

Internationale uitwisseling DNA-sporen levert maandelijks 440 matches op
De internationale uitwisseling van DNA-sporen tussen België en 22 andere EU-landen is een groot succes. Elke maand levert die uitwisseling ons land 440 bruikbare DNA-sporen op in de strijd tegen de misdaad. Dat zegt Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vandaag in het Nieuwsblad en in de kranten van Sudpresse.
Lees verder

"Verwoestend voor koninklijk paleis": Britse media over explosief interview met prins Harry en Meghan Markle
Het langverwachte interview dat prins Harry en Meghan Markle deze nacht aan Oprah Winfrey gaven, zat bomvol schokkende onthullingen en veroorzaakt hoogstwaarschijnlijk méér dan een flinke deuk in het imago van de Britse koninklijke familie. Hoe reageren de Britse media?
Lees verder

Corona kluistert ons meer en vooral langer aan de buis: 4,2 miljoen Vlamingen kijken elke dag 160 minuten tv
We zitten intussen bijna een jaar in de coronapandemie, en tv-kijken blijft toch één van onze favoriete vormen van ontspanning. De voorbije twee maanden zaten elke dag meer dan 4,2 miljoen Vlamingen voor de buis, gemiddeld zo'n 160 minuten - een kwartier langer dan in die periode vorig jaar.
Lees verder

James Cooke laat doodzieke Lien nog een laatste keer schitteren in 'Leef'
In de derde aflevering van de reportagereeks 'Leef!' van en met James Cooke (36), maakt de presentator kennis met Lien. Ze is 37, heeft een dochtertje van 7, Jasmijn, en kreeg te horen dat ze een zeldzame en ongeneeslijke vorm van galwegkanker heeft.
Lees verder

Uitzinnige taferelen ten huize Vansevenant bij winst Mauri: "Ik ga moeten blèten"
"Komaan broere! Je kan het, je kan het!" Mauri Vansevenant (21) knalde gisteren in Italië bijzonder fraai naar zijn eerste profzege. Op het thuisfront volgden ze de knappe prestatie op de voet, zo blijkt uit beelden die zus Steffi op sociale media gooide. De ontlading was ímmens. "Jaaaaaaaaa!"
Lees verder

Dries Van Langenhove wil onderzoeksrechter laten wraken wegens tweets
De advocaat van Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) heeft een wrakingsverzoek ingediend voor onderzoeksrechter Annemie Serlippens. Uit een aantal tweets die ze likete, zou haar vooringenomenheid blijken, schrijven de kranten van Mediahuis.
Lees verder

OVERZICHT. Besmettingen en hospitalisaties dalen allebei weer licht
Het aantal dagelijkse hospitalisaties door het coronavirus stijgt niet meer verder door: elke dag komen er nu 145 patiënten bij, een lichte daling van 3 procent. Ook bij de besmettingscijfers zet het plateau zich verder en zien we een erg kleine daling van 3 procent.
Lees verder

Greet De Keyser in de VS: "Boeken van Dr. Seuss niet meer gedrukt na racismeklachten"
Grote opschudding deze week in de VS. Neen, niet over Covid-vaccins, niet over het dure stimulusplan van president Joe Biden, maar wel over het verbannen van Dr. Seuss uit de schoolbibliotheken. De uitgever maakte bekend dat hij zich genoodzaakt voelt om zes boeken uit de reeks nooit meer te drukken, omdat hij steeds vaker te maken krijgt met beschuldigingen van racisme.
Lees verder

Van Avermaet over zijn oplawaai in de Strade Bianche: "Ik raakte geen meter meer vooruit, in één klap was het allemaal gedaan"
Dat heeft hij nog niet veel meegemaakt: moeten lossen en helemaal parkeren. Greg Van Avermaet (35) hield aan de Strade Bianche een pak frustratie over.
Lees verder

Marc Coucke zet financiële schouders onder '24 UUR LIVE' van boezemvriend Miguel Wiels: "Ik was even blij geweest als hij een liedje wilde zingen"
Het wordt 'Couckenbak' vrijdag in het Sportpaleis. Eén van de 119 artiesten is hij niet, maar financiële hulp verleent Marc Coucke (56) wel aan '24 UUR LIVE'. "De Vlaamse muziekindustrie is van cruciaal belang bij het heropstarten van ons land na corona", verklaart de topondernemer zijn steun aan het initiatief van Miguel Wiels (48), niet toevallig al twintig jaar een goede vriend. "Ik geloof zelfs dat Marc een Vlaamse schlagerzanger zou geweest zijn als hij niet zo uitblonk in wat hij doet."
Lees verder

Broer en zus doen hun verhaal over jeugdvoorziening: "Dat je daar beter af bent, besef je als kind niet"
Sharon Verbeeck is negen als twee mannen in uniform haar uit de klas komen plukken om haar naar een jeugdhulpvoorziening te brengen. De jeugdrechter had beslist dat zij en haar broertje Ian - toen zeven - er beter verzorgd zouden worden. Nu trekken broer en zus, intussen 24 en 26 jaar oud, van voorziening naar voorziening om te praten met de jongeren die er verblijven. "Dat het er veiliger is en er beter voor je gezorgd wordt, besef je als kind niet."
Lees verder

Opklaringen maken plaats voor wolken, morgen lichte sneeuw mogelijk in de Ardennen
Er zijn vandaag aanvankelijk nog brede opklaringen in het zuiden van het land. Later krijgen we overal overwegend droog en gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt weer. Over het noordoosten is de kans op wat gedruppel groter. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 à 8 graden in Vlaanderen. De wind is meestal zwak en veranderlijk, aan zee draait hij stilaan naar het westen tot het zuidwesten. Dat zegt het KMI.
Lees verder

ANNO 2021. Advocaat Filip Van Hende (65): "Met het ouder worden raak ik sneller emotioneel betrokken bij cliënten"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg, die ooit in de schijnwerpers stond, er anno 2021 uitziet. Vandaag: Filip Van Hende (65), advocaat, lid van de Raad Der Wijzen in 'Recht Van Antwoord'. Hij bereidt zijn pensioen voor.
Lees verder

Van Aert trekt met nieuwe uitdaging naar Tirreno-Adriatico: "Kijken wat hij kan als klassementsman"
"De 'overdrive' ontbreekt nog", zegt Wout van Aert (26) na de eerste grote clash in de Strade Bianche. Overmorgen volgt al meteen de tweede ferme test: in Tirreno-Adriatico wil hij uitzoeken wat hij waard is als klassementsrenner.
Lees verder

Het blunderboek van Anderlecht werd tegen KV Mechelen nog wat dikker: "Vandaag is iedereen Buffalo in het Lotto Park"
Het was andermaal niet het meest geïnspireerde Anderlecht, maar dan nog was puntenverlies onnodig. Het blunderboek is dik. Wint KV Oostende straks, dan is play-off 1 zeer ver weg.
Lees verder