Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 maart 2021

Duitsland verlengt lockdown tot 19 april, mogelijk ook avondklok

HLN
Duitsland verlengt lockdown tot 19 april, mogelijk ook avondklok
De lockdown in Duitsland wordt verlengd tot zeker 19 april. Dat hebben de regering en de deelstaten vandaag beslist, melden Duitse media. Aanleiding is de sterke stijging van de coronacijfers als gevolg van de Britse virusvariant. Op de agenda van de vergadering over de verstrenging van de coronamaatregelen in het land staat mogelijk ook een avondklok.
Lees verder

Duitsland verlengt lockdown tot 19 april
De lockdown in Duitsland wordt verlengd tot zeker 19 april. Dat hebben de regering en de deelstaten vandaag beslist, melden Duitse media. Aanleiding is de sterke stijging van de coronacijfers als gevolg van de Britse virusvariant.
Lees verder

Moeten we vrezen voor een nieuwe lockdown als coronacijfers nog sneller stijgen? Experten leggen uit
Verontrustend. Zo omschrijft Sciensano-viroloog Steven Van Gucht de toename van het aantal coronabesmettingen en hospitalisaties. "Als de cijfers nog sneller stijgen, moet er drastisch ingegrepen worden. Dan is een lockdown-achtig scenario het enige dat overblijft", zegt hij. Maar zullen de cijfers nog stijgen? Is dat te voorspellen? En wanneer zullen de politici dan beslissen of er opnieuw een lockdown komt of niet? En hoe moet die lockdown eruitzien?
Lees verder

"Maatregelen van Weyts zijn hier onhaalbaar": middelbare scholen in Brugge schakelen meteen over op afstandsonderwijs, 600 leerlingen tot na paasvakantie thuis
In Brugge schakelen de Middenschool Brugge Centrum en het Koninklijk Atheneum Brugge Centrum vanaf dinsdag over op afstandsonderwijs. Zo'n 600 leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar mogen nog hun boeken komen ophalen en volgen vanaf dan tot aan de paasvakantie thuis les.
Lees verder

Fans in Mexico City bestormen Dua Lipa
Afgelopen weekend werd zangeres Dua Lipa (25) vanuit het niets bestormd door enkele opgewonden fans. De Britse superster was in Mexico City voor een opdracht en was helemaal geschokt, toen lokale inwoners op haar afvlogen.
Lees verder

Beke: "Bestaande maatregelen moeten we veel secuurder respecteren"
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) maakt zich ongerust over het stijgende aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames. Dat zegt hij in een interview met persagentschap Belga. Volgens Beke is het nu vooral zaak om de bestaande maatregelen beter na te leven.
Lees verder

Miljoenen spinnen kruipen op zo goed als alles in Australië om te ontkomen aan overstromingen
In het oosten van Australië probeert een leger van insecten zoals mieren, krekels en spinnen te vluchten voor de zware overstromingen. Ze zoeken daarvoor hoger gelegen grond op, en klimmen dus bijvoorbeeld ook op huizen.
Lees verder

Sylvain Moniquet maakt indruk in Catalonië met lange vlucht, maar ook deze Belgische klimmers bulken van het talent
Sylvain Moniquet heeft z'n visitekaartje afgegeven in de Ronde van Catalonië. Het 23-jarige klimtalent van Lotto Soudal gooide bergop z'n medevluchters overboord en werd als laatste van de vroege vlucht opgeslokt door het peloton. Maar Moniquet is niet de enige jonge Belgische klimmer die klaar staat om de wielerhemel te bestormen. Maak hier kennis met de grootste klimtalenten die ons land te bieden heeft.
Lees verder

Namenaar Sylvain Moniquet maakt indruk in Catalonië met lange vlucht, maar ook deze Belgische klimmers bulken van het talent
Sylvain Moniquet heeft z'n visitekaartje afgegeven in de Ronde van Catalonië. Het 23-jarige klimtalent van Lotto Soudal gooide bergop z'n medevluchters overboord en werd als laatste van de vroege vlucht opgeslokt door het peloton. Maar de uit Namen afkomstige Moniquet is niet de enige jonge Belgische klimmer die klaar staat om de wielerhemel te bestormen. Maak hier kennis met de grootste klimtalenten die ons land te bieden heeft.
Lees verder

Brussels Jazz Festival geeft openluchtconcerten vanop balkons
Het Brussels Jazz Festival bevestigt dat het in 2021 gewoon doorgaat in het weekend van 29 en 30 mei, maar wel met een speciale 'Balcony Edition'. In verschillende Brusselse gemeenten worden iconische balkons gebruikt als podia om zo op een coronaproof manier gratis openluchtconcerten te geven.
Lees verder

KOERS KORT. Mooi deelnemersveld voor eerste Scheldeprijs voor vrouwen - BK tijdrijden voor jeugd uitgesteld
Op woensdag 7 april heeft de eerste editie van de Scheldeprijs voor vrouwen plaats, met start en finish in het Antwerpse Schoten. De organisatoren wisten met Alé BTC Ljubljana, Canyon/SRAM, BikeExchange, Team DSM, Trek-Segafredo en Movistar, waar de Nederlandse Annemiek van Vleuten het mooie weer maakt, zes WorldTeams te strikken. Er komen ook vijf Belgische ploegen aan de start met Bingoal Casino-Chevalmeire, Lotto Soudal Ladies, Doltcini-Van Eyck, Multum Accountants Ladies Cycling Team en Ciclismo Mundial.
Lees verder

"Zodat je geen kinderen maakt die even slecht parkeren als jij. Groetjes": buurtbewoner kleeft condoom op voorruit van foutparkeerder
Depannage Lybaert had maandag een opmerkelijke takeling uit te voeren. Op een foutgeparkeerde wagen liet iemand een niet mis te verstane boodschap achter...
Lees verder

Tom Boonen in HLN SPORTCAST: "Stuyven is in staat om in het voorjaar nog ergens uit te pakken"
Tom Boonen is deze week de gast in onze HLN Sportcast. Aan tafel met Jonas Decleer had Boonen het uiteraard over de knappe zege van Jasper Stuyven in Milaan-Sanremo. "Alles wordt nu makkelijker voor Jasper. Ze gaan meer rekening moeten houden met hem en de ploeg Trek-Segafredo in de rest van de klassiekers." Boonen heeft het ook over Mathieu van der Poel en Wout van Aert, die als topfavoriet naast de overwinning grepen. Onze huisanalist stelt dat de kloof tussen die twee en de anderen niet eens zó groot is. Ten slotte belt ook Stuyvens ploegmaat Edward Theuns in.
Lees verder

Serge (58) krijgt 54.000 euro schadevergoeding, 4 jaar na de vechtpartij waarbij hij oog verloor: "Mijn leven is helemaal verwoest"
"Hoe meer ik vroeg te stoppen, hoe meer die man bleef verder razen. Zonder reden of aanleiding. Hij leek wel gek." Een koppel uit Menen moet een schadevergoeding van bijna 54.000 euro betalen omdat ze op 30 september 2017 Serge Vanhaverbeke (58) uit Menen zo erg toetakelden dat hij zijn rechteroog verloor.
Lees verder

Geel hesje krijgt twee jaar cel nadat hij politiecombi in Frankrijk aanviel
Een Frans geel hesje is veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel. De beklaagde werd vervolgd voor diefstal met geweld tegen openbare gezagsdragers. Op 1 december 2018 zou de demonstrant tijdens een betoging van gele hesjes in Parijs een tas met onder meer een kogelvrije vest gestolen hebben uit een politiecombi. Verschillende demonstranten vielen die combi aan, terwijl er nog acht politieagenten in zaten.
Lees verder

Makers 'Casa de Papel' scoren met nieuwe hit 'Sky Rojo': "Hilarische pulpfictie op RedBull-tempo"
In afwachting van het finale seizoen van de Spaanse gijzelingsreeks 'La casa de papel' beraamde bedenker Álex Pina een nieuwe overval op de Netflix-kijker. 'Sky Rojo', sinds vrijdag te zien op het streamingsplatform, viel meteen in de smaak. De flitsende fastfoodfictie over drie prostituees lijkt voor Pina andermaal op een kassucces uit te draaien. Wat is zijn succesrecept?
Lees verder

1 miljoen Vlamingen zagen Jasper Stuyven Milaan-Sanremo winnen
't Is weer koers. En dat hebben jullie begrepen! Ondanks het goede weer werd Milaan-Sanremo, het eerste monument van het wielerseizoen, afgelopen zaterdag massaal bekeken.
Lees verder

Na verfaanslag blijkt wagen van advocaat ook gesaboteerd: "Drie wielbouten waren verwijderd. Dit is moordpoging"
De verdachte van de verfaanslag op de wagen van advocaat Eric Van Hauwermeiren, twee weken geleden aan zijn kantoor aan de Dendermondsesteenweg in Wichelen, moet zich nu ook verantwoorden voor een mogelijke sabotage van die wagen. In de garage werd vastgesteld dat drie van de vier wielbouten ontbraken. "Dit is geen pesterij meer", reageert de advocaat.
Lees verder

Volg hier om 19 uur LIVE de finale van Belgische League of Legends-competitie
Het lenteseizoen van de Belgian League nadert zijn ontknoping. Zes teams vochten het tegen elkaar uit in het reguliere seizoen, vier daarvan gingen door naar de play-offs, maar slechts eentje mag ons gaan representeren op de European Masters. Met de 3-2 overwinning van Sector One op ION SQUAD, staat de regerende kampioen opnieuw in de finale. Aan de overkant wacht het tot nog nu toe ongeslagen KV Mechelen Esports.
Lees verder

Zo heten de nieuwe corgi's van Queen Elizabeth
Haar hele leven lang had Queen Elizabeth (94) corgi's. Na de dood van haar laatste viervoeter eind vorig jaar leek het erop dat ze geen nieuw huisdier meer in huis zou halen gezien haar leeftijd, maar dat deed ze uiteindelijk toch. De twee puppy's kregen allebei een voor haar betekenisvolle naam.
Lees verder