Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 maart 2021

Djokovic breekt record op ATP-ranking, status quo voor Mertens en Goffin

HLN
Djokovic breekt record op ATP-ranking, status quo voor Mertens en Goffin
Novak Djokovic staat op de nieuwe ATP-ranking opnieuw op de eerste plaats en gaat zo de geschiedenisboeken in. Het is voor de Serviër de 311e week bovenaan de lijst, een record. David Goffin blijft veertiende. Bij de vrouwen blijft Elise Mertens 18e op de WTA-ranking.
Lees verder

"Ik denk dat ze voor de uitzending drugs neemt": BV's lezen de gemeenste klachten over zichzelf
Vorig jaar werd de klantendienst van de VRT maar liefst 31.580 keer gecontacteerd voor vragen, felicitaties, maar ook klachten. Enkele BV's die de kop van jut waren, lazen voor de camera de gemeenste klachten over zichzelf voor.
Lees verder

Wie moet de brandverzekering afsluiten: de huurder of de verhuurder?
Als er brand uitbreekt in een huurwoning, dan kunnen zowel de huurder als de verhuurder aansprakelijk zijn voor de schade. Daarom is een goede brandverzekering noodzakelijk. Spaargids.be belicht de huidige regels.
Lees verder

Een derde van de vrouwen verbergt menopauze op het werk
Een derde van de vrouwen probeert de symptomen van de menopauze op het werk te verstoppen. Dat blijkt uit een enquête bij meer dan 5000 vrouwen in vijf verschillende landen. Vooral vrouwen onder de 45 jaar zijn het meest beschaamd om hulp te vragen.
Lees verder

Vrouwelijke auteurs in de spotlight: 6 must-reads met vrouwen in de hoofdrol
Zoals ieder jaar vieren we op 8 maart Internationale Vrouwendag. De strijd voor vrouwenrechten wereldwijd dwingt het nieuws omtrent de laatste coronacijfers dan even te wijken. De dag staat in het teken van vrouwelijke solidariteit en ook wij springen graag op de kar. Schuif die Houellebecqs en Hemingways alvast wat opzij: deze recente boeken van vrouwelijke auteurs verdienen een plek in je boekenkast.
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix met Van der Poel en Merlier naar Tirreno-Adriatico - Richie Porte heeft niks gebroken
Richie Porte houdt geen breuken over aan zijn val van zondag in de eerste etappe van Parijs-Nice. De 36-jarige Australiër van Ineos, in 2013 en 2015 winnaar van de Franse rittenkoers, ging op ruim 30 kilometer van de finish onderuit. Porte probeerde het nog wel even, maar moest al snel afstappen en ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daar werden geen breuken vastgesteld. "Hij gaat nu terug naar huis om te herstellen en om ervoor te zorgen dat hij er opnieuw klaar voor is", meldt het team op Twitter.
Lees verder

Nieuwe uitbarsting van vulkaan Etna: dorpen in de buurt bedekt met aslaag
De Etna is gisteren voor de tiende keer in drie weken tijd uitgebarsten. De vulkaan op het Italiaanse eiland Sicilië braakte daarbij een nieuwe wolk van rook en as uit. Omliggende dorpen werden met een aslaag bedekt.
Lees verder

"Van blonde allemansvriend tot zoet-zuur oud bruin": onze biersommelier tipt de 5 lekkerste bieren van vrouwelijke brouwers
In tegenstelling tot wat velen denken, speelden vrouwen een cruciale rol in de biergeschiedenis. En langzaam maar zeker nemen er steeds meer weer de roerstok ter hand. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem ging naar aanleiding van Internationale Vrouwendag langs bij vijf bekende vrouwelijke brouwers en proefde er van hun bieren.
Lees verder

Obesitasexpert over gewicht voor, tijdens en na corona: "Die coronakilo's raken we niet meer kwijt"
Al een hele coronacrisis lang lijkt ons (over)gewicht een hoofdrol te spelen. Hoe zwaarder de patiënt, hoe meer kans op ernstige infecties door covid. En dan zijn er nog die coronakilo's. Maar het ergste wat we kunnen doen, is nu zwaar aan het diëten slaan, meent obesitasexpert Caroline Braet (UGent).
Lees verder

NGO: "Bosgebied groter dan Frankrijk verdwenen tussen 2002 en 2019"
Mensen hebben ruwweg twee derde van 's wereld oorspronkelijke tropische regenwoud aangetast of compleet vernietigd, zo blijkt uit een nieuwe studie van Rainforest Foundation Norway. "De totale oppervlakte dat verloren ging tussen 2002 en 2019 is groter dan Frankrijk", luidt het. Wetenschappers wijzen erop dat een belangrijke natuurlijke buffer tegen klimaatverandering aan het verdwijnen is.
Lees verder

Inenten tegen de klok met derde golf op de achtergrond: vaccinatie gaat in Europa nergens zo snel als in Hongarije
Nergens ter wereld, op Israël na, worden er momenteel zoveel coronavaccins toegediend als in Hongarije. Het land kocht behalve de 'westerse' vaccins die ook de andere Europese landen gebruiken, op eigen houtje nog Chinese en Russische spuitjes, en die worden nu massaal ingezet. De Hongaren hopen op die manier een nieuwe lockdown zo kort mogelijk te houden, want ook het aantal nieuwe coronabesmettingen swingt er weer de pan uit.
Lees verder

Amerikaanse man gearresteerd voor inbraak in meer dan 1.000 auto's
In de Amerikaanse staat Pennsylvania is vrijdag een man opgepakt, die in meer dan 1.000 auto's zou hebben ingebroken. De politie herkende hem op camerabeelden dankzij zijn "aparte stijl" van lopen en rennen.
Lees verder

Documentaire over rapper Snelle komt 16 april uit op Netflix
De documentaire over zanger Snelle komt op 16 april uit op Netflix. Dat maakte de streamingdienst vandaag bekend. In de film wordt de carrière en het persoonlijke leven van de 25-jarige zanger gevolgd.
Lees verder

Apple brengt in 2022 mixed-reality-helm op de markt
Apple is van plan om zijn mixed-reality-apparaat, dat oogt als een helm, half 2022 uit te brengen. In 2025 volgt, volgens gerenommeerd analist Ming-Chi Kuo, een augmented-reality-bril: een transparante bril waarbij virtuele voorwerpen aan de echte wereld worden toegevoegd.
Lees verder

Aantal verdachten opgepakt voor moord op David (41): alle pistes liggen open, zegt parket
In het onderzoek naar de dood van de homoseksuele 41-jarige man van wie het lichaam zaterdag gevonden werd in een park in Beveren, zijn enkele verdachten opgepakt op verdenking van moord. Minstens een van de verdachten is minderjarig, is bevestigd aan onze redactie. Het parket Oost-Vlaanderen kan nog niet bevestigen dat er sprake was van homohaat. Het motief wordt onderzocht en alle pistes liggen momenteel nog open, zegt het parket.
Lees verder

Alpecin-Fenix publiceert waarden Van der Poel in Strade Bianche: twee 'watt bombs' volstonden om Alaphilippe en co te versmachten
In deze krant kon u de cijfers achter de fenomenale slotklim van Mathieu van der Poel al lezen, maar nu heeft Alpecin-Fenix nog bijkomende waarden van de Nederlandse krachtpatser gepubliceerd. Met twee machtsexplosies sneed Van der Poel iedereen de adem af.
Lees verder

Europese bankenautoriteit zet e-mailsysteem uit na cyberaanval
De Europese bankenautoriteit (EBA) heeft haar e-mailsysteem offline gehaald na een cyberaanval. Dat heeft de EBA zelf bekendgemaakt. Het gaat om een aanval via gaten in het mailsysteem Exchange van Microsoft.
Lees verder

Met een positieve ingesteldheid kom je ver, maar niet overal, zo bewijst deze (te) grote vrachtwagen
Nee, je kan het nét niet. Deze vrachtwagen bleek simpelweg te groot om onder een lage brug te kunnen rijden. De optimistische slogan op de oranje kolos ten spijt...
Lees verder

Ruim een derde minder dieren in beslag genomen vorig jaar
In Vlaanderen werden vorig jaar 4.109 dieren in beslag genomen. Dat is een daling met 36 procent in vergelijking met 2019, toen het om 6.465 inbeslagnames ging. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) op een vraag van Vlaams parlementslid Allessia Claes (N-VA).
Lees verder

Koen Buyse over de succesvolle comeback van z'n band Zornik: "Nu zou ik voor waterproof eyeliner kiezen"
Twintig jaar na het verschijnen van hun allereerste single 'Love Affair' is rockgroep Zornik helemaal terug van weggeweest. Een reünieoptreden in de AB om die bijzondere mijlpaal te vieren, was in enkele uren tijd zelfs helemaal uitverkocht. "Ik moest huilen van geluk toen ik dat nieuws vernam", aldus frontman Koen Buyse (44). Een gesprek over de hoogte- en dieptepunten van z'n carrière, z'n bijzondere look in de jaren 2000 en z'n andere passies in het leven: fietsen en z'n vriendin Sigrid.
Lees verder