Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 maart 2021

“De wet van aantrekkingskracht is van toepassing op iedereen, of je er nu in gelooft of niet.” 3 ondernemers over...

HLN
"De wet van aantrekkingskracht is van toepassing op iedereen, of je er nu in gelooft of niet." 3 ondernemers over hoe zij hun doelen manifesteren
Manifesteren is de kunst om met je gedachten iets in je leven te brengen, volgens de wet van de aantrekkingskracht. Boeken over die praktijk bestaan al sinds het begin van de vorige eeuw, maar de laatste tijd is de materie steeds populairder. Niet alleen bij 'spiri wiri's', maar bij alle lagen van de bevolking. Ondernemers Loewi Monbaliu, Jessica De Block en Elfi De Bruyn gebruiken de wet van aantrekkingskracht in hun dagelijkse leven. Manifestatiecoach Rita Vanhumskercken vertelt ons alles dat we erover moeten weten.
Lees verder

"De wet van aantrekkingskracht is van toepassing op iedereen, of je er nu in gelooft of niet." Drie ondernemers over hoe zij hun doelen 'manifesteren'
'Manifesteren' is de kunst om met je gedachten iets in je leven te brengen, volgens de wet van de aantrekkingskracht. Boeken over die praktijk bestaan al sinds het begin van de vorige eeuw, maar de laatste tijd is de materie steeds populairder. Niet alleen bij 'spiri wiri's', maar bij alle lagen van de bevolking. Ondernemers Loewi Monbaliu, Jessica De Block en Elfi De Bruyn gebruiken de wet van aantrekkingskracht in hun dagelijkse leven. Manifestatiecoach Rita Vanhumskercken vertelt ons alles dat we erover moeten weten.
Lees verder

Vanavond staat er haai op het menu in Gent: "Zo'n vis vangen ze om de twee jaar eens"
In viswinkel Zuiver Op De Graat in Gentbrugge ligt er vandaag wel een heel bijzonder exemplaar in de aanbieding: een haringhaai van meer dan 2 meter lang. Omdat de vis bedreigd is, mag er niet specifiek naar gevist worden. Daardoor kunnen vishandelaars er enkel aan geraken als ze toevallig in de visnetten verstrengeld geraken, wat bij de leveranciers van de winkel slechts één keer om de twee jaar gebeurt.
Lees verder

Vanavond staat er haai op het menu in Gent: "Zo'n vis vang ze om de twee jaar eens"
In viswinkel Zuiver Op De Graat in Gentbrugge ligt er vandaag wel een heel bijzonder exemplaar in de aanbieding: een haringhaai van meer dan 2 meter lang. Omdat de vis bedreigd is, mag er niet specifiek naar gevist worden. Daardoor kunnen vishandelaars er enkel aan geraken als ze toevallig in de visnetten verstrengeld geraken, wat slechts om de twee jaar gebeurt.
Lees verder

Vanavond staat er (bedreigde) haai op het menu in Gent: "Zo'n vis vangen ze eens om de twee jaar"
In viswinkel Zuiver Op De Graat in Gentbrugge ligt er vandaag wel een heel bijzonder exemplaar in de aanbieding: een haringhaai van meer dan 2 meter lang. Omdat de vis bedreigd is, mag er niet specifiek naar gevist worden. Daardoor kunnen vishandelaars er alleen eentje verkrijgen als ze toevallig in de visnetten verstrengeld geraken, wat bij de leveranciers van de winkel slechts één keer om de twee jaar gebeurt.
Lees verder

Remco Evenepoel gespot op de Oude Kwaremont
Remco Evenepoel timmert aan de weg terug. Het 21-jarige toptalent van Deceuninck-Quick.Step werkte vandaag een training af, met onder meer een passage over de Oude Kwaremont.
Lees verder

Overheid moet alle coronamaatregelen binnen 30 dagen opheffen, oordeelt rechtbank
De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de Belgische overheid veroordeeld om binnen de dertig dagen een eind te maken aan de coronamaatregelen, op straffe van een dwangsom. Dat heeft meester Audrey Lackner bevestigd aan Belga, na berichtgeving van Le Soir.
Lees verder

Decorbouwers Tomorrowland, Graspop, Lokerse Feesten en andere festivals richten zich op bouw van unieke thuisruimtes: "Onze droomfabriek realiseert alles"
Ze bouwden mee aan de podiums van Tomorrowland en de inkom van Hellfest. Phixion uit Beerse staat zelfs in het Guiness Book of Records met het grootste podium ooit in Saudi-Arabië. Met 37 arbeidskrachten was het bedrijf ook groeiende, maar toen sloeg corona keihard toe. Het bedrijf vond zichzelf heruit en richt zich nu op het inrichten van unieke privéruimtes thuis. "We moesten ons zelf heruitvinden om ons personeel bij ons te houden", klinkt het bij de zaakvoerders. "Onze droomfabriek maakt alles waar."
Lees verder

Sociale huurders strenger controleren op buitenlandse eigendommen? Gents stadsbestuur niet onverdeeld enthousiast
Schepen voor Wonen Tine Heyse (Groen) stelt zich ernstige vragen bij de plannen van Vlaamse overheid om strenger te controleren op de buitenlandse eigendommen van sociale huurders. "N-VA doet aan sfeerschepping", klinkt het. "Als je kritische vragen stelt, lijkt het meteen alsof sociale fraude je koud laat."
Lees verder

Biden kondigt acties aan om geweld tegen Aziatische Amerikanen aan te pakken
President Joe Biden heeft vandaag stappen aangekondigd om Amerikanen van Aziatische afkomst te beschermen tegen discriminatie en gewelddadige aanvallen. Het aantal haatmisdrijven tegen mensen met Aziatische roots is gestegen in het land, na de uitbraak van de coronapandemie die in China begon.
Lees verder

Belgische vrouw (42) veroordeeld tot vijftien jaar cel voor moord op bejaarde in Maastricht
Een Belgische vrouw (42) is in hoger beroep veroordeeld tot vijftien jaar cel nadat ze vier jaar geleden een bejaarde in Maastricht doodgestoken had. Het gerechtshof in het Nederlandse Den Bosch vond de eerder opgelegde straf van twaalf jaar niet genoeg.
Lees verder

In de voetsporen van hun grootvader: kleinkinderen Eddy Planckaert tekenen contract bij wielerclub
Devon Planckaert (14) en Mageno Timmerman (13), de kinderen van Francesco (39) en Stephanie Planckaert (32), hebben een contract getekend bij wielerploeg Onder Ons Parike. Ze treden zo in de voetsporen van hun grootvader en wielerlegende Eddy Planckaert (62). De twee jongens zijn al van kindsbeen af niet weg te slaan van hun fiets.
Lees verder

Chinees bedrijf opgedoekt dat voor 750 miljoen dollar aan valsspeelsoftware verkocht
De Chinese politie heeft in samenwerking met het Chinese telecombedrijf Tencent een bedrijf opgedoekt dat valsspeelsoftware verkocht. De software, in de gamingwereld vaak cheats genoemd, gaf kopers een oneerlijk voordeel in een flink aantal verschillende online multiplayer-spellen. Volgens de Chinese politie is dit de grootste vangst ooit van dit soort software en had het bedrijf voor meer dan 750 miljoen dollar aan cheats verkocht.
Lees verder

Elon Musk roept ingenieurs en ander potentieel personeel voor SpaceX op naar Texas te verhuizen
"Verhuis naar Texas en kom voor mij werken." Dat is kortweg de boodschap die SpaceX-baas Elon Musk gisteren de wereld in tweette. Het ruimtebedrijf van de flamboyante zakenman heeft wel wat vacatures openstaan.
Lees verder

Viroloog Johan Neyts over AstraZeneca-vaccin: "Geen biologische hypothese die bloedklonters kan verklaren"
De taskforce Vaccinatie zal zich vanavond om 18 uur beraden over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin na de beslissing van Duitsland gisteren om het vaccin niet meer te gebruiken bij mensen onder de 60 jaar. Ook het Europees geneesmiddelenbureau (EMA) onderzoekt opnieuw het gebruik van het vaccin. Volgens viroloog Johan Neyts is er voorlopig geen biologische hypothese die de bloedklonters kan verklaren.
Lees verder

SUNBITS. Julie Vermeire heeft genoten van golden hour en Wendy Van Wanten haalt haar badpak uit de kast
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vaccinatie-coördinator Chris Van Tongelen: "Geen begrip meer voor het amateurisme van de overheid"
Een nieuwe lockdown, een nieuwe mokerslag. Zeker voor onze Vlaamse artiesten, die voor het tweede jaar op rij het spookbeeld van een zomer zonder optredens zien opdoemen. En dat had de overheid kunnen vermijden, meent Chris Van Tongelen (52) van De Romeo's. "En ik mag dat zeggen, want ik zit er middenin", aldus Chris, die elke dag overladen wordt met bagger en verwijten. Ook enkele andere BV's, waaronder Margriet Hermans, Sven De Ridder en Jo Vally laten hun mening horen. "Mijn spaarpotje slinkt zienderogend."
Lees verder

Marijn Devalck (70) laat in zijn portemonnee kijken: "Ooit ben ik enorm veel geld kwijtgespeeld door verjaarde rechtszaak"
Marijn Devalck (70), voor eeuwig op ons netvlies gebrand als Balthasar Boma uit 'F.C. De Kampioenen', laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen en Percenten legt hij uit hoe hij met geld omgaat, waar hij in investeert en welke financiële lessen hij geleerd heeft. "Zo'n financiële opdoffer wil ik van z'n leven niet nóg eens meemaken."
Lees verder

Thalys moet voor de eerste keer ooit lening aangaan
De coronacrisis heeft spoorwegonderneming Thalys diep in de rode cijfers geduwd. Ze moet voor het eerst in haar bestaan aankloppen bij de banken voor geld. Dat bleek vandaag uit de jaarcijfers van de uitbater van hogesnelheidstreinen tussen Frankrijk, België, Nederland en Duitsland.
Lees verder

FSMA waarschuwt voor "recovery room"-fraude
De financiële autoriteit FSMA waarschuwt opnieuw voor "recovery room"-fraude. Dat is een praktijk waarbij slachtoffers van beleggingsfraude het voorstel krijgen voor hulp om hun verliezen goed te maken of te recupereren.
Lees verder