Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

De Belgische klimmers van de toekomst: van klimtalent dat met Pidcock over Mortirolo ging tot meesterhelper van Alaph...

HLN
De Belgische klimmers van de toekomst: van klimtalent dat met Pidcock over Mortirolo ging tot meesterhelper van Alaphilippe
Ze worden almaar jonger, de wielerhelden en -heldinnen die de koershemel willen bestormen. Remco Evenepoel en Tadej Pogacar zijn de ultieme voorbeelden, maar in hun schaduw staat ook heel wat Belgisch geweld te popelen om door te breken. In deze Next Gen-reeks stellen wij de grootste wielertalenten uit ons land aan u voor. Vandaag de klimmers, met onder meer de toekomstige topluitenant van Remco Evenepoel en een youngster die uitermate geschikt is voor het rondewerk.
Lees verder

Duitse inlichtingendienst beschouwt rechtse partij AfD als verdachte organisatie
De binnenlandse inlichtingendienst van Duitsland beschouwt de rechts-populistische oppositiepartij AfD (Alternative für Deutschland) vanaf nu als mogelijk extremistisch. De hele partij wordt als verdacht beschouwd en kan voortaan door de inlichtingendienst in de gaten worden gehouden. Dat heeft het blad Der Spiegel vandaag gemeld en is ook bevestigd aan andere media.
Lees verder

Aardbeving met kracht van 6,3 in centrum van Griekenland
Het centrum van Griekenland is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat meldt het Amerikaanse Geofysisch Instituut (USGS). Het Griekse observatorium spreekt van een schok met magnitude 6.
Lees verder

Nieuwe pijpleiding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven op komst: tot 80 woningen moeten wijken
Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2023-2024 gestart met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding voor het transport van propaangas en CO2 tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Op tafel liggen drie tracés van 130, 150 en 170 kilometer. Er zullen tussen 18 en 80 woningen onteigend worden. De bouw van de leiding is gepland in 2023-2024.
Lees verder

Nieuwe pijplijn tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven op komst: "Aantal woningen zullen moeten wijken"
Als alles volgens plan verloopt wordt in 2023-2024 gestart met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Op tafel liggen drie tracés van 130, 150 en 170 kilometer. Welke route het wordt is nog niet duidelijk, dat er huizen zullen moeten wijken, is dat wel. De aanvang van de bouw is voorzien voor in 2023-2024.
Lees verder

Europese Commissie denkt aan opschorting begrotingsregels tot 2023
Op basis van de voorlopige aanwijzingen over het economisch herstel denkt de Europese Commissie eraan de opschorting van de Europese begrotingsregels met een jaar te verlengen tot en met 2022. Pas in 2023 zouden de regels dan opnieuw van kracht worden, zo blijkt uit een mededeling die de Commissie vandaag aan de lidstaten heeft voorgelegd.
Lees verder

OPROEP. Schreef jij je in voor K3 als X? Laat het ons weten!
20.000 kandidaten zijn er al om Klaasje op te volgen bij K3: 63% jongens (M), 24% meisjes (V) en 13% schreef zich in als X. Voor een reportage in de krant is redacteur Dietert Bernaers op zoek naar kandidaten die zich inschreven als X.
Lees verder

Schreef jij je in voor K3 als X? Laat het ons weten!
20.000 kandidaten zijn er al om Klaasje op te volgen bij K3: 63% jongens (M), 24% meisjes (V) en 13% schreef zich in als X. Voor een reportage in de krant is redacteur Dietert Bernaers op zoek naar kandidaten die zich inschreven als X.
Lees verder

Open Vld wil verplichte audiovisuele opname bij verhoor van gevoelige feiten
Open Vld wil dat voortaan het verhoor van meerderjarige slachtoffers en getuigen van gevoelige feiten verplicht wordt opgenomen met klank en beeld. Dat moet voorkomen dat de betrokkenen meerdere keren hetzelfde pijnlijke verhaal moeten vertellen. Vandaag is die opname al regel voor minderjarigen.
Lees verder

Geen buitenlandse fans op Olympische Spelen van komende zomer
De Japanse regering heeft het plan om komende zomer geen buitenlandse sportfans toe te laten op de Olympische Spelen van Tokio. Dat schrijft de Japanse krant Mainichi op basis van anonieme bronnen.
Lees verder

Klimaatverandering bedreigt iconische Pacific Coast Highway in Californië
Wie op vakantie met de auto door Californië rondtoert, doet ongetwijfeld ook de beroemde Pacific Coast Highway, kortweg PCH, aan. De iconische snelweg slingert langs de spectaculaire kustlijn van de Stille Oceaan in de staat. Maar daar zal "onvermijdelijk" een einde aan komen, vreest professor Gary Griggs. Bosbranden en stortbuien doen al langer grote stukken van het wegdek in de zee neerstorten. Mogelijke schuldige: de klimaatverandering.
Lees verder

Kritiek op clausule over juridische stappen tegen compensatieregeling digitale meter
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft zich in het Vlaams Parlement moeten verdedigen voor een clausule die in de geplande compensatieregeling staat voor zonnepaneleneigenaars met een digitale meter. Wie een rechtsvordering indient, zou niet meer in aanmerking komen voor de compensatiepremie. "Dat is chantage", zegt Vlaams Belang-parlementslid Chris Janssens. Minister Demir wacht op het advies van de Raad van State.
Lees verder

We kiezen steeds vaker voor een inductiekookplaat
Meer dan de helft van de verkochte kookplaten zijn inductievuren. Een gasvuur is dus voor velen niet langer de beste optie om te koken. Vanwaar die verschuiving? En wat zijn de grootste troeven van inductie? Bouwsite Livios maakt je wegwijs.
Lees verder

Gezocht: overnemer Boek.be en Antwerpse Boekenbeurs
Alle activa van boek.be, de belangenorganisatie van de Vlaamse boekensector en sinds 1932 organisator van de Boekenbeurs, staan te koop. De vzw kampt al enkele jaren met financiële problemen. Vanwege de coronacrisis kon de Boekenbeurs vorig jaar bovendien niet doorgaan. In september vorig jaar kreeg de organisatie al bescherming tegen schuldeisers. Op verzoek van Boek.be zelf werd de procedure aangepast, en werd op 19 februari een gerechtsmandataris aangesteld.
Lees verder

Ondanks zieke prins Philip gaat spraakmakend interview met Harry en Meghan gewoon door: "Er staat te veel op het spel"
De hele wereld kijkt nu al uit naar het spraakmakende interview tussen Oprah Winfrey (67) en Harry (36) en Meghan (39). Al leek het er even op dat het Britse paleis een stokje zou steken voor de uitzending nu prins Philip (99) al twee weken in het ziekenhuis ligt. Maar de belangen voor tv-zender CBS zijn zo groot, dat zelfs Meghan en Harry het programma niet zouden kunnen tegenhouden.
Lees verder

Minder dan de helft blijft over: Golden Globes legt laagste kijkcijfers in jaren voor
Hoewel ook Amerikanen vanwege de coronacrisis thuiszitten, kropen ze zondag niet massaal voor de buis om naar de 'Golden Globes' te kijken. De aangepaste versie van de uitreiking scoorde slechts 6,9 miljoen kijkers terwijl er vorig jaar nog 18,3 miljoen mensen voor de tv kropen. Dat heeft Nielsen Ratings dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Minder dan de helft blijft over: Golden Globes legt meest dramatische kijkcijfers in jaren voor
Hoewel ook Amerikanen vanwege de coronacrisis thuiszitten, kropen ze zondag niet massaal voor de buis om naar de 'Golden Globes' te kijken. De aangepaste versie van de uitreiking scoorde slechts 6,9 miljoen kijkers terwijl er vorig jaar nog 18,3 miljoen mensen voor de tv kropen. Dat heeft Nielsen Ratings dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Zverev struikelt al in eerste ronde in Rotterdam
Alexander Zverev (ATP 7) is meteen uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Nederlandse Rotterdam (hard/980.580 euro). De 23-jarige Duitser, het derde reekshoofd, verloor tegen de Kazach Alexander Bublik (ATP 43) in twee sets: 7-5 en 6-3. De partij nam 1 uur en 19 minuten in beslag. Bublik treft in de tweede ronde de Amerikaan Tommy Paul (ATP 56) of de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 35).
Lees verder

SHOWBITS. Kim Kardashian betrapt tijdens awkward moment en Dwayne Johnson showt de blauwe plekken op zijn rug
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Strandredders dit jaar maand vroeger op post: "Als de grenzen dicht blijven, zal de Belg massaal naar eigen kust trekken"
Goed nieuws voor de trouwe badgasten aan onze kust. De kustgemeenten verwachten dat de Belg vroeger dan andere jaren massaal naar onze zee zal trekken bij mooi weer en de helft zet vanaf het Hemelvaartweekend al redders in. Blankenberge opent zelfs álle reddersposten permanent vanaf 13 mei. Is burgemeester Daphné Dumery (N-VA) niet bevreesd voor een uit de hand gelopen stormloop, zoals afgelopen zomer?
Lees verder