Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 30 maart 2021

Covid-bedden op intensieve zorg lopen vol: “Als er nu zware kettingbotsing gebeurt, wordt het moeilijk”

HLN
Covid-bedden op intensieve zorg lopen vol: "Als er nu zware kettingbotsing gebeurt, wordt het moeilijk"
De afdelingen intensieve zorg botsen op hun limieten. Van de 1.000 bedden die voor Covid-patiënten bestemd zijn, worden er nu 739 ingenomen. In een aantal ziekenhuizen liggen de Covid-bedden op intensieve al vol. Vier op de tien patiënten zitten in de leeftijdsgroep 60 tot 79 jaar. En als er nog veel patiënten bij komen, komt ook de gewone zorg in gevaar.
Lees verder

REPORTAGE. Goesting in zon, zee en strand is groot: wij spoorden met dagtoeristen naar de kust
De kust maakt zich op voor een - hopelijk - zonovergoten paasvakantie en houdt deze week een generale repetitie. Wij spoorden vanuit Gent met de trein naar de kust, samen met honderden andere dagjesmensen. Of volgende week alle kusttoeristen op de trein een plekje aan het venster weten te bemachtigen, durven we te betwijfelen, maar de goesting naar zon, zee en strand is groot, zéér groot.
Lees verder

Illegale straatracers maken al jaren Antwerpse wijk onveilig: "Jonge gastjes, vaak zonder rijbewijs, die stoer doen met de auto van papa"
The Fast and the Furious, maar dan op de wijk Luchtbal. Racepartijen, driften en donuts maken. De parking aan de Decathlon ten noorden van Antwerpen is al jaren de geliefde plek voor illegale straatracers. Afgelopen zaterdag ging de Antwerpse politie over tot een georganiseerde actie en betrapte het 450 aanwezigen. "Zelfs met het raam toe horen we de motoren, tot ver na 22 uur. Ik denk niet dat dit na één actie zal stoppen", zegt buurtbewoonster Linda.
Lees verder

ANNO 2021. Anouchka Balsing (70), jurylid 'Sterren Op De Dansvloer': "Godzijdank heb ik mijn gebouw voor corona kunnen verkopen"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Anouchka Balsing (70), jarenlang danseres bij Ballet van Vlaanderen, voormalig jurylid van 'Sterren Op De Dansvloer' en net verhuisd naar Antwerpen. "Zicht op het ziekenhuis: hoe veilig kan je als zeventiger wonen?"
Lees verder

Hoe een roekeloos miljardenfonds chaos veroorzaakt op Wall Street
Op Wall Street gingen de poppen aan het dansen toen één iemand plots 20 miljard dollar aan beleggingen moest dumpen. De banken die hem daartoe dwongen zullen zelf miljardenverliezen slikken. En het mediabedrijf boven MTV en Nickelodeon is op een week tijd de helft minder waard.
Lees verder

Steeds meer kinderen en jongeren kampen met extra kilo's door lockdown: "Op school zijn er enkel koekjes in de speeltijd, thuis is de kast áltijd dichtbij"
Corona doet onze jongeren in de koekjeskast grabbelen. Te vaak, zo blijkt, want steeds meer kinderen en tieners kampen met kilo's te veel sinds de lockdown. Diëtisten luiden de alarmbel: "9 op 10 patiënten geven corona als oorzaak van hun gewichtstoename."
Lees verder

'Poppemie' Katharina is opvallende nieuwkomer in 'Lady Truckers': "Ook met gelnagels kan je een vrachtwagen inladen, hoor"
Elegante gelnagels, een stevige laag make-up en een voorliefde voor roze. De West-Vlaamse Katharina (26) heeft veel weg van een misskandidate, maar de alleenstaande mama is een onvervalste truckchauffeur. "Dit is misschien een mannenjob, maar waarom zou ik er niet vrouwelijk mogen uitzien?"
Lees verder

Tom Waes heeft ideeën voor eigen fototentoonstelling
Tweeduizend euro én een voorstel voor een eigen fototentoonstelling. Dat hield Tom Waes (52) twee jaar geleden over aan zijn passage in het Play4-programma 'Stukken van mensen'. Vandaag is dat laatste er wegens tijdsgebrek nog niet van gekomen, maar de presentator heeft het idee niet losgelaten.
Lees verder

Opnieuw zonnige dag met temperaturen tot 23 graden
Het wordt een droge en zonnige dinsdag met wat hoge wolkensluiers. Het kwik klimt naar 18 tot 23 graden, voorspelt het KMI.
Lees verder

Opnieuw volop lente met zonnige temperaturen tot 23 graden
Het wordt een droge en zonnige dinsdag met wat hoge wolkensluiers. Het kwik klimt naar 18 tot 23 graden, voorspelt het KMI.
Lees verder

Darline Devos zet alles op alles zodat Miss België toch kan doorgaan: "Het lijkt hier soms een legerkamp"
In het aantal kappers en schminksters werd gesnoeid. Avondjurken worden 'gerecycleerd' om de kledingwissels te beperken. En de nieuwe Miss België? Die mag niet eens haar ouders in de armen vliegen na de kroning. Alles om de verkiezing morgen coronaproof te laten doorgaan. "Alsof ik de generaal van een leger ben", zegt organisatrice Darline Devos (56), die probeert zicht te krijgen op de financiële gevolgen. "We zijn al zeker zo'n 5.000 euro kwijt aan de testen."
Lees verder

Alles op alles zodat verkiezing Miss België toch kan doorgaan: "Het lijkt hier soms een legerkamp"
In het aantal kappers en schminksters werd gesnoeid. Avondjurken worden 'gerecycleerd' om de kledingwissels te beperken. En de nieuwe Miss België? Die mag niet eens haar ouders in de armen vliegen na de kroning. Alles om de verkiezing morgen coronaproof te laten doorgaan. "Alsof ik de generaal van een leger ben", zegt organisatrice Darline Devos (56).
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen, maar minder fel
De coronacijfers blijven stijgen, maar opnieuw minder fel dan de voorbije dagen. Het aantal nieuwe besmettingen stijgt nu nog met 17 procent, het aantal ziekenhuisopnames met 18 procent. Er liggen nu 739 coronapatiënten op intensieve zorgen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Jongen van 10 maakt furore op befaamd jeugdtoernooi door nooit een backhand te slaan
Stel het u even voor: Rafael Nadal die niet één maar twee monsterlijke forehands zou hebben. Het had zomaar gekund. De Mallorcaan is rechtshandig in het dagelijkse leven maar tennist met zijn linkerhand. Waarom leert men dat eigenlijk niet aan? En wordt Teodor Davidov de eerste 'ambidexter' die echt doorbreekt?
Lees verder

Mertens met blessure aan schouder in twee sets onderuit tegen Osaka in Miami: "Het werd alleen maar erger"
Geen stunt voor Elise Mertens (WTA 17) in de vierde ronde van de Miami Open. Tweede reekshoofd Naomi Osaka was met tweemaal 6-3 te sterk. Mertens werd in de tweede set behandeld voor een opnieuw opspelende borstspier -en schouderblessure.
Lees verder

Hondenuitlater Lady Gaga na maand uit het ziekenhuis
Ryan Fischer, de hondenuitlater van Lady Gaga (35), heeft na meer dan een maand het ziekenhuis mogen verlaten. Eind februari werd hij tijdens het uitlaten van de drie honden van de zangeres in Hollywood door twee gewapende mannen overvallen en neergeschoten. Sindsdien lag hij in stabiele toestand in het ziekenhuis.
Lees verder

Na 'The Today Show' mag Duncan Laurence nu ook optreden bij Ellen Degeneres
Het optreden van Duncan Laurence (26) in de Amerikaanse ochtendshow 'The Today Show' is niet onopgemerkt gebleven. De Nederlandse zanger mag volgende week zijn hit 'Arcade' nog een keer brengen, maar dan in de talkshow van Ellen Degeneres (63).
Lees verder

Vlaamse export 8,1 procent gedaald vorig jaar
De Vlaamse bedrijven hebben vorig jaar voor 298 miljard euro aan goederen uitgevoerd. Dat is 8,1 procent minder dan in 2019, zo blijkt uit cijfers van exportagentschap Flanders Investment & Trade. Een brexit-effect hielp de export in het najaar.
Lees verder

Nike naar de rechter om sneakers van Lil Nas X
De commotie rond de 'Satan Shoes' is nog niet gedaan. Nike laat het er niet bij dat Lil Nas X (21) een bewerkt paar Nike Air Max heeft uitgebracht. Het sportmerk heeft MSCHF Product Studio, het bedrijf waarmee de rapper voor de bewuste Satan Sneakers heeft samengewerkt, aangeklaagd. Dat meldt TMZ op basis van juridische documenten.
Lees verder

Wales stuurt drie internationals naar huis na negeren nachtklok
De Welshe voetbalbond heeft met Rabbi Matondo, Hal Robson-Kanu en Tyler Roberts drie internationals aan de vooravond van het belangrijke treffen met Tsjechië naar huis gestuurd. Het trio schaadde de opgelegde nachtklok in het spelershotel, een maatregel die los stond van de coronaregels.
Lees verder