Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 maart 2021

Bewoonster begrijpt niet waarom iemand brandbom door haar ruit gooide: “Ik heb met niemand problemen. Wie doet nu z...

HLN
Bewoonster begrijpt niet waarom iemand brandbom door haar ruit gooide: "Ik heb met niemand problemen. Wie doet nu zoiets?"
"De buren vinden me allemaal lief. En ik heb met geen enkele klant een probleem. Ik begrijp niet wie dit gedaan heeft. En vooral: waarom?", zegt de Diegemse eventplanner Radia. Twee daders gooiden zondag een brandbom door de ruit van haar bedrijfsruimte. Ze woont met haar gezin in de rest van de woning: "Toen we de knal hoorden, dachten we dat er een kast was omgevallen."
Lees verder

Courtois' Rolls Royce van 340.000 euro weggetakeld op trainingscomplex van Real Madrid
Even pech voor Thibaut Courtois het voorbije weekend. Een platte band met zijn exclusieve Rolls-Royce, op weg naar het trainingscomplex Valdebebas voor een training in het teken van de thuismatch tegen Real Sociedad vanavond. Enkele uren later werd de wagen ter waarde van circa 340.000 euro weggetakeld ter herstelling (zie video hieronder vanaf minuut 1).
Lees verder

Belgian Cats behouden zesde plaats op wereldranglijst
De Belgian Cats blijven op de zesde plaats staan in de nieuwe wereldranglijst van de FIBA, de internationale basketfederatie. Het klassement werd maandag aangepast na de in februari gespeelde EK-kwalificatieduels.
Lees verder

Heeft Jill uit 'Big Brother' dan toch gevoelens voor Thomas? "Misschien zat er meer in dan vriendschap"
Na het vertrek van Thomas in 'Big Brother' lijkt zijn BBF Jill toch onzeker over haar gevoelens voor hem. "Ik heb altijd gezegd dat het gewoon vriendschap was", vertrouwt ze verschillende andere bewoners toe. "Maar wat als het meer had kunnen zijn?"
Lees verder

OPROEP. Kreeg jij al eens te maken met 'thinshaming' omdat mensen je 'te mager' vinden?
Naast 'fatshaming' is ook 'thinshaming' een onaangenaam fenomeen. Ben jij volgens sommige mensen 'te mager' en krijg je weleens kwetsende commentaar op je slanke uiterlijk? Dan wil NINA graag jouw verhaal horen.
Lees verder

100.000 Vlamingen met zonnepanelen zien teller niet meer terugdraaien
Het arrest van het Grondwettelijk hof dat het principe vernietigt van de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen én een digitale meter is gepubliceerd in het Staatsblad. Gevolg: 100.000 Vlamingen die zonnepanelen op hun dak liggen hebben en bij wie een digitale meter is geïnstalleerd, zien hierdoor hun teller niet meer 'terugdraaien'. Het principe geldt niet langer sinds middernacht.
Lees verder

100.000 Vlamingen met zonnepanelen zien teller niet meer terudraaien
Het arrest van het Grondwettelijk hof dat het principe vernietigt van de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen én een digitale meter is gepubliceerd in het staatsblad.
Lees verder

Football Talk. Ziekenboeg bij Leicester nog wat groter
Het lijstje geblesseerden bij Leicester City is afgelopen weekend nog wat groter geworden. Harvey Barnes zal morgen een operatie aan de knie ondergaan. De aanvaller wacht een herstel van 6 weken. Johnny Evans is dan weer twijfelachtig voor de verplaatsing naar Burnley woensdag. Evans speelde al enkele weken met hinder aan de kuit en werd afgelopen weekend vroegtijdig naar de kant gehaald. Leicestercoach Brendan Rodgers hoopt dat Evans snel weer inzetbaar is. Leicester zal het al zeker zonder Dennis Praet, James Maddison, Ayoze Perez en Wes Morgan moeten doen.
Lees verder

Football Talk. 2 speeldagen schorsing voor Teixeira - Ziekenboeg bij Leicester nog wat groter
Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wil Jorge Teixeira twee speeldagen schorsen. De verdediger van STVV, die ook een boete van 2.000 euro riskeert, ontving dat strafvoorstel maandag wegens zijn rode kaart tegen Eupen.
Lees verder

Hoe stellen onze vaccinatiecentra hun reservelijsten samen? "Oproep via Facebook zoals in Grimbergen niet het beste idee"
In verschillende vaccinatiecentra in Vlaanderen draait het vaccineren in de soep, omdat mensen niet komen opdagen. Daarom werken de centra met reservelijsten, maar wie stelt die dan samen en hoe gebeurt dat? In Grimbergen werden 100 'gewone' burgers opgetrommeld voor hun eerste prik via een oproep op Facebook, maar elk vaccinatiecentrum blijk er zijn eigen systeem op na te houden. Wij informeerden bij vaccinatiecentra in heel Vlaanderen.
Lees verder

Zoektocht naar verloren bal in vijver wordt golfspeler fataal
Toen Hermilo Jazmines (74) aan de derde hole zijn golfbal met zijn ogen volgde en in de buurt van de vijver zag verdwijnen, aarzelde hij geen seconde om het kleinood te gaan zoeken. Het was toen dat het drama zich ontspon in de East Lake Woodlands Country Club in Oldsmar in de Amerikaanse staat Florida.
Lees verder

PORTRET. Josep Maria Bartomeu, de Barça-voorzitter die gedoemd was om te mislukken
Van je sterspeler haal je het nooit. Toen Josep Bartomeu figuurlijk neus aan neus ging staan met Lionel Messi tekende hij zijn eigen doodvonnis. Een portret van de ex-voorzitter van FC Barcelona.
Lees verder

Nederlandse garage geeft oude brandweerwagen mee als vervangauto
De politie in Amsterdam deed vorige week een nogal speciale interventie. Ze moesten een oude brandweerwagen aan de kant zetten, omdat er een gewone burger achter het stuur zat. Het voertuig bleek uiteindelijk in het bezit van een garagebedrijf te zijn, die de auto regelmatig uitleende aan klanten.
Lees verder

Russisch dopingschandaal: Internationale atletiekbond keurt herstelplan Rusland goed
Het bestuur van de internationale atletiekfederatie World Athletics heeft het herstelplan goedgekeurd dat de Russische atletiekbond heeft opgesteld. De Russen ontsnappen daarmee aan nieuwe sancties.
Lees verder

China verbiedt harde straffen op school
China verbiedt leraren vanaf maandag hun toevlucht te nemen tot straffen die mogelijk lichamelijke of geestelijke trauma's zouden veroorzaken. De stap volgt na de dood van meerdere leerlingen de afgelopen jaren die té zwaar werden gestraft.
Lees verder

Psycholoog van dokter André Gyselbrecht riskeert celstraf voor schending beroepsgeheim in kasteelmoord: "Hij toonde geen greintje empathie tegenover ouders die hun kind verloren zijn"
"Wees gewaarschuwd als je als patiënt z'n kabinet binnenstapt. Hij zou u wel eens niet kunnen beschouwen als cliënt, met alle gevolgen van dien." Procureur Fien Maddens haalde maandagmorgen bikkelhard uit naar psycholoog Johan M. (69) uit Damme. Volgens het parket schond die z'n beroepsgeheim door attesten over gesprekken met Stijn Saelens - slachtoffer van de kasteelmoord - door te spelen aan diens schoonvader André Gyselbrecht, opdrachtgever van de moord. De psycholoog riskeert de maximumstraf, maar ontkent de tenlastelegging met klem.
Lees verder

"Hij heeft letterlijk met het leven van Zoë gespeeld": familie van jonge mama (29) vol onbegrip voor chauffeur die eigen vriendin verliest bij ongeval
"Iedereen kan een ongeval veroorzaken, maar niet op die manier." De familie van Zoë Bouquet (29) uit Knokke heeft weinig begrip voor de spijtbetuiging van K.D. (26). De beklaagde vormde sinds een maand een koppel met Zoë en had er net een avondje stappen opzitten toen hij onder invloed - met haar BMW - botste op een bestelwagen. Hij reed ook te snel. Zoë, mama van een zoontje, stierf enkele uren later in het ziekenhuis. De beklaagde hoopt dat hij niet naar de gevangenis moet.
Lees verder

Stad Gent tekent krijtcirkels op Sint-Pietersplein "om studenten te helpen in hun bubbel te blijven"
De stad Gent laat - op vraag van de studenten zelf - 100 krijtcirkels tekenen op het Sint-Pietersplein. Dat moet jongeren 'helpen' om met vier - en niet met meer - te genieten van de zon op het plein. De cirkels hebben een diameter van zes meter, en liggen op telkens vier meter van de volgende cirkel.
Lees verder

'The Crown'-acteurs zijn prins Harry dankbaar: "Hij is in staat om te beoordelen wat feit en wat fictie is"
'The Crown'-actrices Gillian Anderson (52) en Emma Corrin (25) vertelden na de 'Golden Globe'-uitreiking blij te zijn met de reactie van prins Harry (36) op de bejubelde Netflix-serie. Hij vertelde in een interview met James Corden (42) dat het een realistisch beeld geeft van hoe het er in een koninklijke familie aan toe gaat.
Lees verder

Persfotograaf (65) kritiek na agressie in Reims, politie doet oproep tot getuigen
In de noordoostelijke Franse stad Reims is een persfotograaf van de lokale krant L'Union in kritieke, maar stabiele toestand na vermoedelijke zware agressie. Christian Lantenois (65) kreeg zaterdagnamiddag de opdracht om uit te rukken naar de probleemwijk Croix-Rouge waar zo'n veertigtal jongeren met ijzeren staven en golfclubs rondliepen. Hij reed in een auto met het logo van de krant, maar werd volgens de L'Union-hoofdredactie snel zelf een doelwit.
Lees verder