Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 maart 2021

Belgian Cycling brieft wielerploegen voor Le Samyn: “Niet knuffelen na zege”

HLN
Belgian Cycling brieft wielerploegen voor Le Samyn: "Niet knuffelen na zege"
Ook het profwielrennen ontsnapt niet aan knuffeltaferelen, bleek na de triomf van Davide Ballerini en Mads Pedersen dit weekend. Belgian Cycling vraagt voor Le Samyn vandaag dat ploegleiders hun renners briefen dat gedrag te vermijden.
Lees verder

Zwak Antwerp onderuit bij OH Leuven na twee prachtige goals in eerste helft
Nieuw puntenverlies voor Antwerp. Een wel erg zwakke Great Old kon OH Leuven nooit in verlegenheid brengen, dat met twee heerlijke goals van Mercier en Tamari de wedstrijd al voor rust besliste. Leider Club Brugge is de lachende derde. Zonder te spelen is Club nu al zeker van Europees voetbal.
Lees verder

Club Brugge nu al zeker van Europees voetbal, zonder play-offs was blauw-zwart zelfs al kampioen
Het Europese avontuur van Club zit er nog maar net op, maar blauw-zwart is nu alweer zeker van Europees voetbal volgend seizoen. Door de nederlaag van Antwerp bij OHL eindigt het sowieso in de top vier.
Lees verder

Real ziet kans op nieuwe titel weer kleiner worden, Courtois en co verslikken zich in Sociedad
Dat gaat zo als je in élke wedstrijd nooit overschot hebt. Real Madrid verloor tegen Sociedad twee punten en ziet zijn kansen op een nieuwe Spaanse titel alweer slinken.
Lees verder

Real ziet nieuwe titel weer kleiner worden, Courtois en co verslikken zich in Sociedad
Dat gaat zo als je in élke wedstrijd nooit overschot hebt. Real Madrid verloor tegen Sociedad twee punten en ziet zijn kansen op een nieuwe Spaanse titel alweer slinken.
Lees verder

Donald en Melania Trump lieten zich in januari in alle stilte inenten met coronavaccin
Oud-president Donald Trump en zijn vrouw Melania werden in januari in het Witte Huis ingeënt tegen Covid-19, bevestigen bronnen aan onder meer CNN. De 74-jarige Trump was destijds nog president en gaf er geen ruchtbaarheid aan. Zijn opvolger Joe Biden deed dat wel. Hij werd op 21 december live op televisie gevaccineerd.
Lees verder

Dubbele verrassing bij 'Big Brother': de bewoners worden opgesplitst in twee kampen en iedereen kan genomineerd worden
Een nieuwe week, een nieuw rondje verrassingen bij 'Big Brother'. Van een huismeester - en de bijhorende immuniteit - is vanaf nu geen sprake meer en dankzij een spelletje is het huis ook nog eens opgesplitst in een 'rijk' en een 'arm' gedeelte...
Lees verder

Het Grote Niets van Antwerp tegen OHL: Great Old kon nu al zes matchen op rij niet meer winnen
De zakdoek wordt alsmaar kleiner, de strijd om play off 1 kan nauwelijks spannender. Nu komt ook OH Leuven zich weer moeien, terwijl Antwerp plots weer de hete adem van, tja, hoéveel ploegen voelt?
Lees verder

LIVE (20u45). Knopen Cristiano Ronaldo en Juventus tegen Spezia aan met zege?
• Allianz Stadium
Lees verder

LIVE (21u). Kunnen Dendoncker en Wolverhampton De Bruyne en Man City wat in de weg leggen?
• Etihad Stadium
Lees verder

Paardensportwedstrijden tot eind maart geschrapt omwille van virus
De Internationale Ruitersportfederatie FEI heeft vrijwel alle internationale wedstrijden tot 28 maart geschrapt wegens de uitbraak van het rhinopneumonie virus. De maatregel treft tien landen van het Europese vasteland, waaronder België.
Lees verder

Marokko schort contacten met Duitsland op
Marokko schort alle contacten met de Duitse ambassade op wegens "grondige misverstanden" in verschillende dossiers, waaronder dat van de Westelijke Sahara. Dat is maandag bevestigd door Marokkaanse diplomatieke bronnen.
Lees verder

Schilderij van Churchill geveild voor bijna 10 miljoen euro
Een schilderij van de hand van de Britse oud-premier Winston Churchill is op een veiling in Londen verkocht voor een recordbedrag van 8,3 miljoen pond (9,6 miljoen euro). Dat meldt het veilinghuis Christie's. Actrice Angelina Jolie verkocht het werk.
Lees verder

LIVE. WHO raadt gebruik malariamiddel ten zeerste af tegen corona
In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het nieuwe coronavirus deze week een versnelling hoger. Er zullen zo'n 129.489 spuitjes met een vaccin tegen Covid-19 worden toegediend. Ter vergelijking: vorige week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

WHO: "Een op de vier mensen zal in 2050 last hebben van gehoorproblemen"
Een op de vier mensen wereldwijd zal in 2050 last hebben van gehoorproblemen. Daarvoor waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag in haar eerste rapport over gehoorschade.
Lees verder

Mag Tupperware stilaan bij oud plastic? Geen homeparty's meer in Nederland, ook bij ons minder populair
Rouwstemming in Nederland: het is er gedaan met de Tupperwarefeestjes. En ook in ons land slabakken ze, nu vrouwen niet meer gezellig altegader mogen zijn, de merites bezingend van brooddozen en slakommen. Portret van de plastic potjes die het deksel optilden dat lang op vrouwelijk ondernemerschap stond.
Lees verder

Na de fiets, iedereen een aquarium: levertijd tot 3 maanden voor rustgevend visaquarium in leef- of thuiswerkplek
Dat het sinds corona soms maandenlang wachten is op een nieuwe fiets, is bekend. Maar nu we massaal thuiswerken, boomt ook de vraag naar een kleurrijk, tropisch aquarium met sierlijke vissen. Op sommige modellen is het tot drie maanden wachten. "Even groot als de laserprinter, maar een pak minder grijs en véél rustgevender. Al vanaf 200 euro breng je een stukje levende tropen in je thuiskantoor."
Lees verder

Eddy Merckx geniét van aanvalswerk Alaphilippe en Van der Poel: "Je moet je eigen intuïtie durven volgen, koersen is geen computerspel"
Terug van heel lang weg geweest: de (lange) vlucht vooruit. Julian Alaphilippe deed het zaterdag in de Omloop en Mathieu van der Poel zondag op weg naar Kuurne. Eddy Merckx (75) keek en zag dat het goed was. "Niet alles moet berekend zijn, er valt plots veel meer te beleven in de koers."
Lees verder

Tieners en ouders besmetten elkaar: "Eerst papa ziek, binnen de week iedereen ziek"
Er zijn opvallend meer besmettingen bij tieners, maar ook bij veertigers - hun ouders. "Je ziet daar communicerende vaten bij twee groepen die veel contacten hebben: de kinderen op school en tijdens de naschoolse activiteiten, de ouders op hun werk. Dat versterkt elkaar", analyseert biostatisticus Geert Molenberghs.
Lees verder

Comeback ver weg voor 'Président Bling-Bling': "Hij heeft altijd met een grens geflirt"
Moet Carla Bruni haar echtgenoot binnenkort bezoeken in een Franse cel? Allicht niet, ook al is haar man, oud-president Nicolas Sarkozy (66), veroordeeld tot één jaar effectief voor onder meer corruptie. Een comeback lijkt nu heel ver weg voor 'Président Bling-Bling', die wel beroep aantekent.
Lees verder