Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 maart 2021

Amerikaanse bank verbiedt Zoom-vergadering op vrijdagen

HLN
Amerikaanse bank verbiedt Zoom-vergadering op vrijdagen
De Amerikaanse bank Citigroup wil met nieuwe regels de grenzen tussen werk en vrije tijd beter bewaken. Topvrouw Jane Fraser verbiedt daarom personeel om op vrijdagen interne Zoom-vergaderingen te organiseren. Ze spoort medewerkers in een memo ook aan zo min mogelijk vergaderingen buiten de gangbare kantooruren te plannen.
Lees verder

China start klinische studies voor coronavaccin om te inhaleren
Peking heeft groen licht gegeven om de klinische studies op te starten voor een coronavaccin dat geïnhaleerd kan worden. Dat maakte CanSino Biologics vandaag bekend, het Chinese bedrijf dat het vaccin mee ontwikkelde.
Lees verder

Avondje Netflix ontspoort volledig: dronken Pool murw geslagen, bewerkt met bunsenbrander en voor dood achtergelaten
Twee mannen uit Nieuwpoort moesten dinsdagmorgen voor de strafrechter verschijnen wegens poging doodslag en schuldig verzuim ten aanzien van een Poolse man. Die werd na een avondje Netflix zwaar geslagen, gebeten, bewerkt met een bunsenbrander en mogelijk ook geslagen met een hamer. Het slachtoffer werd bewusteloos aangetroffen in een plas bloed in de hal van het appartement in Nieuwpoort.
Lees verder

Matt Groening wil het controversiële personage Apu weer in 'The Simpsons': "Het is niet mijn bedoeling om kritiek uit te lokken"
Animatieserie 'The Simpsons' had afgelopen weekend iets te vieren. Vorige zondag werd in de Verenigde Staten namelijk de 700ste aflevering uitgezonden. Kijkers hoeven echter niet te vrezen dat ze op korte termijn afscheid moeten nemen van de bekende cartoonfamilie. De serie verdwijnt de komende jaren niet van het kleine scherm, dat vertelde uitvoerend producent Al Jean aan Variety.
Lees verder

LIVE RONDE VAN CATALONIË. Dennis verdringt Cavagna uit hot seat
Vandaag staat in de Ronde van Catalonië een individuele tijdrit van 18,5 kilometer op het programma. Rohan Dennis is op papier de topfavoriet, al is de concurrentie met onder meer Rémi Cavagna niet van de poes. Wie pakt de dagzege en welke klassementsman doet de beste zaak? U volgt het hier LIVE.
Lees verder

Dan toch geen attractie voor Celine & Michiel: Plopsa zet projecten met influencers tijdelijk stop na heisa online
Plopsa zet zijn geplande projecten met influencers tijdelijk stop. "Gezien de commotie die hierover online tussen voor- en tegenstanders gaande is, besliste Plopsa zonet om die projecten tijdelijk on-hold te zetten", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Interim-coach Wales: "Op psychologisch vlak kunnen recente onderlinge duels impact hebben" - Bale: "Het verleden telt niet voor de toekomst"
Wales is komende woensdag in Leuven de eerste opponent van de Rode Duivels in de voorronde van het WK 2022. "We kunnen België zeker pijn doen", verklaarde interim-coach Robert Page vandaag. Gareth Bale, de sterspeler bij de Welshmen, verwacht dan weer dat zijn team veel zal moeten verdedigen.
Lees verder

Echtgenoot die Magali Blandin (42) doodde, schreef tiental jaar geleden filmscenario met verontrustende gelijkenissen moord
Op aangeven van echtgenoot Jérôme Gaillard hebben speurders zaterdag nabij Rennes het lichaam van de vermiste lerares Magali Blandin (42) gevonden. Hiermee kwam een einde aan de verdwijning die Bretagne en de rest van Frankrijk wekenlang in de ban hield. Radiozender RMC onthult vandaag dat de moordverdachte een tiental jaar geleden een filmscenario schreef met daarin verontrustende gelijkenissen met de latere moord.
Lees verder

Schrijf eens een brief aan je toekomstige zelf: "Het is een vorm van therapie"
Via de website FutureMe.org schrijf je een brief naar jezelf in de toekomst. Eén jaar, vijf jaar, tien jaar later: op de datum die jij instelt, komt de brief bij je toekomstige zelf aan. Beeld je in hoe gek het dan zal zijn om te lezen over je leven in deze vreemde tijden.
Lees verder

Europees Hof: vliegtuigmaatschappij moet bij pilotenstaking ticket terugbetalen
Als een vlucht niet doorgaat of veel vertraging oploopt doordat de piloten staken, moeten reizigers geld terug kunnen krijgen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen zich niet beroepen op overmacht, vindt het Europees Hof van Justitie. De uitspraak kan grote consequenties hebben.
Lees verder

Waals personeel buitengewoon onderwijs komt in aanmerking voor niet-gebruikte vaccins
Wallonië heeft net de prioriteiten voor de 'last minute'-wachtlijsten voor de vaccinatiecentra aangepast. Voortaan komt ook personeel van het buitengewoon onderwijs op het einde van de dag in aanmerking voor de niet-gebruikte vaccins.
Lees verder

Recordbedrag van bijna 20 miljoen voor werk Banksy, opbrengst gaat naar de zorg
Een werk van de mysterieuze kunstenaar Banksy heeft op een veiling een recordbedrag opgebracht van bijna 17 miljoen pond (zo'n 20 miljoen euro). De tekening Game Changer hing voorheen in een ziekenhuis in Southampton. De opbrengst gaat naar de Britse gezondheidszorg en goede doelen, meldt veilinghuis Christie's.
Lees verder

"Ik heb even gehuild, en toen heb ik het opgelost": koppel trouwt middenin overstroming
Het wassende water doet dezer dagen tienduizenden mensen op de vlucht slaan in de Australische regio New South Wales, maar Kate Fotheringham was onverzettelijk: de overstromingen zouden haar trouwdag niet, welja, in het water doen vallen.
Lees verder

Spring break in Miami Beach ontspoort: avondklok verlengd en al meer dan 1.000 arrestaties
Volgens het stadsbestuur van Miami Beach komt de openbare veiligheid er in het gedrang door de duizenden 'springbreakers', die vaak zonder mondmaskers samentroepen, vechten op straat, en de boel er kort en klein slaan. De politie arresteerde sinds 3 februari al meer dan duizend relschoppers. Zaterdag ging om 20 uur een avondklok in. Die is inmiddels al zeker met een week verlengd tot volgende dinsdag, maar kan nog tot 13 april worden doorgetrokken.
Lees verder

LIVE RONDE VAN CATALONIË. Dennis verdringt Cavagna uit hot seat, wie bedreigt hem nog?
Vandaag staat in de Ronde van Catalonië een individuele tijdrit van 18,5 kilometer op het programma. Rohan Dennis is op papier de topfavoriet, al is de concurrentie met onder meer Rémi Cavagna niet van de poes. Wie pakt de dagzege en welke klassementsman doet de beste zaak? U volgt het hier LIVE.
Lees verder

OnePlus 9, OnePlus 9 Pro en OnePlus Watch officieel voorgesteld
Tijdens een virtuele persconferentie werden dinsdag nieuwe smartphones OnePlus 9 Pro, OnePlus 9 en de smartwatch OnePlus Watch voorgesteld. Bij de telefoons lag de nadruk vooral op een volgens OnePlus sterk verbeterde camera.
Lees verder

Annemie Struyf en zwangere dochter Josefien over hun band: "Ik geniet nog te veel van mijn vrijheid om fulltime 'mamy' te gaan spelen"
De oudste schrijft boeken en maakt tv-programma's als 'Het Hoge Noorden'. De jongste werkt als vroedvrouw en psychologe, en bereidt zich op het moederschap voor. Annemie Struyf (60) en Josefien Laurent (28), moeder en dochter. "Ik kan me maar één ruzie herinneren, toen mama voor de tweede keer naar Afghanistan vertrok."
Lees verder

OnePlus 9 review: Het vlaggenschip is volwassen
In 2014 lanceerde OnePlus de 'flagship killer, de OnePlus One. Goedkoper dan de concurrentie met vergelijkbare functies. Zeven jaar later is er de OnePlus 9, een toestel dat andere toptoestellen niet wil doen verdwijnen maar er trots naast gaat staan.
Lees verder

Eerste slachtoffers van dodelijke schietpartij in supermarkt Colorado geïdentificeerd
De slachtoffers van de schietpartij in de Amerikaanse stad Boulder (Colorado) krijgen een gezicht. Maandagmiddag drong een gewapende man er een supermarkt binnen en schoot daar tien mensen dood. Onder meer een 25-jarige vrouw en een agent en vader van zeven die ter hulp snelde.
Lees verder

Meat Loaf maakt realityshow gebaseerd op grote hit
Meat Loaf (73) stort zich op het tv-wereldje. De zanger heeft een overeenkomst gesloten met productiebedrijf Nobody's Hero om een nieuwe realityreeks te ontwikkelen. Die is gebaseerd op één van zijn grootste hits, 'I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)' uit 1993. Dat schrijft Deadline.
Lees verder