Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 maart 2021

Al jaren chouchou van topartiesten, maar nu pas doorbraak voor Metejoor: “‘Ben ik nu Metejoor of meester Joris?...

HLN
Al jaren chouchou van topartiesten, maar nu pas doorbraak voor Metejoor: "'Ben ik nu Metejoor of meester Joris?', denk ik soms"
Als een 'Metejoor' vloog hij de radio's binnen met zijn single '1 op een miljoen'. Op de Vlaamse zenders, maar net zo goed bij onze noorderburen: iederéén draait het duet van Joris Van Rossem (30) met de Nederlandse Babet. Het is zijn eerste nummer 1-hit, pas drie jaar na de start van zijn muziekcarrière. Jaren geleden al rook Bart Peeters zijn talent, en lieten Clouseau en Niels Destadsbader hem hun voorprogramma spelen. "Maar daar zelf in geloven? Ik heb mijn passie jàren weggestoken door faalangst."
Lees verder

Waarom Tesla-bestuurders de 'geheime' camera in hun auto maar beter kunnen afplakken
Tesla's onboard camera's geven aanleiding tot bezorgdheid over de privacy. Consumer Reports, de Amerikaanse evenknie van Test-Aankoop, vreest dat de beelden gebruikt kunnen worden door verzekeraars, politie en hackers.
Lees verder

Humeurige kampioen, miljardairszoons met papa's zakgeld en 'Mad Max' die er vól voor gaat: onze F1-watcher overschouwt de troepen voor 2021
Zondag is het zover. Dan trekt het Formule 1-circus zich op gang in Bahrein. Stuift Lewis Hamilton dit seizoen naar een achtste wereldtitel? Of zorgt Max Verstappen na de veelbelovende wintertests voor de verrassing? Onze F1-watcher neemt voor u alle teams en hun piloten onder de loep.
Lees verder

Moeilijk bespeelbaar veld in Leuven zorgt voor ergernis bij Duivels: "Het was lastig voetballen"
Het veld in Leuven was een gespreksonderwerp achteraf. Verschillende spelers gaven aan dat zij op een betere grasmat gehoopt hadden. "Het was lastig voetballen."
Lees verder

Moeilijk bespeelbaar veld in Leuven zorgt voor beroering: "Maar Den Dreef blijft meest aangewezen oplossing"
Het veld in Leuven was een gespreksonderwerp achteraf. Verschillende spelers gaven aan dat zij op een betere grasmat gehoopt hadden. "Het was lastig voetballen."
Lees verder

Alweer biograaf die boek schrijft over Meghan Markle: "Deze man is op oorlogspad"
De inkt is amper droog van de zoveelste druk van 'Finding Freedom', 'A Hollywood Princess' en 'Royals at War', of er duikt alweer een auteur op die maar al te graag zijn zegje wil doen over Meghan Markle (39). Deze keer gaat het om de gevreesde Tom Bower, die ook al onthullende boeken schreef over Simon Cowell, Philip Green en Bernie Eccleston.
Lees verder

Plots heeft Martínez keuze achterin dankzij Vermaelen en Denayer: "Voel dat hij nieuwe speler is geworden"
De ene liet 45 minuten zien dat hij in Japan niet aan kwaliteit heeft ingeboet. De andere toonde in de tweede helft dan weer dat hij een valabel alternatief is. Thomas Vermaelen (35) of Jason Denayer (25), de keuze is aan de bondscoach.
Lees verder

E-Health Valley wil digitalisering gezondheidszorg in een stroomversnelling brengen
De start-up E-Health Valley, die onder meer door Anderlecht-bestuurder Michael Verschueren boven de doopvont werd gehouden, wil de Belgische gezondheidszorg het digitale tijdperk binnenloodsen. Dat wil het bedrijf doen door een investeringsfonds van 20 miljoen euro ter beschikking te stellen en een ontmoetings- en kennisplaats voor alle actoren in de digitalisering van de zorg te worden.
Lees verder

Een bonus of premie van je werkgever krijgen: dit zijn de mogelijkheden
Volgens cijfers van hr-dienstverlener SD Worx kreeg 17 procent van de loontrekkenden in 2020 een loonbonus. Hoe werkt dat niet-recurrente resultaatsgebonden voordeel - zoals de bonus officieel heet? Kan eender welke werknemer er aanspraak op maken? Jobat.be legt uit wat je moet weten over de verschillende soorten bonussen.
Lees verder

Grote verschillen in btw-tarief voor verbouwingen: onze fiscaal expert ontwart het fiscale kluwen
Nu het coronavirus ons nog steeds in de greep houdt, zijn heel wat mensen aan het renoveren geslagen en worden overal in Vlaanderen woningen opgeknapt. Maar hoe zit het nu op fiscaal vlak en vooral op het vlak van het btw-tarief wanneer je je woning gaat verbouwen? "In de volksmond wordt vaak gezegd dat een woning renoveren kan met 6% in plaats van met 21% btw, maar dan moet je aan een hele resem voorwaarden voldoen." Onze belastingexpert Michel Maus legt alle regels uit zodat je niet voor fiscale verrassingen komt te staan.
Lees verder

Zo beleeft familie van olympiërs dat buitenlandse fans niet welkom zijn: "In de tribune was het al sterven. Wat nu dan?"
Tokio 2021 vindt plaats zonder buitenlandse fans. Een afknapper voor ouders, familie en partners die er vol verwachting naar uitkeken om de Belgische olympische atleten ter plaatse te steunen, gekoppeld aan sightseeing in Japan. Hun oogappel niet kunnen aanmoedigen in Tokio, hoe hard komt dat aan?
Lees verder

Football Talk. KV Oostende en Gent oefenen onderling
Geen competitievoetbal dit weekend en dus wordt er traditioneel geoefend. KV Oostende was dat van plan tegen het Franse Duinkerke, maar die match gaat niet door. Met AA Gent vond de kustploeg een nieuwe tegenstander - de Buffalo's zijn morgenochtend om 11u30 te gast in de Diaz Arena. (TTV)
Lees verder

Groot datalek bij autobedrijven treft mogelijk miljoenen Nederlanders
De privéadressen en telefoonnummers van mogelijk miljoenen Nederlanders zijn in handen gevallen van criminelen. Ze zijn gestolen bij een bedrijf dat autogarages ICT-diensten aanbiedt. Dat meldt de NOS na eigen onderzoek.
Lees verder

Monique legt ziel bloot in column na breuk met André Hazes: "Het jaar dat ik voor ogen had, zal heel anders verlopen"
Monique Westenberg (43) heeft nog altijd veel verdriet om haar breuk met de Nederlandse zanger André Hazes (27). In het weekblad 'Vriendin' schrijft ze al die gevoelens van zich af in een column. "Ik heb het zwaar, ik ben verdrietig en het jaar zoals ik het voor ogen had, zal heel anders verlopen."
Lees verder

Monique legt ziel bloot na breuk met André Hazes: "Ik heb het heel zwaar, maar mijn zoontje geeft me kracht"
Monique Westenberg (43) heeft nog altijd veel verdriet om haar breuk met de Nederlandse zanger André Hazes (27). In het weekblad 'Vriendin' schrijft ze al die gevoelens van zich af in een column. "Ik heb het zwaar, ik ben verdrietig en het jaar zoals ik het voor ogen had, zal heel anders verlopen."
Lees verder

Noorse voetballers maken statement tegen WK in Qatar met opvallende shirts: "Mensenrechten, op en naast veld"
De spelers van Noorwegen hebben voor de met 0-3 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Gibraltar een statement gemaakt tegen het WK in Qatar, zoals ze dat hadden aangekondigd. De spelers droegen voor de wedstrijd shirts met daarop de woorden 'respect' en 'human rights'.
Lees verder

China viseert na H&M ook Nike na boycot katoen uit Xinjiang
Na kledingketen H&M ligt nu ook Nike onder vuur in China, omdat het Amerikaanse sportmerk vanwege zorgen over dwangarbeid geen katoen meer gebruikt uit de Chinese provincie Xinjiang.
Lees verder

In Nederland kondigen ze nu al alarmfase 1 af: "Als een voetbalbejaarde drie keer scoort, wat dan met Haaland?"
Ai ai Oranje. De WK-kwalificatiecampagne begon rampzalig voor onze noorderburen. 4-2 tegen Turkije. De Nederlandse pers voelt de bui nu al hangen en wijst naar de grote namen. "Op dit soort dagen is het spel van Memphis, met al zijn hakjes en gefröbel, prompt niet om aan te zien."
Lees verder

Britney Spears trekt weer naar de rechter om macht van vader te beperken
Britney Spears wil dat haar vader Jamie niet meer over haar persoonlijke zaken, zoals medische behandelingen, kan beslissen. De advocaten van de zangeres hebben een verzoek daartoe ingediend bij de rechtbank.
Lees verder

Somers en Beke: "Geef bij noodopvang voorrang aan kinderen uit kwetsbare gezinnen, of kinderen van ouders uit essentiële beroepen"
De noodopvang die de Vlaamse regering samen met de lokale besturen op poten zet, zal voorrang kunnen verlenen aan bepaalde groepen zoals kinderen uit kwetsbare gezinnen of kinderen van ouders uit essentiële beroepen. Dat hebben Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekendgemaakt. Lokale besturen zullen ook opnieuw kunnen rekenen op een financiële compensatie van 30 euro per dag en per kind.
Lees verder