Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 maart 2021

4 jaar cel met uitstel voor oom die 12-jarige Ilias uit Mortsel ontvoerde: “Benyamine kookte goed, want Ilias verte...

HLN
4 jaar cel met uitstel voor oom die 12-jarige Ilias uit Mortsel ontvoerde: "Benyamine kookte goed, want Ilias vertelde achteraf dat hij 's avonds vaak te veel at"
De Antwerpse correctionele rechtbank heeft Benyamine E.M. (26) dinsdagochtend veroordeeld tot 4 jaar gevangenis met uitstel. In september van vorig jaar ontvoerde hij zijn 12-jarige neefje Ilias en nam hij hem mee op een trektocht door de natuur, allemaal zonder zijn ouders daarover in te lichten. "Benyamine heeft meer dan eens gezegd dat Ilias niet met hem mee mocht. Maar de jongen bleef aandringen. Benyamine beschouwt Ilias als zijn klein broer en heeft dan toegegeven."
Lees verder

4 jaar cel met uitstel voor oom die 12-jarige Ilias uit Mortsel ontvoerde: "Benyamine E.M. heeft een kind van 12 verborgen gehouden met een list. Dat Ilias zelf mee wilde, is minder van belang."
De Antwerpse correctionele rechtbank heeft Benyamine E.M. (26) dinsdagochtend veroordeeld tot 4 jaar gevangenis met uitstel. In september van vorig jaar ontvoerde hij zijn 12-jarige neefje Ilias en nam hij hem mee op een trektocht door de natuur, allemaal zonder zijn ouders daarover in te lichten. "Benyamine heeft meer dan eens gezegd dat Ilias niet met hem mee mocht. Maar de jongen bleef aandringen. Benyamine beschouwt Ilias als zijn klein broer en heeft dan toegegeven."
Lees verder

Steven Van Gucht: "Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden", campagne bereikt mijlpaal met miljoen spuitjes
Sciensano-viroloog Steven Van Gucht had vanmiddag een stevige boodschap voor wie twijfels heeft om zich te laten vaccineren. De 'bijwerkingen' van een coronabesmetting zijn veel erger dan die van de vaccinatie, zo stelde hij duidelijk. "Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden met het virus en kans maken op deze complicaties. Dit virus gaat niet verdwijnen. De beste manier om ziekte te vermijden is om je te laten vaccineren." Intussen wordt vandaag in ons land het miljoenste spuitje met een coronavaccin gezet.
Lees verder

Experten lichaamstaal analyseren hét interview met Harry en Meghan: "Haar gemaskeerde glimlach is blijk van grote minachting"
Likken aan de lippen, een wenkbrauw of mondhoek die de hoogte in schiet en gefriemel aan de trouwring. Volgens sommige kijkers zaten de Britse prins Harry (35) en Meghan Markle (39) er behoorlijk ongemakkelijk bij, wanneer Oprah de camera's liet draaien en hen onderwierp aan een spervuur van gevoelige vragen. Maar klopt dat ook echt? Wij lieten vier gekende experten in non-verbale communicatie het interview met de hertog en de hertogin analyseren. Een overzicht van alle details die hun lichaamstaal verklapte, tussen de gesproken regels door.
Lees verder

Prachtige beelden: bewoonster Thérésa (80) viert als sneeuwkoningin de bevrijding in rusthuizen
Thérésa (80) is de onbetwiste ster van woonzorgcentrum Acacias in Molenbeek. Als sneeuwkoningin stal ze - op de tonen van 'Let it go' - de show om de grote coronabevrijding te vieren.
Lees verder

Tweede minderjarige voor jeugdrechter verschenen na gaybashing in Bevers park
Dinsdagochtend is de tweede minderjarige voor de jeugdrechter verschenen na een extreem geval van gaybashing waarbij David Polfliet (42) afgelopen zondag het leven liet. Drie minderjarigen lokten de veertiger in de val om hem aan te vallen en te beroven, maar dit liep fout af omdat de man zich verdedigde. Hij werd uiteindelijk neergestoken. Dinsdagmiddag zou de laatste en derde verdachte verschijnen voor de jeugdrechter.
Lees verder

Crisiscentrum roept op om te blijven telewerken: "Niet altijd eenvoudig, maar blijft een van allerbelangrijkste maatregelen"
Telewerken blijft een van de "allerbelangrijkste maatregelen" om de coronapandemie onder controle te houden. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag benadrukt op de persconferentie van het Crisiscentrum. "Het is onder andere door jullie thuiswerk dat we in staat zijn om scholen en winkels open te houden en om binnen enkele weken en maanden perspectief te bieden aan de horeca en zovele andere sectoren."
Lees verder

UITGETEST: Japans anti-aging geheim met uienthee. Dokter Servaas Bingé licht toe
Toegegeven, thee van ajuinen klinkt niet superappetijtelijk. Maar volgens een dermatoloog en haar 72-jarige mama (die beiden een huid hebben om jaloers op te zijn) is het een gouden combo. Thee van ajuinenschil zou huidveroudering tegengaan, een jeugdige gloed opleveren en tal van andere gezondheidsvoordelen. Zever of niet? Redactrice Marie is sceptisch, dus ging ze raad vragen aan dokter Servaas Bingé, auteur van het boek 'Immuniteit: versterk je weerstand' én deed de smaaktest.
Lees verder

Struijk weigert selectie Jong Oranje, zijn zaakwaarnemer: "Anders kan hij niet meer voor België uitkomen"
Pascal Struijk (21) legt, althans voorlopig, een selectie voor Jong Oranje naast zich neer. Het is nog geen definitieve 'njet' van de centrale verdediger, maar hij vraagt bedenktijd. Ook de Belgische nationale ploeg speelt nog in zijn hoofd.
Lees verder

Weggemoffelde portretten van Clinton en Bush hangen weer op oude plaats in Witte Huis
Twee portretten van de vroegere Amerikaanse presidenten Clinton en Bush hangen weer op hun oude plaats in het Witte Huis. Dat meldt de nieuwszender CNN. Onder het bewind van president Donald Trump waren ze weggenomen en op een andere plek gehangen.
Lees verder

LIVE. Wie wint individuele tijdrit in Parijs-Nice?
Vandaag staat in Parijs-Nice een individuele tijdrit van 14,4 kilometer op het programma. Krijgen we een duel tussen Rohan Dennis en Primoz Roglic? En wat doet Victor Campenaerts? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Nederlandse regering wil negatieve test ook verplichten voor reizen met auto
De Nederlandse regering wil een negatieve testverklaring ook verplichten voor mensen die vanuit een zogenoemd hoogrisicogebied met de auto naar Nederland reizen. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat vandaag online is verschenen.
Lees verder

Braziliaanse Ronaldo (44) wordt voor vijfde keer vader
Ronaldo Luís Nazário de Lima - de Braziliaanse Ronaldo (44) - wordt voor de vijfde keer vader. Dat maakte zijn partner, Celina Locks (30), bekend op Instagram.
Lees verder

Deze zeeslakken onthoofden zichzelf om een volledig nieuw lichaam te vormen
Ontmoet de Elysia atroviridis en de Elysia marginata, twee soorten zeeslakken die in staat zijn om zichzelf te onthoofden. Een eigenaardige en niet dodelijke eigenschap die weinig dieren gegeven is. Zodra ze zichzelf onthoofd hebben, regenereren de slakken simpelweg een nieuw lichaam.
Lees verder

Australische moeder zit al 18 jaar in cel voor doden vier kinderen, maar nieuw onderzoek wijst nu toch op natuurlijke overlijdens
"De ergste vrouwelijke seriemoordenaar van Australië" wordt Kathleen Folbigg (53) genoemd. Achttien jaar zit ze al in de cel voor het doden van haar vier kinderen, die één voor één stierven tussen 1989 en 1999. Nieuw genetisch onderzoek heeft nu echter aangetoond dat er "een sterk vermoeden" is dat het toch om natuurlijke overlijdens ging. En dat de vrouw dus onschuldig in de gevangenis zit. Negentig vooraanstaande wetenschappers en Nobelprijswinnaars pleiten nu voor haar onmiddellijke vrijlating.
Lees verder

Proefproject met speekseltests bij leerkrachten gaat van start
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en professor dr. Herman Goossens (UZA) hebben vandaag in de basisschool GBS Molenstede in Diest het pilootproject met speekseltests voor leerkrachten voorgesteld. Het project is gestart in veertig Vlaamse basis- en secundaire scholen. Het gaat om scholen in de regio's Diest, Antwerpen en Kortrijk.
Lees verder

Van titelpretendent tot middenmoter: Standard ondervindt naweeën van mislukte transferzomer in 2019
De kapitaalkrachtige zomermercato van 2019 heeft Standard niet opgebracht wat het ervan verwacht had. Geen return of investment, wel een financiële kater. In twee jaar ging het van titelpretendent tot middenmoter.
Lees verder

In 2020 had 1 op de 5 klachten bij Vlaamse Ombudsdienst te maken met corona
Van de bijna 8.600 dossiers die de Vlaams Ombudsdienst in 2020 heeft behandeld, hadden er één op de vijf te maken met de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de dienst. De Vlaming klaagt het meest over mobiliteit en energie.
Lees verder

Gezocht: ervaringen van nieuwe huisonderwijzers
Opvallend meer leerlingen krijgen thuisonderwijs, zo bleek aan de start van dit schooljaar, wellicht door de ervaringen met het afstandsonderwijs door corona. Voor een reportage zijn wij op zoek naar ouders en leerlingen uit het lager en secundair onderwijs die, voornamelijk door corona, pas recent de overstap maakten naar thuisonderwijs en over hun ervaringen en beweegredenen willen vertellen. Graag een seintje met een korte schets van uw verhaal en telefoonnummer naar celien.moors@dpgmedia.be. Alvast bedankt.
Lees verder

Meer besparen op uw energiefactuur? Check het verbruik van uw elektrische toestellen
Onze energiefacturen zijn hot topic nu, met dank aan de heisa rond de zonnepanelen en het verdwijnen van de terugdraaiende teller. Of u van die specifieke maatregel nu nadeel ondervindt of niet: u wil ongetwijfeld ook zo veel mogelijk besparen op uw energiefactuur. Mijnenergie.be legt uit hoe het verbruik van uw elektrische toestellen berekenen kan helpen.
Lees verder