Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 februari 2021

Zeg vaarwel tegen deze populaire series: “Tv-wereld was altijd al onvoorspelbaar, maar door corona is geen enkele s...

HLN
Zeg vaarwel tegen deze populaire series: "Tv-wereld was altijd al onvoorspelbaar, maar door corona is geen enkele show nog veilig"
'Grey's Anatomy's-ster Patrick Dempsey kondigde vorig jaar nog trots zijn nieuwe reeks 'Ways & Means' aan, maar helaas moest hij deze week concluderen dat zijn plannen in het water zijn gevallen vanwege het coronavirus. Jammer genoeg is hij niet de enige die een veelbelovende tv-serie moest laten varen vanwege de pandemie. "Geen enkele reeks is nog veilig, hoe populair ook."
Lees verder

Will Still (28), de jongste trainer in Europa: "Ik loop hier niet rond als Napoleon"
Als jongste coach van een Europese eersteklasser valt Will Still (28) op. Een maand nadat hij Hernan Losada bij Beerschot opvolgde, staat hij zijn eerste grote interview toe: een inkijk in zijn vroege trainersroeping en 'Engelse' voetbalziel: "Ik ben zeker geen snotneus als trainer."
Lees verder

Carrièreswitch door corona: "Ik werk nu als dokwerker, en dat vind ik best zalig"
Voor de een was het een professioneel horrorjaar, voor de ander lag een nieuwe droomjob al (te) lang klaar. De voorbije maanden kozen deze vier mensen voor een opvallende carrièreswitch. Ondanks, of net dankzij, de pandemie. "Het thuiswerk duwde me met de neus op de feiten."
Lees verder

'Rambo van Zwarte Woud' tot drie jaar cel veroordeeld
De 32-jarige Yves Rausch, alias 'de Rambo van het Zwarte Woud', is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar.
Lees verder

Over een week uitspraak in hoger beroep over opheffen avondklok in Nederland, avondklok blijft tot dan gelden
Het gerechtshof in Den Haag doet over een week, op vrijdag 26 februari, uitspraak in het hoger beroep over het afschaffen van de avondklok. De uitspraak is schriftelijk.
Lees verder

Na enkele cryptische posts: fans zijn ervan overtuigd dat Britney Spears straks zelf haar verhaal zal doen
'Framing Britney Spears' was gisterenavond bij ons te zien op televisie, maar over de controversiële documentaire is het laatste woord duidelijk nog niet gezegd. Vandaag deelde de 39-jarige zangeres enkele cryptische posts op haar Instagramaccount waardoor fans ervan overtuigd zijn dat Britney binnenkort zelf haar verhaal zal doen.
Lees verder

Oproep: stuur ons hoe jij het eerste lenteweekend beleeft
De lente hangt in de lucht. Dit weekend wordt het behoorlijk zonnig, met temperaturen tot wel 17 graden. Ideaal weer om te gaan wandelen, fietsen of tuinieren. Of steek jij de barbecue al aan?
Lees verder

Vaccin van Pfizer kan bij minder lage temperaturen bewaard worden en bemoeilijkt ook besmetting van anderen
Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech kan mogelijk ook bij minder lage temperaturen worden bewaard. De bedrijven zeggen nieuwe data naar de Amerikaanse toezichthouder FDA te hebben gestuurd waaruit zou blijken dat het middel ook bij temperaturen van -25 tot -15 graden stabiel blijft.
Lees verder

Vaccin van Pfizer kan bij minder lage temperaturen bewaard worden en voorkomt ook besmetting van anderen
Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech kan mogelijk ook bij minder lage temperaturen worden bewaard. De bedrijven zeggen nieuwe data naar de Amerikaanse toezichthouder FDA te hebben gestuurd waaruit zou blijken dat het middel ook bij temperaturen van -25 tot -15 graden stabiel blijft.
Lees verder

Russische mijnbouwgigant toch niet in beroep tegen recordboete voor diesellek in Noordpoolgebied: "We zullen betaling van 1,6 miljard overmaken"
De Russische mijnbouwgigant Norilsk Nickel zal dan toch geen beroep aantekenen tegen de recordboete die het bedrijf eerder deze maand kreeg voor zware vervuiling in het Russische Noordpoolgebied. De onderneming betaalt een schadevergoeding van 146 miljard roebel, omgerekend dik 1,6 miljard euro.
Lees verder

Hoe vind je een smartphone met de technische specificaties die je echt wil?
Van plan om een nieuwe smartphone te kopen? Er zijn heel wat zaken waar je op moet letten. Onze techredacteur legt je uit hoe je een smartphone kiest die voldoet aan wat jij wil.
Lees verder

Football Talk. Tolisso onzeker voor EK - Benzema valt uit bij Real
Bayern München zal een hele poos niet kunnen rekenen op Corentin Tolisso. De 26-jarige Fransman heeft een peesscheur opgelopen in de linkerdij en ging vrijdag al onder het mes. Dat heeft trainer Hans-Dieter Flick op een persmoment bevestigd.
Lees verder

"Gedetineerden moeten met matras op de grond slapen": Mechelse gevangenis zit propvol, Gevangeniswezen werkt volop aan oplossingen
De gevangenis in Mechelen zit propvol. Vorige week kende de gevangenis een stijging van tien procent binnenkomende gedetineerden. Getuigenissen spreken over zorgwekkende situaties. Cipiers en de directie trokken inmiddels aan de alarmbel en gevangeniswezen werkt aan oplossingen.
Lees verder

VS nu ook officieel opnieuw toegetreden tot klimaatakkoord van Parijs
De Verenigde Staten zijn vandaag officieel opnieuw toegetreden tot het klimaatakkoord van Parijs. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken in een persbericht. President Joe Biden tekende op 20 januari, als een van zijn eerste acties als president, een decreet om de VS weer tot het akkoord te laten toetreden, nadat zijn voorganger Donald Trump er in 2017 uit stapte.
Lees verder

SHOWBITS. Valerie De Booser is 'all dressed up and no where to go' en Elizabeth Banks kiest voor een avondje in pyjama
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Twitter en McDonald's willen meer minderheden in management tegen 2025
In 2025 zullen zowel bij Twitter als McDonald's meer mensen uit minderheidsgroepen aan de top staan. Dat beloofden beide multinationals in hun toekomstplannen. Ook vrouwen moeten sneller belangrijke posities krijgen.
Lees verder

Vlaamse mediaprof over gevolgen van nieuwsblokkade op Facebook in Australië: "Wat daar gebeurt, is een gevaarlijk precedent"
Komt er een dag dat nieuws uit Facebook verdwijnt? In Australië kregen gebruikers al een voorsmaakje van een feed zonder nieuwsartikelen. De techreus protesteert tegen een Australische wet die platformen verplicht om te betalen voor nieuws. Mediaprofessor Michaël Opgenhaffen (KU Leuven) vreest dat niemand hier als winnaar uitkomt.
Lees verder

Het Odjidja-effect: nieuwe offensieve drietand biedt AA Gent een pak meer rendement
Als AA Gent vanavond wint in Mechelen, klimt het dit seizoen voor het eerst (alvast even) naar een play-off 2-plaats. Om dat doel te bereiken, rekenen de Buffalo's op het rendement van hun nieuwe offensieve driehoek. Met daarin een belangrijke rol voor Vadis Odjidja.
Lees verder

Waarom prins Philip geen 'koning' genoemd mag worden, maar Kate wél koningin wordt als William aan de macht komt
Prins Philip is al 73 jaar getrouwd met Queen Elizabeth II. Normaal gezien zou je verwachten dat de echtgenoot van een koningin de titel 'koning' draagt, maar niets is minder waar. Philip is al zijn hele leven 'slechts' een prins en zal dat ook blijven. Kate Middleton, daarentegen, zal wél de titel van koningin krijgen als haar echtgenoot William de troon bestijgt.
Lees verder

Dit is Sarah Puttemans, alias mevrouw Viktor Verhulst: "Jetsetter, maar ook hele harde werkster"
Voor haar sweet sixteen kreeg ze een privé-optreden van Regi, feesten voor haar 18de deed ze met vriendinnen op Ibiza. Reisjes naar Dubai? Standaard. Ze leeft een jetsetdroom, de knappe Leuvense aan de zijde van Viktor Verhulst (26). Maar wie is die Sarah Puttemans (21) - behalve knap, rijk en influencer - eigenlijk? Een uitgebreid portret van de vrouw achter Viktor. "Ondanks alle weelde staat ze met de twee voeten op de grond."
Lees verder