Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 februari 2021

Ze wilden samen sterven, maar eindigen met celstraf van vier jaar en levenslange verwondingen: “Dit is het einde......

HLN
Ze wilden samen sterven, maar eindigen met celstraf van vier jaar en levenslange verwondingen: "Dit is het einde... het leven is voorbij."
Een 26-jarige man uit Hasselt is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar met volledig uitstel nadat hij op 5 juli 2017 op de Boudewijnlaan in Diepenbeek met zijn 29-jarige kompaan aan boord met 200 kilometer per uur tegen een boom reed. Het duo had een pact gesloten en de bedoeling was dan ook dat ze niet meer levend uit hun wrak zouden geraken.
Lees verder

Half miljoen vaccins in voorraad, maar grote versnelling campagne in het verschiet: "Alles is ingepland"
België heeft tot op vandaag 1.280.543 dosissen van een van de drie coronavaccins ontvangen. 757.229 daarvan zijn er volgens de laatste cijfers toegediend, wat betekent dat er dus een overschot van meer dan 500.000 dosissen in voorraad zit. De taskforce Vaccinatie verzekert dat er van 'dode stock' echter geen sprake is, en dat zo goed als de volledige voorraad geprogrammeerd staat voor de komende twee weken. Alleen vraagt die programmatie tijd, zeggen zowel Dirk Ramaekers, voorzitter van de taskforce, als het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Navalny overgebracht naar strafkamp voor celstraf van 2,5 jaar
De Russische Kremlin-criticus Alexej Navalny is overgebracht naar het strafkamp waar hij een celstraf van 2,5 jaar moet uitzitten. Dat heeft het hoofd van het Russische gevangeniswezen vrijdag aan verschillende Russische persagentschappen bevestigd.
Lees verder

Oproerpolitie in Myanmar drijft betogers uiteen
De oproerpolitie van Myanmar heeft zich deze voormiddag verspreid opgesteld aan belangrijke kruispunten van Yangon (Rangoon), de grootste stad van het land, om er honderden manifestanten uiteen te drijven. Ze betoogden er tegen de staatsgreep en eisten een terugkeer naar de democratie en de vrijlating van Aung San Suu Kyi.
Lees verder

Knotsgekke ontknoping in Braziliaanse titelstrijd: Flamengo kampioen na nederlaag en Internacional woedend na afgekeurde goals
Flamengo werd afgelopen nacht voor de achtste keer kampioen van Brazilië, maar daar had de volksclub uit Rio de Janeiro een tikkeltje geluk bij nodig. De ploeg van trainer Rogério Ceni verloor zelf met 2-1 bij São Paulo FC, maar had het geluk dat achtervolger Internacional met 0-0 gelijkspeelde tegen Corinthians.
Lees verder

Tuin en terras nog belangrijker na corona: dit zijn de trends van 2021
Als corona iets positiefs heeft voortgebracht, dan is het wel dat we onze tuin en ons terras een belangrijkere rol in spelen onze woonbeleving. Hoe gaan we dat dit jaar merken aan onze tuin en de inrichting ervan? Bouwsite Livios neemt samen met tuinexpert Marc Verachtert de verschillende trends onder de loep.
Lees verder

Meer comfort, meer fun: ben jij mee met de laatste tuintrends?
Als corona iets positiefs heeft voortgebracht, dan is het wel dat we onze tuin en ons terras een belangrijkere rol in spelen onze woonbeleving. Hoe gaan we dat dit jaar merken aan onze tuin en de inrichting ervan? Bouwsite Livios neemt samen met tuinexpert Marc Verachtert de verschillende trends onder de loep.
Lees verder

Hulp nodig bij je plannen om te bouwen of renoveren? Welke lening kan je afsluiten voor je project? Woon-, tuin- en geldexperts geven hun adviezen
De baksteen in de maag van de Belg kriebelt in deze periode van het jaar. Batibouw op de Heizel mag dan wel vervangen zijn door een virtueel salon, onze redactie wil iedereen die denkt aan een nieuwbouw, een nieuwe keuken of een mooie tuin toch op weg helpen.
Lees verder

Marokko legaliseert cannabis voor medisch gebruik
Marokko gaat het kweken, exporteren en verkopen van cannabis voor medisch en industrieel gebruik legaliseren. Het wetsvoorstel zou volgende week goedgekeurd worden. Recreatief gebruik blijft dus wel verboden.
Lees verder

Buitenlandse studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden
Studenten van buiten de EU die pas afgestudeerd zijn in ons land krijgen binnenkort een jaar de tijd om hier een job te zoeken. Dat staat in een wetsontwerp van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), dat vrijdag wordt goedgekeurd op de federale ministerraad. Nu moeten buitenlandse studenten na afloop van hun studies terugkeren naar hun land van herkomst, tenzij ze vrijwel onmiddellijk een job kunnen vinden.
Lees verder

Nummer twee: Bennett schenkt Deceuninck-Quick.Step nieuwe zege in UAE Tour
Sam Bennett liet Deceuninck-Quick.Step ook victorie kraaien in de voorlaatste etappe van de UAE Tour. De Ier toonde zich, net zoals woensdag, de snelste in een massasprint. Tadej Pogacar begint morgen als leider aan de vlakke slotrit.
Lees verder

Maatregelen coronacrisis doen ozonvervuiling dalen
Wetenschappers namen een daling in ozonvervuiling van gemiddeld 7% waar op het noordelijke halfrond tijdens de lente en zomer van 2020. Zo een grote afname gedurende enkele maanden is al zeker 20 jaar lang niet meer geobserveerd.
Lees verder

Steeds meer mannen naaien. Vlaamse 'sew bros' Ruben (24), John (43) en Glyn (64) over hun passie voor stof en schaar: "Ik naai, weg met de vooroordelen"
Dat een 'bro' meer kan zijn dan een jongerenwoord, bewijzen de zogenaamde sew bros: het groeiend aantal mannen die zich de kunst van het naaien eigen maken. Het nieuwste lid? Acteur George Clooney. Dat naaien al lang geen oubollige bezigheid meer is die enkel zou weggelegd zijn voor het vrouwelijke deel van de bevolking, bewijzen drie Vlaamse sew bros Ruben (24), John (43) en Glyn (64). "Het is pas toen naaien geïndustrialiseerd werd en er naaimachines en patronen op de markt kwamen, dat ook vrouwen het begonnen te doen."
Lees verder

Van Damme out voor rest van reguliere competitie? "Hij moet eerst weer pijnvrij kunnen spelen"
Joachim Van Damme blijft in de lappenmand. De middenvelder van KV Mechelen is nog steeds out met ontstekingen aan de adductoren en buikspieren. Bij KV Mechelen vrezen ze dat hij de rest van de reguliere competitie niet meer in actie zal komen.
Lees verder

Madonna is eindelijk hersteld van knieblessure
Madonna (62) is eindelijk hersteld van een langslepende knieblessure. "Blij dat ik na tien maanden krukken, operaties en tal van andere fysieke uitdagingen opnieuw in mijn kostuums kan stappen en dat ze passen! ​Fiew!", schrijft ze bij haar Instagram post.
Lees verder

Proximus-CEO wil beleggers geruststellen: "Ja, we kunnen ook nog dividend betalen"
Het aandeel van Proximus verliest fors op de beurs. Het telecombedrijf verwacht dit jaar minder winst te boeken dan vorig jaar. Volgens CEO Guillaume Boutin hebben sommige analisten geen rekening gehouden met bepaalde kosten bij de migratie van klanten van de koperlijnen naar de snellere glasvezelkabel.
Lees verder

Vanmarcke hoopt op beterschap na "miserabel 2020": "Had het naar mijn zin bij EF, maar nieuwe uitdaging sprak net iets meer aan"
Sep Vanmarcke weet in elk geval hoe je de Omloop moet winnen. In 2012 klopte hij Tom Boonen en de Spanjaard Juan Antonio Flecha in de sprint. De West-Vlaming verkaste na vorig seizoen naar Israel Start-Up Nation, waar hij de kopman is voor de kasseiklassiekers. "De nieuwe uitdaging sprak me aan."
Lees verder

Manchester United-AC Milan topaffiche achtste finales Europa League
Manchester United-AC Milan is de topaffiche van de achtste finales van de Europa League. Een blij weerzien voor Zlatan Ibrahimovic en de club waarvoor hij speelde tussen 2016 en 2018.
Lees verder

David Goffin stoot door naar halve finales in Montpellier
David Goffin (ATP 15) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Zuid-Franse Montpellier (hard/262.170 euro). Het tweede reekshoofd versloeg de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 36) in twee sets.
Lees verder

Schoten hangt vol met eenhoorns voor verongelukte Loes (7)
De Antwerpse gemeente Schoten is diep geraakt door het overlijden van Loes de Laat (7), die woensdag in een tragisch verkeersongeval het leven liet. Overal duiken afbeeldingen op van een eenhoorn, nadat de familie via sociale media een emotionele oproep deed. "Ze was helemaal weg van hartjes, glitters en unicorns dus hang alsjeblieft iets op."
Lees verder