Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 19 februari 2021

‘Work hard, play hard’: de visie van peoplemanager Wouter Vrancken ontleed

HLN
'Work hard, play hard': de visie van peoplemanager Wouter Vrancken ontleed
Wouter Vrancken (42) pusht Malinwa tot het uiterste. Van de spelers over de staf tot het bestuur. Geheel op zíjn eigen manier, en met een straffe 25 op 30 als resultaat. De visie van Vrancken ontleed.
Lees verder

Work hard, play hard (soms met een pintje): de visie van peoplemanager Wouter Vrancken ontleed
Wouter Vrancken (42) pusht Malinwa tot het uiterste. Van de spelers over de staf tot het bestuur. Geheel op zíjn eigen manier, en met een straffe 25 op 30 als resultaat. De visie van Vrancken ontleed.
Lees verder

Negentigjarige Amerikaanse vrouw wandelt 10 km door sneeuw voor vaccin
Een negentigjarige Amerikaanse vrouw trotseerde zondag de winterkou en wandelde 10 kilometer door de sneeuw om zich in Seattle te laten vaccineren. Dat melden lokale media.
Lees verder

Van Nelly tot kwartel: er duiken steeds meer bijnamen op voor coronavarianten en mutaties
D614G, B.1.1.7, B.1.351 en P.1; dat zijn de vier dominante varianten die op dit moment circuleren. De lijst met gekke letter- en cijfercombinaties groeit en het wordt steeds moeilijker om de verschillende varianten en mutaties uit elkaar te houden. Daarom verzonnen enkele wetenschappers alvast bijnamen: de D614G-variant en de E484K-mutatie? U bedoelt Douglas en Eeek?
Lees verder

Foto's van relschoppers vanaf maandag op grote schermen in heel Rotterdam
De Nederlandse politie en justitie komen met grof geschut in hun jacht op de relschoppers die vorige maand stevig huishielden in onder meer de stad Rotterdam: vanaf maandag tonen ze daar foto's van verdachten op reclamemasten en -schermen. Deze staan op prominente plekken door de hele stad.
Lees verder

PORTRET. Leopold Lippens (79), burgemeester van meest mondaine plek van het land: "Knokke is als het dorpje van Asterix. Omringd met jaloerse Romeinen, maar alleen wij hebben de toverdrank"
"Je ziet het zelf: ik ben niet dood, hé." Dat zei Leopold graaf Lippens in december in Het Laatste Nieuws. Hij deed die uitspraak omdat het in de badstad gonsde van de geruchten over zijn overlijden. De legendarische burgemeester - sinds 1979 droeg hij de sjerp in de meest mondaine plek van het land - leed aan leukemie en was na anderhalve maand in het ziekenhuis terug thuis. Goed drie maanden later overleed Lippens, op z'n 79ste. Een portret van een flamboyante rebel.
Lees verder

Duitse touroperator wil enkel gevaccineerde mensen toelaten in hotels: "We willen klanten zorgeloze vakantie geven"
De Duitse touroperator Alltours wil vanaf het najaar enkel nog mensen die een coronavaccin kregen toelaten in de vakantiehotels van zijn eigen merk Allsun. Dat maakte het bedrijf uit Düsseldorf bekend. De bedoeling is de klant een zorgeloze vakantie te geven.
Lees verder

Nieuwe opnames van Taylor Swifts oude platen komen opnieuw in aanmerking voor de Grammy's: "Wat een hebzucht"
De opnieuw ingeblikte albums van Taylor Swift (31) zullen in aanmerking komen voor de Grammy's, dat bevestigt een woordvoerder van de Recording Academy.
Lees verder

Indonesië voert als eerste land vaccinverplichting in
Indonesië is het eerste land dat haar inwoners verplicht zal laten vaccineren. Wie in de hoofdstad Jakarta weigert, krijgt een boete van 300 euro. Dat meldt NOS. Veel inwoners staan sceptisch tegenover het vaccin, omdat het niet halal zou zijn.
Lees verder

Ex-vriendin Armie Hammer getuigt: "Zijn moeder vertelde me over zijn demonische gedrag"
Dat acteur Armie Hammer (34) geen lieverdje is, werd ondertussen al wel duidelijk. Nadat verschillende ex-vriendinnen getuigden over zijn gewelddadige voorkeuren, lijkt nu ook zijn moeder op de hoogte te zijn geweest van zijn gedrag.
Lees verder

Persoonlijke Cobra 427 Super Snake van autosportlegende Carroll Shelby onder de hamer
Carroll Shelby was een autosportlegende. Zijn Cobra's zorgden voor legendarische overwinningen. Op Le Mans werd onder meer Ferrari verslagen dankzij zijn inbreng bij Ford. Nu wordt zijn persoonlijke Shelby Cobra 427 Super Snake uit 1966 geveild, en dat wordt volgens de experts een klapper.
Lees verder

Asielzoeker steekt directeur opvangcentrum dood in Franse stad Pau
Een Soedanese vluchteling (38) heeft de directeur (46) van het asielcentrum in de Zuid-Franse stad Pau doodgestoken. De vluchteling had net vernomen dat zijn asielaanvraag was afgewezen.
Lees verder

Kijk morgen naar aflevering 5 van Koers zkt. Vrouw, waarin 10 finalistes parcours verkennen met special guest Niels Albert
In de vijfde aflevering van Koers zkt. Vrouw gaan de tien finalistes op verkenning in Ruddervoorde. Ze doen dat niet alleen. Special guest Niels Albert geeft tips om het verraderlijke parcours te overwinnen. Hoe de finalistes het ervan af brengen, ontdekt u morgen op HLN.be en in onze HLN-app!
Lees verder

KOERS KORT. Thijs Aerts maakt rentree na handblessure in Sluitingsprijs van Oostmalle
Danilith-Nokere Koerse mag op woensdag 17 maart een recordaantal van dertien WorldTeams ontvangen. Dat maakten de organisatoren vrijdag bekend. De rest van het deelnemersveld wordt opgevuld met elf ProTeams en één continentale ploeg.
Lees verder

REPORTAGE. Ook mensen met een beperking in zorginstellingen krijgen hun vaccin: "Hierna kunnen we eindelijk de wereld van de bewoners weer wat kleur geven"
Sinds deze week worden ook in de zorginstellingen voor mensen met een beperking de eerste vaccinaties tegen Covid-19 toegediend. Ademruimte dus voor voltijdse bewoners en zorgpersoneel, die hun dagelijkse en broodnodige structuur door corona omgegooid zagen. "Ze leven hier op elkaars lip. En het enige wat je kan zeggen is: 'Nog een beetje wachten. Nog een beetje'", zo hoorden we tijdens een bezoek aan Ebergiste in Gavere.
Lees verder

Johan Boskamp werd na de dood van zijn vrouw weer gelukkig met Lydia: "Met de kinderen praat ik nog altijd niet over Jenny. Het doet te veel pijn"
"In dat tv-wereldje is het zoals bij het voetbal. Die kerels gunnen elkaar niks." Het verklaart wellicht deels waarom Johan Boskamp (72) steeds minder als voetbalanalist op het scherm is bij ons. Maar hij is ook echt aan het afbouwen: met het uitgestelde EK hoopt de Rotterdammer met de bulderlach dit jaar in schoonheid afscheid te nemen. In een eerlijk interview blikt hij terug op z'n jeugd, voetbalcarrière en z'n huwelijk met de intussen overleden Jenny. "De mooiste periode uit mijn leven komt nooit meer terug", beseft hij. Al vindt hij ook geluk bij z'n nieuwe vriendin Lydia en z'n kinderen en kleinkinderen. "Ik wil hen zo graag nog eens vastpakken."
Lees verder

Wordt Ashimeru een troefkaart voor Anderlecht? "Hij kan ontploffen. De filosofie van Kompany past perfect bij hem"
Als een nieuw kristallen glas dat maar net in de vitrinekast staat. Zo behoedzaam pakte Anderlecht het aan met Majeed Ashimeru (23), maar inmiddels lijkt hij klaar. "We hebben er een speler bij", aldus Vincent Kompany vandaag op zijn persconferentie.
Lees verder

Elon Musk verkoopt al zijn bezittingen om kolonie te stichten op Mars
Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, wil zo veel mogelijk geld investeren in de kolonisatie van Mars. Hij verkoopt daarom de meerderheid van zijn materiële bezittingen. Dat vertelde hij tijdens een interview met het Duitse mediabedrijf Axel Springer.
Lees verder

Spaanse rapper Pablo Hasél zet land op z'n kop: over deze teksten en tweets gaat het
Donderdag braken er voor de derde nacht op rij in verschillende Spaanse steden rellen uit als protest op de arrestatie van rapper Pablo Hasél. De Catalaan was opgepakt voor majesteitsschennis en de verheerlijking van geweld en terrorisme in zijn teksten en tweets. Maar hoe omstreden zijn ze nu echt? We lijsten de fragmenten op.
Lees verder

Debuutfilm van Sia krijgt opnieuw bakken kritiek na 2 nominaties voor de Golden Globes
'Music', de nieuwe film van Sia (45) zorgt opnieuw voor heel wat ophef. De film, die eerder al kritiek kreeg omdat de hoofdrol van een autistisch meisje niet door een autistische actrice wordt gespeeld, werd twee keer genomineerd voor de Golden Globes en daar is het grote publiek allesbehalve blij mee.
Lees verder