Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 februari 2021

Wie was de grootverdiener van deze crosswinter en wat streken Van Aert en Van der Poel op?

HLN
Wie was de grootverdiener van deze crosswinter en wat streken Van Aert en Van der Poel op?
Het veldritseizoen zit erop. Eli Iserbyt en Laurens Sweeck wonnen de laatste crossen van de winter. Maar wie was financieel de grootste winnaar van de voorbije maanden en haalde als regelmatigste het meeste prijzengeld binnen, goed voor meer dan 76.000 euro? En hoeveel streken Wout van Aert en Mathieu van der Poel precies op?
Lees verder

Politie deelde afgelopen weekend niet overal evenveel boetes uit, Verlinden verdedigt: "Politie deed overal goede inschatting van de feiten"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft er begrip voor dat er niet overal evenveel boetes werden uitgedeeld. Op sommige plaatsen kwamen grote groepen mensen samen die zich niet aan de maatregelen hielden. "Niet het verstandigste om te doen", zegt Verlinden in 'De Ochtend' op Radio 1. Ze zit vandaag samen met de politie om te bekijken of er bijkomende instructies nodig zijn.
Lees verder

Grootste protestacties gemeld in Myanmar sinds staatsgreep: tienduizenden mensen op straat
In Myanmar hebben vandaag volgens lokale mediaberichten de grootste protesten plaatsgevonden sinds de militaire staatsgreep begin februari. Bij een algemene staking zijn tienduizenden mensen de straat opgetrokken.
Lees verder

Einde van de Antwerpse keeperskwestie in zicht: Butez maakt vandaag rentree op het veld
Licht in de tunnel. Eén maand en twee weken nadat hij zich op training blesseerde aan de linkerenkel, staat Jean Butez later vandaag weer op het veld. Weliswaar nog niet met de groep, maar lang zal dat niet meer duren.
Lees verder

Kampioenenmaker van Bree wordt coach van Minnesota in NBA
Chris Finch, de Amerikaan die Bree in 2005 naar de Belgische landstitel gidste, wordt de nieuwe coach van de Minnesota Timberwolves. Voor de 51-jarige Finch is het zijn eerste job als headcoach in de NBA.
Lees verder

Heimwee naar de hel? Blizzard gaat met 'Diablo II: Resurrected' voor nostalgie én eerbetoon aan een genreklassieker
Het jaarlijkse BlizzCon, een feest waar Blizzard duizenden fans rond all things WarCraft, StarCraft, Overwatch, Hearthstone en Diablo verzamelt, werd eerst uitgesteld en nu dan maar virtueel gehouden. Hoewel we wat de in 2019 aangekondigde Diablo IV wat op onze honger bleven zitten qua nieuwe info, krijgen we wel de revelatie dat het iconische Diablo II met Diablo II: Resurrected een remaster krijgt. We spreken – via Zoom dan maar - met de makers en dit is wat we daaruit onthouden.
Lees verder

KOERS KORT. Intermarché-Wanty Gobert verkent woensdag Omloop-parcours
Intermarché-Wanty Gobert neemt woensdag het parcours van de Omloop onder de loep. Vanuit Nazareth zullen de renners een tocht van zowat 100 kilometer afwerken. Met uitzondering van de Leberg en Den Ast, die heel vroeg in het parcours van de openingsklassieker zijn opgenomen, verkent het WorldTeam dus alle hellingen en de meest pittige kasseistroken.
Lees verder

Huisartsen over hun patiënten: "Ik zie veel gezinnen uit elkaar vallen, koppels die scheiden door corona"
Hoe stellen we het, na bijna een vol coronajaar? En slaat de crisis harder toe in Schaarbeek dan in Damme? De Morgen vroeg het aan elf huisartsen in Vlaanderen en Brussel. "Jongeren zijn stil. Hun grote mond is weg."
Lees verder

Margriet Hermans trekt met Panamarenko naar 'Stukken Van Mensen': "Het lag al 15 jaar in een doos in de kast"
"Ik ben een liefhebber van kunst, maar grote kapitalen geef ik er niet aan uit." Aan het woord is Margriet Hermans (66), die maandagavond in 'Stukken van Mensen' een werk van de overleden kunstenaar Panamarenko wil verkopen. Ze hoopt op een veelvoud van de 250 euro die ze er indertijd voor betaald heeft. "Ik kocht het in 2005, toen ik nog Vlaams parlementslid was, maar het is nooit opgebouwd geraakt."
Lees verder

Nick Jonas brengt solo single 'Spaceman' uit: einde van de 'Jonas Brothers'?
Afgelopen weekend kondigde Nick Jonas (28) zijn solo single 'Spaceman' aan. De geruchten deden al snel de ronde dat dat het einde van de 'Jonas Brothers' betekent, want ook zijn twee broers Kevin (33) en Joe (31) richten zich op hun eigen muziek.
Lees verder

Twee verdachten opgepakt na dodelijke steekpartij: "We hebben nog zoveel vragen"
De politie heeft twee personen opgepakt die verdacht worden van het neersteken van Jason Tollenaers uit Zonhoven. De 22-jarige jongeman werd gisterenavond op een parking in Bocholt neergestoken en hij overleed later in het ziekenhuis. "We hebben nog zoveel vragen", deelt zijn papa op sociale media.
Lees verder

Woestijnvis-producer Inge Sierens is het productiefst in de ochtenduren: "Regelmaat is een tegengif voor de chaos in mijn hoofd"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: producer en schrijfster Inge Sierens. Tot begin dit jaar was ze in dienst bij Woestijnvis. Onlangs debuteerde ze als auteur met haar eerste roman 'Blauw dat wemelt', uitgegeven bij Manteau. "In de roman is de ontrouw gebaseerd op eigen ervaring. Maar mijn man weet waar de fictie begint en de waarheid stopt."
Lees verder

Vlaamse jeugdkoepels vragen in open brief actie van Overlegcomité
"Luisteren is voorbij, jongeren willen actie". Onder die titel kruipen de jongerenvertegenwoordigers van de Vlaamse Scholierenkoepel, Vlaamse Jeugdraad en Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) in de pen. Met het oog op het Overlegcomité van vrijdag vragen ze een jaar na het ingaan van de lockdown om jongeren concreet perspectief te geven. "Wij vragen de ministers om maatregelen te treffen zodat kinderen, jongeren, scholieren en studenten het volhouden", luidt het.
Lees verder

Clubhouse haalt site offline waar gebruikers zonder login konden meeluisteren
Chatapp Clubhouse heeft een website offline gehaald waarmee een gebruiker audiostreams aanbood van gesprekken in Rooms op het platform. Daarmee konden gebruikers zonder login meeluisteren via het web.
Lees verder

Verdeeldheid onder Anderlechtfans na boze brief Franstalige supportersvleugel: "Die brief is opgesteld zonder enig overleg"
De Franstalige vleugel van de Anderlechtfans, de AFSA, verstuurde zondagavond na de thuisnederlaag tegen KV Kortrijk een boze brief naar Vincent Kompany en de directie van de club. Die brief zorgt voor verdeeldheid, want de Nederlandstalige fans kunnen zich er niet achter scharen.
Lees verder

Christenen, moslims en joden openen over vier jaar samen geloofscentrum in Berlijn
Op 27 mei wordt in Berlijn de eerste steen gelegd voor een gebedsplaats voor zowel joden, christenen als moslims. 'The House of One' kost zo'n 47 miljoen euro en zou over vier jaar klaar moeten zijn.
Lees verder

Football Talk. "Club van Losada in gesprek met KVK-verdediger Hines-Ike"
Volgens The Washington Post is DC United, de club van ex-Beerschot-coach Hernan Losada, in vergevorderde gesprekken met KV Kortrijk-verdediger Brendan Hines-Ike. De 26-jarige Amerikaan is sinds de zomer van 2018 aan de slag bij de Kerels en kwam dit seizoen negen keer in actie.
Lees verder

Steunactie voor cultuursector mondt uit in dansfeest
De cultuursector hield zaterdag onder de noemer 'Still Standing for Culture' over het hele land bijna 200 kleine en grotere acties om zichzelf en de onrechtvaardigheid waarmee ze behandeld worden in de spotlights te zetten. Onder meer op de Vismarkt in Brussel was er veel volk aanwezig, waar het protest uitmondde in een dansfeest en er van coronaregels niet veel sprake meer was.
Lees verder

Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix verlaten UAE Tour na positieve coronatest van staflid
Mathieu van der Poel en zijn ploegmakkers gaan niet meer van start in de individuele tijdrit van de UAE Tour. Een staflid van Alpecin-Fenix testte namelijk positief op corona, waardoor het team de ronde moet verlaten.
Lees verder

Premier De Croo geeft straks persconferentie: "Transparantie bieden over statistische modellen waarop we ons baseren"
Premier De Croo geeft straks om 14u30 een persconferentie over de langetermijnmodellen waarop het overlegcomité zich vrijdag zal baseren. De bedoeling is vooral om transparantie te bieden en duidelijk te schetsen wat de impact is van versoepelingen op korte en lange termijn.
Lees verder