Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 februari 2021

Vrieskou en sneeuw bemoeilijken bedeling kranten

HLN
Vrieskou en sneeuw bemoeilijken bedeling kranten
Het winterweer speelt de bedeling van de kranten zwaar parten. Enkele regio's zijn zoals voorzien bedeeld geraakt, andere niet.
Lees verder

Meest efficiënte speler in de Jupiler Pro League en samen met fenomeen Haaland de beste in Europa: de indrukwekkende stats van Noa Lang
Het zijn statistieken die de wereld rondgaan. Noa Lang (21) is de meest efficiënte speler in de Jupiler Pro League én hij prijkt bovenin het lijstje van meest efficiënte jongeren (U21) uit de vijftien beste competities in Europa. Samen met... Erling Haaland - het fenomeen van Borussia Dortmund.
Lees verder

Bekijk hier de eerste beelden van 'Blind Getrouwd'
Op zondag 14 februari gaat bij VTM het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd van start. De koppels stappen in een spannend huwelijksavontuur en gaan samen door de goede en kwade dagen.
Lees verder

Groen licht: Remco Evenepoel mag na bijkomende onderzoeken opnieuw fietsen
Eindelijk. Na bijna twee maanden zonder noemenswaardige fysieke activiteit mag Remco Evenepoel (21) opnieuw fietsen.
Lees verder

Remco Evenepoel mag na bijkomende onderzoeken opnieuw fietsen: "Kijken hoe ik evolueer, pas daarna beslissen over programma"
Eindelijk. Na bijna twee maanden zonder noemenswaardige fysieke activiteit mag Remco Evenepoel (21) opnieuw fietsen.
Lees verder

Welke invloed heeft de winterprik op het coronavirus? "Ventilatie blijft het allerbelangrijkste"
Met de zware winterprik in België is de kans groot dat we binnen nog meer bij elkaar gaan kruipen en zo het coronavirus ongewild doorgeven. Maar Sciensano-viroloog Steven Van Gucht waarschuwt om ook nu voldoende aandacht te hebben voor ventilatie. Door de droge lucht vergroot de kans op aerosolopbouw nog meer en dat moeten we te allen prijze vermijden, zegt hij.
Lees verder

Oom die 12-jarige Illias ontvoerde naar natuurkamp, riskeert vier jaar celstraf: "Hij heeft de reactie van de ouders wat verkeerd ingeschat"
De 26-jarige natuurvriend Benyamine El M. uit Berchem heeft de "ontvoering" van zijn 12-jarig neefje Ilias in september 2020 naar eigen zeggen verkeerd ingeschat. Die foute inschatting kan hem wel vier jaar celstraf, waarvan de helft met uitstel, kosten. Dat was de strafeis die de aanklager vandaag aan de rechtbank voorlegde.
Lees verder

Waarom jij last hebt van een coronacoupe en je buurvrouw niet
Halleluja, onze gebeden zijn verhoord. Vanaf vrijdag mogen de kappers zich eindelijk weer met schaar en verfborstel een weg door menig coronacoupe banen. Het deelde ons land meteen op in twee groepen: zij die sito presto een felbegeerd plekje in de kappersstoel reserveerden, en zij ... die er helemaal niet zo mee bezig zijn. Hoe komt het toch dat sommigen onder ons immuun blijken te zijn voor de coronacoupe?
Lees verder

Vormsels uitgesteld tot na zomervakantie, nog geen eenvormige beslissing over de eerste communies
De vormselvieringen die in Vlaanderen gepland waren tussen Pasen en Pinksteren dit jaar, zullen plaatsvinden in de maanden september of oktober. Dat hebben de bisschoppen beslist. Wat de eerste communies betreft, zal elk bisdom bekijken wanneer en hoe ze kunnen plaatsvinden.
Lees verder

Smalste huisje van Londen staat te koop: ruim miljoen euro voor gevel van 1,7 meter
Het smalste huisje van Londen staat te koop. De breedte van de voorgevel is amper 1,7 meter, maar de prijs loopt wel op tot meer dan een miljoen euro. De makelaar weet zijn waar dan ook als geen ander aan te prijzen. "Er zijn genoeg panden met vier verdiepingen te vinden, maar zulke charme vind je nergens anders. Noem het een streepje Londense magie", stelt David Myers.
Lees verder

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton verlengt contract bij Mercedes
Lewis Hamilton (36), zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, heeft zijn contract bij Mercedes verlengd voor het seizoen 2021. Dat heeft de Duitse renstal bekendgemaakt.
Lees verder

Docu over zeilreis Anuna De Wever naar klimaattop Chili vanaf vrijdag online
'In all kinds of weather', de documentaire over de bewogen zeilreis die Anuna De Wever (19) en andere klimaatjongeren ondernamen om de klimaattop in Chili bij te wonen in december 2019, is af. De film over de 'Sail to the COP' gaat op vrijdag 12 februari gratis online in première op de website van De Singel en Vooruit.
Lees verder

Football Talk. Organisatoren gaan uit van volle stadions op WK 2022 - Marin vervolgt carrière bij club van Hasi
De Wereldbeker voetbal van 2022 in Qatar (21 november-18 december 2022) zal gespeeld worden in stadions met volledig gevulde tribunes. Dat bevestigden de Qatarese organisatoren vandaag nog eens. Door de wereldwijde coronacrisis zijn volle stadions op het EK komende zomer veeleer een utopie.
Lees verder

Onze Club-watcher roept op: "Scheidsrechters, bescherm Noa Lang"
Een oproep aan alle Belgische refs van onze Club Brugge-watcher: bescherm Noa Lang de komende weken en maanden. "Want nu er nog eens een artiest op de Belgische velden loopt, is er geen nood aan beenhouwers", vindt hij. Anders is het een kwestie van tijd vooraleer de onmacht en de onkunde van z'n belagers zal resulteren in een doodschop. Daar droeg ook een uitspraak van Nicky Hayen, coach van Waasland-Beveren, over de beste speler van de Belgische competitie aan bij.
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Djokovic en Thiem stoten door bij mannen - Andreescu wint eerste partij in een jaar tijd bij vrouwen
Novak Djokovic kende in zijn openingsronde op de Australian Open weinig moeite met de Fransman Jérémy Chardy. Hij won met 6-3, 6-1, 6-2. De Servische nummer 1 van de wereld won in zijn carrière maar liefst acht keer de Australian Open. Hij zette alvast een eerste stap richting een negende eindezege. Djokovic heeft al zijn 14 enkelspelwedstrijden tegen Jeremy Chardy in straight sets gewonnen. Hij heeft nog geen enkele andere speler zo vaak verslagen zonder ook maar een set te verliezen.
Lees verder

Aanklager wil gevangenisbruid en haar ex achter tralies voor moord: "Ze hebben de man van staal doodgestoken. Doelgericht én met serieuze kracht"
"De man van staal", zoals Andy Vandereyt wel eens werd omschreven door Kristel Appelt (27). Omdat hij zich niet gauw onbetuigd liet. Twee jaar geleden in Aarschot moest hij wel zijn meerdere erkennen in Appelt en de vader van haar kinderen, Björn De Candt (30). "Ze hebben een ongewapende Andy in de hoek van de elektriciteitscabine gedreven. Wat een overmacht moet dat geweest zijn? Twee aanvallers met dolken. Samen hebben ze hem gestoken en bloedend achtergelaten. Doelgericht", aldus procureur-generaal Stephanie Vanthienen, die de jury wil overtuigen van moord.
Lees verder

Dit is het koudste dorp ter wereld: kwik zakt er tot -77 graden, wagens moeten constant draaien en graf graven kan dagen duren
Het wordt ijskoud deze week, met temperaturen die kunnen zakken tot -15 graden. Maar dat is niets in vergelijking met het leven in het Siberische dorpje Oymyakon, dat officieel beschouwd wordt als de koudste permanent bewoonde plaats op aarde. De temperatuur daalde er ooit tot maar liefst 77 graden onder nul, wagens moeten er constant draaien om te voorkomen dat de benzine bevriest en een graf graven na een overlijden kan dagen duren.
Lees verder

Invloedrijk lobbyist Koen Blijweert overleden
Koen Blijweert (64) is overleden. De zakenman en invloedrijk lobbyist stierf in het ziekenhuis in Leuven. Dat wordt bevestigd bij Assumax, het verzekeringskantoor waar Blijweert voorzitter was.
Lees verder

Mick Fleetwood is twee jaar van zijn leven vergeten: "We waren in de jaren zeventig flink uitgerust met cocaïne"
"Het lijdt geen twijfel dat we goed waren uitgerust met marching powder (een eufemisme voor cocaïne, red.)", vertelt Mick Fleetwood (73) in een interview. De legendarische drummer van Fleetwood Mac is naar eigen zeggen twee jaar van zijn leven 'vergeten' door overdadig druggebruik.
Lees verder

Vier bekende Antwerpfans over Didier Lamkel Zé: "Kwestie van tijd voor we weer met de gebakken patatjes zitten"
België kleurt wit, maar Antwerpen kleurt rood-wit. En dat allemaal dankzij Didier Lamkel Zé. Het enfant terrible, Man van de Match in de stadsderby tegen Beerschot, laat niémand onbetuigd, dus ook niet bekende Antwerpfans. Wij vroegen Tom Waes, Tourist LeMC, Axel Daeseleire en Vincent Fierens wat zij van LZ7 en zijn fratsen vinden. Is alles nu vergeven en vergeten? "Hij is een speler, laat hem spelen."
Lees verder