Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

Verboden liefde: zwaar gehandicapte David beleeft met een thuisverpleegster zijn allereerste romance

HLN
Verboden liefde: zwaar gehandicapte David beleeft met een thuisverpleegster zijn allereerste romance
In de aanloop naar valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van David*. Door een spierziekte kan David alleen zijn hoofd bewegen. Maar dan komt eens per week een nieuwe thuisverpleegster, Liv. Ze groeien naar elkaar toe, ook al is dat van haar werkgever strikt verboden. Zes maanden later, tijdens een avond voor tv samen, overbruggen ze de laatste centimeters afstand tussen elkaar. "'Zet je dichter bij me', zei ik haar. 'En neem mijn hand vast'. Ik voelde dat haar handpalm klam was. Toen ze naar huis vertrokken was, lag ik naar het plafond te staren. 'Is dit echt gebeurd?' Ik kon het niet geloven."
Lees verder

LIVE. Amerikaanse Senaat begint aan tweede dag van het impeachment-proces tegen Trump: "Trump was chef-ophitser"
In de Amerikaanse Senaat is woensdag het afzettingsproces tegen de oud-president Donald Trump hernomen. Dinsdag besloot een meerderheid van de Senaat dat het proces tegen hem grondwettelijk is. Net zoals dinsdag zijn er weer strenge veiligheidsmaatregelen genomen.
Lees verder

Facebook test inperking aantal politieke berichten
Facebook gaat bij wijze van test een klein aantal gebruikers tijdelijk minder berichten met politieke inhoud laten zien in hun berichtenstroom. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

REPORTAGE. Helpers van Samusocial halen daklozen uit de kou: "Soms kan je alleen controleren of iemand nog ademt"
De wekdienst om 7 uur is afgeschaft, de slaapzaaltjes zijn kleiner én er zijn kluisjes, zodat je niet meer met je schoenen aan hoeft te slapen om zeker te zijn dat je ze niet verliest. Toch slapen veel daklozen nog steeds liever op straat dan in de Brusselse nachtopvang. "Zal ik het morgen nog eens vragen? Oké, tot dan." Onze journaliste ging in de barre kou op stap met medewerkers van Samusocial en schreef er deze reportage over.
Lees verder

LIVE. Eupen neemt nu wel erg makkelijk afstand van Olympic Charleroi
• Am Kehrweg • Aftrap: 17u • Achtste finales Croky Cup • Olympic schakelde in de vorige ronde Zulte Waregem uit, Eupen was vrij door forfait Rupel Boom
Lees verder

Football Talk. Bakkali meteen out bij Beerschot - Castro-Montes langer bij AA Gent
AA Gent heeft het contract van Alessio Castro-Montes opengebroken. De flankverdediger had nog een verbintenis tot 2022 lopen in de Ghelamco Arena, maar hij heeft die nu met twee jaar verlengd.
Lees verder

Tuchtprocedure opgestart tegen drie hogere officieren in de zaak-Chovanec
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft een tuchtprocedure opgestart tegen drie hogere officieren in de Zaak-Chovanec. Dat antwoordde ze woensdag op een vraag van CD&V-Kamerlid Franky Demon in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Een bruid in Syrië, drugs op de poef of klikken bij politie? Families uit Borgerhout vechten oorlogje uit op straat, maar niemand die nog weet waarom
Twee Marokkaanse families uit Borgerhout hebben op het Groeningerplein een oorlogje uitgevochten. Twee mannen werden daarbij neergestoken. Woensdag zagen de families elkaar weer op de rechtbank waar ze elkaar beschuldigden van drugsverkoop, klikken bij politie en het ronselen van Syriëstrijders.
Lees verder

Een bruid in Syrië, drugs op de poef of klikken bij politie? Families uit Borgerhout vechten oorlogje uit op straat, maar niemand weet nog waarom
Twee Marokkaanse families uit Borgerhout hebben op het Groeningerplein een oorlogje uitgevochten. Twee mannen werden daarbij neergestoken. Woensdag zagen de families elkaar weer op de rechtbank waar ze elkaar beschuldigden van drugsverkoop, klikken bij politie en het ronselen van Syriëstrijders.
Lees verder

SHOWBITS. Sofie Dumont kookt met haar dochter en James Cooke houdt z'n computer virusvrij
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

ASSISEN: "Bovenal wens ik je een geweten toe" Babur Yoldash werd vandaag geconfronteerd met naaste familie van Eleanore De Strijcker
Eleanore De Strijcker zocht voortdurend naar de zin van het leven. Dat bevestigen haar familieleden en vrienden allemaal. En ze had een hart voor andere culturen. Vandaag vertelde haar naaste familie in de Antwerpse rechtbank hoe die zoektocht en passie Eleanore's leven tekenden en hoe ze uiteindelijk bij Babur Yoldash terechtkwam, de man die haar om het leven bracht. "Ik ben zelf 4 jaar alleenstaande moeder geweest. U kunt zich niet inbeelden hoe fijn het is om dan een man te vinden die je kinderen accepteert en voor hen wil zorgen", vertelde Eleanore's halfzus.
Lees verder

Eupen kent op witte grasmat geen moeite met Olympic Charleroi en is derde kwartfinalist Croky Cup
Eupen liet zich in de achtste finales van de Croky Cup niet verrassen door eerste nationaler Olympic Charleroi. De 5-1-cijfers spraken boekdelen, al namen de Panda's in guur winterweer wel pas na rust afstand.
Lees verder

Deze 2 'Bridgerton'-acteurs waren in het verleden al eens te zien in de 'Harry Potter'-saga
Heb jij zowel naar de 'Harry Potter'-films als naar 'Bridgerton' gekeken? Dan is je - als je een goed geheugen hebt tenminste - misschien wel iets opgevallen. Regé-Jean Page en Freddie Stroma, die samen in de Netflixserie spelen, waren in het verleden ook al eens te zien in de magische saga.
Lees verder

LIVE. Komt Genk ook na rust als beste uit de kleedkamer?
• Luminus Arena
Lees verder

Telefacts NU gaat undercover: klein groepje artsen geeft bewust valse info over coronavaccins aan patiënten
Een klein groepje artsen geeft bewust foute informatie aan patiënten over de coronavaccins. Dat is morgenavond om 21u50 te zien in de reportage van Telefacts NU. Het kleine groepje artsen gaat zelfs zo ver dat ze de patiënt een vals attest geven en bereid zijn het vaccin gewoon in de vuilbak te gooien in plaats van aan de patiënt te geven.
Lees verder

Telefacts NU gaat undercover: kleine groep artsen geeft bewust valse info over coronavaccins aan patiënten
Een kleine groep artsen geeft bewust foute informatie aan patiënten over de coronavaccins. Dat is morgenavond om 21u50 te zien in de reportage van Telefacts NU. Sommige artsen gaan zelfs zo ver dat ze de patiënt een vals attest geven en bereid zijn het vaccin gewoon in de vuilbak te gooien in plaats van aan de patiënt te geven.
Lees verder

Eerste 60.000 AstraZeneca-vaccins zijn er, maar ze blijven nog minstens een week in de frigo. Hoe kan dat?
De eerste 59.600 doses van de 7,5 miljoen bestelde AstraZeneca-vaccins zijn er. Maar de schouders waarin die moeten belanden, dienen morgen nog niet meteen te worden ontbloot. Het overgrote deel blijft minstens nog een week lang in de frigo. Hoe valt dit te rijmen met het mantra "vaccineren, vaccineren, vaccineren" en "geen enkel vaccin zal ongebruikt in de frigo blijven liggen"?
Lees verder

Vaccins een bedreiging voor je kinderwens? Onzin, zegt vaccinoloog Johan Neyts
"Denk goed na of je (nog) kinderen wenst, voor je beslist of je een prik wil." Nog sneller dan het virus circuleert de theorie dat het coronavaccin vrouwen onvruchtbaar kan maken. Wat is daar van aan? Kan de inenting gevolgen hebben voor moeder, vader, of kind? Viroloog Johan Neyts schept klaarheid: "Virussen zijn vaak bedreigender voor een zwangerschap dan hun vaccin".
Lees verder

LIVE. Stevenen we af op verlengingen in Limburgse derby? Genk en STVV komen moeilijk tot kansen
• Luminus Arena
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Vercauteren verrast en zet Refaelov op de bank tegen Club, dat kan rekenen op Mata én Vanaken
• Jan Breydel
Lees verder