Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 februari 2021

Van slimme verwarming tot je voordeur automatisch vergrendelen: dit betaal je voor smart home-snufjes

HLN
Van slimme verwarming tot je voordeur automatisch vergrendelen: dit betaal je voor smart home-snufjes
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kost het echt geen duizenden euro's om je woning tot een 'smart home' om te toveren. De kostprijs hangt immers af van hoe ver jij wil gaan in alles automatiseren. Onze techredacteur bekeek de mogelijkheden en de prijskaartjes van de meest gekozen slimme upgrades.
Lees verder

Koperprijs naar hoogste niveau in negen jaar
De prijs voor koper is op de financiële markten naar het hoogste niveau in negen jaar gestegen. De prijs voor duizend kilogram van het metaal steeg maandag op de grondstoffenbeurs LME in Londen tot 8.406 dollar, of de hoogste stand sinds 2012. Koper geldt vanwege zijn brede gebruik in de industrie als conjunctuurbarometer.
Lees verder

Separatisten Catalonië behouden meerderheid in parlement, linkse republikeinen willen regering vormen en premier leveren
De partijen in de Spaanse regio Catalonië die naar onafhankelijkheid streven, hebben bij de regionale verkiezingen gisteren hun meerderheid behouden. Ze hebben zelfs voor het eerst meer dan de helft van de stemmen gekregen in de Catalaanse verkiezingen. De opkomst lag wel bijzonder laag op amper 53,5 procent, als gevolg van het coronavirus. De links-republikeinse partij ERC heeft de grootste kans de nieuwe premier te mogen leveren.
Lees verder

Zit er een microchip in het coronavaccin of verandert een prik uw DNA? Viroloog Johan Neyts houdt enkele mythes tegen het licht
In Brussel en Wallonië is een groot deel van het rusthuispersoneel niet te vinden voor een inenting met een coronavaccin. Uit een enquête van Test Aankoop bij 1.000 Belgen blijkt dan weer dat slechts 4 op de 10 Belgen bereid is zich onmiddellijk te laten vaccineren. Als een van de belangrijkste oorzaken voor twijfel over de vaccins, wordt vaak gewezen naar foutieve informatie die de ronde doet op sociale media. Viroloog Johan Neyts, professor aan de KU Leuven, vindt dat het de taak is van wetenschappers en experts om de bevolking zo goed mogelijk te informeren over de vaccins. Samen met hem hielden we een aantal veel voorkomende foutieve beweringen over de vaccins tegen het licht.
Lees verder

Hazard, Meunier en Witsel krijgen vanaf komende zomer Marco Rose (Gladbach) als coach
Marco Rose (44), nu nog coach bij Borussia Mönchengladbach, wordt vanaf komende zomer trainer van Borussia Dortmund. Dat bevestigde zijn huidige club. In Dortmund lost hij interimcoach Edin Terzic af, die het stokje had overgenomen van Lucien Favre toen die eind vorig jaar werd ontslagen na de tegenvallende resultaten.
Lees verder

Thomas en Zoey smeden ultiem complot in 'Big Brother': "Michel en Nick moeten naar huis"
Er worden maandagavond nieuwe complotten gesmeed in het 'Big Brother'-huis. Dit keer slaan Thomas en Zoey de handen in elkaar.
Lees verder

Denemarken voert strengere inreisregels voor grensgebieden in
Uit bezorgdheid voor muterende varianten van het coronavirus verscherpt Denemarken de inreisvoorschriften voor mensen uit de grensgebieden.
Lees verder

In oktober nog bij Kortrijk, nu is dodelijk efficiënte Terem Moffi topschutter in de Ligue 1 in 2021
De revelatie in de Ligue 1 is een oude bekende. Terem Moffi troeft in 2021 Kylian Mbappé, Memphis Depay en Wissam Ben Yedder af als beste schutter in de Ligue 1. De Nigeriaan trof dit jaar al zes keer raak in zeven competitiewedstrijden.
Lees verder

Rechter oordeelt morgen of ex-parlementslid Van Eyken en zijn vrouw schuldig zijn aan moord
Het hof van beroep van Brussel doet morgenochtend een uitspraak in de zaak rond de moord op Marc Dellea. De beschuldigden zijn voormalig volksvertegenwoordiger Christian Van Eyken (UF) en zijn echtgenote Sylvia Boigelot. Zij hebben altijd hun betrokkenheid ontkend en gingen in beroep tegen een gevangenisstraf van 23 jaar.
Lees verder

'Wij berijden ons konijn in eigen keuken!': de toch niet zo toevallige 'Taalvout van 2020', van de poëtische beenhouwer Theo uit Belsele
'Wij berijden ons konijn in eigen keuken!'. De 'Taalvout van het Jaar 2020', een initiatief van het Nederlandse taalplatform Taalvoutjes, is dit jaar voor Theo Daelman van De Fijnproever uit Belsele. Een taalfout met een knipoog, want de poëtische beenhouwer, die zelfs al een eigen gedichtenbundel uitbracht, zet al jarenlang zijn klanten op het verkeerde been. "Ik wil dat iedereen hier met een glimlach buiten stapt!"
Lees verder

Fake orgasmes en pikante yogahoudingen in 'Uit De Kleren'
Van de yogahoudingen 'kat' en 'koe' tot een minuut lepeltje-lepeltje liggen en fake orgasmes nabootsen. In 'Uit De Kleren' op VTM2 wagen verschillende singles zich opnieuw aan een bijzonder experiment.
Lees verder

Van Grieken brengt pepperspray mee naar VTM-studio: Antwerps parket vraagt proces-verbaal
Het parket van Antwerpen vraagt aan de politie om een proces-verbaal op te maken over het optreden van Tom Van Grieken in VTM Nieuws. Dat schrijft De Morgen. De Vlaams Belang-voorzitter toonde er gisteren een busje pepperspray. Dat is een verboden wapen.
Lees verder

Van Grieken brengt pepperspray mee naar VTM-studio: Antwerps parket vraagt proces-verbaal
Het parket van Antwerpen vraagt aan de politie om een proces-verbaal op te maken over het optreden van Tom Van Grieken in VTM Nieuws. Dat schrijft De Morgen. De Vlaams Belang-voorzitter toonde er gisteren een busje pepperspray. Dat is een verboden wapen.
Lees verder

Heropening van avonturenpark De Betovering in gevaar door brandstichting: "Al de zoveelste keer, en we hebben nog steeds geen idee wie erachter zit"
Het onthaal van avonturenpark De Betovering in Neder-over-Heembeek is zondagavond in brand gestoken. Het huisje en al het materiaal voor spellen is verloren gegaan. "We wilden heropenen in de paasvakantie. Maar of dat nog gaat lukken..."
Lees verder

Man sterft bij metersdiepe val in pompgebouw aan het sas in Ooigem
In het pompgebouw aan het sas van Ooigem is maandag kort na de middag een man om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. Het slachtoffer maakte een zware val en was op slag dood. Zijn collega's zijn diep onder de indruk.
Lees verder

Wetenschappers ontdekken tot hun verbazing leven onder ijslaag van 900 meter in Antarctica
Wetenschappers hebben in Antarctica per toeval levensvormen ontdekt onder een negenhonderd meter dikke ijslaag. Dat blijkt uit een artikel dat maandag gepubliceerd werd in het wetenschappelijke magazine Frontiers in Marine Science.
Lees verder

Denswil, De Ketelaere en Mitrovic ziek: vrees voor nieuwe corona-uitbraak bij Club
Ongerustheid bij Club Brugge, vlak voor de afreis naar Oekraïne. Onder meer Charles De Ketelaere is ziek. Er wordt dan ook gevreesd voor een nieuwe corona-uitbraak.
Lees verder

'Game of Thrones'-makers en Hugh Jackman werken samen aan Netflix-reeks
De makers van de gigantisch populaire HBO-reeks 'Game Of Thrones' gaan samenwerken met acteur Hugh Jackman (52). David Benioff (50) en D.B. Weiss (49) zijn van plan het Pulitzer-winnend boek 'The Overstory' te verfilmen. Jackman wordt sowieso de uitvoerend producent van die serie én heel misschien gaat hij ook zelf meespelen.
Lees verder

Redactrice Roxanne test een opblaasbaar bad: "Ik trek de dop voorzichtig uit het bad, bang dat het appartement onder water zal lopen"
Ben jij een douchemens of een badmens? Hou van je van heerlijk baden, maar woon je op een appartement zonder bad... tja. Dat doet pijn, zeker als de winter ijskoud toeslaat zoals de voorbije dagen. De opklap- en opblaasbare baden die op de markt circuleren, lijken een aantrekkelijke oplossing. Werken ze ook echt, of is je living binnen de kortste keren een waterparadijs? Redactrice Roxanne bijt de spits af en test een opblaasbaar bad van het merk Tubble. "Het bad vult heel traag. Maar dan zie ik dat ik de stop naar de afvoer ben vergeten sluiten. Ik rol met mijn ogen. Bridget Jones gaat in bad, hoor."
Lees verder

Wie is Ngozi Okonjo-Iweala? Een portret van de eerste vrouw aan het hoofd van de Wereldhandelsorganisatie
De Nigeriaanse Ngozi Okonjo-Iweala (66) wordt de nieuwe directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De 164 leden namen die beslissing in consensus, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Okonjo-Iweala kreeg al heel wat te verduren tijdens haar carrière. Toen ze het corruptieprobleem in Nigeria probeerde aan te pakken, werd haar moeder ontvoerd.
Lees verder