Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 februari 2021

Van Ranst over mogelijke heropening: “Kappers worden met de week essentiëler, maar beslissing ligt bij politiek”

HLN
Van Ranst over mogelijke heropening: "Kappers worden met de week essentiëler, maar beslissing ligt bij politiek"
Nu vrijdag beslist het Overlegcomité of kappers en andere niet-essentiële contactberoepen vanaf 13 februari opnieuw de deuren kunnen openen. De vooraf beoogde drempels (200 besmettingen en 75 hospitalisaties per dag en dat 3 weken lang) zijn daarvoor nog lang niet gehaald, maar toch zet de politiek de deur op een kier. "Het zou een versoepeling zijn in mineur", zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) bij HLN LIVE.
Lees verder

T1 Chris Van Den Broucke (KVC Nokere-Kruishoutem): "Liefst niet meer knokken tegen degradatie"
KVC Nokere-Kruishoutem wil volgend seizoen een eind boven de gevarenzone blijven. De tweedeprovincialer trok reeds vier nieuwe spelers aan en wil er nog twee aan toevoegen. Nochtans is het budget met twintig procent gekrompen.
Lees verder

T1 Chris Van Den Broucke (KVC Nokere-Kruishoutem): "Het liefst niet meer knokken tegen degradatie"
KVC Nokere-Kruishoutem wil volgend seizoen een eind boven de gevarenzone blijven. De tweedeprovincialer trok al vier nieuwe spelers aan en wil er nog twee aan toevoegen. Nochtans is het budget met twintig procent gekrompen.
Lees verder

MULTILIVE 1/16E FINALES CROKY CUP LIVE. Makkelijke zeges, of bijltjesdag voor onze eersteklasser?
Alweer heel wat actie vandaag in het kader van de 1/16e finales van de Beker van België! KV Mechelen begint er om 16u al aan tegen RWDM, waarna ook de andere resterende eersteklassers nog aan de bak moeten. Kan Heur-Tongeren AA Gent verrassen? Haalt Standard het op het veld van Seraing? En kan Peter Maes met STVV zijn ex-ploeg Lokeren-Temse wippen? Via deze multilive zit u op de eerste rij voor alle actie!
Lees verder

Hoop gloort aan de horizon: wereldwijd meer vaccindosissen gezet dan er coronabesmettingen zijn
Laat het een nieuwe symbolische glinster van hoop zijn: wereldwijd zijn er nu meer vaccindosissen gezet dan dat er al coronabesmettingen geweest zijn. Met 103,81 miljoen dosissen overstegen we zonet de 103,29 miljoen besmettingen die sinds het begin van de pandemie zijn opgetekend. In België zijn we echter nog lang zo ver niet.
Lees verder

Inflatie eurozone schiet omhoog: vooral voedsel, alcohol en tabak duurder
De inflatie in de eurozone is in januari fors toegenomen. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van voorlopige cijfers. Vooral de prijzen van voedsel, alcohol en tabak gingen omhoog.
Lees verder

Romina uit 'Boer zkt Vrouw' heeft haar 'peperkoeken huisje' verkocht: "Soms had ik zelfs drie jobs tegelijk"
Met serieus wat pijn in het hart heeft Romina (30) van boer Jan (33) afscheid genomen van haar boerderijtje in Dudzele bij Brugge. Romina Paret woont nu met Jan in Vlaams-Brabant. Het koppel leerde elkaar kennen via 'Boer Zkt. Vrouw', maar intussen is er al heel wat veranderd. Zo hebben ze allebei een nieuwe job en moesten er een aantal knopen doorgehakt worden met zicht op de toekomst. "De verkoop is in feite een opoffering van mijn kant."
Lees verder

'Big Little Lies'-actrice Shailene Woodley is niet langer single
'Big Little Lies'-actrice Shailene Woodley (29) zou opnieuw verliefd zijn, dat schrijft het Amerikaanse E! News. Volgens een bron heeft ze een langeafstandrelatie met de Amerikaanse quarterback Aaron Rodgers. Zelf heeft het koppel nog niets gezegd over hun relatie, maar de twee zouden wel degelijk een stel zijn. "Ze willen hun relatie zo privé mogelijk houden", klinkt het.
Lees verder

Ook op 't Kiel hakt corona er stevig in: zes tot zeven miljoen minder inkomsten voor Beerschot dit seizoen
De coronacrisis zal Beerschot dit seizoen zes tot zeven miljoen euro kosten. Dat cijfer dropte bestuurder Jan Van Winckel in de podcast Purple Pod Army en bevestigde hij later ook aan onze redactie.
Lees verder

Viroloog Emmanuel André mengt zich in debat over mondmaskers in tv-studio's: "Concentratie CO2 zegt weinig over ventilatie"
Viroloog Emmanuel André heeft zich gemengd in de discussie over het al dan niet dragen van een mondmasker in televisiestudio's. Nadat presentator Bart Schols van De afspraak op Canvas tweette dat het CO2-gehalte in de studio vergelijkbaar was met dat in de buitenlucht - als argument om mondmaskers tijdens interviews achterwege te laten - repliceerde André dat de concentratie CO2 in een grote ruimte weinig zegt over de ventilatie ervan.
Lees verder

Ed Sheeran moet dit jaar 32 miljoen euro aan belastingen betalen, maar dat zal zeker en vast geen probleem zijn
De prijs voor de grootste fiscale factuur in de muzieksector gaat ongetwijfeld naar Ed Sheeran (30). De singer-songwriter moet de Britse staat dit jaar 32 miljoen euro betalen. Dat bedrag bestaat voor bijna 20 miljoen euro uit heffingen op de inkomsten van de tournee waarmee Sheeran de afgelopen drie jaar rondtrok.
Lees verder

Verenigingen roepen op tot boycot van Olympische Winterspelen in Peking
Meer dan 180 politieke of mensenrechtenverenigingen hebben vandaag een open brief gepubliceerd waarin ze regeringen wereldwijd oproepen om de Olympische Winterspelen in Peking van 2022 te boycotten. Ze zijn het niet eens met de manier waarop China de laatste jaren "de mensenrechten schendt".
Lees verder

Wetenschappers ontdekken waarom ons eten aan de pan blijft plakken
Wat zorgt ervoor dat eten aan een pan blijft plakken tijdens het koken? Enkele wetenschappers stelden zich dezelfde vraag. Hun antwoord werd deze week gepubliceerd en zal niet enkel jouw kookkunsten verbeteren maar ook helpen om industriële processen te verfijnen.
Lees verder

17-jarige Spanjaard schakelt Goffin uit in Melbourne, Belg kan slechts 6 spelletjes winnen tegen 'nieuwe Nadal'
David Goffin is meteen uitgeschakeld op de ATP Great Ocean Road Open in Melbourne. De 30-jarige Luikenaar verloor in twee sets van de 17-jarige Carlos Alcaraz: 3-6 en 3-6. De talentvolle Spanjaard wordt 'de nieuwe Nadal' genoemd.
Lees verder

"Maar 4 op de 10 Belgen willen zich meteen laten vaccineren"
Maar 4 op de 10 Belgen zijn bereid om zich meteen te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van Test Aankoop. Veel mensen zijn bang voor bijwerkingen.
Lees verder

Goffin gaat voor de bijl tegen 'nieuwe Nadal': wie is hij en wie zijn de andere supertalenten in het tennis?
Met twee keer 6-3 is David Goffin uitgeschakeld op de ATP Great Ocean Road Open in Melbourne. Carlos Alcaraz, amper zeventien jaar, boekte hiermee zijn mooiste overwinning in zijn tot nu toe jonge carrière. Hij is een van de supertalenten die dit jaar zijn doorbraak wil forceren in de tenniswereld. Een voorstelling.
Lees verder

Nederlandse 'Blind Getrouwd'-kijkers vinden toespraak van ex aan koppel ongepast: "Het was bizar en ongemakkelijk"
Trouwen met een wildvreemde is al een opmerkelijk stap, maar in het Nederlandse 'Married at First Sight' - zoals 'Blind Getrouwd' daar heet - werd het volgens veel kijkers nóg een beetje ongemakkelijker. Bijna 1,3 miljoen Nederlanders zagen deze week hoe de ex van deelneemster Monique onverwacht het woord nam, vlak voor het jawoord.
Lees verder

Gianni Siebens stopt definitief met wielrennen: "Mijn afscheid was al een tijdje gepland"
Normaal gezien zou Gianni Siebens (22) niet eens aan dit veldritseizoen begonnen zijn, maar de omstandigheden hebben er anders over geoordeeld. Nu hangt de crosser uit Sint-Katelijne-Waver de fiets definitief aan de haak. Siebens meent dat het tijd is om maatschappelijk nieuwe wegen in te slaan.
Lees verder

"Hij wilde ook zijn dochter dood laten verklaren": veertiger zette niet alleen overlijden van zijn vrouw in scène, maar ook dat van zijn kind
Een 45-jarige Antwerpenaar heeft niet alleen zijn vrouw dood laten verklaren met een vals overlijdensattest, maar probeerde ook de dood van zijn dochter in scène te zetten. Dat bleek woensdagmorgen in de Brugse rechtbank, waar A.F. twintig maanden cel kreeg. De man streek met zijn praktijken onder andere de levensverzekering van zijn echtgenote op voor een bedrag van 162.000 euro.
Lees verder

Stad Antwerpen opent onderzoek naar gebruik van subsidies bij Let's Go Urban van Open VLD-volksvertegenwoordiger
De stad Antwerpen zal nu ook zelf een onderzoek voeren naar het gebruik van subsidies bij de vzw Let's Go Urban van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Dat bevestigt Johan Vermant, woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Het jongerenproject kreeg de afgelopen jaren honderdduizenden euro's aan subsidies van Antwerpen. "ls er sprake is van het oneigenlijk gebruik van gemeenschapsmiddelen voor kansarme jongeren, dan zullen wij hiertegen alle noodzakelijke stappen ondernemen", zegt Vermant.
Lees verder