Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 februari 2021

Universiteit van Oxford gaat Covidvaccin ook op kinderen testen

HLN
Universiteit van Oxford gaat Covidvaccin ook op kinderen testen
Is het coronavaccin van de Universiteit van Oxford en farmaceut AstraZeneca ook veilig voor kinderen? Dat probeert de Britse unief uit te zoeken. Zo'n 300 kinderen zullen binnenkort een prik krijgen in het kader van een klinische studie, meldt Oxford in een verklaring.
Lees verder

KIJK LIVE. Levert Ethias Cross in Eeklo spektakel op? Brand mikt op eerste zege in regenboogtrui
Het veldritcircus stelt vandaag z'n tenten op in Eeklo, voor de plaatselijke (en zevende) Ethias Cross-manche. Om 13u45 begonnen de dames, mét wereldkampioene Lucinda Brand, eraan en om 15 uur volgt het startschot bij de mannen. De elites en U23 rijden opnieuw samen. Bij de mannen is de volledige internationale veldrittop aanwezig, op Van Aert, Van der Poel en Pidcock na. Vorig jaar was Laurens Sweeck de beste in de Meetjeslandcross, slaat hij ook vandaag toe? En wie zegeviert bij de vrouwen? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

KIJK LIVE. Levert Ethias Cross in Eeklo spektakel op? Brand mikt op eerste zege in regenboogtrui
Het veldritcircus stelt vandaag z'n tenten op in Eeklo, voor de plaatselijke (en zevende) Ethias Cross-manche. Om 13u45 beginnen de dames, mét wereldkampioene Lucinda Brand, eraan en om 15 uur volgt het startschot bij de mannen. De elites en U23 rijden opnieuw samen. Bij de mannen is de volledige internationale veldrittop aanwezig, op Van Aert, Van der Poel en Pidcock na. Vorig jaar was Laurens Sweeck de beste in de Meetjeslandcross, slaat hij ook vandaag toe? En wie zegeviert bij de vrouwen? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

LIVE (20u45). Sneeuwruimers en warmteblazers moeten veld bespeelbaar houden in Oostende, pakt Genk er straks de volle buit?
• Aftrap: 20u45 • Diaz Arena • Scheidsrechter: Wim Smet • Oostende nadert bij winst tot op een punt van Genk
Lees verder

Ideetje voor hier? Hongaarse supermarkt scoort met "singles"-mandjes
Een supermarkt in Hongarije heeft speciaal voor Valentijnsdag een ludieke actie bedacht die erg goed blijkt te vallen bij het publiek: singles-mandjes.
Lees verder

Behendige dieven breken in bij Milanese influencers met behulp van hun Instagramprofielen
Vier mannen in Milaan zijn gearresteerd op verdenking van diefstal. Ze zouden enorme buiten van horloges, sjaals, designerhandtassen en juwelen ter waarde van tienduizenden euro's gestolen hebben van influencers uit de Italiaanse stad. Dat deden ze door de Instagramprofielen van de influencers in de gaten te houden en toe te slagen wanneer ze niet thuis waren.
Lees verder

Britse politie houdt vliegtuig tegen en verhindert zo nipt ontvoering van kleuter (4)
Knap staaltje politiewerk in het Verenigd Koninkrijk: luttele seconden voordat een vliegtuig van de grond ging op de luchthaven van Heathrow werd het door agenten tegengehouden omdat aan boord mogelijk een kinderontvoerder zat. Ze troffen in het toestel effectief een 4-jarige meisje aan dat een dag eerder van haar moeder was afgenomen, meldt The Independent.
Lees verder

LIVE. Liverpool op zoek naar 0-1, wat doet Tielemans in Engelse topper?
• Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Bij Leicester zijn Castagne en Praet out • Liverpool pakte 0 op 6 tegen Brighton en Man City
Lees verder

IN KAART. Eerste 20 van 38 nieuwe vanHaren-schoenwinkels geopend
De Nederlandse schoenwinkelketen vanHaren heeft ochtend de deuren van 20 voormalige Brantano-winkels in Vlaanderen geopend. De komende weken komen daar nog 18 filialen bij, waardoor het aantal vestigingen van vanHaren in België zal oplopen tot 54. In de nieuwe winkels kunnen 250 extra medewerkers aan de slag.
Lees verder

Tijm tegen de kriebelhoest, salie voor een zere keel: onze tuinexperte tipt de beste verse kruiden om winterkwaaltjes te verlichten
Keelpijn, een verstopte neus, hoest, een hese stem … Winterkwaaltjes mogen dan niet erg klinken, ze kunnen heel vervelend zijn. Gelukkig valt er nog van alles in de tuin te plukken om verkoudheden en keelpijn te verlichten. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit welke kruiden weldadig kunnen zijn en hoe je ze gebruikt.
Lees verder

Had de media een aandeel in miserie van Britney Spears: "Presentatoren, fotografen en zelfs politici worden ter verantwoording geroepen"
De documentaire 'Framing Britney Spears' vertelt weinig nieuws, maar toch valt je mond weer open. Hoe kon dit gebeuren? En gloort er nu toch hoop? De film lijkt een soort bijltjesdag af te kondigen: presentatoren, fotografen en zelfs politici worden ter verantwoording geroepen.
Lees verder

Zita (20) ontdekt dat ze panseksueel is door Lize: "Tijdens onze eerste keer seks kreeg ik mijn eerste orgasme ooit"
"Ze kuste mij. Ik wees haar af met de woorden: 'Ik ga je alleen maar opnieuw kwetsen'. Ze keek me uitdagend aan: 'Dat doe je niet', zei ze. Damn. Ze ging er echt voor, best sexy. Ik besefte dat ik dit een kans moest geven, fysieke aantrekking of niet." Zita (20) denkt dat ze hetero is tot ze Lize (21) leert kennen. Ze valt als een blok voor haar persoonlijkheid, maar de seksuele spanning blijft uit. Wanneer Lize haar gevoelens verklaart, gaat Zita op ontdekking naar haar geaardheid. Een zoektocht die uitmondt in een knallend eerste orgasme en een vaste relatie tot op heden. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel. Deze week lees je de superseks van Zita.
Lees verder

'First Dates'-barman Bram wordt papa van een tweeling
Heugelijk nieuws ten huize Bram Van Geert (32). De knappe barman uit 'First Dates 'en zijn echtgenote Lien worden deze zomer voor het eerst mama en papa. Niet van één kindje, maar wel meteen van een tweeling.
Lees verder

KIJK LIVE. Betsema wint Ethias Cross in Eeklo na spannende slotronde, wie zegeviert zo meteen bij de mannen?
Het veldritcircus stelt vandaag z'n tenten op in Eeklo, voor de plaatselijke (en zevende) Ethias Cross-manche. Bij de dames won de Nederlandse Denise Betsema zonet en om 15 uur volgt het startschot bij de mannen. De volledige internationale veldrittop is aanwezig, op Van Aert, Van der Poel en Pidcock na. Vorig jaar was Laurens Sweeck de beste in de Meetjeslandcross, slaat hij ook vandaag toe? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

LIVE. Tweede helft afgetrapt: kan Tielemans na rust iets forceren tegen Liverpool?
• Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Bij Leicester zijn Castagne en Praet out • Liverpool pakte 0 op 6 tegen Brighton en Man City
Lees verder

LIVE. 3-1! Leicester blijft scoren: Barnes telt Liverpool helemaal uit
• Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Bij Leicester zijn Castagne en Praet out • Liverpool pakte 0 op 6 tegen Brighton en Man City
Lees verder

Jongen zakt door het ijs: brandweer redt hem uit water
In natuurgebied Viersels Gebroekt is zaterdagmiddag een jongen door het ijs gezakt. De brandweer kon hem gelukkig op tijd uit het water halen.
Lees verder

Sociale media van 'Big Brother' op zwart na overvloed aan haatreacties
Bij 'Big Brother' hebben ze de afgelopen dagen enorm veel haatreacties ontvangen en daar hebben de makers nu genoeg van. Via hun Instagramaccount laten ze weten dat het welletjes is geweest. "Genoeg. Is. Genoeg. Wij gaan op zwart. #stoponlinehaat", klink het.
Lees verder

Moet er nog sneeuw zijn? Moskou geteisterd door zwaar winterweer
Moskou wordt geteisterd door zwaar winterweer. In de Russische hoofdstad is zaterdagochtend op sommige plaatsen tot 56 centimeter sneeuw gevallen. Dat melden de Russische weerdiensten.
Lees verder

Soldaten uit Napoleons Veldtocht naar Rusland herbegraven
In Vjazma, ruim 200 kilometer ten westen van de Russische hoofdstad Moskou, zijn de resten van 120 Russische en Franse soldaten herbegraven. Het gaat om soldaten die elkaar in 1812 bevochten tijdens de Veldtocht naar Rusland van keizer Napoleon. Ook de resten van drie kokkinnen en drie tamboers kregen een nieuw graf.
Lees verder