Doorgaan naar hoofdcontent

Stad Oudenburg: Informatie voor vrijwilligers vaccinatiecentrum

Informatie voor vrijwilligers vaccinatiecentrum
Voor de eerste vaccinatiedagen in februari werden voor elke regio zes vrijwilligers gemobiliseerd. Zij komen deze week langs om hun vrijwilligerscontract te ondertekenen, uitleg te krijgen over de planningstool, het vaccinatiecentrum …

Indien vrijwilligers dus geen telefoontje kregen deze week, dan zal hun vrijwilligerswerk ten vroegste in maart opstarten.

Goed om weten: vrijwilligers moeten niet ongerust zijn. Indien we op hen rekenen voor een shift, zullen zij genoeg op voorhand een telefoontje van ons krijgen. We zorgen bij start van de eerste shift ook voor voldoende uitleg over de functie, het vrijwilligerscontract …

Mail voor alle aangemelde vrijwilligers

Iedereen die zich via het online formulier heeft aangemeld, zal volgende week een mail krijgen met meer uitleg.

We bekijken in februari hoe we vanaf maart vlot en systematisch met al onze vrijwilligers kunnen communiceren.

Contactgegevens centrumverantwoordelijken

Heb je nog vragen? Onze centrumverantwoordelijken staan je graag te woord!

VC Torhout
Liesbeth Claeys (vaccinatiecentrum Torhout en vaccinatiecentrum Gistel tot midden maart)
(vrijwilligers die bij voorkeur in De Mast vrijwilligerswerk willen doen)

VC Gistel
Evelien Bradt (vanaf 12 maart)
(vrijwilligers die bij voorkeur in Zomerloos vrijwilligerswerk willen doen)
Lees verder

BKO krijgt nieuwe naam: ZO(O) BKO
De buitenschoolse kinderopvang neemt afscheid van de naam 'De Kikker'. De decentralisatie brengt heel wat veranderingen met zich mee en een nieuwe naam hoort hier dus ook bij. Vanaf nu mag je ons ZO(O) BKO noemen, waar de kinderen net zoals de naam voorop geplaatst worden. Met de duim omhoog en onze neuzen in dezelfde richting blijven we de nieuwe werking kwalitatief optimaliseren. We willen meer herkenbaarheid op de verschillende locaties, alsook duidelijkheid binnen de communicatie over de locaties.

Vanaf 1 september 2020 werd officieel gestart met de decentralisatie. Er wordt nu opvang aangeboden op 4 locaties:
  • het hoofdgebouw en VBS H. Familie Oudenburg (nu nog Aernoudstraat en Stedebeekpad, later Hoogstraat);
  • BS GO! Arnoldus;
  • VBS H. Familie Ettelgem;
  • VBS De Tandem (nu nog Westkerke, later Roksem).

Net omdat we de kinderen voorop plaatsen, willen we hen ook betrekken bij het toekennen van de namen. Per locatie kunnen de kinderen een dierennaam kiezen. De kinderen krijgen via de scholen een flyer mee naar huis met meer informatie en een invulstrook. Alle kinderen van de buitenschoolse kinderopvang mogen voor hun locatie suggesties doen. Dit mag een omschrijving zijn van het dier en waarom ze die zouden kiezen, maar dit kan evengoed een leuke tekening zijn. We zoeken naar dieren die aansluiten bij onze nieuwe naam en dus kunnen leven in een zoo.
 
Binnenbrengen kan tijdens de werkingsuren bij de begeleiders en dit tot en met 5 maart 2021. Het volledige team van de buitenschoolse kinderopvang zal dan samen beslissen welke dieren we kiezen. Daarna volgt een nieuw logo met deze dieren.
Lees verder

Help ons levend erfgoed in kaart brengen!
In het voorjaar van 2021 starten Regionaal Landschap Houtland en de Intergemeentelijke Onroerende Erfgoed Diensten Raakvlak en Polderrand een grootschalig project waarbij bomen en struiken met erfgoedwaarde in 10 gemeenten in kaart worden gebracht. Het betreft markante bomen en struiken die iets kunnen vertellen over de geschiedenis en de oude gebruiken van onze streek.

Voorbeelden in het Houtland zijn vrijheidsbomen, welkomstlindes, hoogstamboomgaarden, kapelbomen, (gevlochten) hagen als erfafsluiting… De inventaris zal de basis vormen voor het gemeentelijk beleid inzake behoud, herstel en beheer van dit levend patrimonium.

Oproep
Om de inventaris tot stand te brengen wordt een beroep gedaan doen op vrijwilligers. Ben je een inwoner van Beernem, Damme, Gistel, Jabbeke, Knokke-Heist, Ichtegem, Oostkamp, Oudenburg, Torhout of Zedelgem en heb je interesse voor erfgoed en natuur, dan kan je helpen!

Er is geen voorkennis vereist. Het Regionaal Landschap Houtland voorziet een online cursus en een buiten workshop (naargelang de coronamaatregelen het toelaten) om je op weg te helpen.

Interesse? Mail naar gilles.paelinck@west-vlaanderen.be of bel naar 0492-43 80 67.
Lees verder