Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 februari 2021

Slechts 17 miljoen uitgaven door 18 eersteklassers: wintermercato nooit zó koel, zowel nationaal als internationaal

HLN
Slechts 17 miljoen uitgaven door 18 eersteklassers: wintermercato nooit zó koel, zowel nationaal als internationaal
Nooit was de Europese wintermercato zo kalm. De vijf grootste voetballanden betaalden in totaal zo'n 630 miljoen minder euro minder dan vorig jaar. In België waren de voorbije jaren nooit zo weinig transfers in januari.
Lees verder

Platenlabel laat Marilyn Manson vallen na beschuldigingen van jarenlang misbruik: "We zullen nooit meer met hem werken"
Evan Rachel Wood (33) vertelt in een Instagram-post dat haar ex-verloofde Marilyn Manson (52) haar jarenlang misbruikt heeft. De 'Westworld'-actrice getuigde in het verleden al over huiselijk geweld, maar noemde nooit namen. "Ik ben het beu om in angst te leven", schrijft ze nu. De gevolgen laten niet op zich wachten: Marilyn Manson is door zijn platenlabel abrupt aan de kant geschoven na de beweringen.
Lees verder

Kristof Calvo stopt als fractieleider bij Groen-Ecolo
Kristof Calvo neemt deze maand afscheid als fractievoorzitter van Ecolo-Groen, een functie die hij sinds 2014 bekleedde. Dat meldt de fractie zelf. Calvo wil zich als Kamerlid focussen op inhoudelijk werk, en gaat ook in Nederland aan de slag voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks.
Lees verder

Kristof Calvo stopt als fractieleider bij Groen-Ecolo, onze politiek journalist Isolde Van den Eynde geeft meer uitleg in HLN LIVE
Kristof Calvo neemt deze maand afscheid als fractievoorzitter van Ecolo-Groen, een functie die hij sinds 2014 bekleedde. Dat meldt de fractie zelf. Calvo wil zich als Kamerlid focussen op inhoudelijk werk, en gaat ook in Nederland aan de slag voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks.
Lees verder

'Into The Wild'-acteur Hal Holbrook op 95-jarige leeftijd overleden
Acteur Hal Holbrook is op 95-jarige leeftijd overleden. Dat meldt ABC News. De acteur werd vooral bekend door zijn rollen in 'Into The Wild', 'The Bold Ones: The Senator' en de miniserie 'Lincoln'.
Lees verder

Het opvallende verhaal van Lucinda Brand, wereldkampioene én mantelzorgster: "Ik had verwacht dat ik in elkaar zou storten"
Lucinda Brand (31) kroonde zich op het strand van Oostende tot wereldkampioen veldrijden. Ze is ook wereldkampioen doorzetten. In deze succesvolle winter was Brand ook nog mantelzorger voor haar vader en moeder.
Lees verder

Hollywood Sign even omgevormd tot 'Hollyboob', zes mensen opgepakt
Het Hollywood Sign, de beroemde witte letters op de heuvels van het gelijknamige gebied in Los Angeles, heeft maandag korte tijd een opvallende aanpassing ondergaan.
Lees verder

Ooit beste vrienden, nu wordt advocaat ingeschakeld: waar liep het fout tussen Gordon en Gerard Joling?
De Nederlandse Gordon (52) is woest over de kritiek die hij krijgt vanwege zijn nieuwe hondje Toto. Nadat ook Gerard Joling (60) zich luidop heeft afgevraagd of de zanger wel voor het beestje kan zorgen, is de maat vol. Gordon laat op Instagram weten dat hij een advocaat in de arm heeft genomen tegen z'n gewezen beste vriend. De liefde tussen de twee is inmiddels dus serieus bekoeld, maar hoe is het eigenlijk ooit zover kunnen komen?
Lees verder

8 plekken in België waar je je toch een beetje op vakantie in het buitenland waant
Nog niet zo lang geleden vlogen we heen en weer alsof het niets was, vandaag lijkt het buitenland verder dan ooit. Het is een mythische plek geworden waar we collectief naar snakken. Maar gelukkig kun je er hier en daar een zweem van opvangen waardoor je, als je je ogen een beetje dichtknijpt, zowaar in den vreemde lijkt rond te dolen. Acht plekken die je wegwee verzachten.
Lees verder

Mertens wint eerste partij van het jaar, Coppejans uitgeschakeld in Great Ocean Road Open
Elise Mertens (WTA 20) heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de Gippsland Trophy in Melbourne (hard/447.620 dollar), een toernooi in aanloop naar de Australian Open.
Lees verder

Liefde in tijden van corona: 'Het Laatste Nieuws' zoekt de opmerkelijkste liefdesverhalen
Op 14 februari vieren we Valentijn. Liefde in tijden van corona: daar valt wel wat over te vertellen. In de aanloop naar die feestdag zoekt 'Het Laatste Nieuws' de mooiste en opmerkelijkste liefdesverhalen van Vlaanderen. Misschien hebben jullie elkaar wel leren kennen in het vreemde jaar 2020 of herontdekten jullie de liefde tijdens een lange quarantaine. Of vierden jullie een 60-jarig jubileum, zonder groot feest, maar met een warm hart.
Lees verder

LeBron James krijgt het aan de stok met twee vrouwelijke fans in de NBA: "Courtside Karen was MAD MAD"
Animo in de NBA tussen Atlanta Hawks en Los Angeles Lakers. Lakers-sterspeler LeBron James belandde in een woordenwisseling met twee vrouwelijke fans van de thuisploeg. Veiligheidsbeambten grepen in en verwijderden de vrouwen uit de hal.
Lees verder

Roger Federer maakt in maart zijn rentree in Doha
Roger Federer, die al een jaar aan de kant staat, zal zijn comeback maken op het ATP-toernooi in Doha, dat voorzien is van 8 tot 13 maart. .
Lees verder

Leerachterstand niet meer in te halen: experts opperen om leerstof te schrappen
Het onderwijs maakt zich ­almaar meer zorgen over de leerachterstand die kinderen oplopen door de coronacrisis. Experts stellen voor om te snoeien in de leerstof, schrijft Het Nieuwsblad dinsdag.
Lees verder

Billie Eilish lost eerste details over nieuw album: plaat zal 16 nummers tellen
Wanneer Billie Eilish (19) haar nieuwste album precies uitkomt is nog een groot vraagteken. Wél weten we al dat het 16 nieuwe nummers zal bevatten. Dat maakte de zangeres zelf bekend tijdens een 'Q&A' via Instagram Stories.
Lees verder

Sylvie Meis kiest voor een meer natuurlijke look
Nederlandse televisiepresentatrice en model Sylvie Meis (42) keert na een jaar terug naar YouTube met een nieuwe vlog over haar skincare-routine. Sinds de lockdown gebruikt ze, zoals waarschijnlijk velen onder ons, een stuk minder make-up. Toch neem je er best nog je notitieblok bij, want er komen behoorlijk wat stappen aan te pas.
Lees verder

File van vier kilometer op E17 richting Frankrijk door coronacontroles aan de grens
Wie vanuit ons land naar Frankrijk rijdt, checkt voor vertrek best even de verkeerssituatie aan de grensovergangen. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt dat de controles op Frans grondgebied deze ochtend een file van 4 kilometer veroorzaken op de E17 van Gent naar Rijsel aan de Belgische kant van de grens bij Rekkem.
Lees verder

Dit zijn de populairste SUV's van 2020
SUV's worden alsmaar populairder. Van kleine stads-SUV's tot grote 4x4's voor de buitenwegen: afgelopen jaar werden er maar liefst 180.718 verkocht in ons land, wat overeenkomt met een marktaandeel van 42%. Maar wat waren de populairste SUV's van het jaar? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

14 jaar na 'Thuis' maakt Marijke Hofkens een comeback in 'Lisa': "Er is veel talent, maar ze vragen altijd dezelfde namen"
Trouwe 'Thuis'-kijkers kennen haar vast nog als Leontien, maar sinds haar afscheid in 2007 verdween Marijke Hofkens (57) helemaal van het voorplan. Maar nu is ze weer dagelijks op de buis als Greet in de telenovelle 'Lisa' op VTM. "Ik heb jarenlang lesgegeven, maar da's een eenzaam beroep. Ik miste het contact met collega's op de set enorm", vertelt Marijke in Dag Allemaal.
Lees verder

Het 'alter ego-effect': hoe je je zelfvertrouwen boost door jezelf een andere persoonlijkheid aan te meten. "Je komt los van wie je bent en ziet wie je kan zijn"
Actrice Norma Jeane ging door het leven als sekssymbool Marilyn Monroe. Zangeres Beyoncé doopte zichzelf om tot podiumbeest Sasha Fierce om haar verlegenheid te overwinnen. En als Batman durft Bruce Wayne wél het kwaad bestrijden. Een alter ego is geen fabeltje: het helpt je echt je angsten te verminderen en je zelfvertrouwen te boosten, stellen psychologen. "En dat heeft niks te maken met 'fake it till you make it'. Een alter ego is net een hulpmiddel om karaktereigenschappen los te maken die al in je zitten." Hoe zo'n alter ego je precies kan helpen om te zijn wie je wil zijn en hoe je er eentje voor jezelf creëert, zetten twee experts voor ons op een rijtje.
Lees verder