Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 februari 2021

Slachtoffer van WhatsApp-groepje van agenten moet het nog altijd ontgelden: “Wie racisme bij politie aanklaagt is e...

HLN
Slachtoffer van WhatsApp-groepje van agenten moet het nog altijd ontgelden: "Wie racisme bij politie aanklaagt is een klikspaan"
Wie racisme en pesterijen aankaart binnen de politie, wordt aangepakt als een 'rat' of een klikspaan. Politieman B.S. die een klacht indiende wegens racisme en pesterijen van zijn Antwerpse collega's in een WhatsApp-groepje, moet dat tot vandaag ontgelden. "De agenten van het WhatsApp-groepje hebben mij naderhand buitengezet uit hun kantoor op het justitiepaleis."
Lees verder

Netflix-hits 'Bridgerton' en 'The Crown' moeten vechten om dezelfde filmlocaties: "Er is maar een klein aantal villa's in Engeland dat geschikt is"
Fans van historische drama's kunnen meer dan ooit hun hartje ophalen bij Netflix. 'The Crown' en 'Bridgerton' - het ene al wat realistischer dan het andere - zijn twee van de meest succesvolle programma's op de streamingzender. Er is alleen één klein probleempje in verband met de opnames voor komende seizoenen: beide shows hebben dezelfde locaties nodig om te filmen. En dat gaat natuurlijk niet zomaar.
Lees verder

Sihame El Kaouakibi dient strafklacht in wegens valsheid in geschrifte en informaticafraude
Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi reageert voor het eerst op de heisa die de laatste dagen rond haar ontstaan is. "Er zal een strafklacht met burgerlijke partijstelling worden neergelegd in handen van de onderzoeksrechter wegens valsheid in geschrifte en informaticafraude", schrijft ze. We geven haar reactie letterlijk weer.
Lees verder

KIJK LIVE. Beerschot versus KV Mechelen: wie stoot door naar kwartfinales Croky Cup?
• Achtste finales Croky Cup • Aftrap: 18u • Olympisch Stadion • Kijk op HLN.be LIVE naar de wedstrijd!
Lees verder

Bart Peeters over Week van de Belgische Muziek: "We moeten wat chauvinistischer zijn. Er loopt hier zo veel talent rond"
Voor de Belgische muzikanten zijn de MIA's een jaarlijks hoogtepunt, maar het gala is uitgesteld naar 2022. Niet getreurd: deze week levert de VRT extra inspanningen om muziek van eigen bodem in de spotlights te zetten tijdens de Week van de Belgische muziek. Mocht daarbij niet ontbreken: Bart Peeters. "Eens die vaccinaties op volle toeren draaien, wil ik de soundtrack maken bij die Bevrijdingsfeesten", lacht hij.
Lees verder

LIVE. Charleroi komt al vroeg op voorsprong in Gent
• Croky Cup • Aftrap: 18u • Ghelamco Arena • AA Gent of Charleroi in kwartfinales?
Lees verder

Verboden liefde: Jonas en de Turkse Yasin dromen van een toekomst samen, maar haar familie rukt hen uit elkaar
In de aanloop naar valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van Jonas*. Als jonge twintiger valt hij als een blok voor de Turkse Yasin* (21). Zij is zijn eerste, serieuze vriendin: samen dromen ze van samenwonen, trouwen, kindjes. Maar Yasin maakt zich zorgen om haar Turkse familie: zullen zij wel goedkeuren dat ze met een Belgische jongen samen is? Wanneer haar broer de relatie ontdekt, ontploft de bom. "Ik was net wakker toen ik Yasins berichtje zag. 'Iedereen weet het van ons. Verwijder alles wat je hebt. Stuur me niet meer, alsjeblieft.' Van de ene dag op de ander had ik niks meer."
Lees verder

Personal shopper steelt één miljoen euro van acteur Kevin Hart
Dylan Syer (29), de personal shopper die al sinds 2015 in dienst was bij 'Jumanji'-acteur en komiek Kevin Hart (41), is woensdag voorgeleid in New York op verdenking van diefstal. De man zou naar verluidt met de creditcard van de filmster één miljoen euro uitgegeven hebben voor persoonlijke aankopen. Dat meldt Page Six.
Lees verder

LIVE. Charleroi mist resem kansen en laat na om vroege voorsprong uit te diepen
• Croky Cup • Aftrap: 18u • Ghelamco Arena • AA Gent of Charleroi in kwartfinales?
Lees verder

Ebola nog nog niet uitgeroeid: tweede dode in Oost-Congo in week tijd
In de Congolese provincie Noord-Kivu is een tweede persoon bezweken aan een heropflakkering van de ebola-epidemie. Dat meldt de provinciale minister van Gezondheid Nzanzu Salita. Vorige week werd een eerste sterfgeval gemeld. Drie maanden geleden werd de recentste ebola-epidemie in Congo als uitgeroeid verklaard.
Lees verder

KIJK LIVE. KV Mechelen meest dreigende ploeg, Beerschot houdt voorlopig stand
• Achtste finales Croky Cup • Aftrap: 18u • Olympisch Stadion • Kijk op HLN.be LIVE naar de wedstrijd!
Lees verder

Nu Klaasje K3 verlaat: Hoe groot is de kans dat ze het solo ook echt maakt? "Ze moet af van kinderlijke imago"
"Ik hoop dat ik nog de kans krijg om te zingen, acteren en presenteren". Met die woorden nam Klaasje Meijer (25) dinsdag als derde blondine op rij afscheid van de populairste meidengroep van ons land. Ze wil haar vleugels uitslaan, maar een job in de media ziet ze wel nog altijd zitten. Maar is dat wel zo evident, een solocarrière uitbouwen? "Ze is nog heel jong om nu al een sterke persoonlijkheid naar voren te schuiven en net dat is essentieel", zegt professor Hilde Van den Bulck van de universiteit Antwerpen.
Lees verder

KIJK LIVE. Amerikaanse Senaat herneemt afzetttingsproces Trump
In de Amerikaanse Senaat is vandaag het afzettingsproces tegen de oud-president Donald Trump hernomen. Het door de Democraten gecontroleerde Huis van Afgevaardigden heeft Trump in staat van beschuldiging gesteld voor "aanzetten tot opstand".
Lees verder

Meghan Markle wint procedure tegen Mail on Sunday na publicatie van privébrief aan vader
Meghan Markle (39), de echtgenote van prins Harry (36), heeft donderdag een kort geding gewonnen tegen Associated Newspaper Limited (ANL), de uitgeverij van onder andere de tabloid Mail on Sunday. De hertogin van Sussex spande die aan nadat de krant een persoonlijke brief naar haar vader publiceerde. "Een inbreuk op m'n privacy", volgens Meghan. Rechter Mark Warby van het Londense hooggerechtshof volgde die stelling: "Markle kon verwachten dat de inhoud van de brief privé zou blijven."
Lees verder

Professionele gamer is nu officieel beroep in China
Het Chinese ministerie van Human Resources en Sociale Zekerheid heeft de beroepsnormen voor dertien nieuwe beroepen bepaald. Naast bediener van scheepssluizen werd ook professionele gamer als officieel beroep erkend. Dat meldt het Chinese staatsnieuwsagentschap Xinhua.
Lees verder

Egbert Lachaert wil Sihame El Kaouakibi tijdelijk op non-actief zetten
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert heeft de statutaire commissie van zijn partij, het interne tuchtorgaan van de Open Vld, gevraagd om Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi tijdelijk op non-actief te zetten.
Lees verder

ASSISEN. Kruisboogmoordenaar schuldig aan moord. Advocaat noemt zijn cliënt "een schone mens"
Hoewel Kris Vincke, advocaat van Jordy Vande Sompele, bij voorbaat had aangekondigd dat hij de kwalificatie moord niet zou betwisten, trokken de burgerlijke partijen vanochtend toch stevig van leer tegen zijn cliënt. Vincke nam hen daarvoor in zijn pleidooi stevig op de korrel. "Er zijn hier dingen gezegd die niet kunnen." Na een kort beraad oordeelde de jury in de late namiddag Vande Sompele schuldig aan moord op Bjorn De Vrieze.
Lees verder

LIVE. Charleroi doet zich tekort na kansrijke eerste helft, weinig dreiging van Gent
• Croky Cup • Aftrap: 18u • Ghelamco Arena • AA Gent of Charleroi in kwartfinales?
Lees verder

Club lanceert eerste videobeelden van hypermoderne voetbaltempel die 100 miljoen euro moet kosten
Een half jaar nadat Club Brugge zijn bouwplannen uit de doeken deed, werden vandaag de eerste bewegende beelden van het nieuwe stadion gelanceerd. De visual toont een indrukwekkende voetbaltempel op de Olympiasite, die er evenwel nog steeds niet met zekerheid komt.
Lees verder

KIJK LIVE. Tweede helft afgetrapt: herpakt Beerschot zich tegen KV Mechelen?
• Achtste finales Croky Cup • Aftrap: 18u • Olympisch Stadion • Kijk op HLN.be LIVE naar de wedstrijd!
Lees verder