Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 februari 2021

Serieuze aderlating voor Club: ook Simon Mignolet en Charles De Ketelaere testen positief op Covid-19, straks volgt h...

HLN
Serieuze aderlating voor Club: ook Simon Mignolet en Charles De Ketelaere testen positief op Covid-19, straks volgt hertest
Zware domper voor Club Brugge. Ook Simon Mignolet en Charles De Ketelaere legden een positieve coronatest af en zijn niet beschikbaar voor de return tegen Dynamo Kiev van morgen in de Europa League. Ze worden straks hertest, Club hoopt op een vals-positieve test. Indien niet wordt het lijstje met Covid-afwezigen wel erg lang, want ook Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken, Noa Lang, Mats Rits en coach Philippe Clement zitten nog in quarantaine. Blauw-zwart speelde in Kiev 1-1 gelijk.
Lees verder

"Kinderverzorgers worden niet doeltreffend ingezet in kleuterklassen"
Kinderverzorgers worden vandaag niet doeltreffend ingezet in het kleuteronderwijs. Dat stelt het Centrum voor Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen (VBJK). De benaming 'kinderverzorger' veranderen naar 'kinderbegeleider' kan helpen, maar samen met onderwijsverstrekkers, expertisecentra en steden formuleerde het centrum nog vijf aanbevelingen om iets aan het euvel te doen.
Lees verder

Bitcoin klimt weer boven de 50.000 dollar na forse waardedaling
De bitcoin is weer gestegen tot boven de 50.000 dollar (41.000 euro), na de flinke waardedaling van de cryptomunt de afgelopen dagen. De koers van de cryptomunt kreeg een zetje door berichten dat betalingsbedrijf Square van Twitter-topman Jack Dorsey voor 170 miljoen dollar (140 miljoen euro) aan bitcoins heeft gekocht. Ook positieve opmerkingen van een grote investeerder over de bitcoin zorgden voor een beter sentiment rond 's werelds bekendste digitale munt.
Lees verder

De Croo schrijft samen met enkele collega's brief naar Charles Michel: "Productie van coronavaccins moet sneller"
De productie van coronavaccins in de Europese Unie moet sneller. Dat is de korte boodschap van een brief die premier Alexander De Croo (Open Vld) verstuurde naar Europees president Charles Michel (MR). De Deense, Litouwse, Poolse en Spaanse regeringsleiders sloten zich bij die oproep aan.
Lees verder

Campagne 'Unhappy Birthday' pleit voor aanpassing 100-jaar oude drugswet: "Legaliseren van cannabis kan belangrijke rol spelen in herstel economie na coronacrisis"
Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Belgische drugswet deze woensdag, lanceren de actiegroepen #STOP1921 en SMART on Drugs de campagne "Unhappy Birthday!". Met dit initiatief pleiten zij voor de decriminalisering van het bezit van alle illegale middelen voor persoonlijk gebruik en de oprichting van een parlementaire werkgroep om het drugbeleid te herzien naar een menselijke benadering.
Lees verder

Chinese man moet ex-vrouw 6.500 euro betalen omdat hij niet meehielp in het huishouden
Een Chinese echtscheidingsrechtbank heeft een man verplicht om zo'n 6.500 euro te betalen aan zijn ex-vrouw, omdat hij niet meehielp in het huishouden. Bovendien liet de man de opvoeding van zijn kind vaak volledig over aan zijn vrouw. Dat meldt de Britse krant The Guardian.
Lees verder

Kamervoorzitter Tillieux over Parijs-trip Van Langenhove: "Regels zijn duidelijk, geen buitenlandse verplaatsingen als parlementslid"
Kamerlid Dries Van Langenhove die in de Vlaams Belang-fractie zetelt, kan voor zijn deelname aan een betoging in Parijs niet terugvallen op zijn parlementair mandaat. Dat heeft Kamervoorzittre Eliane Tillieux (PS) gezegd bij radiozender Bel-RTL.
Lees verder

Openbaar vervoer blijft lijden onder coronacrisis
Het openbaar vervoer blijft lijden onder de coronacrisis. Dat blijkt uit een bevraging van de FOD Mobiliteit en Vervoer bij 2.000 mensen die representatief zijn voor de Belgische bevolking. Het aantal woon-werk/schoolverplaatsingen met het openbaar vervoer kwam in november/december uit op 15 procent, een stuk onder de 25 procent van vóór de gezondheidscrisis.
Lees verder

Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
Lees verder

Van grotere buitenbubbel tot heropening terrasjes: welke politici pleiten voor welke versoepelingen?
De heropening van de kapperszaken mocht niet het startschot vormen van een reeks versoepelingen, zo luidde het. Maar kijk: de versoepelbrigade kreeg er toch de wind door in de zeilen, met een opbod aan politici die nieuwe regels willen. Van een heropening van de restaurants in de lente volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez tot open terrasjes voor Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Lees verder

BINNENKIJKEN. In dit liefdesnestje aan zee gaan Maxime Meiland en haar vriend Leroy samenwonen
Het gaat snel voor Maxime Meiland (25) en haar vriend Leroy. Nog geen jaar nadat de vonk oversloeg achter de schermen van 'Chateau Meiland', hebben ze een huis gekocht in Noordwijk, aan de kust in Zuid-Holland. En 't is geen tochtig kasteel waar nog geklust moet worden. De dochter van Martien en Erica tikte een instapklare luxewoning op de kop.
Lees verder

Internationale en Belgische mode-influencers lanceren #StopAsianHate: "Ik was gechoqueerd toen ik zag hoe een Thaise opa op straat werd geduwd"
Sinds de pandemie is racisme en discriminatie fel toegenomen. Niet in het minst geweld en haat tegen mensen van Aziatische afkomst. Wereldwijd gebruiken designers, influencers en bekende gezichten op sociale media nu de hashtag #StopAsianHate om persoonlijke ervaringen te delen en aandacht te vragen voor de problematiek. Ook de Belgische modeblogger Monica Ho doet mee.
Lees verder

Noord-Koreaan steekt al zwemmend de grens met Zuid-Korea over
Een Noord-Koreaan is erin geslaagd al zwemmend de oversteek te maken naar Zuid-Korea. De man had zes uur nodig om een van de sterkst gemilitariseerde grenzen ter wereld al zwemmend te omzeilen, dat meldt een Zuid-Koreaanse verantwoordelijke. Zuid-Koreaanse media en oppositie uitten al kritiek omdat het voorval de tekortkomingen van de Zuid-Koreaanse grensbewaking aantoont.
Lees verder

Rome eist "duidelijke antwoorden" van VN na dood van ambassadeur in Congo
Rome vraagt aan de Verenigde Naties om een onderzoek te openen en "duidelijke antwoorden" te formuleren na de dood van de Italiaanse ambassadeur in Congo. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio gemeld. De ambassadeur kwam maandag om het leven tijdens een aanval op een konvooi van het Wereldvoedselprogramma in het oosten van Congo.
Lees verder

Modeontwerper Alexander Wang opnieuw beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag
Er zijn nieuwe beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen Alexander Wang. De BBC brengt het verhaal van een student die in 2019 betast zou zijn geweest door de Amerikaanse modeontwerper. Al elf mannen hebben intussen de bekende advocate Lisa Bloom onder de arm genomen vanwege ongewenste intimiteiten.
Lees verder

Verkoop van schoonmaakmiddelen als Dettol en Cillit Bang fors omhoog
De Britse producent Reckitt Benckise (RB), heeft in 2020 goede zaken gedaan met de verkoop van schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen zoals Dettol. De omzet van het bedrijf steeg met zo'n 16 miljard euro.
Lees verder

Voor 8 op de 10 jonge bestuurders is autorijden zonder muziek 'onmogelijk'
Jonge bestuurders lijken het over één ding eens te zijn: autorijden is "absoluut onmogelijk" zonder muziek. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd door Israëlische wetenschappers van de Ben-Gurion University of the Negev.
Lees verder

Veerle en Nick uit 'Blind Getrouwd' doen opnieuw aan gezinsuitbreiding: "Tweede wondertje op komst"
"Er is een tweede wondertje op komst." Met die heuglijke woorden maken Veerle Van den Eynde (39) en Nick Wijns (34), die te zien waren in het tweede seizoen van 'Blind Getrouwd', bekend dat ze opnieuw ouders worden.
Lees verder

Belgische bond toont zich van soepelste kant en delibereert liefst 14 atleten voor EK atletiek indoor
Belgian Athletics heeft zich bijzonder soepel opgesteld in zijn selectie voor het EK indooratletiek in het Poolse Torun van 5 tot 7 maart. Er zijn liefst veertien atleten gedelibereerd. De ploeg bestaat zo uit 32 atleten, de grootste Belgische selectie ooit.
Lees verder

De Laet en Antwerp voor 'mission impossible' in Glasgow: "We weten dat we ze pijn kunnen doen"
"We vertrekken met vertrouwen", zei Antwerp-verdediger Ritchie De Laet voor hij vanochtend op het vliegtuig stapte richting Glasgow. Daar moet zijn team tegen Rangers een 3-4-nederlaag uit de heenmatch zien weg te werken, wil het doorstoten naar de 1/16de finales van de Europa League.
Lees verder