Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 februari 2021

Scholes waarschuwt Man United voor Januzaj: “Hij is nog altijd heel getalenteerd”

HLN
Scholes waarschuwt Man United voor Januzaj: "Hij is nog altijd heel getalenteerd"
Adnan Januzaj kijk donderdag met Real Sociedad zijn ex-club Manchester United in de ogen. Volgens clublegende Paul Scholes vormt de Rode Duivel een gevaar voor 'The Mancunians'. "Ze moeten hem in de gaten houden."
Lees verder

Zeldzaam: twee jaguarwelpjes geboren in Argentinië uit gevangen mama en wilde papa
In Argentinië heeft een ongewoon liefdesverhaal een mooi gevolg gekregen: ziehier twee koddige, zeldzame jaguarwelpjes, geboren uit een moeder die heel haar leven in gevangenschap heeft doorgebracht en een vader die in het wild leeft.
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Serena op schema voor 24ste grandslamtitel
Serena Williams (WTA11) heeft zich vandaag geplaatst voor de halve finale op de Australian Open. De Amerikaanse was de betere van Simona Halep (WTA2).
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Serena op schema voor 24ste grandslamtitel. Elise Mertens door in het dubbelspel
Serena Williams (WTA11) heeft zich vandaag geplaatst voor de halve finale op de Australian Open. De Amerikaanse was de betere van Simona Halep (WTA2).
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Serena klopt Halep en blijft op schema voor 24ste grandslamtitel
Serena Williams (WTA 11) heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. De Amerikaanse haalde het met 6-3 en 6-3 van de Roemeense Simona Halep (WTA 2).
Lees verder

Tatyana Beloy presenteert nieuwe afleveringen van 'De Pottenlikkers'
Tatyana Beloy (35) maakt binnenkort haar debuut bij Studio 100 TV. Tatyana gaat namelijk de nieuwe afleveringen van het succesprogramma 'De Pottenlikkers' presenteren. "Evenwichtig maar vooral lekker eten is iets waar ik al heel lang mee bezig ben en zeker als jonge mama", klinkt het in een persbericht van Studio 100.
Lees verder

Sven Ornelis (47) laat in zijn portemonnee kijken: "Ik investeer vooral in levensgeluk"
Sven Ornelis (47), presentator bij Joe, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt hij openhartig hoe hij met geld omgaat, welke financiële lessen hij geleerd heeft en waar hij in investeert. "Ik hoef geen snelle wagen of abonnement bij een dure golfclub, ik geniet meer van de ambacht van een chef-kok."
Lees verder

Sven Ornelis (47) laat in zijn portemonnee kijken: "Naar merkkleding kon ik thuis fluiten, maar er werd wel altijd lekker getafeld"
Sven Ornelis (47), presentator bij Joe, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt hij openhartig hoe hij met geld omgaat, welke financiële lessen hij geleerd heeft en waar hij in investeert. "Omdat ik geen kinderen heb, wil ik vooral in het moment leven en profiteren."
Lees verder

'La Remontada', zonder twijfel een van de meest heroïsche voetbalmatchen uit de geschiedenis: "We werden allemaal half zot"
Een mirakel, een wonder, de gekste of strafste Champions League-wedstrijd ooit... Het zijn maar een paar beschrijvingen voor wat er zich op 8 maart 2017 afspeelde in Camp Nou. Spektakel op, maar zeker ook naast het veld: Nicolas Sarkozy, gewezen president van Frankrijk en notoir PSG-fan, werd uit de tribunes gezet, Thiago Motta reed na de zware nederlaag met zijn wagen een fan aan en achteraf bleek een muzikant in de straten van Barcelona profetisch te zijn. Vanavond staan beide topteams weer lijnrecht tegenover elkaar. Wordt ook deze dubbele confrontatie er eentje voor de geschiedenisboeken?
Lees verder

Man wil flat verwarmen met vuurkorf maar wordt onwel door CO-vergiftiging
In de Brusselse gemeente Anderlecht is maandagavond een man onwel geraakt door een CO-intoxicatie in een appartement. De intoxicatie werd veroorzaakt door een vuurkorf die in de flat stond te branden. Dat meldt de Brusselse brandweer.
Lees verder

Stuifmeelseizoen 2021 start met pollen van els en hazelaar
Het stuifmeelseizoen 2021 is officieel begonnen. De eerste pollen van het jaar komen van de els en de hazelaar, zegt het meetnet AirAllergy van het instituut Sciensano. Het seizoen begint wel met vertraging.
Lees verder

Kobe Ilsen over de zaak-Eveline: "Ik was gedegouteerd hoe die mannen werden gelyncht"
De zaak-Eveline beheerste in het najaar van 2020 alle krantenkoppen. Dat enkele van zijn collega's in de val gelokt waren, deed ook Kobe Ilsen (39) kritisch naar zichzelf kijken, vertelt hij in HUMO. "Ik was vooral gedegouteerd van hoe die mannen werden gelyncht, hoe mensen ervan genóten om hen de dieperik te zien ingaan."
Lees verder

Davy uit 'Blind Getrouwd' over zijn stotterprobleem: "De laatste jaren is het erger geworden"
Davy (33) zorgde zondag voor dé verrassing in 'Blind Getrouwd', want ondanks zijn stotterproblemen slaagde de triatleet erin om zijn trouwgelofte haast zonder haperen uit te spreken. Het is iets waar hij al van kindsbeen af mee kampt - "Therapie hielp niet meer" -, maar toch besloot hij op voorhand niets tegen zijn toekomstige te zeggen. "Zo kon ik meteen ontdekken of Hanne er een probleem mee had."
Lees verder

Wie al besmet raakte met coronavirus krijgt extra boost bij eerste prik Pfizervaccin. Emmanuel André: "Geef hen pas later tweede inenting"
Viroloog Emmanuel André pleit op Twitter voor een aanpassing van het vaccinatieschema nadat een studie in Israël erop wees dat een eerste inspuiting met het vaccin van Pfizer/BioNTech een extra boost geeft aan mensen die al besmet geweest zijn met het coronavirus.
Lees verder

Kwart van alle 85-plussers is gevaccineerd, steeds minder bewoners woonzorgcentra opgenomen in ziekenhuizen: "Mogelijk vroeg effect vaccinaties"
Er worden steeds minder bewoners uit de woonzorgcentra opgenomen in de ziekenhuizen, en mogelijk is dat een eerste effect van de vaccinatiecampagne daar. Dat zei viroloog Steven Van Gucht vanmiddag op de persconferentie van Sciensano. Uit de meest recente cijfers blijkt dat nu 25 procent van alle 85-plussers minstens één dosis van het coronavaccin heeft ontvangen.
Lees verder

21-jarige inbreker sterft na aanrijding door goederentrein tijdens vlucht
De Coolblue-winkel op de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg kreeg maandagavond drie inbrekers over de vloer. Toen het alarm afging, vluchtten ze te voet weg. Eén van hen, een 21-jarige Roemeen, probeerde te ontkomen via de spoorweg. Daar werd hij aangereden door een goederentrein, waarna hij weggekatapulteerd werd en op de rijbaan terecht kwam. Hij overleed ter plaatse.
Lees verder

Ben je het beu om thuis tussen vier muren te zitten? Hang eens een spiegel op
De verkoop van spiegels boomt. Dat heeft niks met ijdelheid te maken. De kans is groot dat corona er voor iets tussenzit. Telewerkers zijn hun omgeving thuis zo beu als koude pap en een spiegel is de ideale blikvanger om de muren op te leuken. Nood aan inspiratie? Wij shopten onze favorieten bij elkaar.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht scoort 5 keer in oefenmatch tegen OH Leuven
Wat Anderlecht tegen Cercle niet lukte, gebeurde wel in overvloed tegen OH Leuven: scoren. In een oefenwedstrijd met zijn invallers heeft Anderlecht OHL een pak slaag gegeven. Het werd 1-5. Voor RSCA waren Dauda (3), Mukairu en Sardella trefzeker, Eppiah milderde voor de thuisploeg in het slot. Onder anderen Bruun Larsen, Ashimeru, Cobbaut en Kana kwamen in actie.
Lees verder

Volg morgen live het gastcollege van minister Annelies Verlinden (CD&V) bij Carl Devos
Op woensdag 17 februari ontvangt politicoloog Carl Devos de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) voor een gastcollege aan de Universiteit Gent. "De minister zal het onder meer hebben over de huidige aanpak van de coronapandemie, politieke vernieuwing en staatshervorming", vertelt professor Nicolas Bouteca. Het openingscollege van Carl Devos is live te volgen bij HLN.be vanaf 14.30 uur.
Lees verder

Dode en meer dan 4 miljoen mensen zonder stroom in Texas door zeldzaam noodweer
Het uitzonderlijke vriesweer in de Amerikaanse staat Texas heeft meer dan 4 miljoen inwoners tijdelijk zonder stroom gezet. In de stad Abilene moest de watervoorziening uit. Minstens één man is overleden door de "extreem lage temperaturen", volgens de politie. Het kwik schommelde er in de zuidelijke staat tussen -2 en -22 graden Celsius. Dat is kouder dan in Alaska op dit moment.
Lees verder