Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 februari 2021

Regering presenteert nieuw steunpakket: “Met failliete bedrijven na de crisis zullen we geen groei krijgen”

HLN
Regering presenteert nieuw steunpakket: "Met failliete bedrijven na de crisis zullen we geen groei krijgen"
De federale regering verlengt de bestaande steunmaatregelen voor zelfstandigen, bedrijven en kwetsbare personen in het kader van corona tot eind juni. Dat heeft het kernkabinet vandaag beslist. Tegelijkertijd blikt de regering al voorzichtig vooruit met een nieuw steunpakket voor de zwaarst getroffen sectoren. "Met failliete bedrijven na de crisis zullen we geen groei krijgen", zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem aan HLN Live.
Lees verder

L'amour toujours: Carcela verlengt met één jaar bij Standard
Standard blijft ook volgend jaar rekenen op Mehdi Carcela (31), hij verlengde zijn contract met één seizoen. De spotlights opnieuw op l'enfant de Sclessin. Zoals hij het graag heeft. Onverslijtbare liefde.
Lees verder

Moeder laat kinderen in Rusland naakt in bos achter bij min 15 graden
Een moeder heeft in Rusland haar drie kinderen bij vriestemperaturen naakt achtergelaten in een bos. De 33-jarige vrouw wou de kinderen vrijdagavond bij de hoofdstad Moskou om het leven brengen, zeiden rechercheurs.
Lees verder

Rebel Wilson over haar recente break-up: "Het was niet ideaal"
Begin februari raakte het nieuws bekend dat Rebel Wilson (40) en Jacob Busch (29) niet langer een koppel vormen. Busch liet in een eerder interview al blijken dat hij niet blij was met de break-up, maar nu heeft ook Rebel voor de eerste keer iets gezegd over hun breuk. "Uit elkaar gaan is moeilijk en het is nooit ideaal", vertelde de actrice in een interview met Extra.
Lees verder

Verboden liefde: de getrouwde Pierre beleeft tegen zijn principes in een romance met buurvrouw Emma: "Ze ontdooide me, voor het eerst in mijn leven"
In de aanloop naar valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van Pierre* (41). Hij voelt zich gevangen in zijn huwelijk, maar neemt daar vrede mee. Tot hij buurvrouw Emma* (32) leert kennen. Tegen zijn principes in ontwikkelt hij echte gevoelens voor haar. En zij voor hem. In het geheim beleeft Pierre de warmste, meest intense romance van zijn leven. Maar Emma trouwt ook, wordt zelfs zwanger en bevalt. "Terwijl onze partners gingen werken, hielp ik haar met haar baby. Gek hoe onze affaire zo huisje-tuintje-boompje werd. We waren gelukkig. Maar ik wilde vluchten met haar. En zo ver kreeg ik ze nooit."
Lees verder

Valpartij nekt kansen Alaphilippe, ploegmaat Ballerini maakt er twee op twee van in Tour de la Provence
De Italiaan Davide Ballerini (Deceuninck-Quick.Step) heeft de tweede etappe in de Tour de la Provence naar zich toegetrokken. De finale werd ontsierd door twee valpartijen. Wereldkampioen Julian Alaphilippe was een van de slachtoffers.
Lees verder

Denemarken neemt 13 terreurverdachten in voorhechtenis, wapens en ingrediënten voor bommen gevonden
De Deense autoriteiten hebben vrijdag gemeld dat dertien mensen in voorlopige hechtenis zijn genomen op verdenking van het plannen van één of meerdere terreuraanslagen in Denemarken of Duitsland.
Lees verder

ASSISEN. Waarom vinden hof en jury 18 jaar opsluiting genoeg voor kruisboogmoordenaar?
Jordy Vande Sompele is door het assisenhof van West-Vlaanderen veroordeeld tot 18 jaar opsluiting voor de moord op zijn rivaal Bjorn De Vrieze. Vanaf mei 2024 komt hij in aanmerking voor voorwaardelijke invrijheidstelling. "Is dat alles wat een mensenleven nog waard is?", reageerde de vader van het slachtoffer ontgoocheld. Dit is waarom de twaalf gezworenen en de drie beroepsrechters tot dat arrest kwamen.
Lees verder

Hoe Alpendorp Courchevel skiliftenverbod omzeilt
De skiliften in alle Franse skioorden liggen als gevolg van de coronamaatregelen tot nader order verplicht stil. Alpendorp Courchevel in de Savoie omzeilt het verbod. Skiërs kunnen boven hun auto parkeren, de latten aanbinden en van één piste afdalen. Klaarstaande taxi's brengen hen terug.
Lees verder

Club Brugge leidt de dans op TikTok: hoe clubs en straks ook het EK met toffe korte videoclips van voetballers (m/v) de jonge fans veroveren
De straffe dribbelgoal van Noa Lang oogt nog spectaculairder met hippe muziek. En Clinton Mata danst met verve op voetbalnoppen. In België post Club Brugge geregeld toffe korte videoclips op TikTok en ook het EK 2021 ging intussen in zee met het bij de jeugd populaire sociale medium. Waarom ziet de voetbalwereld brood in TikTok?
Lees verder

De 16 vragen van De Wachter aan Regi Penxten: "Ik zou graag een goeie papa zijn. Ik weet niet of dat lukt. De prijzen worden pas uitgedeeld aan de meet"
Al van lang voor corona leeft Regi Penxten in een bubbel. Zijn daarin toegelaten: slechts een handvol mensen, onder de strikte voorwaarde dat ze positief zijn. De anderen mogen gaan. "Ik scherm me af van de grote boze buitenwereld — niet goed, ik weet het wel. Maar ik doe het nu al m'n hele leven en het werkt voor mij."
Lees verder

Begeleider van busje waarin Mawda (2) zat gaat vrijuit: "Te weinig bewijs"
De begeleider van het busje waarin Mawda (2) zat, zal vrijgesproken worden. De betrokkenheid van Rasol D.A. was alleen gebaseerd op de verklaring van een anonieme getuige. Volgens de rechtbank zijn er niet voldoende elementen om te zeggen dat hij mededader is. Er was zeven jaar cel gevorderd tegen de 28-jarige Irakees. De ouders van het Iraaks-Koerdische meisje mogen definitief in ons land blijven.
Lees verder

Bestuurder van busje waarin Mawda (2) omkwam krijgt vier jaar cel, agent mee schuldig: "Hij is onvoorzichtig geweest"
De agent die het het dodelijke schot afvuurde waardoor het Iraaks-Koeridsche meisje Mawda (2) overleed, is veroordeeld tot een jaar cel met uitstel. Dat heeft de rechtbank van Bergen beslist. De bestuurder van het busje waarin ze werd gesmokkeld krijgt 4 jaar cel. De begeleider gaat vrijuit. De ouders van het Iraaks-Koerdische meisje mogen intussen definitief in ons land blijven.
Lees verder

Nog eens 18 jaar cel geëist tegen Nederlander Joran van der Sloot die vastzit voor moord in Peru
Aanklagers eisen 18 jaar en vier maanden cel wegens drugssmokkel tegen de Nederlander Joran van der Sloot. Van der Sloot zit momenteel al vast in Peru wegens moord. Peruaanse media melden dat hij wordt gezien als de coördinator van drugssmokkel naar de gevangenis waar hij zijn celstraf uitzit, in het zuidoosten van Peru.
Lees verder

Nergens in het buitenland spelen meer landgenoten, maar wie zijn de veelal onbekende RKC Waalwijk-Belgen?
Meer Belgen dan sommige clubs in onze eigen competitie. Het Nederlandse RKC Waalwijk telt maar liefst zeven landgenoten - geen andere profclub doet straffer over de grenzen. Wij stellen het onbekende Belgische legioen in Nederland voor.
Lees verder

Veel coronacoupes in 'Big Brother', 'kapster' Liese lost het op: "Ga je dat echt doen met een keukenschaar?"
In Vlaanderen gaan de kappers vanaf morgen eindelijk weer open, maar in het 'Big Brother' huis moeten de bewoners zich nog steeds behelpen met de middelen die ze hebben.
Lees verder

Maurice (80) en Mathilda (67) overleefden aanstormende goederentrein: "Eén sneetje in de duim en paar gebroken ribben. We hebben véél geluk gehad"
Eén sneetje in zijn duim en enkele gebroken ribben bij haar: zoveel geluk hebben Maurice (80) en Mathilda (67) gehad nadat ze woensdag in hun eigen straat in Kermt onder een goederentrein waren beland. Door de gloeiende zon zag het ouder koppel de rode lichten niet, en ook de neergelaten slagbomen bleven onopgemerkt tot de allerlaatste seconde. "Mijn vrouw riep 'stop!', en ik trok uit reflex mijn stuur naar links. Gelukkig, anders waren we er nu niet meer."
Lees verder

Tijdens de krokusvakantie met kinderen naar het museum? Haast u, het zijn de laatste tickets
Wie in de krokusvakantie naar een museum wil waar kinderen thuis zijn, boekt maar beter meteen tickets. Technopolis en de TikTak-expo zijn hopeloos uitverkocht, in het Dinomuseum zijn er nog welgeteld 21 tickets vrij, in het Speelgoedmuseum is er uitsluitend op zondag nog plaats. "Maar toch liepen er hier vorig jaar dubbel zoveel bezoekers."
Lees verder

Jelle Van Damme (37) stopt met voetballen: "Ik wou alleen nog iets doen dat ik zelf interessant genoeg vond. Dat is niet gelukt"
Jelle Van Damme (37) kondigde via Instagram zijn voetbalpensioen aan. De beenharde verdediger zet na 19 seizoenen en bijna 600 wedstrijden op het hoogste niveau een punt achter zijn spelerscarrière. Een overzicht: van voetballen met Ibrahimovic en Gerrard tot cultfiguur op Sclessin en de Bosuil.
Lees verder

Frankrijk maakt zich zorgen over honderden Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten in Moezelstreek, voorlopig geen lockdown
De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Veran heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Moezeldepartement in het noordoosten van het land, aan de grens met Luxemburg en Duitsland. In de regio zijn in de laatste vier dagen meer dan 300 verdachte coronabesmettingen gevonden die gelinkt kunnen worden aan de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse variant van het virus. Een aparte lockdown van het departement komt er voorlopig niet.
Lees verder