Doorgaan naar hoofdcontent

REACTIES. Vanmarcke: “Vallen hoort erbij voor mij” - Naesen: “Zag Kristoff en Ballerini en wist dat het afgelop...

HLN
REACTIES. Vanmarcke: "Vallen hoort erbij voor mij" - Naesen: "Zag Kristoff en Ballerini en wist dat het afgelopen was"
In tegenstelling tot vorig jaar stond er in de Omloop geen landgenoot op het hoogste schavotje, al reed Sep Vanmarcke wel naar een derde plaats. Greg Van Avermaet kleurde mee de finale, maar hij moest passen toen Julian Alaphilippe aanviel en sprintte uiteindelijk niet mee voor een ereplaats. Philippe Gilbert deed dat wel en werd vijfde. Lees hieronder de reacties van de Belgen na de openingsklassieker.
Lees verder

Miljoenenstad in Nieuw-Zeeland 7 dagen in lockdown na ontdekking van één nieuwe coronabesmetting met onbekende oorsprong
Voor wie met enige afgunst de reportage over de Vlaamse DJ Netsky las, die in Nieuw-Zeeland weer voor volle zalen optreedt omdat het coronavirus er onder controle is: ook daar blijkt de crisis toch nog lang niet voorbij. Auckland - de grootste stad van het land - gaat opnieuw in lockdown na de ontdekking van één nieuwe besmetting met onbekende oorsprong.
Lees verder

Decadente comfortfood kan wél licht en voedzaam zijn: 3 ovengerechten die het bewijzen
Een drukke werkdag of luilekker weekend? Ovengerechten kan je gemakkelijk op voorhand maken. En comfortfood hoeft, in tegenstelling tot wat je vast denkt, helemaal geen zware kost te zijn. Deze recepten met een gezonde twist bewijzen het, en doen je ongetwijfeld watertanden.
Lees verder

LIVE. Rusten in Sevilla! Barça leidt met 0-1 na een treffer van Dembélé
• 25ste speeldag • Aftrap: 16u15 • Estadio Ramon Sanchez Pizjuan • Sevilla staat 4de op twee punten van Barcelona (3de)
Lees verder

Acteur Jonah Hill trekt van leer tegen tabloids: "Door jullie pesterijen durfde ik jarenlang m'n T-shirt niet uittrekken in het openbaar"
Jonah Hill (37), onder andere bekend van z'n rol in 'The Wolf Of Wall Street', uit op sociale media felle kritiek aan het adres van de tabloids. Zijn post komt er nadat de Britse krant Daily Mail beelden van hem online zette waarop hij in bloot bovenlijf te zien is.
Lees verder

Nooit meer Tupperwareparty's in Nederland
Tupperware stopt vanaf maart met haar directe verkoop in Nederland. Dat heeft de producent van de populaire plastic keukenspullen op haar Nederlandse website bekendgemaakt. Nederlanders worden doorverwezen naar Tupperware België of Duitsland.
Lees verder

LIVE. Kan Waasland-Beveren scheve situatie nog rechtzetten in degradatieduel bij Cercle Brugge?
• 29ste speeldag • Aftrap: 16u15 • Jan Breydelstadion • Waasland-Beveren volgt als laatste op één punt van Cercle
Lees verder

LIVE. Sevilla en Barça zijn er weer aan begonnen, komt zege van Messi en co nog in gevaar?
• 25ste speeldag • Aftrap: 16u15 • Estadio Ramon Sanchez Pizjuan • Sevilla staat 4de op twee punten van Barcelona (3de)
Lees verder

Wereldkampioene Van der Breggen wint Omloop voor vrouwen na uithaal op Bosberg
Anna van der Breggen heeft de Omloop voor vrouwen gewonnen. De Nederlandse wereldkampioene liet de tegenstand ter plekke op de Bosberg en soleerde vervolgens naar de zege. Lotte Kopecky sprintte naar de vierde plek.
Lees verder

Rousseau pleit voor 'one shot-strategie': "Hoe sneller iedereen eerste prik krijgt, hoe minder kans op nieuwe mutaties en besmettingen"
Volgens sp.a-voorzitter Conner Rousseau moet de vaccinatiestrategie in ons land herbekeken worden. Hij pleit voor verder onderzoek naar de piste van de 'one shot-strategie', waarbij iedereen voorlopig één prik in plaats van twee krijgt toegediend. Op die manier zou het vaccineren tegen het coronavirus in ons land sneller kunnen verlopen.
Lees verder

Vader van actrice Abigail Breslin overleden aan corona: "Ik ben in shock en gebroken"
De vader van Abigail Breslin is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat laat de 24-jarige actrice, bekend van onder meer de films 'Little Miss Sunshine' en 'My Sister's Keeper', weten via sociale media.
Lees verder

Waarom wereldkampioen Julian Alaphilippe het (nog) niet redde in de Omloop: "Wind op kop en paar procentjes tekort"
Sterk, was Julian Alaphilippe in de Omloop. Maar (nog) net niet sterk genoeg om als allereerste Fransman ooit zijn naam toe te voegen aan de erelijst. "Niet vergeten dat hij na de Ronde van de Provence wat ziek is geweest."
Lees verder

Opsteker voor David Goffin: onze landgenoot stoot door naar finale in Montpellier
David Goffin (ATP 15) heeft zich geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in het Zuid-Franse Montpellier (hard/262.170 euro). Het tweede reekshoofd won in de halve finales in drie sets van de Wit-Rus Egor Gerasimov (ATP 83): 6-4, 2-6 en 6-4 na 2 uur en 12 minuten.
Lees verder

LIVE. Invaller Denkey schiet Cercle Brugge naar dubbele voorsprong tegen Waasland-Beveren
• 29ste speeldag • Aftrap: 16u15 • Jan Breydelstadion • Waasland-Beveren volgt als laatste op één punt van Cercle
Lees verder

Dortmund maakt het verschil in tweede helft en wint comfortabel met 3-0 van Bielefeld
Borussia Dortmund heeft vanmiddag zonder veel moeite Arminia Bielefeld verslagen met 3-0. De score werd pas geopend in de tweede helft. Bielefeld probeerde wel, maar kon Dortmund niks meer in de weg leggen. Thorgan Hazard en Thomas Meunier vielen allebei in.
Lees verder

LIVE. GOAL! Messi maakt er 0-2 van tegen Sevilla en doet de boeken toe in Andalusië!
• 25ste speeldag • Aftrap: 16u15 • Estadio Ramon Sanchez Pizjuan • Sevilla staat 4de op twee punten van Barcelona (3de)
Lees verder

Evy Gruyaert ziet haar beste vriendin Babs bijna elke dag: "De kinderen spreken al over 'onze mama's' en 'onze papa's'"
"Later willen we samen in het rusthuis zitten, en de muur tussen onze kamers kloppen we eruit. Gezellig!" 'Stukken Van Mensen'-presentatrice Evy Gruyaert (41) en haar hartsvriendin Babs Dereu (39) zien hun verre toekomst al helemaal voor zich. En dat terwijl ze elkaar nog niet eens zo lang kennen.
Lees verder

Filmpje toont in 2 minuten hoe coronavirus zich voorbije jaar in ons land verspreidde
Professor Huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB) heeft op Twitter een filmpje gedeeld dat in 2 minuten toont hoe het coronavirus zich het afgelopen jaar verspreidde in ons land.
Lees verder

Cercle klimt verder uit de put met 2-0 zege tegen Waasland-Beveren
Cercle Brugge won de kelderkraker tegen Waasland-Beveren en zet zijn wederopstanding onverdroten verder. Met een tweede opeenvolgende overwinning (en 7 op 9) klimt het team van Yves Vanderhaeghe nu al vier punten weg van de laatste plaats, waar het er voor Waasland-Beveren nu wel heel bedenkelijk begint uit te zien. Op de Freethiel moeten ze hopen dat Moeskroen morgen geen punten kan pakken op Beerschot.
Lees verder

Messi gidst Barça langs Sevilla: Argentijn scoort en geeft assist in Andalusië
Barça blijft in het spoor van Atlético - dat wel twee matchen minder heeft. Messi en co wonnen deze namiddag op het veld van Sevilla. Het werd 0-2, de Argentijn was alweer goed voor een doelpunt en een assist.
Lees verder