Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 februari 2021

Rapper laat immense roze diamant van 20 miljoen euro in voorhoofd planten: “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”

HLN
Rapper laat immense roze diamant van 20 miljoen euro in voorhoofd planten: "Wie mooi wil zijn moet pijn lijden"
De Amerikaanse rapper Lil Uzi Vert (26) staat niet alleen bekend om zijn muziek, maar ook om zijn excentrieke sieraden, tatoeages en andere opvallende 'versieringen'. Toch blijken lange gouden kettingen met een dollarteken voor hem niet meer te volstaan: op de sociale media pronkt Lil Uzi Vert met zijn nieuwe 'piercing', een roze diamant van 11 karaat die zo'n 20 miljoen euro waard is.
Lees verder

Zindert dergelijke prijsopstoot na in de huidige energietarieven?
Begin december leidde de combinatie van windstilte, mist en een eerste koudeprik tot sterke prijsstijgingen op de groothandelsmarkt. Maar had die piek een impact op de stroomprijzen die u vandaag betaalt? Mijnenergie.be ging de cijfers na.
Lees verder

Heeft je leeftijd invloed op de kostprijs van je autoverzekering?
Uit cijfers van het Kenniscentrum verkeersveiligheid (2012) blijkt dat meer dan een derde van alle letselongevallen wordt veroorzaakt door 18- tot 31-jarige bestuurders. Ligt dit aan roekeloos rijgedrag of het ontbreken van ervaring? Ervaring speelt in elk geval een grote rol. Welke impact heeft je leeftijd dan op de premie van je autoverzekering? Independer.be legt het je uit.
Lees verder

Vlaams Parlement wil meer kerken tweede leven geven
Veel kerken in Vlaanderen worden weinig of niet gebruikt. Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld willen daarom het debat over de neven- en herbestemming van kerkgebouwen opnieuw aanzwengelen. In een resolutie vragen ze de Vlaamse regering om ervoor te zorgen dat meer kerken een tweede leven kunnen krijgen.
Lees verder

Marco en Leontine Borsato blijven jaar na scheiding toch 'een eenheid': "We laten de vorm los"
Het leek een droomhuwelijk, een sprookje dat zelfs de heftigste stormen (lees: affaires) kon overleven. Maar precies een jaar geleden kondigden Marco Borsato (54) en Leontine Ruiters (53) aan toch te gaan scheiden. Zo gaat het nu met de twee.
Lees verder

Nieuwe piste in het Koning Boudewijnstadion, Allianz wordt hoofdsponsor Belgische atletiek
Verzekeraar Allianz wordt de hoofdsponsor van de Belgische atletiek. De Memorial Van Damme wordt meteen omgedoopt tot de Allianz Memorial Van Damme en het Koning Boudewijnstadion krijgt een nieuwe piste.
Lees verder

Ronde van Italië start met korte individuele tijdrit in Turijn, Ineos rekent op Bernal als kopman
De 104e editie van de Ronde van Italië wordt op zaterdag 8 mei op gang geschoten met een korte individuele tijdrit over 9 km door de straten van Turijn. De organisatie van de Giro gaf donderdag de details van La Grande Partenza vrij.
Lees verder

Goedele Liekens geeft update over kankerbehandeling: "Ik moet me er letterlijk én figuurlijk bij neerleggen"
Vorig jaar op 5 november maakte Goede Liekens bekend dat ze huidkanker heeft. Goedele wist dat al maanden, maar wilde dat nieuws liever zo lang mogelijk voor zich houden. Naar aanleiding van Wereldkankerdag konden Sven Ornelis en Anke Buckinx haar deze ochtend op Joe enkele persoonlijke vragen stellen. "Het is voor mij nog niet gedaan, maak jullie maar geen zorgen", zei ze met een knipoog en een lach.
Lees verder

Nike lanceert de allereerste sneaker die je kan aandoen zonder handen
Sportmerk Nike heeft een bijzondere sneaker op de markt gebracht. De schoen heeft geen veters en je kan er gewoon instappen. Het ontwerp wordt op applaus onthaald omdat het zeer handig is voor mensen met een beperking.
Lees verder

Football Talk. Dembélé is volgende speler van Atletico die besmetting oploopt
Opnieuw heeft een voetballer van Atletico Madrid positief getest op het coronavirus. De leider uit de Spaanse competitie bevestigde donderdag dat de Franse aanvaller Moussa Dembélé een besmetting heeft opgelopen.
Lees verder

Cold case van 62 jaar oud opgelost dankzij Disneyfilm 'Frozen': "Mensen dachten aan aliens of een yeti, maar nu weten we het"
Let it go? Daar dachten de Russen geen moment aan, na de mysterieuze verdwijning van een groep hikers bij de Djatlovpas. Meer dan 60 jaar lang blijf de zaak onopgelost, waardoor er talrijke complottheorieën de kop opstaken: yeti's, aliens, noem maar op. Het antwoord kwam echter uit onverwachte hoek. Dankzij de film 'Frozen' weten onderzoekers eindelijk wat er met de hikers is gebeurd.
Lees verder

Bodybuilder Alexander D. naar assisen doorverwezen voor viervoudige moord en foltering
Alexander D. moet zich voor het hof van assisen verantwoorden voor drievoudige moord in Moere en één moord met foltering in Sint-Amandsberg. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.
Lees verder

Bodybuilder Alexander D. doorverwezen naar assisen voor vier moorden en foltering
Alexander D. moet zich voor het hof van assisen verantwoorden voor drievoudige moord in Moere en één moord met foltering in Sint-Amandsberg. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.
Lees verder

Vos 8 jaar opgesloten in garage: dier herstelt nu in opvangcentrum in Geraardsbergen
Dierenopvangcentrum SOS Wilde Dieren in Geraardsbergen heeft een vos opgevangen die 8 jaar lang opgesloten zat in een garage. "Bij ons leert de vos weer om vos te zijn", zegt Filip Berlengee.
Lees verder

Zanger en muzikant Kris de Bruyne (70) overleden na langdurige ziekte
De Vlaamse kleinkunstzanger Kris De Bruyne is overleden na een langdurige ziekte. Dat meldt zijn manager Kris Eelen. De Bruyne, die bekend werd met liedjes als 'Amsterdam' en 'De onverbiddellijke zoener', werd 70 jaar oud.
Lees verder

Zanger en muzikant Kris de Bruyne (70) overleden na langdurige ziekte
De Vlaamse zanger en muzikant Kris De Bruyne is overleden. Hij is woensdag op 70-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen gestorven na een langdurige ziekte. Dat laat zijn manager weten in een persbericht.
Lees verder

Ex-man van Betty van 'Big Brother' riskeert 30 maanden in grootschalig fraudedossier
Voormalige horecapaus uit Lier en ex-man van Betty van 'Big Brother', Bart S. (50), stond vandaag samen met zijn vader (79) en ex-schoonbroer (64) voor de rechters in Mechelen. Volgens het parket hebben de drie bewust en systematisch sterfhuisconstructies op poten gezet en zo verschillende schuldeisers benadeeld. Naast beroepsverboden werden er ook celstraffen gevorderd van 18 tot 30 maanden effectief.
Lees verder

8 uur per dag je laptop aan, 3 kopjes koffie, een kwartiertje telefoneren en de verwarming: zoveel betaal je extra op je energiefactuur door telewerk
De laptop draait de hele dag, het koffieapparaat maakt overuren en ook de verwarming staat non-stop aan. Iedereen die thuiswerkt, merkt dat aan z'n energierekening. Maar hoeveel extra gas- en stroomkosten betalen we nu echt? Wat zijn de grootste energievreters en hoe kan je erop besparen?
Lees verder

Van verwarming tot je koffiepauze: hoeveel verbruikt je thuiskantoor? En wat zijn de grootste energieslokoppen?
De laptop draait de hele dag, het koffieapparaat maakt overuren en ook de verwarming staat non-stop aan. Iedereen die thuiswerkt, merkt dat aan z'n energierekening. Maar hoeveel extra gas- en stroomkosten betalen we nu echt? Wat zijn de grootste energievreters en hoe kan je erop besparen?
Lees verder

Een date van minstens 24 uur: Vlaamse singles overnachten meteen samen in 'Blijven Slapen'
Maakt de liefde meer kans als je ruim de tijd krijgt om elkaar écht te leren kennen? Het nieuwe dagelijkse datingprogramma 'Blijven Slapen' op VTM 2 neemt de proef op de som en laat Vlaamse singles minstens 24 uur met hun potentiële partner samenleven. Ze laten iedereen meekijken in misschien wel het belangrijkste moment van hun leven: de ware liefde vinden.
Lees verder