Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 februari 2021

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?

HLN
QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Na massale steun voor Britney Spears springt internet ook in de bres voor Lindsay Lohan: deze schandalen brachten haar ten val
Na het bekijken van de beruchte New York Times-documentaire 'Framing Britney Spears' was één ding duidelijk: de paparazzi droegen een grote verantwoordelijkheid in de ondergang van de 'Baby One More Time'-zangeres. Ook andere sterren bezweken de voorbije jaren onder de druk van de tabloids. Zo krijgt voormalig tienersterretje Lindsay Lohan (34) nu online veel steun. Van crashen met een auto vol cocaïne tot verschillende celstraffen en een gewelddadige confrontatie met haar geliefde: het werd allemaal uitgebreid gedocumenteerd in de 'boekskes'.
Lees verder

Belfius stelt dividend voor van 77 miljoen, met mogelijk nog 130 miljoen tegen jaareinde
Belfius stelt voor om in april een dividend uit te keren aan de Belgische staat van 77 miljoen euro. Daarbovenop, als alles goed gaat en de Europese Centrale Bank het licht op groen zet, zou nog een extra 130 miljoen euro uitgekeerd kunnen worden in het vierde kwartaal.
Lees verder

Zwangere vrouw die zichzelf in brand stak in vluchtelingenkamp, mogelijk vervolgd voor brandstichting
Een hoogzwangere Afghaanse vrouw die zichzelf in brand stak in een vluchtelingenkamp op Lesbos, kan worden vervolgd voor brandstichting. Dat meldt de Britse krant The Guardian. Ze pleegde de wanhoopsdaad, omdat ze niet naar Duitsland mocht reizen.
Lees verder

Prins Harry en Meghan achterna? Koningin Paola gooit alles op tafel in nieuwe docu: "Het paleis werkt hier niet aan mee"
Werd koningin Paola (83) geïnspireerd door de plannen van de Britse prins Harry en Meghan Markle om in een tv-interview haar verhaal te vertellen? Het zou zowaar kunnen, nu blijkt dat er in alle stilte gewerkt wordt aan een nieuwe documentaire rond de echtgenote van koning Albert. Later dit najaar zal de 83-jarige Paola "onomwonden" haar levensverhaal vertellen op het kleine scherm, iets wat nooit eerder is gebeurd in ons land. Voelen koning Filip en koningin Mathilde het zweet nu uitbreken?
Lees verder

Prins Harry en Meghan achterna? Koningin Paola stort hart uit in nieuwe docu: "In het belang van de geschiedenis"
Werd koningin Paola (83) geïnspireerd door de plannen van de Britse prins Harry en Meghan Markle om in een tv-interview haar verhaal te vertellen? Het zou zowaar kunnen, nu blijkt dat er in alle stilte gewerkt wordt aan een nieuwe documentaire rond de echtgenote van koning Albert. Later dit najaar zal de 83-jarige Paola "onomwonden" haar levensverhaal vertellen op het kleine scherm, iets wat nooit eerder is gebeurd in ons land. Voelen koning Filip en koningin Mathilde het zweet nu uitbreken?
Lees verder

Laatste kans op 7.000 euro: neem deel aan de Gouden Klassiekers en win talloze prijzen
Morgen vangt met de Omloop de voorjaarsklassiekers aan. En dus kan jij de komende maanden opnieuw talloze prijzen winnen. Bewijs in de Gouden Klassiekers dat jij de beste ploegleider bent van de Omloop tot in Luik. De hoofdprijs van een mooie prijzenpot? Liefst 7.000 euro. Ook een gesigneerd truitje van Wout van Aert behoort tot de mogelijkheden.
Lees verder

Zes onbaatzuchtige helpers in topsport doen hun verhaal voor 'Week van de Vrijwilliger': "Meer dan een 'merci' moet dat niet zijn"
De 'Week van de Vrijwilliger' zet vanaf zaterdag de spots op een mooie bijdrage in de samenleving: het zich belangeloos inzetten voor anderen. Ook de sportwereld teert op vrijwilligers. Zes 'helpers' van toppers Wout van Aert, Victor Campenaerts, Elise Mertens, Thibau Nys, Delfine Persoon en Antwerp FC doen in woord en beeld hun verhaal over hoe ze – vaak gedreven door de liefde voor de sport – een atleet bijstaan en tevreden zijn met een dikke 'merci'. "Lamkel Zé zal z'n spullen nooit op de grond gooien."
Lees verder

Neuville rijdt tweede tijd in shakedown Arctic Rally
Deze ochtend werd de shakedown van de Arctic Rally gereden. Op een besneeuwd parcours reed Ott Tänak de snelste tijd gevolgd door teamgenoot Thierry Neuville. De Belg kwam bij zijn tweede doortocht in een sneeuwbank terecht en moest getakeld worden. Later vandaag gaat de Arctic Rally van start.
Lees verder

Italiaanse maffia profiteert van coronacrisis om greep op kleine zelfstandigen te verstevigen
Kleine en middelgrote zaken hebben het ook in Italië erg moeilijk tijdens de coronacrisis. De Italiaanse maffia ziet daarin een kans om met geldelijke steun voor de noodlijdende zelfstandigen te zwaaien, maar verstevigt zo ook de greep op die bedrijven. Dat blijkt uit een tweejaarlijks overheidsrapport over de georganiseerde misdaad.
Lees verder

Birkenstock bevestigt nieuwe eigenaars
De iconische Duitse Birkenstock-sandalen hebben nieuwe eigenaars: de Amerikaans-Franse investeringsfirma L. Catterton en de familieholding Financière Agache van de familie Arnault. "Over de details van de overeenkomst is stilzwijgen overeengekomen", aldus Birkenstock.
Lees verder

Ze wilden samen sterven, maar eindigen met celstraf van vier jaar en levenslange verwondingen
Een 26-jarige man uit Hasselt is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar met volledig uitstel nadat hij op 5 juli 2017 op de Boudewijnlaan in Diepenbeek met zijn 29-jarige kompaan aan boord aan 200 kilometer per uur tegen een boom reed. Het duo had een 'zelfmoordpact' gesloten en de bedoeling was dan ook dat ze niet meer levend uit hun wrak zouden geraken.
Lees verder

Child Focus lanceert preventieproject 'Max' om kinderen vertrouwenspersoon te laten kiezen
Child Focus heeft het preventieproject Max' gelanceerd om kinderen te laten stilstaan bij de mogelijkheid om een volwassen vertrouwenspersoon, een zogenaamde 'Max', te kiezen. Minderjarigen moeten voelen dat er mensen in hun omgeving klaarstaan om hen te helpen als er zich problemen voordoen, benadrukt Child Focus.
Lees verder

Kompany voor topper tegen Standard: "Als ik voor één keer een privilege krijg, ga ik me daar niet voor excuseren"
Vincent Kompany was op dreef tijdens zijn persconferentie voor Standard. De coach, die her en der onder vuur ligt, hield een interessant betoog. "Was dit niet Anderlecht, ik had het wellicht niet gedaan." Wat volgt, is een weergave van de meest leeswaardige passages.
Lees verder

"Bewoners Indische sloppenwijk kregen coronavaccin aangeboden, maar wisten niet dat ze deel uitmaakten van klinische studie"
De inwoners van een sloppenwijk in de Indische stad Bhopal, werden in december vanuit een busje toegesproken via een megafoon. "Kom je coronavaccin halen en krijg 750 roepie (8,40 euro)". Wat er niet bij werd verteld, is dat ze daarmee deel zouden uitmaken van een klinische studie. Het vaccin dat werd toegediend verkreeg nog geen markttoelating en de helft van de "deelnemers" kreeg een placebo toegediend. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.
Lees verder

'Vader' van Lara Croft investeert 1,8 miljoen euro in Leuvense gamestudio
Het investeringsfonds Hiro Capital van Ian Livingstone investeert 2,2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) in de Leuvense gamestudio Happy Volcano voor de ontwikkeling van een parkeerspel. Livingstone is een van de sleutelfiguren achter het legendarische spel 'Tomb Raider' met avonturierster Lara Croft.
Lees verder

Masterplan voor amateurvoetbal in de maak dat sportieve en financiële ontwikkeling van clubs ten goede komt
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), samen met vleugels Voetbal Vlaanderen en ACFF, hebben een consultingbureau onder de arm genomen om een masterplan op te stellen voor het amateurvoetbal. Dat maakten de voetbalfederaties vandaag bekend. Bedoeling is om volgend seizoen al een aantal veranderingen door te voeren die de sportieve en financiële ontwikkeling van de amateurclubs ten goede komt.
Lees verder

Steeds meer protest tegen voorstekende politici bij vaccinaties in Zuid-Amerika: zo driest gaan ze te werk
Zuid-Amerika heeft af te rekenen met een golf van corruptieschandalen rond de schaarse coronavaccins die er voor handen zijn. Verscheidene politici kwamen al in opspraak toen bleek dat ze voorstaken om een prik te krijgen en er daarna alles aan deden om dat toe te dekken. Het protest zwelt aan.
Lees verder

Medische kliniek klaagt Macaulay Culkin aan
Een medische kliniek uit New York heeft acteur Macaulay Culkin (40) aangeklaagd voor achterstallige betalingen. De acteur zou het Manhattan Endoscopy Center 1.500 dollar (1.238 euro) verschuldigd zijn. Dat schrijft Page Six.
Lees verder

Beschermen vaccins ons ook tegen besmetting met coronavirus?
De vaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca hebben in dezelfde volgorde een effectiviteit van 95, 94,5 en 82,5 procent bij twee doses. Concreet wil dat zeggen dat de vaccins ons in 80 tot wel 90 procent van de gevallen beschermen tegen (milde) symptomen van Covid-19. Maar welke vaccins beschermen ons tegen de overdracht van het virus (SARS-CoV-2)?
Lees verder