Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 februari 2021

‘Patje’ blikt terug op Big Brother-avontuur: “Ik zou het onmiddellijk opnieuw doen”

HLN
'Patje' blikt terug op Big Brother-avontuur: "Ik zou het onmiddellijk opnieuw doen"
Het avontuur van Schotenaar Patrick Van Staeyen (59) in het VIER-programma Big Brother is na 24 dagen op zijn einde gelopen. Donderdagavond moest hij het huis verlaten. "Toch wel spijtig, want er was net een rust over mij heen gekomen", reageert de kandidaat, die niets dan mooie herinneringen overhoudt aan het 'experiment'.
Lees verder

Wil dochter van Brad Pitt niet langer 'Pitt' heten? "Dit is een harde klap voor de acteur"
Volgens Britse media zit het er bovenarms op tussen Shiloh Jolie-Pitt (14) en haar vader Brad (57). De dochter van de Hollywoodster en Angelina Jolie (45) zou op haar geheime Instagram-pagina haar familienaam 'Jolie-Pitt' veranderd hebben naar 'Jolie'. "Brad is hier kapot van", klinkt het in zijn entourage.
Lees verder

Interimjuf die na pikante filmpjes niet meer naar school mag, spreekt: "Peter, Sean en Stan werden gesteund. Ik word ontslagen"
De interimjuf wiens contract op een school in Maldegem stopgezet is, nadat deze week erotische filmpjes van haar waren opgedoken, spreekt. In haar vrije tijd gaat ze door het leven als Ray Gonewild. "Raar dat seks nog altijd zo'n taboe is. Wat ik in mijn vrije tijd doe, heeft toch niets te maken met mijn kwaliteiten als leerkracht?", klinkt het. Dit is haar verhaal.
Lees verder

Ex-topbankier Mario Draghi aanvaardt Italiaans premierschap en benoemt nieuwe regering met technocraten
De gewezen chef van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, heeft de post van premier van Italië aanvaard. Dat meldt het presidentieel paleis in Rome. Morgenmiddag legt hij de eed af.
Lees verder

Broer van 'Temptation'-verleider Joshua brengt eerste single uit
Terwijl 'Temptation'-verleider Joshua Feytons (24) vooral bekend is om zijn 'floshua', wil zijn één jaar jongere broer Ashley eerder uitpakken met zijn... zangstem. Onlangs heeft hij zijn allereerste single gelanceerd en broerlief is nu al zijn grootste fan.
Lees verder

WHO onderzoekt mogelijke gevallen van corona in Wuhan voor december 2019
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat onderzoeken of er in China al vóór december 2019 kleine uitbraken van het coronavirus waren. Dat heeft de Nederlandse virologe Marion Koopmans gezegd. Zij maakte deel uit van het WHO-team dat in China een maand lang onderzoek deed naar de oorsprong van het virus.
Lees verder

Tijger Paka plotseling overleden in Pakawi Park, dag voor heropening: "Heel ons team is er niet goed van"
Pakawi Park, de vroegere Olmense Zoo, heeft een dag voor de geplande heropening na de coronacrisis een emotionele klap gekregen. De mannetjestijger Paka is plotseling overleden. "Zusje Awi ziet er nog kerngezondheid. We hopen snel duidelijkheid te krijgen", zegt Wim Verheyen.
Lees verder

Vader Wilfried eert vermoorde dochter Eleanore met doedelzakmuziek voor Antwerps justitiepaleis: "Dit is voor alle vrouwen die slachtoffer zijn geworden van geweld"
Ter ere van zijn overleden dochter en als officieuze afronder van een zwaar assisenproces, speelde Wilfried De Strijcker, vader van de vermoorde Eleanore, vanmiddag een stukje doedelzak vlak voor de ingang van het Antwerps justitiepaleis. Een minuutje lang weergalmde de muziek van de Schotse Highlands onder de koepels van het gerechtsgebouw. Voor zijn dochter, maar ook, naar eigen zeggen, voor alle vrouwen en meisjes wereldwijd die slachtoffer zijn geworden van geweld.
Lees verder

Audit toont verdachte transacties aan met subsidies voor Sihame El Kaouakibi's vzw Let's Go Urban
Het auditverslag over de vzw Let's Go Urban van geschorst Open Vld-politici Sihame El Kaouakibi, meldt verschillende verdachte transacties van subsidiegelden voor de vzw naar andere bedrijven van El Kaouakibi. Dat meldt VTM Nieuws, dat het verslag kon inkijken.
Lees verder

Noël uit Pelt heeft acht pinguïns op bezoek
Het is al enkele dagen erg koud in België en in Pelt duiken zelfs acht pinguïns op. Die zijn natuurlijk niet te voet naar ons land gekomen, maar zijn afkomstig van een Duitse dierentuin. Vogelliefhebber Noël Hendrikx (55) heeft bij zijn woning de nodige infrastructuur om hen tijdelijk op te vangen, tot ze naar een Chinese zoo kunnen verhuizen. "Door de pandemie is dat echter nog niet voor meteen", legt hij uit.
Lees verder

Acht pinguïns verblijven tijdelijk in Pelt: "Mensen uit de hele wereld bezoeken onze minidierentuin"
Het is al enkele dagen erg koud in België en in Pelt duiken zelfs acht pinguïns op. Die zijn natuurlijk niet te voet naar ons land gekomen, maar zijn afkomstig van een Duitse dierentuin. Vogelliefhebber Noël Hendrikx (55) heeft bij zijn woning de nodige infrastructuur om hen tijdelijk op te vangen, tot ze naar een Chinese zoo kunnen verhuizen. "Door de pandemie is dat echter nog niet voor meteen", legt hij uit.
Lees verder

Robin Thicke was doodongelukkig tijdens succes van 'Blurred Lines': "Ik dronk elke dag een paar flesjes vodka"
"Ik ben nooit eerder zo gelukkig geweest als nu." Dat vertelt Robin Thicke (43) in magazine People naar aanleiding van de release van 'On Earth, And In Heaven', zijn eerste plaat in zeven jaar. Dat was ooit anders, want toen de zanger in 2013 de monsterhit 'Blurred Lines' scoorde, zat hij naar eigen zeggen heel slecht in z'n vel. "De roem was me naar het hoofd gestegen."
Lees verder

Vijf familieleden dood door brand in Duitsland, mogelijk moord
Bij een brand in een huis in het Duitse Radevormwald zijn vijf leden van een familie om het leven gekomen. De recherche onderzoekt of er sprake is van moord. Eén persoon werd buiten aangetroffen.
Lees verder

Professor Geert Molenberghs: "Als we zo verderdoen, zullen we waarschijnlijk een derde golf vermijden"
"Als we op deze manier verderdoen en de maatregelen blijven volgen, zullen we waarschijnlijk een derde golf vermijden", zegt professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven). En dat ondanks het feit dat de Britse variant steeds verder oprukt in ons land. Begin april zal die de klassieke coronavarianten wellicht helemaal verdrongen hebben.
Lees verder

LIVE. Daar is de 2-0: Henry opnieuw aan het kanon voor OHL
• King Power @ Den Dreef
Lees verder

Grote ziekenhuizen staan 16.000 Pfizer-vaccins af aan kleinere hospitalen
Er is geschoven met de vaccinplanning voor de Vlaamse ziekenhuizen. Dat schrijft De Tijd vanavond en het Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt het nieuws aan Belga. De kleinere, zogenaamde Moderna-ziekenhuizen, krijgen naast AstraZeneca-vaccins nu ook een extra levering van het Pfizer-vaccin. Op die manier wil de Vlaamse overheid een gelijke tred tussen de verschillende ziekenhuizen vrijwaren.
Lees verder

Advocaten Mawda willen parlementaire onderzoekscommissie naar harde behandeling migranten
De agent die Mawda (2) doodschoot is schuldig. De bestuurder van het mensensmokkelbusje ook. En toch hebben de ouders van het Iraaks-Koerdische meisje nog geen rust. "Te veel vragen zijn nog onbeantwoord", zeggen hun advocaten. Zij pleiten opnieuw voor een parlementair onderzoek naar de harde behandeling van de migranten door de politie.
Lees verder

Na enkele kwetsende uitspraken met haar ontslag als gevolg: 'The Mandalorian'-actrice Gina Carano is niet van plan om haar excuses aan te bieden
'The Mandalorian'-actrice Gina Carano (38) werd recent ontslagen na enkele 'afschuwelijke en onaanvaardbare' posts. Al laat de actrice de beslissing niet aan haar hart komen. Carano liet zonet weten dat ze al een nieuw project te pakken heeft en ze maakt meteen ook duidelijk dat ze niet van plan is om haar excuses aan te bieden.
Lees verder

LIVE. Rood voor Malinov deert OHL niet: Sowah diept voorsprong nog wat uit
• King Power @ Den Dreef
Lees verder

Staatssecretaris De Bleeker: "Koolstoftaks zal besproken worden in de regering"
De invoering van een koolstoftaks zal besproken worden in de schoot van de regering. Dat heeft staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) gezegd in het VRT-programma Terzake.
Lees verder