Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 februari 2021

Partij Thierry Baudet weer onder vuur na “racistische uitlatingen in WhatsAppgroepen”

HLN
Partij Thierry Baudet weer onder vuur na "racistische uitlatingen in WhatsAppgroepen"
In WhatsAppgroepen van de Nederlandse rechtspopulistische partij Forum voor Democratie (FVD) gaan tal van racistische berichten rond. Dat meldt het Nederlandse tijdschrift Elsevier met behulp van screenshots. Eind vorig jaar ontstond er al ophef over soortgelijke berichten binnen groepen die gelieerd waren aan de jongerenafdeling van de partij. In een reactie zegt Baudet dat het mogelijk om vervalste screenshots gaat. "Maar ik ga het zelf niet checken." Hij noemt de jongste aantijgingen wel "opgeklopte ophef".
Lees verder

Opnieuw slecht nieuws voor artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen: vaccinaties volgende week veel lager dan gehoopt
Ook voor volgende week is er grote onzekerheid over de vaccinaties van het zorgpersoneel in de Vlaamse ziekenhuizen. Het is niet duidelijk hoeveel dosissen vaccinproducent Moderna zal leveren, zei minister Wouter Beke (CD&V) vanmiddag in de commissie Welzijn. De kans is daardoor groot dat heel wat ziekenhuizen slechts een klein deel van hun artsen en verplegers kunnen inenten. Voor heel februari is het onduidelijk wat Moderna kan leveren.
Lees verder

6 maanden cel en 8.000 euro boete voor coronafeestjes in kamerhotel in Harelbeke
6 maanden effectieve celstraf en 8.000 euro boete. Die zware straf kreeg een jongeman van de politierechter in Kortrijk nadat hij in een kamerhotel in Harelbeke twee keer met een groepje jongeren samen op een feestje betrapt kon worden.
Lees verder

Herman Schueremans spreekt zich voor het eerst uit over Rock Werchter 2021: "We hopen op normaal festival, desnoods schuiven we twee maanden op"
"We gaan op dit moment nog altijd uit van een festival op volle capaciteit deze zomer." Dat heeft Rock Werchter-organisator Herman Schueremans (67) vandaag gezegd tijdens een online panelgesprek over de Belgische muziekindustrie. Om het festival niet voor het tweede jaar op rij te moeten annuleren, is hij zelfs bereid om het later in de zomer te organiseren. "Als we twee maanden moeten opschuiven, zullen we dat zeker bekijken."
Lees verder

Russische matroos krijgt dodelijke klap bij laden van zeeschip in Antwerpse haven
Bij het laden en lossen van het zeeschip Atlantic Project II is een Russische zeeman verongelukt. De 26-jarige matroos werd geraakt toen een kraanman een dekplaat verplaatste. Het slachtoffer viel tien meter diep in het ruim.
Lees verder

Deense 'duikbootmoordenaar' krijgt extra straf na korte ontsnapping
Peter Madsen heeft een extra celstraf van bijna twee jaar gekregen omdat hij korte tijd ontsnapt was. De Deen werd eerder al tot levenslang veroordeeld na de moord op journaliste Kim Wall in zijn duikboot.
Lees verder

Bijna de helft rijdt te snel op de Moeskroensesteenweg
De politiezone Vlas nam afgelopen weekend niet alleen deel aan de grootschalige controleactie bij de op- en afritten van de E17, maar voerde ook snelheidscontroles uit op het hele grondgebied. Daarbij werden in drie straten opmerkelijke resultaten genoteerd.
Lees verder

Het internet lacht zich een deuk na vertrek van Klaasje: "Alwéér een blonde die stopt"
Het kon ook niet anders: slechts enkele uren nadat Klaasje haar vertrek bij K3 aankondigde, laat het internet zich alweer van zijn grappigste kant zien. Van "Het is alweer de blonde die vertrekt" tot "Misschien kan James Cooke het nieuwe K3'tje worden?".
Lees verder

Morgen nieuw onderwijsoverleg: vakbonden vragen duidelijkheid tot aan paasvakantie
Het onderwijsveld komt morgen opnieuw samen om te overleggen hoe het verder moet na de krokusvakantie, die volgende week start. De vakbonden vragen vooral duidelijkheid over de periode tot aan de paasvakantie en zullen erop aandringen dat ook leerkrachten voorrang krijgen bij het vaccineren.
Lees verder

Van den Brom hoopt in Limburgse bekerderby op ander Genk: "Ik wil het schuim op de bek zien"
Geen beter moment om een kentering in te zetten dan met een overwinning in een derby. John van den Brom wil zich met Racing Genk herpakken in de beker tegen STVV. "Iedereen weet hier hoe cruciaal die wedstrijd is."
Lees verder

Verboden liefde: Marie (17) durft niet uit de kast te komen en heeft een geheime lesbische relatie. "In de winkel van haar ouders kusten we in de berging"
In de aanloop naar valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van Marie*. Als zeventienjarige ontmoet ze een jonge vrouw die iets in haar wakker maakt. Na weken sms'en belanden ze 's nachts samen in een jacuzzi, waar ze een aarzelende eerste kus hebben. "De ochtend nadien zochten haar vingers onder de lakens voorzichtig de mijne. We werden samen wakker, hand in hand." Maar Marie wil niet uit de kast komen, dus de relatie blijft maandenlang geheim. Nu, zo'n tien jaar later, vreest ze dat ze 'the one' heeft laten wegglippen.
Lees verder

Studie verontrust wetenschappers: "Nanodeeltjes dringen via voedsel door tot in het brein"
Nanomaterialen kunnen diep in de voedselketen doordringen en via voedsel zelfs in de hersenen terechtkomen. Dat hebben onderzoekers van de Universiteit Leiden ontdekt. Ze hebben aangetoond dat nanodeeltjes van goud op deze manier in het brein van vissen kunnen belanden.
Lees verder

Herbekijk hier de volledige persconferentie rond het vertrek van Klaasje
Studio 100 maakte vandaag in een persconferentie bekend dat Klaasje Meijer (25) stopt bij K3. Klaasje gaf ook zelf een statement waarin ze haar vele fans bedankt voor vijf jaar steun. Hieronder kan je de volledige persconferentie nog eens opnieuw bekijken.
Lees verder

Franse non van 116 overleeft coronabesmetting
De voor zover bekend oudste mens in Europa heeft een besmetting met het coronavirus overleefd. De Franse non André viert deze week haar 117de verjaardag, laten haar verzorgers weten.
Lees verder

Slecht nieuws voor anti-vaxxers: Facebook verbiedt misleidende info over vaccins
"Vaccins veroorzaken autisme" en "COVID-19 is door de mens gemaakt": het zijn maar enkele van de beweringen over vaccins die regelmatig de kop opsteken op sociale media. Behalve dan op Facebook, want vanaf nu gaat het platform een deel van de foutieve informatie over vaccins verbannen.
Lees verder

Had Klaasje het al langer moeilijk bij K3? "Ik merk toch dat mijn kring groter is in Nederland"
Jammer nieuws voor de fans, maar K3 moet na 2021 verder zonder Klaasje Meijer (25). De Nederlandse zangeres stapt na meer dan vijf jaar uit de groep, naar eigen zeggen omdat het moment is aangebroken om haar horizon te verbreden en haar vleugels uit te slaan. "Het is een enorme stap, maar voor mij een heldere en doordachte beslissing", vertelde ze over haar vertrek. En dat is ook haar oplettende fans niet ontgaan: volgens hen liet Klaasje al veel langer uitschijnen dat ze de groep wilde verlaten.
Lees verder

Topman farmabedrijf Eli Lilly moet opstappen vanwege 'ongepaste' relatie
Financieel directeur Josh Smiley van farmabedrijf Eli Lilly moet opstappen nadat een relatie op de werkvloer aan het licht is gekomen. De topbestuurder onderhield persoonlijke contacten met werknemers die weliswaar met goedkeuring van beide kanten gebeurden, maar volgens Eli Lilly toch "ongepast" waren.
Lees verder

Onze showbizzjournalist over de toekomst van K3: "Dit is een verhaal dat nog heel lang gaat duren"
Studio 100 kondigde vanmiddag een verrassing van formaat aan op een persconferentie. Klaasje Meijer (25) stapt na vijf jaar uit de meidengroep K3, maar dat betekent niet het einde van de groep. Gert Verhulst liet namelijk weten dat ze op zoek gaan naar een opvolgster of opvolger. Onze showbizzjournalist Mark Coenegracht reageert nu op het nieuws: "Typisch Studio 100, daar houden ze wel van verrassingen", klinkt het.
Lees verder

Vlaamse Open Vld-fractie digitaal bijeen over El Kaouakibi, Rutten verdedigt investering van 50.000 euro
De Vlaamse fractie van Open Vld zit momenteel samen om zich te buigen over de problemen met hun collega Sihame El Kaouakibi, die in opspraak is gekomen wegens misbruik van subsidies aan haar vzw Let's Go Urban. Er zou gedacht worden aan een tijdelijke schorsing uit de fractie.
Lees verder

Dertigtal banen op de tocht bij AB InBev in Jupille
Bij AB InBev in het Luikse Jupille staan een dertigtal banen op de tocht. De groep wil de exportvolumes van Stella Artois die in Jupille worden gebrouwen en die voor niet-Europese markten bestemd zijn, geleidelijk aan lokaal gaan brouwen. Dat meldt AB InBev.
Lees verder