Doorgaan naar hoofdcontent

Overtreding avondklok is er één te veel: drie maanden celstraf voor Gentse twintiger

HLN
Overtreding avondklok is er één te veel: drie maanden celstraf voor Gentse twintiger
Een Gentse twintiger is voor de politierechtbank in Gent veroordeeld voor een effectieve celstraf van drie maanden. De man moet de gevangenis binnen nadat hij de avondklok overtrad met zijn fiets op weg naar huis. De Gentenaar had al enkele eerdere coronaveroordelingen op zijn strafblad staan.
Lees verder

Vandenbroucke: "Sancties voor wie terugkeert uit buitenland en voeten veegt aan verplichte test"
Er komt een nieuwe regeling voor mensen die terugkeren uit het buitenland en zich niet laten testen. Dat deelde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) vandaag mee tijdens de persconferentie van het Overlegcomité. De gegevens van die individuen zullen rechtstreeks beschikbaar worden gemaakt voor de politie, zodat die kan optreden.
Lees verder

Luminus neemt Essent België over
Energiebedrijf Luminus neemt concurrent Essent België over. Dat hebben beide bedrijven vrijdag bekendgemaakt. Door de transactie versterkt Luminus zijn positie als nummer twee op de Belgische energiemarkt.
Lees verder

Niels Destadsbader maakt zijn debuut in 'The Voice': "Toen er de eerste dag niemand voor mij koos, was ik toch even in paniek"
Hij heeft al veel meegemaakt in z'n carrière, Niels Destadsbader (32). Van enige onzekerheid zou je hem dan ook niet snel verdenken. Maar toch... dan zit je in de jury van 'The Voice Van Vlaanderen', iets waar hij eerst heel hard heeft over moeten nadenken. "Soms dacht ik: Wat zou ík die kandidaat nu kunnen bijbrengen?"
Lees verder

Kevin Hart mist een feestje en moet 324.000 euro schadevergoeding betalen
Kevin Hart (41) kwam in 2018 niet opdagen op een feestje en is daarvoor nu aangeklaagd. De organisator zou van tevoren kosten gemaakt hebben om de komst van de komiek te promoten, maar kreeg het geld dat hij daar instak nooit terug. AIM Hospitality Group LLC is daarom naar de rechter gestapt, meldt de New York Post.
Lees verder

Professor Devroey (VUB) "in shock" over versoepelingen: "We zitten op vat buskruit dat elk moment kan ontploffen"
Dirk Devroey, professor huisartsengeneeskunde en decaan aan de Vrije Universiteit Brussel, begrijpt de keuze om te versoepelen niet. Zeker op een moment dat die cijfers niet dalen. "Ik ben in shock", zegt hij. "Dit kan het vuurtje zijn dat de derde golf aansteekt." Het toegeven van de regering aan de kappers is volgens hem een slecht signaal naar andere noodlijdende sectoren toe.
Lees verder

Acteur Christopher Plummer (91), kapitein Von Trapp in 'The Sound of Music', overleden
De Canadese acteur Christopher Plummer, die een iconische status verwierf door zijn rol als kapitein von Trapp in 'The Sound of Music', is overleden. Hij werd 91. In 2012 won hij een Oscar voor best mannelijke bijrol in 'Beginners'.
Lees verder

Acteur Christopher Plummer overleden op 91-jarige leeftijd. Hij werd legendarisch als kapitein Von Trapp in 'The Sound of Music'
De Canadese acteur Christopher Plummer, die een iconische status verwierf door zijn rol als kapitein von Trapp in 'The Sound of Music', is overleden. Hij werd 91. In 2012 won hij een Oscar voor best mannelijke bijrol in 'Beginners'.
Lees verder

Recordaantal Belgen strijdt om o zo belangrijke Tourkaart in het darts, Dimitri Van den Bergh steekt hen hart onder de riem: "Vrees niet, ga ervoor!"
Twintig Belgen hopen volgende week hun dartsdroom waar te maken. Op de PDC Qschool liggen de felbegeerde Tourkaarten voor het grijpen. Het toegangsbewijs voor minstens twee jaar darten op het allerhoogste niveau. Dimitri Van den Bergh (26) kijkt met argusogen toe én supportert thuis mee. "Ze wachten al zo lang op een kans. Dít is hun moment."
Lees verder

Virginia is eerste zuidelijke Amerikaanse staat die doodstraf afschaft
Het Huis van Afgevaardigden van de Amerikaanse staat Virginia heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel de doodstraf af te schaffen. Dat besluit gaat nu naar gouverneur Ralph Northam om de nieuwe wet met zijn handtekening te bekrachtigen. De Democraat liet al weten dat te zullen doen. De Senaat ging eerder al akkoord met de maatregel.
Lees verder

LIVE (20u45). Romelu Lukaku en Inter gaan op bezoek bij Fiorentina
• Aftrap 20u45 • Serie A • Stadio Artemio Franchi • Kan Lukaku net als vorige week scoren?
Lees verder

Football Talk. Denayer nog steeds out - Koulibaly heeft corona - Pelle trekt naar Parma
De Italiaanse eersteklasser Parma heeft de komst van Graziano Pelle aangekondigd. De 35-jarige aanvaller was transfervrij sinds zijn contract bij het Chinese Shandong Luneng, de club van Marouane Fellaini, begin dit jaar afliep. Hij ondertekende een contract tot het einde van het seizoen. Bij Parma wordt Pelle ploegmakker van twee andere Belgen, Maxime Busi en Daan Dierckx.
Lees verder

Ziekte George Kooymans betekent einde van Golden Earring: 'Dit is een doodsklap'
George Kooymans (72), gitarist en oprichter van de legendarische rockband Golden Earring, lijdt aan de progressieve spierziekte ALS. Daarmee is meteen het lot van de 60 jaar oude Haagse band bezegeld. Optreden zit er niet meer in, schrijft het AD.
Lees verder

Waarom er nu wél versoepelingen zijn hoewel cijfers slechter zijn dan bij vorig Overlegcomité
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft uitgelegd waarom er nu wél versoepelingen zijn, hoewel de coronacijfers slechter zijn dan bij het vorige Overlegcomité op 22 januari. Toen zei de premier nochtans dat de niet-medische contactberoepen pas open zouden mogen "onder de strikte voorwaarde dat de epidemiologische situatie verbeterd was".
Lees verder

Brusselse nagelstudio legt verplichte sluiting naast zich neer en blijft in het geniep open
Niet-medische contactberoepen, zoals schoonheidsspecialisten en nagelstilisten mogen op maandag 1 maart de deuren opnieuw openen, voor het eerst sinds de verplichte sluiting begin november. Toch lijken sommige salons het niet nauw te nemen met die regel. Zo kon een reporter van VTM Nieuws vandaag zonder problemen een afspraak maken in een Brusselse nagelstudio.
Lees verder

Onze man zwaait Silvio Proto uit: "Op het veld een adrenalinebom, ernaast een aimabel mens"
Een rode lap voor de fans van elke tegenstander, een icoon voor de eigen aanhang: Silvio Proto liet als doelman niemand onberoerd. Op zijn 37ste zet hij er een punt achter, 'met fierheid, en opluchting'. Onze man zwaait de voormalige doelman van Anderlecht uit: "Toen we na een Europese match inscheepten voor de terugvlucht en hij in de krant mijn beoordeling las, kreeg ik een flinke Franse vloek over me heen. Maar amper een halfuurtje later was dat alweer uitgepraat."
Lees verder

Jan Verheyen over de dood van Christopher Plummer: "Zeer geliefd en daardoor ook zeer veelgevraagd"
De Canadese acteur Christopher Plummer, die een iconische status verwierf door zijn rol als kapitein von Trapp in 'The Sound of Music', is overleden. Filmkenner Jan Verheyen blikt in HLN Live terug op z'n leven en carrière. "Het is iemand die ontzettend veel heeft gedaan, in verschillende genres en die overal goed in was."
Lees verder

LIVE. Kortrijk snel op voorsprong: Gano kopt voorzet Chevalier binnen
• Aftrap 20u45 • Jupiler Pro League • Stade Le Cannonier • Nieuwe coach Luka Elsner zit nog niet op de bank bij Kortrijk
Lees verder

LIVE. Scoort Lukaku ook op het veld van Fiorentina?
• Aftrap 20u45 • Serie A • Stadio Artemio Franchi • Kan Lukaku net als vorige week scoren?
Lees verder

Geert Molenberhs: "Teveel heropenen nu geen goed idee"
Het heropenen van de kapsalons, zoals het Overlegcomité vrijdag aankondigde, is reden tot bezorgdheid, zegt biostatisticus Geert Molenberghs vrijdag. Maar belangrijk is nu vooral om te vermijden dat teveel heropent, klinkt het, want dan schiet de curve weer de hoogte in. Net als voor zijn collega-experten komen de maatregelen die het Overlegcomité vrijdag nam niet als een verrassing voor Molenberghs. "We zijn daarover wat bezorgd, maar het is niet zo dat dit absoluut te mijden was. We mogen daarom niet te fel reageren", klinkt het.
Lees verder