Doorgaan naar hoofdcontent

Opnieuw hommeles in Versailleswijk: drie agenten gewond

HLN
Opnieuw hommeles in Versailleswijk: drie agenten gewond
Voor de tweede avond op een rij is het onrustig in de Versailleswijk in de Brusselse gemeente Neder-over-Heembeek. Nadat er zaterdag vuilnisbakken in brand gestoken werden, moest de politie zondag uitrukken voor een vechtpartij. Toen de agenten ter plaatse kwamen, werden ze bekogeld met allerlei voorwerpen. Drie politiemannen liepen verwondingen op.
Lees verder

Osimhen (ex-Charleroi) afgevoerd naar ziekenhuis na val op het hoofd, Napoli slikt nieuwe nederlaag
Een dubbele opdoffer voor Napoli. Op het veld van Atalanta gingen de Napolitanen na een doelpuntenkermis met 4-2 onderuit en in het slot zagen ze aanvaller Victor Osimhen (ex-Charleroi) uitvallen. De Nigeriaanse international leek even buiten bewustzijn, moest met een draagberrie van het veld gehaald worden en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

Man kritiek na steekpartij op Rijksweg in Izegem, dader snel na de feiten gevat
Op de Rijksweg in Izegem deed zich zondagavond om een nog onbekende reden een steekpartij voor. Het slachtoffer, dat te voet zou geweest zijn en in levensgevaar verkeert, werd aangevallen door een man die reed in een auto met Poolse nummerplaat. De politie kon intussen een verdachte arresteren.
Lees verder

Zwarte zondag voor Belgian Cheetahs: 4x400-meisjes grijpen naast ticket voor EK indoor
Het werd een zwarte zondag voor de Belgian Cheetahs. Italië sprong namelijk naar de zesde plek op de ranking en ontfutselden de 4x400m-meisjes zo hun ticket voor het EK indoor. "Het worst case scenario kwam uit," zuchtte trainster Carole Bam.
Lees verder

Topexpert Fauci: "Amerikanen zullen in 2022 mogelijk nog altijd mondmasker moeten dragen"
Amerikanen zullen in 2022 mogelijk nog altijd mondmaskers moeten dragen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft topadviseur Anthony Fauci zondag gezegd.
Lees verder

Politie legt twee grote feesten stil in Brusselse parken: twee weerspannige feestvierders opgepakt
In het Park van Vorst heeft de politie zaterdagavond een grote bijeenkomst met ruim honderd mensen stilgelegd. De feestvierders dansten er op luide muziek. Zondagavond gebeurde hetzelfde in het Warandepark in het centrum van Brussel.
Lees verder

Feest met honderden mensen in Amsterdams Vondelpark: politie grijpt in
Aan het begin van de avond is een groot feest ontstaan in het Vondelpark in Amsterdam. Via een video op Facebook werd live verslag gedaan van het feestje, waar honderden mensen zich verzamelden. Om 20.15 uur reden tien politiebusjes het park in om een einde te maken aan het feest. Door deze ingreep van de politie zijn bijna alle feestgangers uit het park vertrokken.
Lees verder

Meisje (13) verdwenen in Vielsalm
In Vielsalm, in de provincie Luxemburg, is een 13-jarig meisje sinds zondagochtend 9 uur vermist. De lokale politie van de zone Famenne-Ardenne heeft een opsporingsbericht verspreid.
Lees verder

LIVE. Antwerp en STVV stevenen af op scoreloos gelijkspel
• Antwerp zonder gekwetsten Batubinsika, Butez, Haroun, De Sart en Coopman • STVV op volle sterkte • Kanaries voelen hete adem onderste trio Cercle, Moeskroen en W-Beveren • Scheidsrechter: De Creemer
Lees verder

Dodelijke steekpartij in Bocholt: twintiger overleden
Zondagavond is een 22-jarige man uit Zonhoven overleden bij een steekpartij in Bocholt. Over de feiten heerst nog veel onduidelijkheid. "We willen nu vooral weten wat er precies gebeurd is", vertelt burgemeester van Bocholt Stijn Van Baelen (Via).
Lees verder

Antwerp en STVV delen de punten in scoreloos gelijkspel met weinig animo
Antwerp speelde alsof het met een gelijkspel een zaakje zou doen. 't Was nog waar ook, en dat na een wanvertoning tegen STVV. Dé winnaar van het weekend echter, zonder te spelen, was Club Brugge.
Lees verder

"Trump bood dictator Kim Jong-un lift aan met Air Force One na mislukte top in Vietnam"
Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un een lift naar huis aangeboden met zijn presidentieel vliegtuig na hun mislukte nucleaire top in Vietnam in 2019. Dat blijkt uit een nieuwe documentaire over Trump, die uitgezonden wordt op de Britse openbare omroep BBC.
Lees verder

"Veldritvorm in de woestijn": Van der Poel begint wegcampagne met klein statement
Hij pakte de draad gewoon weer op waar hij hem drie weken geleden in Oostende liet. Na zijn wereldtitel in het veld, opende Mathieu van der Poel zijn wegseizoen met een overwinning in de eerste etappe van de UAE Tour. Hij blijft jaar na jaar verbazen. "In de Ronde en Parijs-Roubaix zal Mathieu top zijn."
Lees verder

Giraffen raken met lange hals stroomleidingen en sterven in Kenia
In een wildpark op zowat 120 kilometer buiten de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn twee giraffen met hun lange halzen tegen stroomleidingen gelopen en een pijnlijke dood gestorven. Dat maakte de parkbeheerder, Kenya Wildlife Service (KWS), bekend.
Lees verder

De week van 'Big Brother': Ruzie, verzoening en een uiterst pittige nominatieronde
Ook deze week tuurden wij binnen bij de bewoners van Big Brother. En wat we daarvan vonden, lees je hier!
Lees verder

Genkse fans verzamelen aan Luminus Arena en eisen uitleg na 5 op 27
Voor een deel van de Genkse fans is de maat vol. Na de nieuwe nederlaag tegen Beerschot verzamelden zo'n veertigtal gemaskerde fans voor de hoofdingang van de Luminus Arena. Zij eisten een uitleg voor de slechte gang van zake en de 5 op 27.
Lees verder

Onnavolgbare flater en weergaloos afstandsschot: alle samenvattingen van de acht wedstrijden uit JPL-speeldag 28
De 28ste speeldag in de Jupiler Pro League zorgde voor heel wat verrassingen. Anderlecht en Racing Genk gingen de boot in tegen respectievelijk KV Kortrijk en Beerschot, terwijl ook Antwerp niet kon winnen van STVV. Van de onnavolgbare blunder van Wellenreuther tot de weergaloze goal van Van den Bergh. De hoogtepunten uit de voorlopig acht wedstrijden van dit weekend - vanavond is het nog Club-OHL.
Lees verder

LIVE (20u45). Heeft Club Brugge moeite met OH Leuven?
• 28ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club autoritair leider, OHL strijdt om plek in play-off 1
Lees verder

Amsterdamse politie vindt levende baby in vuilniscontainer
In een vuilniscontainer in Amsterdam Zuidoost is gisteravond een baby gevonden. Dat meldt de politie van Amsterdam. De baby werd rond 23 uur aangetroffen. Met hulp van de brandweer is het kindje uit de container bevrijd.
Lees verder

Torenhoge energierekeningen voor Texanen die extreme kou moesten trotseren
Een onbekend aantal inwoners van de Amerikaanse staat Texas is geconfronteerd met een torenhoge energierekening. Sommige Texanen kregen een factuur van 5.000 dollar (zo'n 4.100 euro) thuisgestuurd. Uitschieter was een inwoner die een rekening van ruim 16.000 dollar (zo'n 13.200 euro) kreeg over zijn verbruik van alleen de afgelopen week.
Lees verder