Doorgaan naar hoofdcontent

'Ontzorgen' of toch maar gewoon nieuwe klanten verleiden? Onze geldexpert neemt de extra diensten van banken onder de...

HLN
'Ontzorgen' of toch maar gewoon nieuwe klanten verleiden? Onze geldexpert neemt de extra diensten van banken onder de loep
Parkeertickets, deelfietsen, zelfs de goals van je favoriete voetbalclub bekijken: banken en verzekeringsmaatschappijen sloven zich uit om bijkomende diensten aan te bieden. We worden de komende maanden gebombardeerd met gelijkaardige initiatieven van andere banken. Soms heeft het amper nog met financiën te maken. Onze geldexpert Paul D'Hoore bekijkt wat ze allemaal aanbieden, hoe interessant die extra diensten zijn én of ze wel écht gratis zijn.
Lees verder

Drie leden van motorbende 'Sin Miedo' opgepakt nadat politie twintig brandbommen in hun auto vindt
De federale politie heeft drie mannen opgepakt nadat in hun wagen een doos met daarin twintig brandbommen aangetroffen werd. De drie, die lid zijn van de Belgische afdeling van motorclub Brotherhood Sin Miede, waren op weg naar Nederland. Waar de brandbommen voor zouden dienen, is niet duidelijk.
Lees verder

Van de dolle slotfase in Beerschot-Mechelen tot de heerlijke assist van Lamkel Zé: de hoogtepunten van speeldag 27 in de Jupiler Pro League
Tot dusver werden slechts vijf wedstrijden gespeeld op de 27ste speeldag van de Jupiler Pro League. Hieronder vindt u de samenvattingen van alle matchen.
Lees verder

Larry King dan toch niet overleden aan corona (en wie krijgt de erfenis?)
Larry King is vorige maand dan toch niet overleden aan het coronavirus, zoals tot nu werd gedacht. Hoewel de 87-jarige presentator wel degelijk besmet was met het virus, blijk sepsis - oftewel bloedvergiftiging - de oorzaak van zijn dood. Dat meldt People na het inzien van het rapport van de lijkschouwer.
Lees verder

AUSTRALIAN OPEN. Nadal heeft weinig moeite met Fognini - Verrassing bij de vrouwen
Rafael Nadal (ATP 2) heeft zich maandag vlot gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Australian Open. De Spanjaard zette in de vierde ronde de Italiaan Fabio Fognini (ATP 17) opzij in drie sets.
Lees verder

Crevits wil verplichte VDAB-inschrijving voor wie intensief tijdelijk werkloos is
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) dringt er bij haar federale collega Pierre-Yves Dermagne (PS) op aan het huidig vereenvoudigd stelsel van tijdelijke werkloosheid corona bij te sturen. Wie intensief tijdelijk werkloos is, dat betekent minstens drie maanden op rij tien dagen per maand tijdelijk werkloos, zou zich volgens minister Crevits verplicht moeten inschrijven bij VDAB.
Lees verder

Nissan 'niet in gesprek' met Apple over bouwen auto
De Japanse automaker Nissan is niet in gesprek met Apple over het bouwen van een auto voor de iPhonemaker. Dat zegt Nissan na geruchten dat het een van de partijen was waarmee Apple zou praten. Naar verluidt werkt Apple aan een eigen auto, die op zijn vroegst in 2024 op de markt zou moeten komen.
Lees verder

Hier is de langverwachte en zéér sensuele trailer van 'After We Fell'
De derde 'After'-film, 'After We Fell', wordt binnenkort in de bioscoop verwacht, maar we kunnen nu al genieten van de eerste teaser die is gelost.
Lees verder

Peruaanse buitenlandminister stapt op na snel vaccin
De Peruaanse minister van Buitenlandse Zaken is opgestapt, nadat er commotie was ontstaan over politici die snel gevaccineerd werden. Elizabeth Astete, minister van Buitenlandse Zaken in de Peruaanse overgangsregering, kreeg een eerste dosis van het Chinese vaccin Sinopharm op 22 januari, gaf ze toe.
Lees verder

10.000 euro sparen zorgt meestal voor amper 11 euro interest, maar spaarwoede van de Belg neemt niet af
295 miljard euro. Dat is het duizelingwekkende bedrag dat alle Belgen samen op hun spaarboekjes hebben geparkeerd. De coronacrisis heeft onze spaarinspanningen allerminst aan banden gelegd, integendeel, aangezien onze spaarrekeningen vorig jaar met 13 miljard euro of 4% aandikten. Spaargids.be bekijkt wat die spaarcenten nog opbrengen.
Lees verder

Kendall Jenner bevestigt relatie met basketbalspeler Devin Booker
Kendall Jenner (25) heeft inderdaad een relatie met basketbalspeler Devin Booker (24). Het model deelde op Valentijnsdag een foto op Instagram waarop ze in de armen ligt van de speler van de Phoenix Suns.
Lees verder

"Facebook en Google naderen deal over betalen Australische media"
De Australische regering nadert een overeenkomst met de Amerikaanse techbedrijven Facebook en Google over het betalen van lokale mediabedrijven voor nieuws. Dat heeft de minister van Financiën van het land, Josh Frydenberg, gezegd. Hij sprak de afgelopen dagen met onder meer topman Mark Zuckerberg van Facebook en Sundar Pichai van Google.
Lees verder

Geert Molenberghs: "Cijfers gaan de goede richting uit, maar Britse variant zal druk verhogen"
"De evolutie van de cijfers is gunstig, maar tegelijkertijd rolt de Britse variant zich meer en meer uit." Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) bij HLN LIVE. Het aandeel van de Britse variant bedraagt momenteel ongeveer de helft van alle besmettingen. "Maar dat gaat nu snel oplopen. We verwachten dat het naar het einde van de maand maart toe naar tachtig procent gaat. Begin april quasi honderd procent", vertelt Molenberghs. Daarom kunnen we ons in die periode niet al te veel versoepelingen permitteren.
Lees verder

Een handtas van Jacquemus of een dubbele platinaplaat van Stromae winnen? KickCancer en Angèle lanceren spectaculaire tombola voor Wereld Kinderkanker Dag
Vandaag, op 15 februari, is het Wereld Kinderkanker Dag en start de grote tombola van KickCancer. Dankzij Angèle (25), de meter van de stichting, maak je kans op indrukwekkende prijzen. En als we 'indrukwekkende prijzen' zeggen, overdrijven we niet: in de prijzenpot zit onder andere de Knight-piano waarop de zangeres verschillende liedjes van haar album 'Brol' schreef. Verder krijgt KickCancer ook de steun van 19 andere (inter)nationale artiesten uit de entourage van Angèle, die ook stuk voor stuk prijzen weggeven. Van Stromae en Damso tot Kylie Minogue en Dua Lipa.
Lees verder

Een handtas van Jacquemus of een dubbele platina plaat van Stromae winnen? KickCancer en Angèle lanceren spectaculaire tombola voor Wereld Kinderkanker Dag
Vandaag, op 15 februari, is het Wereld Kinderkanker Dag en start de grote tombola van KickCancer. Dankzij Angèle, de meter van de stichting, maak je kans op indrukwekkende prijzen. En als we zeggen indrukwekkende prijzen, overdrijven we niet: in de prijzenpot zit onder andere de Knight piano waarop de zangeres verschillende liedjes van haar album Brol schreef. Verder krijgt KickCancer ook de steun van 19 andere (inter)nationale artiesten uit de entourage van Angèle, die ook stuk voor stuk prijzen weggeven. Van Stromae en Damso tot Kylie Minogue en Dua Lipa.
Lees verder

LA Lakers verliezen in Denver en vrezen voor geblesseerde Anthony Davis
De Los Angeles Lakers hebben zondagavond een 122-105 nederlaag geleden op bezoek bij de Denver Nuggets. Bovendien zag de kampioen sterkhouder Anthony Davis geblesseerd uitvallen. Hij had opnieuw last van de rechterachillespees. Die kostte hem dit seizoen al enkele wedstrijden. Onderzoek moet uitwijzen of de 27-jarige All-Star een scheurtje heeft opgelopen.
Lees verder

COLUMN. De week van Annemie Struyf: zo kondigde dochter Jozefien haar zwangerschap aan
Terwijl haar Eén-programma 'Het Hoge Noorden' hoge ogen blijft gooien, beleeft Annemie Struyf ook privé bijzondere tijden. Met haar zestigste verjaardag - die afgelopen week uitgebreid gevierd werd - is ze intussen helemaal in het reine. Dat heeft alles te maken met het prachtige nieuws dat ze drie maanden geleden te horen kreeg, vertelt ze deze week in haar column. "Geloof me, corona houdt me nauwelijks bezig."
Lees verder

"Er komt op verschillende fronten in je leven weer wat meer beweging en dat is mooi": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Italië houdt op laatste moment heropening skipistes tegen
De Italiaanse regering verbiedt de heropening van skigebieden. Rome maakte op het laatste moment een ommezwaai. Sommige regio's hadden eerder nog toestemming gekregen om vanaf vandaag de skiliften weer te openen omdat het aantal coronabesmettingen is gedaald.
Lees verder

Uber wil dat Brussel niet te veel te morrelt aan flexcontracten
Technologiebedrijf Uber zorgt met zijn zzp-contracten voor taxichauffeurs voor banen, maar daarvoor is flexibiliteit wel noodzakelijk. Dat stelt Uber-topman Dara Khosrowshahi die de Europese Commissie oproept niet te veel aan de regels te schaven om werknemers beter te beschermen. Brussel denkt na over nieuwe regels en vraagt het werkveld om ideeën.
Lees verder