Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 februari 2021

Ontsnapte tijgers doden medewerker Indonesische zoo

HLN
Ontsnapte tijgers doden medewerker Indonesische zoo
In een zoo in de Indonesische provincie Kalimantan zijn twee tijgers ontsnapt. Een van de dieren doodde een werknemer die de tijgers probeerde tegen te houden. Dat melden lokale media zaterdag.
Lees verder

China heeft nu officieel twee vaccins tegen Covid-19
De Chinese gezondheidsautoriteiten hebben een tweede Chinees vaccin tegen COVID-19 goedgekeurd. Het middel van Sinovac Biotech is een variant van een in december goedgekeurd vaccin van Sinopharm.
Lees verder

Wie krijgt AstraZeneca-vaccin? Deze groepen komen als eerste aan bod
Het AstraZeneca-vaccin zal in ons land worden ingezet voor de groep van 18 tot 55 jaar, aldus de taskforce vaccinatie. In eerste instantie zal het gaan naar zorgverleners in die leeftijdsklasse, inwoners van collectieve zorgvoorzieningen, risicogroepen met bepaalde aandoeningen en ook mensen met een kritische functie, in het bijzonder leden van de interventie-eenheden van de politie.
Lees verder

ROYALTY. Zweedse royals krijgen eigen 'The Crown' en prins Charles maakt zich zorgen om kleinkinderen
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes en verhalen van de week.
Lees verder

Zwaargewonde en meerdere vermisten bij zware explosie in garage in Bordeaux
Bij een grote explosie in een gebouw in de Franse stad Bordeaux is een bejaarde persoon zwaargewond geraakt. Twee mensen zijn vermist, meldt de brandweer. Een gaslek blijkt uit eerste vaststellingen aan de basis van de ontploffing te liggen, al wordt de oorzaak op dit moment nog verder onderzocht.
Lees verder

Atleten worden verzocht niet uitbundig te vieren op Olympische Spelen
Atleten worden uitdrukkelijk verzocht niet uitbundig te vieren op de komende Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus). Het is één van de strikte maatregelen tegen het coronavirus vermeld in het 'playbook' voor atleten en teamofficials dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) volgende week bekendmaakt. De gespecialiseerde website insidethegames.com kon het document al inkijken.
Lees verder

Lichaam van man (54) aangetroffen op natuurdomein Ekeren: doodsoorzaak wordt nog onderzocht
Een wandelaar heeft zaterdagmorgen een lichaam aangetroffen in domein De Oude Landen in Ekeren. Het gaat om een man van 54. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht, maar alles wijst op een natuurlijk overlijden. Het zou gaan om een dakloze.
Lees verder

Lichaam van man (54) aangetroffen in natuurdomein Ekeren: doodsoorzaak wordt nog onderzocht
Een wandelaar heeft zaterdagmorgen een lichaam aangetroffen in domein De Oude Landen in Ekeren. Het gaat om een man van 54. De doodsoorzaak wordt nog onderzocht, maar alles wijst op een natuurlijk overlijden. Het zou gaan om een dakloze.
Lees verder

Lichaam aangetroffen in natuurgebied Ekeren: doodsoorzaak wordt nog onderzocht
Een wandelaar heeft zaterdagmorgen een lichaam aangetroffen in domein De Oude Landen in Ekeren. De identiteit van de persoon is voorlopig nog onbekend net als de doodsoorzaak.
Lees verder

Omstreden turntrainer Gerrit Beltman neemt ontslag
De omstreden turntrainer Gerrit Beltman heeft ontslag genomen bij de Duitse turnvereniging TuS 1861 Chemnitz-Altendorf.
Lees verder

Meer dan 10.000 nieuwe bouwondernemingen gestart in Vlaanderen
In 2020 zijn 10.356 nieuwe bouwondernemingen gestart in Vlaanderen, een recordaantal. Dat meldt de Bouwunie. Het gaat om 895 meer starters dan in 2019 (+9,5 procent) en bijna een verdubbeling tegenover 2017, blijkt uit cijfers van Graydon.
Lees verder

Australisch economisch adviseur van Aung San Suu Kyi opgepakt in Myanmar
Een Australische economische adviseur van Aung San Suu Kyi, tot de staatsgreep van begin deze week de facto de regeringsleider in Myanmar, is opgepakt in Myanmar. Dat meldt de BBC.
Lees verder

Padel is het snelst groeiende spel ter wereld: onze tennisexpert vertelt alles wat je moet weten als je ermee wil beginnen
Afgelopen jaar kwamen er maar liefst 135 padelterreinen bij, enkel in Vlaanderen. "Bij veel clubs zijn de terreinen zelfs de hele dag door bezet", aldus onze tennisexpert Filip Dewulf. Maar waarom is padel, de mix tussen tennis en squash, nu zo populair? Wat zijn de spelregels en wat moet je weten als je ermee wil starten? Onze tennisexpert legt uit.
Lees verder

De bloedband van Hilde Tommelein en broer Bart: "Als het niet goed gaat, zoekt Bart mij op"
Als burgervader wordt Bart Tommelein (Open Vld, 58) geacht een rots in de branding te zijn voor de Oostendenaars. Maar bij wie vindt hijzelf houvast? Bij zijn vrouw en kinderen, en 'grote' zus Hilde (60), zo blijkt. "Als Bart hard wordt aangepakt, gaat de hele Tommelein-clan achter hem staan."
Lees verder

Een voetballer, een timmerman en een eigenares van een escortbureau: dit zijn de Nederlandse relschoppers
De avondklok leidde tot een ravage op straat in Nederland. Wat bezielde de relschoppers en wat is hun achtergrond? Uit rechtszaken en persoonlijke gesprekken ontstaat een gevarieerd beeld. Van de notoire herrieschopper tot de keurige huisvader met baan en kinderen die plots ontspoort.
Lees verder

Reisgids Louis (55) neemt boezemvriendinnen Emma en Marie mee op reis naar Puerto Plata: "Wat volgde was een explosie van ongelofelijke seks"
"Ik boekte een kamer voor drie, in een prachtig all-in hotel. Toen we daar aankwamen stond er tot onze grote verbazing één gigantisch bed. Die eerste avond waren we doodmoe van de reis, maar ik lag midden tussen die twee bloedmooie vrouwen ... Ik kan het nog altijd niet geloven." Louis is 38 wanneer hij zijn collega Marie (29) meevraagt op een reis naar de Dominicaanse Republiek. Marie's hartsvriendin Emma (29) grapt dat ze zo'n reis ook ziet zitten en mag mee. Daar beleven de drie veertien hartstochtelijke nachten, waarbij ze geen enkel plekje van elkaars lichaam onaangeraakt laten. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel. Deze week lees je de superseks van Louis.
Lees verder

LIVE NOORDZEECROSS. Wereldkampioene Brand komt onder stoom na slechte start, Betsema op kop
Met de Noordzeecross in Middelkerke staat deze namiddag de laatste Superprestige-manche van het seizoen op het programma. Bij de vrouwen belooft het voor de eindzege nog een spannend duel te worden tussen Brand en Alvarado. Toon Aerts hoopt zijn leidersplaats bij de mannen vast te houden. Volg de Noordzeecross hier LIVE!
Lees verder

Kappers staan te popelen voor heropening, maar er is ook twijfel: "Ik wil geen klanten besmetten"
Klaar voor de stormloop, met vaak honderden klanten die al op de wachtlijst staan. Nu de kapperszaken opnieuw de deuren mogen openen op 13 februari, worden overal te lande scharen geslepen en salons nog wat extra coronaproof gemaakt. Waar onder anderen professor Dirk Devroey (VUB) die heropening een "slecht signaal" vindt, is het voor kappend Vlaanderen vooral "geen dag te vroeg". Al zijn er ook enkelen die het allemaal nog even aan zich voorbij laten gaan.
Lees verder

Opgelet voor glasschilfers in fruitsap van supermarkt Jumbo
Supermarktketen Jumbo haalt Covelt Dixap Appel 500 ml en Jumbo Diksap Roodfruit 500 ml uit de verkoop en roept de producten ook terug van bij de consument. Door een mogelijke productiefout van de flessen kunnen er kleine glasschilfers van de bovenrand loskomen en in het sap terechtkomen, klinkt het in een persbericht.
Lees verder

LIVE. Betsema wint Noordzeecross, wereldkampioene Brand pakt eindzege in Superprestige
Met de Noordzeecross in Middelkerke staat deze namiddag de laatste Superprestige-manche van het seizoen op het programma. Betsema won bij de vrouwen terwijl wereldkampioene Brand de eindzege op zak stak. Bij de mannen hoopt Toon Aerts zijn leidersplaats vast te houden. Volg de Noordzeecross hier LIVE!
Lees verder