Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 15 februari 2021

Ondanks verbod is café in Henegouwen nog elke dag open

HLN
Ondanks verbod is café in Henegouwen nog elke dag open
De deur staat altijd open, de klanten dragen geen masker en de eigenaar schenkt zoals gewoonlijk bieren van het vat. In de provincie Henegouwen kan je nog steeds versgetapte pinten krijgen. De cafébaas en zijn klanten getuigen anoniem aan RTL-TVI, de exacte locatie van het café blijft wel geheim.
Lees verder

Dit Waals café is ondanks verbod nog gewoon open. "En ik draag geen mondmasker"
De deur staat altijd open, de klanten dragen geen masker en de eigenaar schenkt zoals gewoonlijk bieren van het vat. In de provincie Henegouwen kan je nog steeds versgetapte pinten krijgen. De cafébaas en zijn klanten getuigen anoniem aan RTL-TVI, de exacte locatie van het café blijft wel geheim.
Lees verder

Football talk. Sebastiaan Bornauw moet onder het mes - Anderlecht klopt OHL in oefenduel
Amper een dag na de non-match op het veld van Cercle heeft Anderlecht in een oefenduel OH Leuven opzij gezet. Paars-wit won met stevige cijfers: 1-5. Mohammed Dauda was de grote man met drie doelpunten, ook Mukairu en Sardella troffen raak.
Lees verder

6 op de 10 Belgen vinden dat we te veel plastic gebruiken, maar leggen de verantwoordelijkheid bij fabrikanten
De plasticproblematiek lijkt sinds de coronacrisis op de achtergrond verzeild, terwijl het net als corona een wereldwijde pandemie is die dringend aangepakt moet worden. Een kwart van de Belgen denkt meer plastic verbruikt te hebben sinds de lockdowns en dat kan zeker kloppen. Denk maar aan de forse stijging van leveringen aan huis alleen al. Daarnaast nam het gebruik van plastic ook explosief toe in de zorgsector (onder andere door maskers, reageerbuisjes en handschoenen). Volgens onderzoek willen de Belgen hun verbruik wel bijsturen, maar verwachten ze meer inspanningen van producenten, fabrikanten en de overheid.
Lees verder

Maggie De Block spreekt zeldzame keer over haar gewicht: "Ik wil een rolmodel zijn"
Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft gisteren in De zevende dag gesproken over haar gewicht. Dat is iets wat ze zelden doet, maar ze maakte een uitzondering naar aanleiding van de nieuwe tragikomische reeks Albatros, over een afslankingskamp.
Lees verder

NAVO-baas wil meer geld voor afschrikking en verdediging
De secretaris-generaal van de NAVO zal aan de lidstaten voorstellen om de financiering van de verdragsorganisatie te verhogen, voor "onze kernactiviteiten van afschrikking en defensie". Dat heeft Jens Stoltenberg maandag aangekondigd. De ministers van Defensie van de dertig lidstaten zullen woensdag en donderdag virtueel vergaderen. Daarbij zullen ze het ook hebben over de missies in Afghanistan en Irak, de vooruitgang naar een eerlijkere lastenverdeling en de top later dit jaar.
Lees verder

Bekende acteurs en actrices steken vrouwen in zaak-Bart De Pauw een hart onder de riem: "Na de bagger willen we onze stem laten horen"
Heel wat acteurs en actrices steunen in een open brief onder de titel #streepinhetzand de vrouwen die zich burgerlijke partij stellen in de zaak-Bart De Pauw. Onder meer Anemone Valcke, Lien Van de Kelder, Mathias Sercu, Lauren Versnick en 'Familie'-actrice Jasmijn Van Hoof deelden het statement op hun sociale media.
Lees verder

Empathie in de implosie: waarom Klopp in tegenstelling tot andere titelverdedigers eerder medelijden dan woede uitlokt
Roberto Mancini ruziede met 'professor' Kompany. José Mourinho ging op rattenjacht. Een humeurige kampioenenmaker sneuvelde geen jaar na het sprookjesseizoen bij Leicester. Implosies zijn eigen aan titelverdedigers in de Premier League, maar bij Liverpool spreekt in de eerste plaats empathie.
Lees verder

Seizoenstart niet in gevaar: Fernando Alonso mag ziekenhuis verlaten
Fernando Alonso heeft het ziekenhuis van het Zwitserse Lugano mogen verlaten. Dat maakte zijn team, F1-renstal Alpine, vandaag bekend. De tweevoudige wereldkampioen werd donderdag opgenomen na een aanrijding tijdens een fietstocht, waarbij hij zijn bovenkaak brak. Vrijdag werd hij succesvol geopereerd aan de kaak. De 39-jarige Spanjaard werd daarna nog enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis gehouden.
Lees verder

Vicepresident, ambassadeur of gouverneur: welke van deze Republikeinen houdt Trump tegen?
Donald Trump is vrijgesproken en dus blijft hij favoriet om voor de Republikeinen deel te nemen aan de presidentsverkiezingen van 2024. Dat zien velen in die partij volstrekt niet zitten, maar de vraag is wie sterk genoeg staat om hem tegen te houden. Of worden het misschien de eerste verkiezingen ooit met twee vrouwen als kandidaat?
Lees verder

Lauren (25) komt om bij motorongeval, een week voor zijn verjaardag: " Hij was in de fleur van zijn leven. Iedereen is er kapot van"
De motard die zondagavond het leven liet bij een crash op de Leuvensesteenweg in Boutersem is Lauren Rochette (25) uit Leuven. De jonge UCLL-student verloor de controle over het stuur van zijn motor tijdens een inhaalmanoeuvre en was op slag dood. Hij haalde pas een paar maanden geleden zijn rijbewijs. Familie, vrienden en collega's blijven vol ongeloof en verdriet achter. "Een onvervangbare vriend en collega die ik nooit zal vergeten", reageert Danar aangeslagen.
Lees verder

Veiling ten voordele van LIVE2020 brengt 129.040 euro op
De muzikale veiling BidForLIVE2020 heeft 129.040 euro opgebracht. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar LIVE2020, het steunfonds van/voor de livemuzieksector.
Lees verder

Winterprik werd "mogelijk honderden" kerkuilen fataal
De winterprik heeft slachtoffers gemaakt bij de kerkuilen in Vlaanderen. Heel wat dieren - die vooral muizen eten - stierven door ondervoeding. Dat meldt Vogelbescherming Vlaanderen.
Lees verder

REPORTAGE. Op de mountainbike door Brussel met 'fietsflik' David (37): "Vroeger schreven we 300 pv's in 1 uur. Nu moeten we een week lang de stad uitkammen om zoveel te beboeten"
Plots zegt de fietsband op het voorwiel 'pssjjt'. Een nagel misschien. Of een scherp stukje glas, verstopt tussen de smeltende sneeuw in het Zenneparkje. "Verdorie", sakkert hoofdinspecteur David Stevens (37). Hij is verrassend verkozen tot Mobiliteitspersoonlijkheid van 2020, maar vooral is hij het gezicht van de fietsbrigade van de Brusselse politie. Dat zijn 60 mannen en vrouwen op stoere mountainbikes, die de stad uitkammen op zoek naar verkeersovertredingen en er vorig jaar net geen 75.000 uitschreven. "Mijn werk is zoals het onderhoud van een gazon. Als je niet elke week het gras maait, schiet het onkruid snel weer omhoog."
Lees verder

Jaguar dropt bom: enkel elektrische auto's vanaf 2025
Jaguar dropt een bom in het autolandschap: vanaf 2025, over amper vier jaar, verkoopt het alleen nog volledig elektrische auto's. Weg dat zalige gebrom van de zescilinder. Einde van een legende. Maar ook: het eerste grote slachtoffer van de strenge Europese emissieregels is bekend.
Lees verder

Franse minister van Economie hekelt Europese afhankelijkheid van Azië: "Het maakt ons kwetsbaar"
De Franse minister van Economie Bruno Le Maire heeft maandag uitgehaald naar de te grote Europese afhankelijkheid van Azië, na de leveringsproblemen die de auto-industrie ondervindt voor halfgeleiders. Door die problemen ligt bijvoorbeeld ook de fabriek van Audi in Vorst deze week stil.
Lees verder

Experten over derde golf een maand geleden vs. nu: van ongerustheid tot reden tot (licht) optimisme
Een maand geleden zagen heel wat experts en politici in de coronavarianten de voorbode van de gevreesde derde golf. "Met de komst van de nieuwe varianten in januari,leek het dat we terug een stijging zouden krijgen. Maar in plaats van een stijging, zagen we een afvlakking van de curve", aldus een optimistische Marc Van Ranst.
Lees verder

Zijn er vaak overschotten van vaccin? En wat gebeurt daar dan mee?
In Lommel kregen twee schepenen onverwacht al een vaccin omdat het plaatselijke woonzorgcentrum met overschotten zat en de eerste gegadigden, de zorgverleners, niet konden of wilden geprikt worden. Ook eerder doken al berichten op over vaccinrestjes die bij niet-zorgverleners terecht kwamen. Hoe kan dat eigenlijk? Gebeurt het wel vaker? En krijgen zij dan ook binnen de 21 dagen een tweede prik?
Lees verder

LIVE. Volg strijd voor laatste plaatsen play-offs in Belgian League
In de Belgische League of Legends-competitie vechten nog vier teams voor de laatste plekken van de play-offs. KVM Esports en ION SQUAD zijn al geplaatst.
Lees verder

Extreemrechtse militie Proud Boys versplintert na outing van leider als ex-politie-informant
Chaos bij de extreemrechtse haatgroep Proud Boys, sinds persagentschap Reuters aan het licht bracht dat leider Enrique Tarrio in het verleden actief was als FBI-informant. De groep lijkt nu uit elkaar te vallen in verscheidene splintergroepen.
Lees verder