Doorgaan naar hoofdcontent

Officiële start van vaccinatieronde bij Vlaamse zorgmedewerkers in Berings vaccinatiecentrum: “Bescheiden start, m...

HLN
Officiële start van vaccinatieronde bij Vlaamse zorgmedewerkers in Berings vaccinatiecentrum: "Bescheiden start, meer weldra 120.000 vaccinaties per dag"
In het vaccinatiecentrum be-MINE in Beringen is vanmiddag de officiële start gegeven van de vaccinatieronde bij alle zorgmedewerkers in Vlaanderen. "We beginnen me honderd vaccins. Deze bescheiden start is meer van moeten dan van willen, maar we zullen de capaciteit snel verhogen tot 120.000 per dag", aldus Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Vaccinatiecampagne gaat na anderhalve maand nieuwe fase in: waar staan we vandaag? En zitten we nog op schema?
Na anderhalve maand vaccineren in de woonzorgcentra en de ziekenhuizen gaat deze week een nieuwe fase in de Belgische vaccinatiestrategie van start. In Beringen opende vanmiddag het eerste vaccinatiecentrum zijn deuren voor de zorgkundigen uit de eerste lijn, zoals de huisartsen, later deze week volgen de 94 andere centra in Vlaanderen. Maar waar staan we ondertussen in ons land met de vaccinaties? En zijn we echt zo traag bezig?
Lees verder

Sebastiaan Bornauw moet onder het mes
FC Keulen-verdediger, belofteninternational en Rode Duivel Sebastiaan Bornauw moet meer dan waarschijnlijk een operatie aan de wervelkolom ondergaan, zo bevestigde Horst Heldt, algemeen manager bij FC Keulen.
Lees verder

Zweedse koningin Silvia breekt haar pols na val
Koningin Silvia van Zweden is maandagochtend in het ziekenhuis beland. De 77-jarige koningin kwam door een val verkeerd terecht met haar rechterpols, waardoor ze een breuk opliep.
Lees verder

Amerikaanse robotjeep Perseverance landt deze week op Mars
Het verkeer rond Mars wordt donderdag iets minder druk, want dan moet tegen 21.50 uur Belgische tijd de Amerikaanse robotjeep Perseverance in de Jezero-krater op de Rode Planeet landen.
Lees verder

Zuid-Koreaanse tiener stort zich tijdens pandemie op aandelen en boekt nettowinst van 43 procent
Kwon Joon is 12, komt uit Seoel en is fan van de Amerikaanse succesvolle investeerder Warren Buffet. De tiener kon in april zijn ouders overtuigen om te de aandelenhandel uit te proberen. Met succes: de aandelen van Kwon staan in minder dan een jaar tijd op 43 procent winst.
Lees verder

Het wonderbaarlijke verhaal van Aslan Karatsev: grandslamdebutant haalt meteen kwartfinale Australian Open
Wie had voor dit tornooi al gehoord van Aslan Karatsev? Als u niet wist wie het was, geen schande. De 27-jarige Rus is de eerste grandslamdebutant sinds Alex Rădulescu in 1996 die de kwartfinale van een grandslamtornooi weet te halen. Morgen neemt hij het in die kwartfinale op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov.
Lees verder

ABVV: "Halftijdse tijdelijke werkloosheid is ramp voor huishoudhulpen"
De beslissing van de regering vrijdag om halftijdse tijdelijke werkloosheid in de dienstenchequesector goed te keuren, is een ramp voor de huishoudhulpen. Dat meldt ABVV Dienstencheques maandag. "Hiermee komt de regering aan een eis van de werkgevers tegemoet en zet zij de deur open voor misbruik en nog grotere loonverliezen voor huishoudhulpen", aldus de socialistische vakbond, die het besluit "totaal onbegrijpelijk" noemt.
Lees verder

55 personen hebben geen mandatenlijst ingediend bij Rekenhof
Vorig jaar hebben 55 personen geen mandatenlijst voor 2019 ingediend bij het Rekenhof. Dat is een daling met 108 tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit de jaarlijkse mandatenlijsten die het Rekenhof vandaag heeft gepubliceerd.
Lees verder

Iran dreigt met beperkingen voor nucleaire inspecties van VN
Iran dreigt ermee om aanzienlijke beperkingen op te leggen aan het nucleair agentschap van de VN, IAEA, als er tegen het einde van de maand geen doorbraak is in de onderhandelingen met de Verenigde Staten. Dat zei de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Bouwsector wil meer jongeren als schilder-decorateur
Met de campagne 'Paint Panther' willen enkele federaties uit de bouwsector meer jongeren warm maken voor een carrière als schilder- decorateur. De initiatiefnemers hebben het over "een boeiend beroep met innovatieve producten en technieken en veel sociale contacten."
Lees verder

De heuptas: een echte aanwinst voor elke vrouw
Een heuptasje een absolute fashion faux pas? Die tijd is al lang voorbij. De klassieke heuptas kreeg een grondige make-over. Het jaren '80 nylon maakte plaats voor luxueuze stoffen en de tas werd omgedoopt tot belt bag. Vandaag is de belt bag een constante op de catwalks. Ontbreekt deze must-have nog in je collectie? Profiteer van de laatste soldendagen om daar verandering in te brengen! Ninashop.be selecteert haar favoriete belt bag tassen.
Lees verder

Gerenoveerde, instapklare huizen steeds vaker via bieding verkocht: onze expert legt uit hoe dat komt en toont aanraders
Een renovatie kost veel tijd en ook op een nieuwbouw is het lang wachten. Heel wat huizenjagers hebben dat geduld niet en zoeken daarom een woning die al opgeknapt en dus instapklaar is. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging op zoek naar enkele aanraders in de markt en licht toe waarom dergelijke huizen steeds vaker via een bieding worden verkocht.
Lees verder

Doet Olivier Deschacht, die morgen 40ste verjaardag viert, er nog een seizoen bij? "Ik ben er nog niet uit"
Olivier Deschacht wordt morgen 40 jaar. Zijn contract bij Zulte Waregem loopt deze zomer af, maar de club vraagt hem om nog een jaar door te gaan. "Met Kerstmis had ik beslist om na dit seizoen te stoppen, maar nu weet ik het weer niet meer", zegt Deschacht.
Lees verder

Queen Elizabeth 'verheugd' na zwangerschap Meghan Markle, maar is dat écht zo? "Het paleis is alweer in snelheid gepakt"
De Britse prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (39) verwachten een broertje of zusje voor hun zoontje Archie. Dat heeft een woordvoerder van het koppel bevestigd. "De hertog en hertogin van Sussex zijn dolgelukkig omdat ze hun tweede kindje verwachten", klonk het in een verklaring, waar de Queen volgens kenners echter niet op de hoogte van was. Zorgt het vlak voor de langverwachte evaluatie van de Megxit op 1 maart nu voor nieuwe spanningen? Dit is wat royaltykenners écht weten over de aankondiging van prins Harry en Meghan Markle.
Lees verder

Dave en Hanne uit 'Blind Getrouwd' vertellen over hun familie: "Wij 'badkameren' samen"
In 'Trip Down Memory Lane' leert de kijker de deelnemers van 'Blind Getrouwd' nog beter kennen. Samen met de experten blikken ze terug op hun verleden aan de hand van persoonlijke foto's en video's. Hanne en Dave vertellen alvast wat meer over hun familie.
Lees verder

30 jaar geleden overleed Keith Haring aan aids: "Leef alsof elke dag je laatste is"
Op 16 februari 1990 overleed Keith Haring, de Amerikaanse artiest die begon als graffitikunstenaar maar al snel uitgegroeide tot een wereldberoemd fenomeen. Iedereen kent zijn cartooneske figuren, de felle kleuren en de blaffende honden. Maar er is meer. Haring was sociaal en politiek geëngageerd en tegelijk enorm gefascineerd door het nachtclub- en homocircuit. Haring leverde ook een harde en persoonlijke strijd tegen het aidsvirus, dat hem uiteindelijk fataal werd.
Lees verder

Regisseur Charlie Dewulf over films maken als therapeutisch proces en non-binair zijn: "Plots besefte ik, ik bén mijn hoofdpersonage"
We kennen Charlie Dewulf als regisseur van het hilarische en uiterst herkenbare brak, geschreven met Joke De Bruyn nadat ze elkaar toevallig tegenkwamen in Miami. "Brak is ontstaan door onze gênantste ervaringen te bundelen." Naast heel veel talent, heeft Charlie een liefde voor memes, Bridgerton en Tim Burton. Charlie is ook de eerste non-binaire regisseur in ons land. En dat is belangrijk. "Voor een lange tijd was er altijd maar één specifiek type persoon - een witte, heteroseksuele man - dat films maakte", aldus Dewulf. Maar daar komt nu verandering in.
Lees verder

Gerucht: volgende iPhone krijgt always-on-functie en aantal andere nieuwe features
De volgende generatie iPhones, vermoedelijk iPhone 12s of iPhone 13, krijgt een always-on-functie. Ook kunnen gebruikers video's maken en daarna zelf de achtergrond aanpassen met nieuwe software. Dat blijkt uit een video van het doorgaans goed ingevoerde EverythingApplePro.
Lees verder

TUI fly plant binnenkort eerste commerciële vluchten met Boeing 737 MAX na opheffing vliegverbod
De Belgische luchtvaartmaatschappij TUI fly plant in de loop van de komende dagen en weken de eerste commerciële vluchten te kunnen uitvoeren met een Boeing 737 MAX. Het toesteltype mocht twee jaar lang niet meer de lucht in nadat het betrokken was bij twee kort opeenvolgende crashes.
Lees verder