Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 februari 2021

Noa Lang dan toch besmet: Nederlander test na ziektesymptomen positief op Covid-19

HLN
Noa Lang dan toch besmet: Nederlander test na ziektesymptomen positief op Covid-19
Nog één. Na Denswil, Mitrovic, Vanaken en de voltallige trainersstaf blijkt nu ook Noa Lang besmet te zijn met het coronavirus. Nochtans testte hij maandag negatief op Covid-19, tijdens het onderzoek van UEFA. Vals negatief, blijkt nu.
Lees verder

Overlijden Hailey (10) komt hard aan in buurt, mama Lindsey reageert: "Ik ben kapot van verdriet"
"Ik ben kapot van verdriet." Het was het enige wat Lindsey Waeytens kon uitbrengen, toen ze tussen een zee van bloemen en knuffelberen stond op de stoep voor haar huis in Leopoldsburg. Dinsdagavond was de vrouw nog aan het werk, toen er bij haar thuis een zware brand uitbrak. Haar dochtertje Hailey (10) overleefde het niet, haar man Glenn (38) werd met zware brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij gisteren nog steeds voor zijn leven vocht.
Lees verder

Rihanna beledigt hindoes met topless foto: "Respectloos voor onze religie"
Op sociale media heeft Rihanna (32) andermaal voor ophef gezorgd. Deze keer deed de popster dat door een foto van zichzelf te plaatsen waarop ze schaars gekleed te zien is. Op de foto houdt ze haar eigen borsten vast, terwijl ze een ketting draagt van de Hindoestaanse god Ganesha. Bij veel gelovige fans is dat in het verkeerde keelgat geschoten.
Lees verder

Dodental ebola-uitbraak in Guinee loopt op
In het West-Afrikaanse land Guinee loopt het dodental van de nieuwe uitbraak van ebola op. Volgens de officiële cijfers die woensdag bekend werden gemaakt, bezweken tot nu toe zes mensen aan de virusziekte.
Lees verder

KIJK LIVE. Haaland doet het weer: Noor mept Sevilla al voor de rust knock-out met twee goals
• 1/8ste finale • Aftrap: 21u • Ramon Sanchez Pizjuan • Van de Dortmund-Belgen zit enkel Meunier in de selectie
Lees verder

LIVE. Everton klimt al snel terug op gelijke hoogte: Richarlison scoort makkelijk
• Inhaalwedstrijd • Aftrap: 21u15 • Goodison Park • Kevin De Bruyne mogelijk weer in City-selectie na blessureleed
Lees verder

LIVE. Porto scoort ook meteen in de tweede helft en verdubbelt voorsprong
• 1/8 finale • Aftrap: 21u • Estadio do Dragão • Schittert CR7 in eigen land?
Lees verder

Al drie besmettingen vastgesteld met Braziliaanse coronavariant in politiekorps Zennevallei
Er zijn al drie besmettingen met de Braziliaanse variant van het coronavirus vastgesteld in de politiezone Zennevallei. Dat bevestigt Marc Snoeck (sp.a), burgemeester van Halle.
Lees verder

TUI fly neemt twee Boeings 737 MAX opnieuw in gebruik: "Vluchten vlekkeloos verlopen"
De eerste Europese passagiersvluchten in bijna twee jaar met de Boeing 737 MAX zijn "vlekkeloos" verlopen. "Wij hebben alle vertrouwen in het toestel, dat de voorbije twee jaar binnenstebuiten werd gekeerd", zo zei Gunther Hofman, de directeur van TUI fly Belgium, vanavond. Hij verwacht ook weinig problemen bij de reizigers.
Lees verder

LIVE. Moet Kevin De Bruyne dadelijk de ban breken voor City tegen Everton?
• Inhaalwedstrijd • Aftrap: 21u15 • Goodison Park • Kevin De Bruyne mogelijk weer in City-selectie na blessureleed
Lees verder

Nieuwe rellen in Spanje na arrestatie van controversiële rapper
In meerdere Spaanse steden zijn nieuwe rellen uitgebroken uit protest tegen de arrestatie van een rapper voor belediging van de koning. In hoofdstad Madrid zette de oproerpolitie onder meer traangas en rubberkogels in tegen duizenden demonstranten. Ook in Barcelona kwam het tot gewelddadige confrontaties, waarbij de politie rubberkogels gebruikte.
Lees verder

En plots is Genk de slechtste herfstkampioen in 60 jaar: "Zo kan het niet langer, we moeten praten en mekaar de waarheid durven zeggen"
9 op 30 sinds Racing Genk zich eind december trots tot herfstkampioen kroonde. De laatste 60 jaar was het verval van een herfstkampioen nooit groter. Van den Brom zag de nieuwe nederlaag in Oostende met lede ogen aan. "Zo kan het niet langer", zei de Nederlander.
Lees verder

Hoopgevend: coronacijfers blijven wereldwijd fel dalen
Het aantal nieuwe coronabesmettingen loopt wereldwijd terug. In de week tot 14 februari waren er 2,7 miljoen nieuwe besmettingen, een afname van 16 procent vergeleken met de week ervoor. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Lees verder

Eén helft schitteren is genoeg: Haaland rolt Sevilla in z'n eentje op en zet Dortmund met anderhalf been in de kwartfinales
De grote Erling Braut Haaland-show. Opnieuw. Dit keer in Spanje. Met twee goals en een assist zette hij Borussia Dortmund met anderhalf been in de kwartfinales van de Champions League. Het won bij Sevilla met 2-3.
Lees verder

Juventus bibbert in Porto, maar komt goed weg met lichte 2-1-nederlaag
Juventus danst op een slappe koord. Het verloor in Porto (2-1), dat een sterk eerste uur speelde. Dat ene Italiaanse goaltje deed Cristiano en maats een zucht van opluchting slaken.
Lees verder

Juventus kent off-day in Porto, maar komt goed weg met lichte 2-1 nederlaag
Een tegengoal slikken in de eerste minuut van elke speelhelft. Het is het soort onscherpte dat je niet verwacht van Juventus. Maar na een complete non-match wist de Oude Dame toch een goede uitgangspositie uit de brand te slepen. De 2-1 nederlaag biedt nog perspectieven met het oog op de terugwedstrijd.
Lees verder

Manchester City wint ook bij Everton en diept kloof uit, De Bruyne maakt rentree
Manchester City blijft door de Premier League razen. Ook op bezoek bij Everton sputterde de machine van Guardiola niet. 1-3. Extra opsteker: Kevin De Bruyne maakte in het slotkwartier z'n comeback na enkele weken afwezigheid.
Lees verder

Biden breekt met traditie voorgangers en liet Netanyahu bijna maand wachten op telefoontje
De Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu heeft woensdag eindelijk de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden aan de lijn gekregen. Dat meldt Netanyahu zelf. In Israël worden volgende maand opnieuw parlementsverkiezingen gehouden, en vorige week werd het corruptieproces tegen de premier inhoudelijk opgestart.
Lees verder

Onverwachte wending bij 'Big Brother': drie bewoners genomineerd, Jill ontsnapt de dans
Een nieuwe week, een nieuw rondje verrassingen bij 'Big Brother'. Dat heeft vandaag alles te maken met de nominaties. Michel blijkt helaas een absoluut stemmenkanon, maar ook Nick, Jerrel en Jill worden het slachtoffer van tactische plannetjes. Al mag laatstgenoemde haar pollekes kussen dat huismeester Zoey haar alsnog wilde redden...
Lees verder

Spoedwet die Nederlandse avondklok moet 'redden', wordt vrijdag behandeld en kan na instemming snel ingaan
Het ziet ernaar uit dat de spoedwet van de Nederlandse regering over de avondklok vrijdag - als het parlement instemt - kan worden ingevoerd. De spoedwet moet de Nederlandse avondklok 'redden' mocht het gerechtshof in Den Haag de huidige wet definitief onderuit halen.
Lees verder