Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 februari 2021

Miljonair Jan Rijsdijk (78) doet oproep om geen hulpverzoeken meer te sturen: “Ik zou iedereen willen helpen, maar ...

HLN
Miljonair Jan Rijsdijk (78) doet oproep om geen hulpverzoeken meer te sturen: "Ik zou iedereen willen helpen, maar dat lukt écht niet"
Miljonair Jan Rijsdijk (78), de voormalige eigenaar van domein Markgraaf in Kalmthout, deelt zijn geld niet langer uit. De voorbije maanden vroeg elke dag wel iemand om hulp. "Mijn leven staat op z'n kop. Ik had hier nooit mee mogen beginnen", zegt de selfmade zakenman. "Ik wil nu in alle luwte mijn werk doen." Ook een minder gegoede naamgenoot van Rijsdijk werd ondertussen al geregeld om geld gevraagd.
Lees verder

Effectentaks goedgekeurd in Kamercommissie: "Niet leuk, wel fair"
In de commissie Financiën van de Kamer is de effectentaks van de regering-De Croo goedgekeurd in tweede lezing. Het wetsontwerp van minister Vincent Van Peteghem (CD&V) verhuist nu naar de plenaire vergadering.
Lees verder

Opnames 'Fantastic Beasts 3' stilgelegd na corona-uitbraak
Fans van de 'Fantastic Beasts'-filmreeks gaan nog wat langer moeten wachten op de derde film uit de reeks. Volgens de Daily Mail zijn de opnames stilgelegd omdat er een corona-uitbraak is. Wie juist besmet werd, is niet helemaal duidelijk.
Lees verder

MULTILIVE CROKY CUP. Shved zorgt voor dubbele kloof, RWDM in de touwen? - Charleroi neemt nog geen afstand van Westerlo
Alweer heel wat actie vandaag in het kader van de 1/16e finales van de Beker van België! KV Mechelen begon er om 16u al aan tegen RWDM, waarna ook de andere resterende eersteklassers nog aan de bak moeten. Kan Heur-Tongeren AA Gent verrassen? Haalt Standard het op het veld van Seraing? En kan Peter Maes met STVV zijn ex-ploeg Lokeren-Temse wippen? Via deze multilive zit u op de eerste rij voor alle actie! Naar Club Brugge-Olsa Brakel (19u30) kan u overigens op deze pagina LIVE kijken, voor FC Luik-RSC Anderlecht (21u15) is er HIER een aparte liveblog.
Lees verder

Noord-Korea roept nieuwe feestdag uit voor lancering nucleaire raket
Noord-Korea heeft 29 november uitgeroepen tot feestdag ter herinnering van de lancering van zijn intercontinentale ballistische raket in 2017. Dat meldt het Japanse persagenstschap Kyodo. De rakettest veroorzaakte toen algemeen alarm in Japan, toen de raket over het land vloog.
Lees verder

Welzijn van Belgen daalde al voor er spake was van coronapandemie
Het welzijn van de Belgen daalt opnieuw. Dat blijkt uit de welzijnsindicator van het Federaal Planbureau. De boosdoener zou de achteruitgang van onze algemene gezondheid en van onze sociale relaties zijn. En de huidige coronacrisis dreigt de situatie er allesbehalve beter op te maken.
Lees verder

CLB's melden sterke stijging in aantal besmettingen, maar "kinderen en jongeren nog steeds niet motor van virus"
De Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) melden sterk gestegen besmettingscijfers bij scholieren. Deze stijging is volgens het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) het resultaat van fors meer testen in scholen en de samenvoeging van de besmettingscijfers binnen de schoolmuren met de besmettingscijfers buiten de schoolmuren.
Lees verder

Wereld Economisch Forum in Singapore uitgesteld naar augustus
Het Wereld Economisch Forum (WEF), dat dit jaar zal plaatsvinden in Singapore, is wegens de coronapandemie verschoven naar augustus. Meer bepaald van 17 tot en met 29 augustus, zo maakten de organisatoren woensdag bekend.
Lees verder

Ook de zus van Jennifer Lopez lijkt eeuwig jong te blijven
Lynda Lopez (49) mag dan niet de faam genieten die haar oudere zus Jennifer Lopez (51) heeft, de heilige graal naar eeuwige jeugd heeft ze duidelijk wel gevonden. Op een foto die ze op Instagram zette lijkt ze niet alleen als twee druppels water op haar zus, maar lijkt ze ook twintig jaar jonger dan haar oorspronkelijke leeftijd.
Lees verder

Capitoolbestormster vraagt toestemming van rechtbank voor teambuilding in Mexico en krijgt ze ook
Jenny Cudd uit Texas wordt ervan beschuldigd een van de amokmakers te zijn die op 6 januari het Capitool in Washington DC bestormden. Ze vroeg aan de rechtbank de toelating om later deze maand af te reizen naar Mexico voor een soort van teambuilding met haar personeel en de partners. De rechter had geen bezwaar, schrijft USA Today.
Lees verder

Aftellen naar het wielervoorjaar, maar gaat het feest wel door? "We gaan er nu vooral voor dát er koers is"
Het traditionele aftellen naar de klassiekers heeft een extra dimensie gekregen. Gaan de koersen wel door? Bij de organisaties klinkt optimisme. "We hebben ons vorig jaar bewezen."
Lees verder

Premier Johnson neemt Europese Unie op de korrel: "Zaaien jullie nu twijfel over Goedevrijdagakkoord?"
Voor aanvang van een crisisberaad met de Europese Commissie heeft Boris Johnson opgeroepen tot Europese stappen om de spanningen in Noord-Ierland te bedaren. De Britse premier waarschuwde in het parlement dat Londen "alles zal doen wat nodig is" om het Ierse vredesproces en de eenheid van het Verenigd Koninkrijk te vrijwaren. Hij betreurt ook dat de Europese Unie twijfel lijkt te zaaien over het Goedevrijdagakkoord.
Lees verder

Krijgt corona nu ook Europees voetbal in zijn greep? Reisrestricties verstoren Champions en Europa League
Het coronavirus blijft onrust zaaien binnen de Europese kalender. Door reisbeperkingen staan vraagtekens achter topwedstrijden in de Champions League en Europa League. Al zijn er nog oplossingen mogelijk.
Lees verder

Vriend van vermiste wandelaar vreest dat ze ontvoerd is
De Britse vrouw die in november vermist raakte tijdens een wandeling in de Pyreneeën, is mogelijk ontvoerd. Dat vreest haar vriend Dan Colegate. De 37-jarige Esther Dingley bevond zich op de top van de Pic de Sauvegarde aan de Frans-Spaanse grens toen ze op 22 november voor het laatst contact had met haar partner via WhatsApp. Sindsdien lijkt ze van de aardbodem verdwenen.
Lees verder

Anouk Matton en Dimitri Vegas in verwachting van eerste kindje
Dj Dimitri Vegas (38) wordt binnenkort voor het eerst vader. Zijn vrouw Anouk Matton (28), tevens dj, is zwanger. Dat heeft het koppel bekendgemaakt op Instagram.
Lees verder

VERSLAGEN. KV Mechelen laat zich niet verrassen door RWDM en bekert verder
Antwerp, Kortrijk en Union stelden gisteren hun plekje in de 1/8e finales van de Croky Cup al veilig. Ook vandaag staan er weer heel wat wedstrijden op de planning. Worden er naast Moeskroen nog 1A-teams verrast? Hieronder vindt u de verslagen van de wedstrijden die vanavond worden afgewerkt.
Lees verder

MULTILIVE CROKY CUP. Laat AA Gent zich verrassen door club uit tweede nationale? OHL en Cercle beginnen spectaculair - Charleroi heeft nog werk
Alweer heel wat actie vandaag in het kader van de 1/16e finales van de Beker van België! KV Mechelen begon er om 16u al aan tegen RWDM, waarna ook de andere resterende eersteklassers nog aan de bak moeten. Kan Heur-Tongeren AA Gent verrassen? Haalt Standard het op het veld van Seraing? En kan Peter Maes met STVV zijn ex-ploeg Lokeren-Temse wippen? Via deze multilive zit u op de eerste rij voor alle actie! Naar Club Brugge-Olsa Brakel (19u30) kan u overigens op deze pagina LIVE kijken, voor FC Luik-RSC Anderlecht (21u15) is er HIER een aparte liveblog.
Lees verder

Grootste ijsberg ter wereld breekt verder af in 'kleine' ijsbergen (en dat is goed nieuws voor dit eiland)
De grootste ijsberg ter wereld, die zich momenteel in het midden van de Zuid-Atlantische Oceaan bevindt, blijft verder afbrokkelen. Dat zou goed nieuws moeten zijn voor het Britse eiland South Georgia, dat bedreigd werd door het gevaarte, zo meldt het Europees Ruimtevaartbureau ESA.
Lees verder

KIJK LIVE (19u10). Chong meteen in de basis bij Club Brugge tegen tweedenationaler Olsa Brakel
• Jan Breydel (19u30)
Lees verder

VERSLAGEN. KV Mechelen laat zich niet verrassen door RWDM en bekert verder - Charleroi lacht na eerste goal Teodorczyk
Antwerp, Kortrijk en Union stelden gisteren hun plekje in de 1/8e finales van de Croky Cup al veilig. Ook vandaag staan er weer heel wat wedstrijden op de planning. Worden er naast Moeskroen nog 1A-teams verrast? Hieronder vindt u de verslagen van de wedstrijden die vanavond worden afgewerkt. De match van Club Brugge is LIVE te bekijken op HLN.be en VTM 2, de wedstrijd van Anderlecht kan u hier op de voet volgen. Voor de andere wedstrijden kunt u afstemmen op onze MULTILIVE.
Lees verder