Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 februari 2021

Meghan Markle is opnieuw zwanger na een miskraam: “Dat gaat gepaard met heftige emoties”, zegt rouwexpert Manu Ke...

HLN
Meghan Markle is opnieuw zwanger na een miskraam: "Dat gaat gepaard met heftige emoties", zegt rouwexpert Manu Keirse
Meghan Markle (39) en prins Harry (36) verwachten een tweede kindje. Vorig jaar in juli hadden ze nog een miskraam, nu lijkt alles vlot te verlopen. Gelukkig maar, want zo'n nieuwe zwangerschap kan een heftige rollercoaster zijn, zegt rouwexpert Manu Keirse. "Het kersverse geluk staat in groot contrast met het verdriet om het verlies van het andere baby'tje." De specialist licht toe hoe ouders deze tegenstrijdige emoties het best verwerken en hoe ze gevoelens van schuld en angst naast zich neer kunnen leggen.
Lees verder

Delfine Persoon moet olympische droom opbergen na afgelasting kwalificatietornooi: "Dit is slecht nieuws"
Delfine Persoon (36) kan zich niet meer kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio 2021. Het olympisch wereldkwalificatietoernooi in Parijs in juni is door de coronacrisis afgelast. De amateurranking zal nu als criterium voor de plaatsing tellen, maar daar staat Persoon nog niet op.
Lees verder

Amper mensen in skigebieden Oostenrijk
Bekende skigebieden zoals Flachau en Zauchen in Oostenrijk liggen er op dit moment verlaten bij. Normaal ontvangen de gebieden zo'n 12.000 skiliefhebbers per dag. Nu zijn dat er maar enkele honderden. "Een ramp voor de toeristische sector", stelde VTM Nieuws-reporter Birgit Herteleer ter plaatse vast.
Lees verder

Interieurterreur: dit Instagramaccount bundelt meest bizarre interieurs. Soms heerlijk kitsch, soms ronduit lelijk
Wat de een mooi vindt, stelt niets voor in de ogen van een ander. Maar deze interieurs, verzameld op de Instagrampagina 'Interieurterreur', zijn op zijn zachtst gezegd wel héél bijzonder. Zie het als de Nederlandse versie van de pagina Ugly Belgian Houses, maar dan voor interieur. In welke van deze knusse huisjes zie jij jezelf een avondje lekker Netflixen of een ontspannend badje nemen? Er is voor elk wat wils!
Lees verder

The Starlings maken eigen minishow van 'Liefde Voor Muziek'
Zelf zijn ze niet meer te zien in 'Liefde Voor Muziek', maar omdat het programma vorig jaar voor hun grote doorbraak als The Starlings zorgde, doen Tom Dice (31) en Kato Callebaut (29) nu een extraatje voor de fans. Ze maken een online miniprogramma waarin ze alle liedjes van de huidige deelnemers bespreken en ook zelf een verzoeknummer live spelen. Centrale gast vanavond: "De enige echte Willy Sommers."
Lees verder

Nieuw medicijn tegen obesitas gevonden. "Gewichtsverlies van meer dan 20% mogelijk": hoe werkt het?
Kan medicatie die gebruikt wordt voor diabetici zwaarlijvige mensen helpen afvallen? Een grootschalige klinische studie bij 1.961 proefpersonen met een BMI van 30 of meer, levert beloftevolle resultaten voor een nieuwe behandeling van obesitas. "35% van de proefpersonen bereikte een gewichtsverlies van meer dan 20%, wat de behandeling een alternatief maakt voor obesitaschirurgie", zegt mede-auteur prof. Luc Van Gaal (UZA). Over welk geneesmiddel gaat het precies? Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?
Lees verder

Zorgt diabetesmedicatie voor doorbraak in onderzoek naar geneesmiddel tegen obesitas? "Gewichtsverlies van meer dan 20% mogelijk"
Kan medicatie die gebruikt wordt voor diabetici zwaarlijvige mensen helpen afvallen? Een grootschalige klinische studie bij 1.961 proefpersonen met een BMI van 30 of meer, levert beloftevolle resultaten voor een nieuwe behandeling van obesitas. "35% van de proefpersonen bereikte een gewichtsverlies van meer dan 20%, wat de behandeling een alternatief maakt voor obesitaschirurgie", zegt prof. Luc Van Gaal (UZA), die meewerkte aan het onderzoek. Hoe werkt het precies? En wat zijn de voordelen?
Lees verder

HET DEBAT. Zijn straffen voor (minderjarige) overtreders van coronamaatregelen te streng?
Zeven minderjarigen, tussen 14 en 15 jaar oud, werden in de nacht van zaterdag op zondag opgesloten in een cel in Antwerpen voordat ze voor de jeugdrechter konden verschijnen. Ze werden heel de nacht verhoord door agenten, omdat ze de coronaregels niet hadden nageleefd. Hun straf: een maand huisarrest en dienstverleningsstraffen van 20 tot 40 uur. Zijn de sancties voor (minderjarige) overtreders van de coronaregels te streng? Eerder vandaag lieten we de experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Geheime filmpjes schetsen duister beeld over situatie van prinses Latifa van Dubai: "Iedere dag vrees ik voor mijn veiligheid en mijn leven"
Waar is prinses Latifa van Dubai (35)? Na een mislukte ontsnappingspoging om uit de klauwen van haar vader te blijven, ontbreekt elk spoor van de jonge vrouw. Haar enige contact met de buitenwereld waren onthutsende video's die ze in 2019 stiekem maakte vanuit een villa in Dubai. Maar nog datzelfde jaar verloren haar vrienden het laatste contact toen de filmpjes plots stopten. In de hoop om meer wereldwijde aandacht te vragen voor de ongelukkige prinses, delen ze de beelden nu met BBC. "Elke dag wordt de situatie wanhopiger."
Lees verder

TUI overweegt reizen naar niet-Europese bestemmingen in paasvakantie te schrappen
TUI beslist deze week nog of reizen naar niet-Europese bestemmingen in april, en dus ook in de paasvakantie die start op 5 april, kunnen doorgaan. Dat zegt woordvoerder Piet Demeyere van de touroperator.
Lees verder

Joe Bidens routine in het Witte Huis: knetterend haardvuur in Oval Office, vroeg naar bed
Joe Biden heeft al meer tijd in het Witte Huis doorgebracht dan welke andere president ook in de recente geschiedenis omdat hij jarenlang vicepresident is geweest van Obama. Een lange aanpassingsperiode heeft de nieuwe president dan ook niet nodig. Toch heeft hij zo zijn eigen gewoontes die anders zijn dan bij zijn voorgangers. Dit zijn Bidens rituelen.
Lees verder

Amerikaanse burgerrechtenorganisatie beschuldigt Trump en diens advocaat van schending oude wet tegen Ku Klux Klan
De NAACP (National Association for the Advancement of Colored People), een van de oudste burgerrechtenbewegingen van de VS, heeft vandaag een rechtszaak aangespannen tegen voormalig president Donald Trump en zijn persoonlijke advocaat Rudy Giuliani wegens samenzwering. Volgens de NAACP heeft het duo op 6 januari - de dag van de bestorming van het Capitool - geprobeerd om de certificering van de verkiezingsuitslag te verhinderen.
Lees verder

Adidas verkoopt dochtermerk Reebok
De Duitse sportartikelenfabrikant Adidas heeft dinsdag aangekondigd dat het zijn Amerikaanse dochter Reebok wil verkopen. Dat nieuws hing al enkele maanden in de lucht. Adidas werkt aan een nieuwe strategie waarbij geen plaats meer is voor het Amerikaanse merk dat teleurstellend presteert.
Lees verder

James Corden belooft zijn fans af te vallen: "In 2022 ben ik zo gespierd als The Rock"
James Corden (42) kennen we als de gezellige en goedlachse host van onder meer 'Carpool Karaoke' en 'The Late Late Show with James Corden'. Corden is enorm geliefd bij zijn fans en dat hij een maatje meer heeft, maakt hem misschien zelfs nog dat tikkeltje populairder. Maar nu wil de ster komaf maken met zijn overgewicht. Hij wil koste wat het kost afvallen en dat lijkt hem tot nu toe ook aardig te lukken. De afgelopen vijf weken raakte hij al meer dan 6 kilogram kwijt.
Lees verder

Na jaar van prijsstijgingen: winkelkar wordt goedkoper. Lidl en Albert Heijn openen de prijzenslag
Vorig jaar werd onze winkelkar nog duurder, maar de kentering is ingezet. Na de prijsverlagingen van Lidl pakt nu ook Albert Heijn uit met een opmerkelijke promotie: als je één product koopt, krijgt je er vijf andere gratis bij. "Dat is behoorlijk agressief", zegt professor Gino Van Ossel. "De concurrentie tussen de supermarkten neemt weer toe." De consument staat erbij en lacht, want eindelijk wordt de winkelkar weer goedkoper.
Lees verder

Jani Kazaltzis ging van de stoker in 'Zo Man Zo Vrouw' tot de grote verzoener in 'Over De Oceaan': "Zonder hem had ik het niet gehaald"
"Iedereen beseft nu wat voor 'n schone, zorgende man hij is". Dat zegt Peter Van de Veire (49) over z'n goeie vriend Jani Kazaltzis (41). Peter had het gehoopt, en 't is uitgekomen: tijdens de zeiltocht van zes BV's in 'Over De Oceaan' hebben we misschien voor 't eerst de échte Jani te zien gekregen. En die hernieuwde kennismaking zou weleens gunstig kunnen uitdraaien voor hem. "Geef hem een programma als luisterende biechtvader, dat is een gedroomde combinatie".
Lees verder

Getuigen van Jehova voor rechter wegens aanzetten tot discriminatie en haat: "Genegeerd worden door mensen die je lief hebt, dat is de ergste vorm van pesten"
Het opmerkelijke proces tegen de getuigen van Jehova is dinsdag behandeld in de Gentse correctionele rechtbank. Zestien personen en Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, stelden zich burgerlijke partij. Zij spanden de rechtszaak aan wegens onder andere het aanzetten tot geweld en discriminatie tegenover ex-leden. "Wij worden bestempeld als daders, terwijl wij het slachtoffer zijn."
Lees verder

66 procent bescherming tegen milde symptomen: Johnson & Johnson vraagt in Europa groen licht voor vaccin
Johnson & Johnson heeft een voorwaardelijke markttoelating voor zijn coronavaccin aangevraagd. Dat heeft het Europese Geneesmiddelenagentschap gemeld. Het is het vierde farmabedrijf dat in de Europese Unie om groen licht vraagt voor zijn vaccin. Het EMA zou tegen midden maart een oordeel kunnen vellen. Johnson & Johnson tekende een efficiëntie van 66 procent op tegen milde Covid-19-symptomen.
Lees verder

Dode bij schietpartij in Nederland, politie zoekt auto met Belgische nummerplaat
Door een schietpartij in Bergen aan Zee is dinsdagmiddag een dodelijk slachtoffer gevallen, meldt de Nederlandse politie. De politie verstrekte na het incident via Twitter een deel van de nummerplaat van een witte vluchtauto met Belgisch kenteken, beginnend met 1-UP.
Lees verder

Football Talk. Scheidsrechter Mike Dean fluit dit weekend weer - Greenwood langer bij United
Technisch directeur Jochen Schneider zal Schalke 04 komende zomer verlaten. Dat heeft de afgetekende rode lantaarn in de Bundesliga dinsdag gemeld.
Lees verder