Doorgaan naar hoofdcontent

Luide kinderen of roddelende buren? Een Japanse site heeft de manier om het te vermijden

HLN
Luide kinderen of roddelende buren? Een Japanse site heeft de manier om het te vermijden
Een controversiële Japanse website heeft de oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een rustige plek om te wonen. De zogenaamde 'Dorozoku-kaart' geeft precies aan in Japan waar zich luide kinderen of roddelende buren bevinden.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Van Gucht ontkracht geruchten rond AstraZeneca-vaccin: "Geen indicatie dat het minder zou werken tegen ernstige klachten"
Viroloog Steven Van Gucht schept duidelijkheid over het AstraZeneca-vaccin tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum. "Er circuleren berichten dat het vaccin minder goed zou werken dan het vaccin van Pfizer en Moderna. We willen dit ontkrachten", luidt het.
Lees verder

Moet Mertens zich ook volledig focussen op het enkelspel? Onze tennisexpert: "Elise, volg het voorbeeld van Aryna en Kim"
Chapeau, Elise Mertens! Nummer een van de wereld na haar tweede grandslamzege in het dubbelspel op de Australian Open. Meteen ook het einde van het grandslamverhaal met Aryna Sabalenka, die zich op het enkelspel gaat focussen. De vraag van één miljoen: moet Mertens ook niet die weg opgaan?
Lees verder

Neckermann ontglipt aan faillissement door vier maanden tijd te kopen
De touroperator in financiële ademnood start vandaag een gerechtelijke procedure op om "onder toezicht" voort te mogen zoeken naar een overnemer. Er is al één geïnteresseerde. Tot voor kort was de bedoeling om maandag de boeken neer te leggen. Reizigers zijn in ieder geval beschermd.
Lees verder

Duizenden gezinnen zonder stroom in Griekenland, regering krijgt felle kritiek
Duizenden huishoudens zitten in Athene nog altijd zonder stroom, na de koudegolf die vier mensen het leven kostte in Griekenland. De oppositiepartijen geven de regering de schuld voor de trage hulpverlening.
Lees verder

Kapster, patissier of begrafenisondernemer: dit deden onze BV's vooraleer ze bekend werden
Nu schitteren ze op het kleine of grote scherm, veroveren ze verschillende podia doorheen ons land of staan ze op nog een andere manier in de schijnwerpers. Maar heel wat BV's oefenden een totaal andere job uit vóór ze bekend waren. Zo liep Tom Dice voor zijn deelname aan 'X-factor' stage in een rusthuis en werkte Linda Mertens nog een jaartje in een kapsalon voor ze bij Milk inc. begon. Benieuwd naar nog meer opvallende carrièreswitches in BV-land? U vraagt, wij draaien.
Lees verder

DEEL 2. Onze wielerscout fileert de voorjaarsploegen: "Na Van Aert gaapt de leegte bij Jumbo-Visma"
Nog een dikke week en de mooiste periode van het wielerseizoen breekt aan. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe waren de grote figuren van de klassiekers in 2020. Wie domineert dit jaar? Onze wielerscout licht in drie delen de belangrijkste ploegen door, vandaag zijn Jumbo-Visma, Lotto-Soudal, Bora-hansgrohe en Israel Start-Up Nation aan de beurt. "Lotto moet inventief zijn en anticiperen om een resultaat te rijden."
Lees verder

Beautyredactrice Sophie legt uit waarom steeds meer mensen voor siliconenvrije shampoo kiezen: "Mensen met fijn of krullend haar vermijden ze best"
Inmiddels heb je waarschijnlijk het woord siliconen al wel eens zien voor bij zien komen. Maar wat zijn siliconen juist en waarom willen sommige mensen ze zo nodig vermijden? Wij vroegen raad aan onze beautyredactrice Sophie Vereycken en tonen je de beste shampoos zonder siliconen, met een focus op Belgische merken.
Lees verder

Team IKO verlengt contract met Swings: "Overtuigd dat Bart goud kan winnen in Peking"
Bart Swings schaatst ook komend seizoen voor Team IKO. Dat heeft de Nederlandse ploeg vandaag gemeld. De 30-jarige Swings komt dus tot en met de Olympische Winterspelen van Peking uit voor het schaatsteam. Recent pakte onze landgenoot nog een bronzen WK-medaille op de massastart.
Lees verder

Oeps: Disney+ crasht na stormloop voor nieuwe aflevering van 'WandaVision'
'WandaVision' is en blijft het populairste programma op Disney+. Geen wonder, want voglens Forbes is de Marvel-reeks op dit moment zelfs het best bekeken programma ter wereld. Jammer genoeg brengt dat ook storingen met zich mee, zo blijkt. Kijkers stortten zich zo massaal op de nieuwste afleveringen van de show, dat het platform crashte.
Lees verder

Topkinesist Lieven Maesschalck deelt zijn beste advies voor startende joggers: "Wissel regelmatig van ondergrond"
Nog nooit een rondje gelopen, maar begint het met de eerste lentezon toch te kriebelen? Rep je dan vooral naar de sportwinkel, want iederéén kan leren joggen, als je het verstandig aanpakt. "Kies eerst en vooral de juiste loopschoenen en leer luisteren naar je lichaam", tipt topkinesist Lieven Maesschalck. "Als je teveel ineens wil, is de kans groot dat je geblesseerd raakt." Hij legt uit wat je nodig hebt en toont de beste oefeningen om op te warmen en te stretchen.
Lees verder

Iran eist intrekking van sancties na aanbod van Biden om te praten over nucleair programma
Iran heeft vandaag herhaald dat alle Amerikaanse sancties van tafel moeten. Dat gebeurde nadat de nieuwe Amerikaanse regering van Joe Biden duidelijk had gemaakt met de Islamitische Republiek om de tafel te willen om te praten over het Iraanse nucleaire programma. Dat zou kunnen gebeuren op een top met andere landen.
Lees verder

Beginnen met joggen? Lieven Maesschalck toont zijn beste oefeningen en legt uit hoe je blessures voorkomt
Nog nooit een rondje gelopen, maar begint het met de eerste lentezon toch te kriebelen? Rep je dan vooral naar de sportwinkel, want iederéén kan leren joggen, als je het verstandig aanpakt. "Kies eerst en vooral de juiste loopschoenen en leer luisteren naar je lichaam", tipt topkinesist Lieven Maesschalck. "Als je teveel ineens wil, is de kans groot dat je geblesseerd raakt." Hij legt uit wat je nodig hebt en toont de beste oefeningen om op te warmen en te stretchen.
Lees verder

Duizenden kwetsbare Britse kinderen geplaatst in illegale kamers
Minstens 10.000 kwetsbare kinderen hebben de voorbije jaren in Groot-Brittannië in ondermaatse huisvesting geleefd. Dat bericht Sky News, die cijfers opvroeg bij de autoriteiten. Ze worden ondergebracht in onder meer caravans en tenten.
Lees verder

Hoger beroep over opheffen avondklok in Nederland begonnen, parlement debatteert over alternatieve wet
Het hoger beroep over het opheffen van de avondklok in Nederland is kort na 10 uur begonnen in het gerechtshof in Den Haag. De behandeling gaat tot zeker in de middag duren. Wanneer de uitspraak volgt, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Kompany voor duel tegen KV Kortrijk: "Ik verwacht een reactie van mijn team"
Vincent Kompany heeft op zijn wekelijkse persconferentie vooruitgeblikt op de match tegen KV Kortrijk. De Anderlecht-coach heeft vertrouwen in een goede prestatie: "Ik zie een ploeg die honger heeft."
Lees verder

Indonesische vulkaan Merapi spuwt lava
De Merapi, een van de meest actieve vulkanen ter wereld, is vandaag uitgebarsten en heeft lava gespuwd. De autoriteiten hebben het alarmniveau in de regio nog niet verhoogd.
Lees verder

70-plussers mogen per brief stemmen in Nederland
Alle Nederlandse 70-plussers mogen hun stem voor de aankomende parlementsverkiezingen in maart per brief uitbrengen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Jongere mensen met een zwakke gezondheid moeten wel nog altijd fysiek gaan.
Lees verder

Waarom het eerste beeld dat Marsrobot Perseverance maakte een zwart-wit foto was
Gejuich, gejoel en grote opluchting bij het NASA-team nadat de Perseverance zichzelf veilig door de dunne dampkring van Mars wist te loodsen. Enkele minuten na de landing van de Marsrobot volgde er al een eerste foto van zijn nieuwe thuis. Maar waarom was dat een zwart-wit foto?
Lees verder