Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 februari 2021

LIVE. Olympic Charleroi maakt zowaar meteen gelijk vanop de stip

HLN
LIVE. Olympic Charleroi maakt zowaar meteen gelijk vanop de stip
• Am Kehrweg • Aftrap: 17u • Achtste finales Croky Cup • Olympic schakelde in de vorige ronde Zulte Waregem uit, Eupen was vrij door forfait Rupel Boom
Lees verder

Gentenaar Christophe, een jaar na zijn deelname aan Blind Getrouwd: "Nick en ik zijn geen levenspartners geworden maar wel vrienden voor het leven"
Het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd staat voor de deur: op 14 februari gaat de reeks opnieuw van start. Dat betekent dat het ongeveer een jaar geleden is dat televisiekijkend Vlaanderen kennismaakte met Christophe Ramont (39). De enthousiaste Gentenaar schreef samen met Nick Laenen (38) geschiedenis als eerste homokoppel van het programma. Hoe kijkt hij terug op dat avontuur? Komt hij nog goed overeen met Nick sinds de scheiding? En wat is zijn raad voor de nieuwe deelnemers?
Lees verder

Vanhaezebrouck geeft "arbitragefouten" een plaats: "Zonder VAR is het nog erger"
Hein Vanhaezebrouck ventileerde na de match tegen Eupen zijn onvrede met twee beslissende arbitrale fouten, die AA Gent twee punten kostten. "Er was ongenoegen, ook de dag erna", zegt hij drie dagen later. "Maar intussen hebben we dat alweer geplaatst en hopen wij vooral dat andere mensen er het nodige mee doen. Dat is niet aan ons. Ze hadden beter toegegeven dat er fouten gemaakt zijn, dat is ook menselijk. Dan had iedereen daar vrede mee kunnen nemen."
Lees verder

LIVE. Genk en STVV strijden in Limburgse derby om plaats in de kwartfinale, Vandevoordt start
• Luminus Arena
Lees verder

Stevige beursklap voor Galapagos na stopzetten kandidaat-medicijn
Het Belgisch-Nederlandse biofarmabedrijf Galapagos zet de ontwikkeling van een nieuw medicijn tegen longfibrose stil. Het Bel20-bedrijf krijgt op de beurs een zware klap.
Lees verder

Moderna levert deze week minder en later
De volgende lading Moderna-vaccins wordt eind deze week geleverd en zal minder dosissen bevatten dan verwacht. Dat zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie. Volgens hem heeft de taskforce daar wel al enigszins rekening mee gehouden. Eind deze week worden bovendien de eerste spuiten van het AstraZeneca-vaccin gezet.
Lees verder

Waarom Trump binnenskamers op zijn eigen advocaten scheldt, maar zich naar de buitenwereld wel merkwaardig gedeisd houdt
Zijn tweede afzettingsproces was nog maar net begonnen, of Donald Trump stond al te schelden op zijn eigen advocaten. Maar naar de buitenwereld houdt hij zich gedeisd. Hij volgt de verrichtingen in de Senaat op televisie en is van plan om pas weer los te barsten als hij daar is vrijgesproken.
Lees verder

Fetahype zorgt voor ongeziene rush in supermarkten: "In een paar winkels zijn er tekorten en lege rekken geweest"
Sinds de Finse foodblogster Jenni Häyrinen haar 'Uunifetapasta'-recept op TikTok deelde, is het recept een eigen leven gaan leiden. Inmiddels is het gehypte recept ook in ons land terechtgekomen en dat zullen de supermarkten geweten hebben: "Vandaag verwachten we dat er sprake zal zijn van een meerverkoop tot wel 40 procent", zo zegt Ann Maes, woordvoerster bij Albert Heijn.
Lees verder

Vrouw die werkgever en vriend besteelt om te kunnen gokken, is veroordeeld: "Op sommige dagen plaatste ze 22 weddenschappen per uur"
Een 30-jarige vrouw uit Lebbeke is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel voor valsheid in geschrifte, oplichting en informaticabedrog. Ze manipuleerde betalingen van het notariskantoor waar ze werkte en haalde 8.000 euro van de rekening van haar vriend af. Met het geld gokte ze dagelijks online. Op bepaalde dagen plaatste ze per uur 22 weddenschappen.
Lees verder

Vrouw vergokt 168.000 euro op website en licht dan maar werkgever én vriend op: celstraf van 12 maanden met uitstel (en verplichte begeleiding)
Een 30-jarige vrouw uit Lebbeke is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel voor valsheid in geschrifte, oplichting en informaticabedrog. De vrouw manipuleerde betalingen van het notariskantoor waar ze werkte en haalde 8.000 euro van de rekening van haar vriend af. Met het geld gokte ze dagelijks online. Op bepaalde dagen plaatste ze per uur 22 weddenschappen.
Lees verder

LIVE. Olympic Charleroi verweert zich kranig tegen Eupen, dat meteen tegentreffer slikte
• Am Kehrweg • Aftrap: 17u • Achtste finales Croky Cup • Olympic schakelde in de vorige ronde Zulte Waregem uit, Eupen was vrij door forfait Rupel Boom
Lees verder

'To All The Boys'-schrijfster komt met nieuwe reeks 'The Summer I Turned Pretty'
De films van 'To All the Boys I've Loved Before' zijn gigantisch populair op Netflix en dat is ook de concurrentie niet ontgaan. Bij Amazon hebben ze nu 'The Summer I Turned Pretty', een andere reeks van de 'To All The Boys'-schrijfster Jenny Han opgepikt.
Lees verder

Disney doekt studio achter 'Ice Age' op vanwege coronacrisis: "Afscheid van geliefde personages"
Spijtig nieuws voor fans van 'Ice Age': Disney heeft beslist om Blue Sky, de studio achter de franchise, op te doeken. Dat doen ze vanwege financiële problemen die de coronacrisis met zich meebracht.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Little Nightmares II' bezorgt je weer Freudiaanse kriebels
Je personage doorheen een puzzelparcours leiden terwijl de koude kriebels over je ruggengraat gaan: dat is opnieuw de winnende formule in Little Nightmares II, een sequel die het duistere sfeertje van de eerste nog wat doortrekt en de gameplay verbetert.
Lees verder

Rachel Hazes, 17 jaar na overlijden van André senior: "Ik heb nog geen dag om hem kunnen rouwen"
Hij zou 70 worden zondag. En dat zou gepaard gaan met een groots opgezet 'Holland Zingt Hazes'. Maar omdat samenzingen niet mag en al zeker niet in grote concertzalen, lanceert vrouwlief Rachel nu een 'Een rondje Hazes', een online-meezangfeest om te toasten op André. Om in de sfeer te blijven blikt ze in vier thema's terug en vooruit. "Hij zou nu doof zijn en slecht te been. Maar in mijn hoofd wordt André nooit ouder."
Lees verder

Gezocht: 2.000 vrijwilligers voor klinische studie rond nieuw coronavaccin CureVac
Eind februari start een klinische studie naar het kandidaat-coronavaccin van het Duitse CureVac. Dat bevestigt Pierre Van Damme, hoofd van het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV). Er worden 2.000 gezonde volwassenen gezocht die willen deelnemen.
Lees verder

Verboden liefde: zwaar gehandicapte David beleeft zijn eerste romance met een thuisverpleegster. "Als haar baas het wist, zou ze nooit meer werk vinden"
In de aanloop naar valentijn viert NINA de liefde. Ook de liefde die, hoe vurig ook, niet mocht zijn. Vandaag: de verboden liefde van David*. Door een spierziekte kan David alleen zijn hoofd bewegen. Maar dan komt eens per week een nieuwe thuisverpleegster, Liv. Ze groeien naar elkaar toe, ook al is dat van haar werkgever strikt verboden. Zes maanden later, tijdens een avond voor tv samen, overbruggen ze de laatste centimeters afstand tussen elkaar. "'Zet je dichter bij me', zei ik haar. 'En neem mijn hand vast'. Ik voelde dat haar handpalm klam was. Toen ze naar huis vertrokken was, lag ik naar het plafond te staren. 'Is dit echt gebeurd?' Ik kon het niet geloven."
Lees verder

LIVE. Genk heer en meester, maar nog geen doelpunten: Thorstvedt treft de paal
• Luminus Arena
Lees verder

Jongetje (7) met hersenverlamming redt familie van CO-vergiftiging: "Hij is onze held"
Een zevenjarige jongen met hersenverlamming wordt in de Verenigde Staten als een held onthaald nadat hij zijn familie heeft behoed voor een CO-vergiftiging. "Veel mensen kijken naar mensen met een beperking alsof ze niet veel kunnen, maar Michael heeft iedereen laten zien hoe onwaar dat is", zei zijn moeder Angie Martinez.
Lees verder

Amerikaanse Senaat begint aan tweede dag van het impeachment-proces tegen Trump
In de Amerikaanse Senaat is woensdag het afzettingsproces tegen de oud-president Donald Trump hernomen, zo was op nieuwszender CNN te volgen.
Lees verder